Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 11461
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201430 Üzenet linkje2013-04-24 12:05:02 

Unic írta:
Nei Pori. Igen átvertek autorol vásárláskor. Sokkal drágábban vettem a dinnyét mint piacon lehet erőszakosabbnak kellett volna lennem.....

Az, hogy drágábban vetted autóról a dinnyét, mint amennyiért a piacon volt, nem átverés.

# 11462
Vitibogi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201437 Üzenet linkje2013-04-24 13:19:40 

Vikuska írta:
Nagyon jó ajánlatot kaptam tőlük és el is fogadtam! Juni 10-19.ig 5 fő részére busz + szállás 150.000 forint.
Autós utazásra nem gonoltatok? Ha öten mentek, akkor olcsóbb az utazás, és helyhez sem vagytok kötve. Sok fakultatív programra el lehet jutni a hirdetett árak töredékéért.
Mi is öten megyünk.
Gyertek egy héttel később, ha jól emlékszem az még nem került többe. Így talán nagyobb a mozgástered lehet a kereséshez.

# 11463
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201441 Üzenet linkje2013-04-24 15:15:32  Válasz a #201429. hsz-ra Előzmény #201429

Szia!
Ha ténylegesen nem akarsz főzni, akkor látogassatok el a templom jobb oldalán lévő PLATON étterembe. Nagyon finom a kajájuk. Mi a férjemmel 8 euróból laktunk jól. Igaz ketten ettünk egy nyelvhalat rántva, dupla sültburgonyával. Sőt, amire soha nem gondoltam, még kecskelevest is ettem. Ezt Itthon el sem tudtam volna képzelni magamról, hogy egyáltalán belekóstoljak. Ide leírhatom, hogy szabolcsi jány voltam, és birka-kecske-szarvasmarha-disznó-ló és "lábasjószág" tyúkok, libák, kacsák a mindennapi élethez tartoztak. DE akkor sem tudtam megenni, ha levágtak egy kecskét, vagy bárányt. érdekes, hogy a csirkével, libával, kacsával, disznóval szemben nem volt ilyen ellenérésem. Ezért még a mai napig húsvétra vidékről szerzem be a tyúkot, amit én vágok le, megkopasztom, és a bőrét felfújva "levetkőztetem" és a bőrét megtöltöm.
Bocsánat nagyon elkalandoztam a kecskelevestől. Valahogy ez kijött a hátsó részéből az agyamnak. Ami a lényeg: ha szereti a család, készíts nekik saját kezüleg fekete kagylót, amit Platamonasban, az Agorán - Piactéren - lehet megvásárolni. Tavaly egy kilogramm 4 euró volt. A recept Gordon Ramsey-től származik: Pl. Pokol Konyhája, Férfi nagy F-fel, stb.
A nagyon egyszerű recept: vajat (tényleg vajat) olvasztani, rátenni petrezselymet apróra összevágva és fokhagymát összetörve, vágva, nyomva - ki hogy szereti - amikor már finom az illata, a kagyló mennyiségétől függően száraz bort kell bele önteni. Mi egy kilogramm kagylóhoz 2,5-3 deci bort öntöttünk, a többit persze megittuk hozzá. Ha a bor felmelegedett, akkor a tisztított kagylókat bele kell dobni, lefedni és várni 4-5 percet. Alánézve meg lehet állapítani, hogy kinyiltak-e már. Ha még nem mind, akkor még egy-két perc, de tovább nem mert rágós lesz, és már mehet is az asztalra. Ha készítesz hozzá körettésztát, amit megfőzöl, akkor a kagyló levében melegitsd át, mert átveszi azt az isteni ízt, ami ott maradt a lábasban. Sőt ha készítesz - "mert nagyon szeretnél kedvében járni a családnak" - paradicsom csatnit, akkor az igazi a görög pari, apró kockára vágva és ugyanolyan módon elkészítve mint a kagylót, kivéve a bort - addigra már minden rendes ember megitta a kagyló alá nem öntött maradékot -. Én úgy tálaltam másnap, hogy tésztafészek, középre kagylómaradék, tetejére paradicsom csatni. Igaz, hogy a tésztát a kagyló maradék levében pároltam, mivel éjjel felébredtem - mint kiderült később, 3 órakor - és azt hívén, hogy reggel van, nekiálltam készíteni a reggelit, az előző napi maradék kagylóból. Természetesen egy egylégterű helyen ha nagyon szeretnél csöndes lenni, akkor még az ördög is felébred, az uram is kinyitotta csodaszép aranyoszöld szemeit és megkérdezte kedvesen, hogy a f....t csinálok én éjjel háromkor?!
Mindegy, kapott kávét, reggelit és visszafeküdtünk aludni.
Na tessék. Megint hol van a nemfőzés és az éttermi kecskeleves. Sajnos nagy hibám, ha elkezdek írni, akkor csak egy áramszünet állíthat le.
Stop- a kezemre ütök, és kívánok számotokra nagyon szép egy hetet.
Utóirat: a gyros isteni mindenütt!!!

