#1993602013-02-27 21:07:50 Válasz a #199357. hsz-ra
Krisztina!
Intézd a weboldalukon a foglalás, és még kedvezményt is kapsz, ha az ott leírtak szerint fizetsz (asszem bankfiókban)! Vagy ha mindenáron Budapesten akarsz fizetni, menj el az Utazás Kiállításra, és tölts el ott egy jó napot
Akinom76: saját tapasztalatból az Oscart merem ajánlani, majdnem minden általad említett kritériumnak megfelel (csendes, kedvező ár, wifi, légkondi), viszont nem központi fekvésű, ugyan a legközelebbi Kaminia beach 100 m-re van tőle, viszont a népszerű Makris Gialos félórás séta kb. (bár ha autóval vagytok, meg lehet próbálni). A Minast szokták még dicsérni, ott nem laktam, de szép, gondozott kerttel rendelkezik, és közel van mindenhez.
Kedves fórumtársak! Most vannak oda-vissza Pisa-Kefalonia jegyek 19 EUR-ért áprilisra.... Nem kapott valaki kedvet egy kis tavaszi kiruccanáshoz?
#1995132013-03-03 11:14:05 Válasz a #199249. hsz-ra
Nagyon köszönöm
Itt még új vagyok, mert az index-es fórumot használtam eddig.
Kedves Kónyu! Keresgettem Kefaloniáról infókat és rátaláltam egy 2010. aug.-i albumodra, egyszerűen csodálatosak a képek és a helyek. Van egy pár kép amit szeretnék megkérdezni hol készült, mert oda nagyon szeretnék eljutni. Lehetséges hogyha megírom a számát, leírod hol készült?
A mások fontos kérdésem, hol-hogy foglaltatok szállást? Azt gondolom, már profik vagytok Mi autóval mennénk, tavaly Lefkadán nyaraltunk, akkor Eszter és Paja segített a szállásban és még sok mindenben. Esetleg bevállt útvonalatok, mivel kompozni kell, hogy honnan indul.
Előre is köszönöm válaszod!
#1995182013-03-03 14:13:08 Válasz a #199513. hsz-ra
Sziasztok
Tavaly mi is Kefalónián voltunk repülővel. De kocsival szerintem nagyon hosszú út lenne nem? Meg merre kell menni?
Nem biztos hogy el mernék indulni kocsival:)
Meg mennyibe kerül mindennel együtt kocsival menni? Üdv Mónika
#1995332013-03-03 20:16:34 Válasz a #199513. hsz-ra
Majszi!
Irodával megyünk mindig, mivel nincs se autónk, se jogsink, így Kefaloniára is így mentünk mindkétszer, és a Grand Tours-szal, ha ez nem reklám itt.
Ha emlékszem a képek helyszíneire, természetesen válaszolok rá, nincs titkom
Nagyságából, fekvéséből adódóan, több helyről is el lehet jutni a szigetre. A Lefkada szigetén lévő Vassilikiből, a szárazföldi Astakosból, a Peloponnészoszon fekvő Pátrából, és Killiniből. A megfelelő hely kiválasztásához mérlegelni kell azt, hogy kinek, kinek mi a legkedvezőbb. A két legközelebbi mindenképpen Vassiliki és Astakos. A legrövidebb út, ha Vassilikiben szállunk hajóra, persze ez a legolcsóbb is. Astakos még lehet kedvező alternatíva, mert kicsit hosszabb út, kicsivel drágábban. A másik kettőt sem kell kizárni, de távolságban, költségben, és időben mindenképpen többletre kell számítani. De, nem mindig ezek a főbb szempontok. Ezenkívül, mindenképpen érdemes időt szánni a menetrendek tanulmányozására. Sajnos, az utóbbi időben jellemző hajózási engedély mizéria miatt, csak kis idő intervallumokra teszik fel a pontos menetrendet. Ezért hónapokkal előre, inkább csak következtetni lehet. Folyamatosan követni kell az adatok frissülését. Az sem mindegy, hogy melyik napszakban indul, illetve érkezik a hajó, hogy épp időben érkezhessünk. Én ezt az oldalt használom: https://www.gtp.gr/RoutesForm.asp
Ráadásul, az sem mindegy, hogy melyik időpontban utazunk, mert – esetünkben – már az utószezon első napján kevesebb járat indult. Azért részletezem ennyire a dolgot, mert minden autós társam elrágódott ezen, több, kevesebb ideig, és nekem is okozott némi fejtörést. Végül Vassilikit választottuk kiindulópontnak. Ez, ugye a legközelebbi, és a legrövidebb út is egyben. De, a legkisebb hajók is mennek. Ezért ide mindenképpen előre kell helyet foglalni az autónak. E-mailben, angolul, vagy görögül. Ez egy újabb sarkalatos pont. Mivel nem vagyok az angol nyelv perfekt ismerője, ezért levélre még gondolni sem mertem. És rá is leltem a megoldásra, találtam egy oldalt, ahol simán lehet foglalni, táblázatos kitöltéssel. Azoknak ajánlanám, akik hasonló cipőben járnak, mint én. De fejlődöm, azért. Csak az odaútra érdemes foglalni, mert vissza majd a helyszínen kell. Fiskardoban, a kikötőben, személyesen, esetleg telefonon. Válasz e-mail érkezik, amit kinyomtatva máris kezünkben az igazolt helyünk a hajón. Illetve az autónak, és ez a pontos rendszámra, időpontra szól. Egyéb teendő nincsen, Előre fizetni NEM KELL, mindössze arra kell ügyelni, hogy indulás előtt egy órával kell megkezdeni a csekkolást.
https://ferriestokefalonia.com.....0kefalonia
Tavaly már tudtam pedig, hogy hogyan kell képet feltenni )), de idén megint elbénáztam, pedig - igen- olvastam az erre vonatkozó utasításokat. Mégis....