Szeritntetek milyen fakultatív programokra érdemes befizetni? Barátnőmmelm megyünk és sajnos nincs jogsija egyikőnknek sincs. de szeretnénk bejárni a szgetet.
#2013712013-04-23 09:12:13 Válasz a #201364. hsz-ra
Szia Lililuca,
mi ugyan nem voltunk fakultatívon, de az Apollonnak van egy olyan,
amin mi privátban voltunk (a Nikolaos fedélzetén) egy másik hajóval. Agiofilit, Egremnit és Porto Katzikit érinti (persze főszezonban Katzikin nem köthet ki, csak a közelében).
Ha nincs jogsitok, akkor Meganissi komppal kötelező, ott aztán van helyi busz, lehet sétálni, nameg stoppolni is. Nem dicsekszem, de mi tavaly Vathy-Katomeri-Fanari beach-Katomeri-Limonari beach útvonalon bő 10km-t sétáltunk bő 40 fokban ... GYÖNYÖRŰ !!
Nameg Kastos-Kalamos a Christina fedélzetén. Álomszép!
+ saját tapasztalat: ahová Lefkadán megy busz oda elég pontosan jár:
(görögöknél értsd: 10 perccel előtte legyél ott és kb max ennyit várhatsz is)
Lefkada város, Kathisma, Agios Nikitas, vagy Vlicho, Vassiliki.
#2013752013-04-23 10:26:29 Válasz a #201371. hsz-ra
lililuca!
Attól is függ, az irodának milyen fakultatívjai lesznek, mert pár év után a régi-új id.vez., Paja lesz, és csak Ő tudja, miket csinál majd. Ezen kívül a partról indul több hajó mindenfelé, az említett komp Meganissire, az kötelező, kedvenceim a fenti Limonari, Fanari beach-ek, de Spartohori falut is mindenképpen be kell járni. Hajóutak közül kedvedre válogathatsz, a többinél drágább, de különlegesebb a Kastos-Kalamos szigeti, a többi közül némely átlátogat Ithakára, Kefalloniára is, meg 1-2 szép partra. Aztán van egy kalózhajó is, az Odysseia, ami egy kisebb körutat tesz a környéken, ott kaja is van, ha jól rémlik. Mindegyiken lehetőséged van fürdőzni, bámészkodni. Anno volt még egy kihagyhatatlan fakultatív a szárazföldre az Acheronhoz, ez pár látnivaló mellett egy folyómederben tett sétát is tartalmazott. Nekem ez maradt a csúcs. De volt autós szigettúra, ez a déli világítótoronytól a szebb strandokig és a Nidri feletti hegytetőig járta be a szigetet, tudtok majd válogatni, csak győzze a pénztárca.
#2013862013-04-23 12:48:30 Válasz a #201385. hsz-ra
Ha az autós szigettúrára gondolsz, arra 4-en mentünk (2 pár), így gyakorlatilag közösen ötlöttük ki a helyszíneket Paja aktív ajánlása nyomán.
Mivel előszezonban egyetlen kocsival mentünk, adott volt a dolog, főszezonban több autóval, több igény összehangolását nem tudom, meg lehet-e oldani.
#2013992013-04-23 16:39:32 Válasz a #201364. hsz-ra
Lényegében már szinte mindent elmondtak mik azok a helyek amiket érdemes megnézni, szóval már csak neked kell eldönteni melyikeket látogatod meg. Ha pl. estefele lemész a kikötőbe lesz ott rengeteg hajó (és személyzet egy része) akik megpróbálnak rábeszélni ,hogy velük menj. Általában adnak pár lapos szórólapot amiben le van írva hova mennek,mikor, mennyi időt töltenek, ott szóval neked már csak választanod kel.
Visszakerestem a snorira... Hát nem volt egyszerű kibogarászni De megérte!!!!
Kónyu, te nemsokára indulsz, gondolom idén se hagyod ki a Kastos/Kalamos túrát, vagy ha még is, megköszönném,ha elmondanád mennyibe kerül idén. Tudom tavaly is sok volt, de akkor inkább már ez,mint egy tömeg túra!
#2014602013-04-24 21:52:38 Válasz a #201457. hsz-ra
Anita!
Hát még ha a sznorit sz-szel írtad volna, nem s-sel, talán még többet találtál volna, mert én így magyarosan írom mindig, és az általam írt top merülőhelyeket így találod meg
Kastos-Kalamosra megint megyünk majd, mert bár elég borsos az ára, mindig kitaláljuk, hogy a házassági évfordulónkra ajándékozzuk meg magunkat
Legutóbb a 25.-re, most a 30.-ra fogjuk rá a túrát, így könnyebben ráköltjük a lóvét. Akkor épp duplája volt a többi útnak, akkor 40 Eu volt, most talán a weboldalukon van új info róla, ha nincs, később ideírom.
M/S Christina weboldala -- katt ide!
Olvasom tavaly januártól a topikot,már egy fél füzetet kijegyzeteltem...a 265.oldalon emerald betett egy nagyon jó linket.Ott olvastam egy sólepárlóról,a főváros mellett valahol.Erről nem irt még senki,vagy csak elkerülte a figyelmemet?Vajon megér egy misét?Paralia környékén volt ismerősöm,azt mondja érdekes volt.Aztán ugyanott olvastam egy Platános étteremről,ezt vajon miért emlitik igy külön?-gondolom 100 másik étterem is megérdemelné a külön kiemelést...