# 11464
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201442 Üzenet linkje2013-04-24 15:23:10  Válasz a #201430. hsz-ra Előzmény #201430

Szervusz Pontikos!
Nagyon köszönöm, hogy Te is kiállsz amellett, hogy ha valaminek nem ugyanaz az ára mindenütt, akkor az még nem átverés. Hiszen elég csak itt elmenni egyik közértből a másikba, és nézheted a termékek árait, hogy milyen szórással árulják, pl. tejek, liszt, cukor, hogy csak a nagyon alapokat említsem.
Mi a Fény utcai piactól nem túl messze élünk, DE eljárunk a Lehel téri piacra, mivel számunkra megfizethetőbb. Ott is van szórás, és nagyon nagy. Pl. kiírták, hogy görög földieper 390 forint, a középső részen pedig "állítólagos magyar szabadföldi bio eper" kettőezernégyszáz forint. Nos. Ez mi?
Tehát az az ember aki Görögországban a saját termését viszi árulni, gépkocsival, helyébe megy az apartmanokban nyaralóknak, árulhassa a termékét egy általa megszabott áron. Akinek nem felel meg, ne vásároljon Tőlük. Mi idén is fogunk Janisztól is vásárolni. Természetesen a pénteki piacot ki nem hagynánk.
icon_smile.gif

# 11465
Rózsa55
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201452 Üzenet linkje2013-04-24 17:16:25  Válasz a #201426. hsz-ra Előzmény #201426

Nei Pori! Bocs nem állt szándékomban elvenni az "avatarodat",de én ezt már évekkel ezelőtt választottam amikor regisztráltam az oldalon!Igaz ritkán szoktam hozzá szólni,annak ellenére,hogy már legalább 40-szer jártam Görög földön, /Nei Poriban is 3-szor./Akkor szólók hozzá ha úgy érzem valakinek tényleg segít az információm!
# 11466
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201469 Üzenet linkje2013-04-25 09:38:34 

