Kedves Exact!
Érdekes,hogy neked Zakynthos csak a 4. helyen van, de azon nem hogy Sari az utolsó.
Nálam Zakynthos a 2,mert Ciprus az első, de a képek,videók alapján nagyon várom már Lefkadát is, mert arra számítok hogy felülmúlja az eddigieket!
Még van 76 nap addig,de már nagyon várom!!!
#2007862013-04-08 07:40:23 Válasz a #200785. hsz-ra
Ha Anitának Ciprus az első, akkor azt kell mndanom, hogy más az, ami őt és más az, ami kónyut érdekli, más az, ami az egyikük és egészen más az, amit a másikuk vonzónak talál, mégpedig nagyon más.
Nem igen szoktam más görög helyekről nyilatkozni nem abban a topicban amiről szól- történetesen itt most Lefkada-, de az ember néha végez összehasonlításokat, s azok is ugyebár különbözőek lehetnek mivel nem vagyunk egyformák
Zakhyntos alapjában véve nem volt rossz választás. Főleg úgy, hogy igyekeztem elkerülni szállásilag a tömegturizmus helyeket így egy kisebb faluban Keri-ben foglaltam egy 4 személyes apartmant. Tökéletes választás volt. A 10 napban bejártam a sziget összes nevezetességét és kb. ennyi. Szép volt, jó volt, de egy Kefalóniával vagy Thassossal nem lehet egy szintre helyezni
Egyre inkább az a problémám, hogy ahol megjelenik a már említett tömegturizmus -márpedig sajnos Zakynthos ebbe az irányba halad- ott egyre kevésbé érzem jól magam. Na ilyen volt Sarti is ahol ha este kimentem a sétáló utcára volt, hogy élével közlekedtünk, hogy ne ütközzünk össze a szembe haladókkal.
Lefkada természeti szépségei lenyűgözőek -tuti nagyon fognak tetszeni. Nidri bár tudom nem arról híres, hogy kevesen vannak, de sikerült a szállást olyan helyen lefoglalni ami Nidri "zöldövezeti" bevezető része- távolabb a centrumtól. Talán így elkerülöm a "Sarti feelinget" de mégis meg vannak a lehetőségeim választani a tavernák közül egy esti kellemes vacsorára
#2008072013-04-08 16:17:26 Válasz a #200801. hsz-ra
Mi tavaly a fiúk igényének eleget téve megálltunk 3 napra Paralian is. Személy szerint nem rajongtam az ötletért, de a fiúk nosztalgiázni akartak kicsit.... Végül 3. napon már Ők is várták, hogy odébb álljunk és Lefkadát irányba vegyük! Az eddigi infóim alapján Sarti is hasonló lehet, mint Paralia (esetleg egy hangyányit jobb), ebből pedig az következik, hogy Sartin messze nagyobb tömeg van, mint Lefkadán, vagy legalábbis Nidriben. Nidriben és Lefkada városban messze nem voltak annyian esténként, mint Paralián a "fő utcán".
Paralián kb 2 percenként zaklatták az embert a színesbőrű árusok mindenféle felesleges kacattal. Én ilyet még nem láttam! Lefkadán kathismán találkoztunk csak hasonló árusokkal, de tized olyan gyakorisággal, mint Paralián.
Szóval szerintem Lefkada kellemes ebből a szempontból is, Thassoshoz hasonlítanám (mennyi turista van a szigeten) - július közepén voltam mindkét helyen egyébként.
#2008112013-04-08 17:13:00 Válasz a #200787. hsz-ra
sajnos (vagy nem sajnos-számomra mondjuk sajnos, bár ez egy eléggé skizo állapot, hiszen én magam is turista vagyok és egy adott helyszínre érkezésemmel én is turistásítom a helyet ) lefkada is ugyanabba az irányba halad, mint az említett sziget, bár az elképzelhető, h nem tart talán még ott. mondjuk véleményem szerint inkább csak magyarokilag nem (mivel pl. nincs közvetlen repcsijárat, mint zakynthosra vagy korfura), de úgy összességében turistából a főszezonban nagyon sok van már ott is.
na persze ettől még menj, menj feltétlenül, mert gyönyörű.
egyébként az eviai és agistri (sztem igen színvonalas és tartalmas) beszámolóid alapján meglepett, h éppen nidrit választottad főhadiszállásnak.
Jó volt hallani az összehasonlításokat, így reálisabb képem van a tömegről,meg turizmusról!!! Köszönöm!
( Mi is az "igazibb Görögországot" helyezzük előtérbe. Zakynthos nekünk a természeti kincsei miatt tetszett nagyon. Lefkadára is ezért esett a választás: zöld a part és kék a tenger. Jó kombináció!!!
Ciprus...Nagyon különleges, és istenieket lehet búvárkodni. Az hogy májusban már olyan meleg a tenger, hogy csak fürdőruha is elég, hogy akár egy órát vagy többet is fürödj a vízbe....A történelme, a mondavilága, a partok változatossága. És augusztusba olyan helyeken fürödtünk, ahol rajtunk kívül még 5 ember volt. Semmi tömeg!!!)
Szerintem mindenhol meg lehet találni a különlegesen szép helyeket, és így látatlanba Lefkada zöldje-kékje nagyon tetszik!!! ÉLJEN A TERMÉSZET!!!!!!!
#2008162013-04-08 19:38:11 Válasz a #200815. hsz-ra
Lefkadával nagyon magasra lehet tenni a mércét szerintem!
Írtam itt már korábban, hogy mi sosem voltunk eddig 2x ugyanott, de most a tavalyi után repetázunk idén!
#2008172013-04-08 19:45:24 Válasz a #200811. hsz-ra
Én az a típus vagyok, aki kerüli a tömeget, nem szeretem az idegenek túlzott közelségét, így pl. strandon is a kevésbé zsúfolt helyet részesítem előnyben, de Lefkadán nem volt ilyen problémám sem a parton, sem esti program tekintetében.
Persze, egyre népszerűbb lesz, egyre több turista lesz évről évre, de még nem kell kitenni a megtelt táblát főszezonban idén sem biztos.
(augusztus az olaszoké ott, akkor nem mennék, mert nem tudom őket tolerálni)
egyébként az eviai és agistri (sztem igen színvonalas és tartalmas) beszámolóid alapján meglepett, h éppen nidrit választottad főhadiszállásnak.
Kedves rollo!
Köszönöm a dicsérő soraidat .... nos az indok nagyon összetett, de megpróbálom leírni
Egyrészt amikor Kefalónián voltunk 3 éve akkor keresztül utaztunk ugyebár Lefkadán (nem mellesleg van Kefalóniai beszámolóm is). Bár csak "hosszában" utaztuk végig a szigetet, de Nidriben nem éreztem kivételesen azt a tömeget ami a Sarti feelinget kihozta volna belőlem. Másrészt mint ahogy írtam is sikerült a szállást Nidri központjától jóval messzebb lefoglalni -talán így nyugalmasabb lesz. Harmadrészt maga a szállás minősége és árszinvonala is közre játszott, nem beszélve arról, hogy közvetlen tengerparti a szállás saját tengerparti stranddal. Negyedszer pedig mivel minden utazásaink alkalmával igyekszünk a környék - történetesen itt a sziget- legtöbb nevezetességét megismerni így azt gondoltam Nidri "középen" van ahonnan csillagtúra szerűen bejárhatom őket. Ellentétben mondjuk egy Vassilikivel ami bár szép kikötővároska de lent van a csücsökben s onnan nagyobb távolságokat kellene megtenni.