#2008232013-04-08 20:56:39 Válasz a #200808. hsz-ra
Én még senkitöl sem hallottam,hogy elvették volna az autóját,vagy emiatt megbüntették volna. ez szerintem badarság. Lehet valami Szerb Macedon,talán Bolgárral eshetett meg az elkobzás,de az is azért mert lopott volt a verda
Ez nem a turistákra vonatkozik, hiszen mi a személyigazolvány miatt nem is tudjuk igazolni mikor érkeztünk és mikor távozunk. Két eset lehetséges. Az egyik mikor a külföldi állampolgár munkát vállal és jó görög szokás szerint nem jelentkezik be, nem kér munkavállalási engedélyt, így felfigyelnek rá és a büntetést sem akarja kifizetni, ezért kobozhatnak.
Két, vagy három éve volt olyan, hogy autó vásárlásnál készpénz fizetése esetén elengedték a regisztrációs adót, csak volt egy bökkenő, hogy az adóhatóság másnap megkérdezte, honnan is van ennyi pénze az illetőnek.
Aztán még olyan is lehet, hogy a szerb, macedón, bolgár és magyar csak úgy ott marad, fusizik és természetesen a saját rendszámát használja, ezt észreveszik, feljelentik és ez a vége.
Turista ne idegeskedjen, hiszen a szállásadó úgyis bejelenti.
Én is agyaltam rajta,végig olvastam a topikot,más forumokat is és ismerőseinket is meginterjúvoltam ezzel kapcsolatban és senki nem említett ilyen esetet!
Még az asem,aki évek óta jár oda-vissza autóval arra felé.
Szállás lefoglalva Költségcsökkentés érdekében keresnénk 2 főt, akik szeretnének Görögországba eljutni.
Mi Toroniba megyünk, de útközben odafelé bárhol kiteszünk titeket, vagy Sartira is elviszünk.
Szállásunk június 29-július 5-ig van.
Így június 28-án indulnánk (Keleti országrész, de Pestig elmegyünk), ekkor vennénk fel titeket. Visszafelé július 6-án szombaton indulunk, ekkor szintén felkapunk titeket, és irány haza.
Nagy csomagterű, légkondis autó. Iráőnyár: kb. 20 e / fő