#1985562013-02-03 09:24:46 Válasz a #198544. hsz-ra
Sziasztok!
Köszönöm Mindenkinek a tanácsokat és a busz menetrendet. De a hajóutnak is van varázsa, ezért szerettük volna. Nem egy nagy távolság, autóval is csak 145 km.
Athent többször megjártuk, volt, hogy 4-5 napot is eltöltöttünk ott Jobban kiigazodok Athen-ben, mint Budapesten, ezért nem akarunk szervezett uttal menni. Csak a keresztlányunkat szeretnénk elvinni a legfontosabb - legszebb történelmi helyekre. Lehet, hogy egy éjszakát is beáldoznánk szállodára, hogy több mindent meg tudjunk mutatni. Autóval ilyen esetben nem lehet menni, mert a forgalom óriási és a parkolási lehetőség korlátozott. Parkolni, csak Pireusz-ban lehetne. A metro-járatok meg mindenhova elvisznek. Azt hiszem, marad a busz.
Mégegyszer köszönöm:
#1985592013-02-03 11:18:29 Válasz a #198556. hsz-ra
Igazad van, én is szeretek hajókázni.
Azért egyéb lehetőségek vannak erre Toloban. Pl. menjetek el Hydrára....
Vagy esti hajókázás Nafplionba...
Vagy csónakbérlés, ez is nagy élmény, igaz picit kisebb hajó...
#1985602013-02-03 14:04:27 Válasz a #198556. hsz-ra
Igaza van melus16-nak. Ami Athént illeti, oda "mindent megmutatni" egy hét is kevés, de ami igazán fontos, az azért egy kerek nap alatt is bejárható (kellő felkészültséggel, tervvel). Egy szállás áránál kevesebb autót bérelni egy (másfél) napra, nagyon korán indulni, későn visszajönni. Én szálltam meg Piraeusban saját parkolós szállodában, de ha az nem lett volna, nem hiszem, hogy könnyen találtam volna parkolót, vagyis ott sem jobb a helyzet, de előre felkészülve a metróállomásokból, lehet találni parkolókat, s aztán napijeggyel közlekedni. Én ezt javasolom. Ha egy hétre mentek, akkor kár egy napnál többet áldozni Athénra, annyi az egyéb látnivaló, meg aztán valamikor nyaralni is kellene.
#1986082013-02-04 10:33:26 Válasz a #198560. hsz-ra
Sziasztok!
Nem egy hétre megyünk, hanem 12 napra, ezért gondoljuk, hogy esetleg belefér egy Athen-i éjszaka. Ismerünk a belvárosban nagyon olcsó szállodákat. Kivülről le vannak pukkanva, de belül tiszták. Utoljára 2 ágyas szoba fürdőszobával 30 € volt. Ja és volt magyar is a személyzetben.
Különben is majd kint döntjük el, hogy végül is mi lesz a konkrét progrma, itthon csak az összes lehetőséget körüljárjuk, megpróbáljuk már előre megszervezni az utakat, programokat. Lesz benne sok-sok fürdés is.
#1986122013-02-04 11:35:04 Válasz a #198608. hsz-ra
Gaby,
rengeteg a látnivaló a környéken, úgyhogy szoltírozhattok majd. Bár 12 napba elég sok minden belefér.
Strandolásért pedig nem kell sehová menni, Tolo tengerpartja e célra teljesen megfelel, szuper.
A hajókirándulás Hydrára szerintem se hagyjátok ki, mind a hajóút, mind a két sziget nagyon szép!
#1987962013-02-08 10:16:49 Válasz a #198775. hsz-ra
Szia!
Az E-75-ös úton mennek Athen-ig és a csatornán haladnak át és nem a hídon.
Bár 2011-ben elkészült a "Korintosz"-t elkerülő út, így egy kicsit gyorsabb lett az út Tolo-ba.
#1990842013-02-18 11:59:16 Válasz a #199081. hsz-ra
Szia!
Az útról (van parkolója a kávézónak) is le lehet sétálni a Red Rock Cafe -n kersztül.
A Red ... -ból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.
Mi 2011-ben voltunk ott.
Vannak napernyők a parton.
Nagyon kevés a turista a parton.
A várrom túloldalán is van egy viszonylag hosszabb partszakasz, ahol lehet fürödni.
#1990892013-02-18 14:39:19 Válasz a #199087. hsz-ra
Szia,
a Manolis központi részen van, és közel a tengerhez. Ahogy néztem a képek alapján, egy teljesen átlagos kis apartman, pont megfelelő.
A Helitopos igényesebb, medencés, ám messzebb van a parttól. A neten szinte csak jó véleményeket lehet olvasni róla.
SZIA TIGRINCS!
Amint látom új vagy itt a fórumon. Első körben javasolnám, hogy itt az oldal alján a keresőbe írd be Demos, majd a Dimitri szavakat. Kiad egy csomó infót nevezett apartmanokról. Aztán, ha van konkrét kérdésed ezekkel kapcsolatban, tedd fel. Biztosan lesznek, akik szives válaszolnak.