#1989202013-02-11 22:36:32 Válasz a #198919. hsz-ra
Igen a Rinában laktunk. A mi szállásunk látszik lent a jobb sarokban az árnyékos területen, a dátum mögött.
A mi szobánk a földszinten volt a bejárat mellett bal kéz felől. Így láttunk mindenkit aki ki-be közlekedett a Rina-ból. Nekünk nem volt semmi gondunk kéretlen állatkákkal Vagyis kivéve a hangosan duruzsoló bogarakat (nem tudom mik lehettek, de hangjuk olyan volt mint a tücsköknek csak hangosabb) én először nem nagyon tudtam tőlük aludni. Kilátásról nem tudok mit írni, mert mi a szomszédos ház falán lévő borostyánt láttuk csak, meg az utcára tudtunk kinézni az erkélyünkről. Mi könnyen elfértünk, mert tényleg csak aludni jártunk a szállásra, a kaja az természetesen az erkélyen történt meg, mert ott volt az asztal és a két szék is. Bent nem nagyon fértünk volna asztalostól enni. Szúnyogháló ha jól emlékszem nem volt, de nem is volt rá szükség nem találkoztunk egy szúnyoggal sem a szoba berkein belül a nyaralás alatt. Pedig éjszakánként nyitva volt az ajtó, de be volt csukva a zsalugáter. Mi nem zavartattuk magunkat teljes nyugodtsággal ültünk ki az erkélyre és ettünk. Aki csak arra járt mindig szólt pár kedves szót, ez bennünket nem zavart.
Szállással semmi gondunk nem volt, minden megfelelően zajlott, soha nem zavartak bennünket, sem takarítással, sem szemét kivivéssel, bár általában megoldottuk magunk minden reggel. Volt WIFI amelyet minden kérés nélkül beállítottak a háziak egy másik vendég számára én csak a WIFI kulcsot kértem már el tőlük. De szerintem nekem is megadták volna ha kérem. Én egyszer futottam össze a házi nénivel, egy reggeli szemét kiszállítás közben, köszöntünk és ennyi. A konyha számunkra megfelelően felszerelt volt, egyszer főztünk tésztát, hűtő, TV jól működött. Légkondit nem vettünk igénybe.
Hirtelen ennyi, ha valami érdekel még akkor szívesen válaszolok.
Ez most kicsit szíven ütött, mert már beterveztem 1 nap hajókázást Katsikire, és én abban a tudatban éltem, hogy van ilyen Pargáról, de viszont ez esetben meg célszerűbb inkább autót bérelni és azzal átmenni ha meg akarom nézni, mert időben jóval rövidebb és nem is drágább. Vagy tévedek?
Az a helyzet, hogy a két verzió nem összehasonlítható.
Attól függ, hogy mi a fontosabb szempont. Kizárólag Porto Katzikin való fürdőzés, vagy egy rövid fürdőzés P.Katzikin vagy Egremnin és még egy csepp ízelítő Kefalóniából (Fiscardo), és Ithakából.
Az autós verzió nem olcsóbb szerintem (két embernek), de akkor azt csinálsz egész nap amit akarsz, és oda mész ahova akarsz. Az autóbérlés egy napra 40-45 euro körül van, plusz a benzin.
De mintha azt írtad volna, hogy tavaly Lefkadan nyaraltatok. Akkor gondolom láttad Porto Katzikit.
Ha most csak egy hétre mész Pargara ne "pazarold" az időd és a pénzed Lefkadara, mert itt a városban és a környéken is annyi gyönyörű strand van (persze egész más, mint P.K.), hogy még arra sem lesz elég időd.
Ha azt vesszük, hogy egy nap Valtos, egy nap városi strand kis szigettel, egy nap Piso Kryoneri (kis strand), egy nap Acheron folyó hajókázás, ami elvisz Ammoudia homokos strandjára, és a Lichnos beach-re 2 óra strandolással. Egy nap elmehettek vizitaxival Sarakiniko-ra...., szóval rengeteg "dolgotok" lesz Parga környékén is,
#1989342013-02-12 10:44:52 Válasz a #198921. hsz-ra
Szerencsére 10 napunk lesz ha minden igaz (nem lesz eső,stb.) és tudom, hogy ez sem lesz elég, és nem is vagyok az a fajta aki ugyanoda visszamegy, amég vannak felfedezésre váró helyek úgyhogy szerintem akkor megfogadom a tanácsod és lemondok Katsikiröl.
Nekem is lenne egy kérdésem. Meg tudná valaki mondani, mennyire egyszerű Pargáról Igumenitsába jutni busszal? Tervben van, hogy át mennénk komppal Korfura, aztán este elérni a buszt, hogy vissza tudjunk jutni Pargára. Erről a kis gekkóról én is hallottam, hétvégén Anikó mesélte, hogy nekik is ott ült az ablakban egy nagy gekkó Ez úgy látszik valami helyi sajátosság Azt örömmel olvalstam, hogy nem sok szúnyog van. Volt olyan nyaralóhely, ahol szó szerint a vérünket vették...
A tengerben milyen állatkákkal lehet találkozni? Több helyen voltak medúzák, kis rákok, polipkák és halak. Főként a tisztógatóhalnak nevezett kisnyavajás, amelyek össze-vissza "rágták" a lábunkat Az"első fecskéktől" pedig majd szeretnék érdeklődni az aktuális árakról.
