#2013352013-04-22 17:06:41 Válasz a #201211. hsz-ra
Mi 54-en mentünk 14 kocsival és probléma mentes volt minden.Sőt,időnként amikor megálltunk,szuper volt a hangulat,nem beszélve a 2 hét nyariról egy remek társasággal.Volt vagy 15 éve,azóta elfogyott a csapat.
#2014282013-04-24 10:11:28 Válasz a #201425. hsz-ra
Időben induljatok el, mert parkolót szinte lehetetlen ilyenkor a városban találni , mi is a városon kívül fogunk a reptér környékén leparkolni...
A körmenet már előbb indul mint 11 óra, ha jól emlékszem akkor 11-re ér vissza a menet a Szpiridon templomba, és akkor kezdődik a cserépdobálás, ami tart kb 20-25 percig .. Aztán cserépgyűjtés , a tömeg összeszedi a nagyobb darabokat elviszik haza emlékbe .. utána vissza az apartmanba ahol már sül a birka ,és jól megebédelünk...
#2014342013-04-24 12:54:13 Válasz a #201433. hsz-ra
Szerintem igen, de készüljetek fel nagy tömeg lesz.....
Az ortodox vallás legfontosabb ünnepe a Húsvét. A Nagypénteki körmenet, Krisztus szimbolikus temetése pedig ennek az egyik legfontosabb mozzanata. Korfu város sok hívet és érdeklődőt vonz ezen a napon, nem csoda, hiszen összesen 33 díszes körmenet vonul végig az Óváros utcáin. Az ünnepi mise után, filharmonikus zenekar kíséretében elindul a virágokkal feldíszített szimbolikus koporsó, az Epitáfiosz, majd a Listont megkerülve újra megérkezik a kiindulási pontra. A filharmonikusokon kívül énekkarok, kultúr- és egyéb egyesületek, a vöröskereszt tagjai, a cserkész szövetség, a helyi politikai elit tagjai is felvonulnak. Az első körmenet két órakor indul az Új Erődben található templomból, míg az utolsó este tíz órakor a Spilia városrészben található székesegyházból.
Az idei húsvéthoz borongós, esős időjárás társult, így a Nagypénteknek is valódi gyászos hangulatot kölcsönzött. A korfui Húsvét országszerte híres, évente több ezer látogató érkezik, hogy részesei legyenek a több száz éves tradicóknak, melyek a bizánci, a velencei és a nyugati hagyományok harmonikus kereszteződése.
Legutóbb Kepkypa szerkesztette (2013-04-24 12:55:35), összesen 1 alkalommal
Sziasztok!
Még új vagyok a fórumban, nem is szeretnék nagyon zavarni. Visszaolvastam úgy 2010-ig a hozzászólásokat meg máshonnan is a neten, de nem tudok dönteni. Idén Korfura mennénk 2-en, segítsetek kérlek hova. Kocsival megyünk, rugalmasak vagyunk és fiatalok de nem szeretnénk bulihegyeket, inkább esténként jókat enni és bazározni. Szeretnénk homokos partot, hogy ott helyben is legyünk néhány napot (így a nyugati oldalt néztem), plusz majd pár napra robogót. Ott van nagyobb település? Nem Sidarira gondolok, azt kizártam. Amiket néztem: Agios Gordios, Arillas vagy Agios Georgios? Agios Georgiossal bajban vagyok, mert kettő is van a szigeten (északon és délen is van ilyen nevű település). Melyikbe érdemes menni?
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!!!
#2014432013-04-24 15:33:35 Válasz a #201438. hsz-ra
Sziasztok!
Még új vagyok a fórumban, nem is szeretnék nagyon zavarni. Visszaolvastam úgy 2010-ig a hozzászólásokat meg máshonnan is a neten, de nem tudok dönteni. Idén Korfura mennénk 2-en, segítsetek kérlek hova. Kocsival megyünk, rugalmasak vagyunk és fiatalok de nem szeretnénk bulihegyeket, inkább esténként jókat enni és bazározni. Szeretnénk homokos partot, hogy ott helyben is legyünk néhány napot (így a nyugati oldalt néztem), plusz majd pár napra robogót. Ott van nagyobb település? Nem Sidarira gondolok, azt kizártam. Amiket néztem: Agios Gordios, Arillas vagy Agios Georgios? Agios Georgiossal bajban vagyok, mert kettő is van a szigeten (északon és délen is van ilyen nevű település). Melyikbe érdemes menni?
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!!!
Hali.. először is ezt a könyvecskét lapozgasd át, ebből sok mindent megtudsz a szigetről a partokról látnivalókról...
Mindkét hely klassz , nehéz dönteni... én a délit választanám... A nyugati oldalon olyan bazi nagy települések nincsenek inkább kisebb falvak partok...
#2014452013-04-24 15:59:31 Válasz a #201443. hsz-ra
Köszönöm a választ! Már ezt is elolvastam, de erről a három településről Agios Georgios észak, dél és agios gordios nem találtam nagyon semmit. Esetleg Arillas... Gégé Te már annyi helyen voltál Korfun, ezek közül melyik a legnagyobb amiben azért tényleg el lehet este is lenni? Azt néztem, hogy a neten szálláskeresésben mindig az északi Agiost dobja ki...
#2014472013-04-24 16:17:56 Válasz a #201445. hsz-ra
Ezek a helyek esti sétára azért nem olyan nagyok.. pár száz métert képzelj el ahol vannak tavernák kisboltok... aztán ennyi... ami régen jó volt az Moraitika ahol két oldalt volt kb 2 km hosszú butik és étterem sor,az út minkét oldalán.. Ha korzózni akartok és sokat akkor Korfu városában esténként el lehet tölteni jó pár órát sétálgatásokkal vacsorázgatással... Van bőven látnivaló...