#2002602013-03-22 10:02:04 Válasz a #200191. hsz-ra
Szeretetteljes irigységem kísérjen drága "Nei Pori Szelleme" teljesen indulásodig. Utána majd izgulunk, hogy teljesen eseménymentesen teljen az odautad. Keblenc határainkon ne szállítsanak le még egy minyimalszki kontrollra sem.
Üdv.
#2002732013-03-22 23:01:30 Válasz a #200271. hsz-ra
Szia kiflike' mindenkinek más. Mi 2012-ben voltunk és jól éreztük magunkat. A part zsúfolt, viszont a víz meleg, de sok az afrikai és egyéb árus. Remek éttermek vannak. Nekünk az Alkazar jött be a legjobban, de finom ebédet vittem az Athos-ból is. A legjobb pizza szerintem a Vulkano-ban van. A vidámparkban a dodgem nagyon jó, 2 euroért kb 10 percig lehet vele menni. Az óriáskereket nem ajánlom, többször is elromlott.......A környéken klassz kirándulóhelyek vannak. Pl. Platamonasz vára, Tembi-völgy, Meteora, Olymposz (sajnos itt nem voltunk). Üdv Lala
#2002782013-03-23 06:47:55 Válasz a #200271. hsz-ra
Helló!
Mi két éve "járunk" Nei Poriba, a Dora Apartmanba. Csodálatos kiinduló bázis mindenféle kiránduláshoz. Kismotort tudtok bérelni, és azzal bejárni a környéket. Minden pénteken óriási piac van az erdő melletti széles utcában (Nemzetközi utca). Ott mindent, mi szem-szájnak orrnak ingere meg tudtok vásárolni. Még ruhát és pár darab hiányzó konyhafelszerelést is.
A Templom jobb oldalán van a PLATON Étterem, ahol magyar nyelvű pincér tevékenykedik. Zsombor. A nyelvhaluk maga a gyönyör, de ettünk már kecske levest is. Bár levesben nem állnak valami jó helyen azért finom volt (életemben először kóstoltam). Érdemes "átsétálni" Platamonasba, az óvárosba. A piactéren minden halfélét minden nap frissen vásárolhattok (amennyiben önellátósban lesztek, onnan csak pár kilométer Platamon vára, de az hegynek fel. Még szerencse, hogy sok helyen van vízvételi hely. Azzal azonban vigyázzatok, mert aki nem szokta, meghajtja). És a gyümölcsök!!! Ott tudnám tölteni a piacon az egész hat hetemet, csakhogy a gyümik közelében legyek.
Egyébként Nei Poriban MINDENT megvásárolhattok a rengeteg Super Marketben. Nem drágább semmi, mint itthon. Gondolj a 170-270,- Ft/literes tejre, vagy a kenyér árára. Személyesnek tűnő kérdés, de augusztusban mikor utaztok? Mi 26-án ülünk buszra és Nei Pori nem szabadul tőlünk, elég sokáig. A férjemmel szeretjük. és úgy érezzük ott magunkat, hogy "haza érkeztünk"! Kívánjuk, hogy nagyon jól teljen az időtök.
Ja, a vonattal vigyázzatok, ha Szalonikibe szeretnétek menni, mivel a korai vonat, ami megfizethető megszünt, a későbbi pedig horror. De motorral tényleg körbe tudjátok járni a nevezetességeket és olcsóbb, mint a fakt.
Sziasztok!
Ti voltatok-e már Delphi -jósdánál? Mi az idén megnéznénk, Nei Poriból indulunk. Azt láttam a g-föld alkalmazásban,hogy végig betonút van. Nem láttam viszont parkolót a Jósda előtt. Ha valaki volt arra már, s leírja a tapasztalatát, megköszönöm.
Köszönöm szépen a sok segítséget és informáciot amit írtatok nekem!
Mi augusztus 5.-én ülünk buszra de már most be vagyok sózva!NAGYON!
még nem voltunk Nei Poriban csak Paralian!szép volt meg jó volt,a szállásunk is de az nagyon nyüzsis volt nekem!remélem Nei Pori nem lesz ilyen zsúfolt!A Papa Johnba megyünk!milyen tapasztalatok vannak a szállásról?
#2002982013-03-24 08:09:31 Válasz a #200278. hsz-ra
szia
ahogy olvasgattam ti évek óta nei poriba jártok, az lenne a kérdésem
hány éves kisgyerekkel indulnak útnak az emberek ilyen hosszú útra??
tudom,hogy van egy hasonló fórum, csak érdekelne a tapasztalatod.
a másik kérdésem ez az apolló tours.-os dóra apartman ?? azt olvastam hogy tágasok az apartmannok.??
láttam nagyon jó kedvezményeik vannak.
üdv
és előre is köszi a segítséget.
gémike
#2003002013-03-24 09:40:43 Válasz a #200298. hsz-ra
Nekünk már csak 83:)
Várom már, igaz , h Pori mellé megyünk Platamonba, de mindenképp átvonatozunk, imádom Nei Porit:)
Előttem szólónak: Az én lányom 4 volt, amikor először voltunk itt busszal...semmi gond nem volt, és Nei Pori a legjobb választás gyerekkel.
Sok helyen jártam már, de a tenger sztem itt a legszebben kék
Most is 3 gyermeklánnyal megyek...
#2003012013-03-24 09:58:53 Válasz a #200280. hsz-ra
Szia!
Nyugodtan menjetek végig betonút van. Az archeológiai park előtt végig parkoló van, könnyen tudtok parkolni. Semmiképpen ne hagyjátok ki csodálatos hely! Èvekig halasztottam de megbántam hogy nem hamarabb mentünk. A kisváros is gyönyörű hát még a hegyek amik körül veszik!
#2003022013-03-24 09:59:13 Válasz a #200280. hsz-ra
Szia!
Nyugodtan menjetek végig betonút van. Az archeológiai park előtt végig parkoló van, könnyen tudtok parkolni. Semmiképpen ne hagyjátok ki csodálatos hely! Èvekig halasztottam de megbántam hogy nem hamarabb mentünk. A kisváros is gyönyörű hát még a hegyek amik körül veszik!
Gemike!
Tapasztalatom szerint 3-4 éves gyerekekkel gyakran utaznak. Ez a korosztály már zömében jól viseli. Egyszer utazott velünk egy házaspár 1 év körüli gyermekkel. Hiheteteln módon rendkívül jól viselte a gyötrelmes utazást. Persze nem egyformák a gyerekek sem. Ezt mindenkinek magának kell tudni, hogy milyen a saját gyermekének a tűrőképessége. Mennyire nyugodt vagy adott esetben inkább izgága. Ezt kívülálló nem tudja megmondani.