Látom ismét úgy jártunk, hogy amikor mi megyünk, akkor senki nem megy innen a fórumról... Pedig mindig megemlítem, hogy milyen klassz kis találkozókat szerveztünk kintre néhány üdülőhelyen. Beültünk valahova egy nagy dumcsira, egy még nagyobb Mythosra és természetesen ittunk az itthoniak egészségére is
Ahogy hallottam, valahol a kikötő, vagy a part környékén van webcamera is. Majd utánanézek, mert akkor majd tudunk integetni
Megy Pargából is át hajó Korfura. Nem kell azért Igoumenitsáig menni. Kint betudjátok fizetni irodánál. Áttvitt a hajó kb 2óra volt, de lehet, hogy valamivel több és ott volt időnk kóborolni. Aztán megbeszélt időre mentünk vissza a hajóhoz.
#1989412013-02-12 13:04:04 Válasz a #198937. hsz-ra
Szia Sancho.dl !
Én úgy tudom, hogy Pargáról is megy minden héten egyszer hajó Korfura, talán vasárnaponként, de csak főszezonban. Az idegenvezetők biztosan meg tudják mondani.
Busszal kissé körülményes, mert nem tudni pontosan mikor jönnek, a menetrend nem a leg biztosabb. Ki kell állni a megállóba kb. 15 perccel elött, le kell inteni minden buszt és valamelyik majd csak odaér.
Sajnos a menetrend mindig eltünik a táblákról.
Nekem is lenne egy kérdésem. Meg tudná valaki mondani, mennyire egyszerű Pargáról Igumenitsába jutni busszal? Tervben van, hogy át mennénk komppal Korfura, aztán este elérni a buszt, hogy vissza tudjunk jutni Pargára. Erről a kis gekkóról én is hallottam, hétvégén Anikó mesélte, hogy nekik is ott ült az ablakban egy nagy gekkó Ez úgy látszik valami helyi sajátosság Azt örömmel olvalstam, hogy nem sok szúnyog van. Volt olyan nyaralóhely, ahol szó szerint a vérünket vették...
A tengerben milyen állatkákkal lehet találkozni? Több helyen voltak medúzák, kis rákok, polipkák és halak. Főként a tisztógatóhalnak nevezett kisnyavajás, amelyek össze-vissza "rágták" a lábunkat Az"első fecskéktől" pedig majd szeretnék érdeklődni az aktuális árakról.
Látom ismét úgy jártunk, hogy amikor mi megyünk, akkor senki nem megy innen a fórumról... Pedig mindig megemlítem, hogy milyen klassz kis találkozókat szerveztünk kintre néhány üdülőhelyen. Beültünk valahova egy nagy dumcsira, egy még nagyobb Mythosra és természetesen ittunk az itthoniak egészségére is
Ahogy hallottam, valahol a kikötő, vagy a part környékén van webcamera is. Majd utánanézek, mert akkor majd tudunk integetni
Csipkedős halacskák itt is vannak, akiket mi egyszerűen csak "piranják"-nak hívtunk. Persze nem azok, és ha nem ácsorogsz egy helyben a vízben, akkor nem kóstolgatnak. Nem tudom, hogy ők azonosak-e a kis szürke csíkos halakkal, de ezekből sok van. Medúzát én egyik évben sem láttam, rákok, sünik egyebek pedig valószínüleg a sziklák tövében vannak, oda meg én nem mentem, mert nem akartam sünitüsit a lábamba.
https://penteli.meteo.gr/stations/parga/camera.htm
Ez a webkamera a városi strandnál van. Úgy lehet pontosan becélozni, hogy ha a központ felől mész a Bakas (vagy kis strand) felé a parti sétányon, akkor a strand közepénél van ez a kis fa bódé, (ami a lejáró, néhány lépcső a strandra) a képen jól látható. Na most ettől a bódétól a második kandellábernál kell megállni, hogy integetni tudj.
#1989452013-02-12 14:55:04 Válasz a #198898. hsz-ra
Az említett bolt a Dallas ABC, érdemes náluk szétnézni.
Mindig van valamilyen akciójuk is, egyszer pl. 1 euro volt az olivaszappan hűtőmágnessel.
A tulaj valóban aranyos, már a második alkalomtól ismerősként üdvözöl és valóban megkínál valamivel.
Szia Sancho! Tavaly saját bőrünkön tapasztaltuk a sajátos görög buszközlekedést...Nem voltunk túl szerencsések. Saját szervezésben mentünk Korfura repcsivel, onnan át hajóval Igoumenitsába. A neten akkor még az az info volt, hogy hétvégén is jár a busz Pargára, a kinti utazási iroda is ezt írta nekem. No, aztán Igoumenitsában közölték velünk, hogy csak taxi van (50Euró/út)...hétvégén egyáltalán nincs busz. Nem túl turistabarát.
Visszafele szerencsére meg tudtunk beszélni a szállásadóval, hogy olcsóbban elvisz. Közvetlenül korfura hajóval pedig csak fakultatív kirándulással lehet eljutni.
Halacskák: páromat egyszer megharapdálta Én jót mulattam rajta. Sokat búvárkodtam, szép színes halakat láttam,(főleg a lichnosi részen), sziklákon sünit is.
Szúnyogtémában nem biztatlak sok jóval. Mi jún.17-30-ig voltunk, első héten még nem volt vészes, de második héten a Valtoson(itt párásabb az idő)megzabáltak minket, de durván. Nem tudtunk kinn enni, még délben sem. Hiába vettünk kinti sprayt, egy óra múlva már dagadtra csíptek. Amíg kiteregettem, már 5-10 csípés volt rajtam. Nagyon elkaptunk valami inváziót!
sancho.dl írta:
Sziasztok!