Szia "rózsa55"
Te ne haragudj, mivel végigpörgettem az oldalakat, nehogy valakinek elvegyem az avatárját. Mivel ez a kép illik leginkább Nei Porihoz, azért csaptam le rá. Hát... ilyen az élet, választottam mást. Szerettem volna képet feltölteni, de nem fogadta el a felvevőnk kiterjesztése miatt. Ahhoz pedig nincs tudásom, hogy a kiterjesztést megváltoztassam. Egy szó, mint száz, csak használni tudom a már ismert programokat, változtatni nem tudok rajtunk.
Mi az idén megyünk még csak harmadszor életem szerelmetes urával Nei Poriba. Egyszer - és legelőször - már voltam Görögországban, Vrasnában. Most már ott tartunk, hogy 6 hétig leszünk "Nei Pori szerelmesei"! Igen jól írtam, mert ez olyan mint egy kezdődő szerelem, amely a végén olyan mély szeretetbe megy át, amikor el sem tudod képzelni, hogy a "Társad" ne legyen ott melletted, ne simogasd meg, ne áradjon a szeretet mindkét oldalról.
Ne haragudj, de ha Görögországról és azon belül Nei Poriról van szó, sajnos a klaviatúrán a billentyűk maguktól lenyomódnak. Egyszerűen nem tudok felhagyni a dicshimnusszal, amely szuperlativuszokban csak és kizárólag róla szól. Ha tehetnénk, akkor vásárolnánk egy - mindenképpen öreg - házikót és azt alakítgatva, hogy érezzük még fontosak vagyunk "valakinek, valahol" kinn élnénk. Számomra nagy-nagy csoda az egész. Olyan élményekkel lettünk gazdagabbak, hogy el sem tudom mondani, még leírva sem, mivel nincs elég szókincsem.
És itt ért el az az írigység, ami feléd irányul. Már 40-szer?! miért nem vittél magaddal?! Miért nem írtad meg a visszaemlékezéseidet?! IRIGYELLEK az élményekért, amikben részed lehetett. Gondolom a látvány örök életetekre bennetek marad, hiszen szinte ráég az ember retinájára a CSODA!!
Bocs, leerőszakoltam az ujjaimat a klavitúrál, szerintem már unod. Szeretettel Neipori (Erzsébet)

# 11467
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201488 Üzenet linkje2013-04-25 12:51:10 

Szia Nei Porisok!
Már megint visszaestünk a hetedik helyre. Kérlek, szeressétek jobban NPoroit! Nem tudok annyiszor feljönni, hogy az "élen tartsam", mivel azért valahol én is háziasszony vagyok, igaz, már nyugdíjas, de azért a fogtechnikusság már betette a lábát jócskán. Ha utazni szeretnénk, akkor nagyon-nagyon spórolni szükséges. Ez azzal jár, hogy a piacokat hasonlítgatom egymással. Például: sütni való (de tölthető is) csirkecombot Kőbányán, az Élessaroknál található Pennyvel szemben lévő hús-hentesáru boltban kaptam 500 forint környékén kilogrammonként, a csirkeszárny is olyan árban volt, hogy rögtön négy kilót vásároltam. Szétbontva három fő részre a végét levesnek, a két belső izesületet pedig édes-savanyú-erős csirkeszárnynak vásároltam. Megérte. Mivel már nagyon-nagyon utaznánk Nei Poriba, és az Euró jelenlegi árfolyamát tekintve, tényleg fogunkhoz kell verni a garast. Szeretettel fogadok, minden Nei Porira vonatkozó információt. Várok mindenkit, kérlek, írjatok.

# 11468
Buda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201490 Üzenet linkje2013-04-25 13:37:21 

Kedves neipori!Bocsi,de a fórumnak nem az a lényege,hogy "hanyadik" helyen van az adott téma!A lényege a segítség nyújtás az éppen nyaralni szándékozó embereknek!
# 11469
Kijelentkezve--
-törölt nick 17764
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201498 Üzenet linkje2013-04-25 16:52:32  Válasz a #201437. hsz-ra Előzmény #201437

Szia Csaba.
Sajnos nem tudunk autóval menni mert jelenleg nincs. Annó Sartin autóval voltunk. Ötünkre tényleg jobban megérné kocsival menni.

# 11470
Kijelentkezve--
-törölt nick 17764
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201499 Üzenet linkje2013-04-25 16:58:48  Válasz a #201441. hsz-ra Előzmény #201441

Szia Erzsike!
Köszönöm írásodat, amúgy én is tudok írni...., na meg beszélni. Szóval általában én is elkalandozok. A kagylót kihagyjuk, egyikünk sem szereti. Én inkább úgy mondanám részemről, hogy meg nem enném.
Mikor Sartin voltunk akkor készültünk egy halom kajával, hogy majd főzők meg stb. A felét hazahoztuk. Reggel kajáltunk "hazait" és délután is egy pár falatot aztán este minden nap beültünk valahová kajálni! Pizzát vagy gyrost ettünk na meg palacsintát!!! Most már tapasztaltabbak vagyunk, csak olyat viszünk majd amit szendvicsnek meg lehet csinálni és esténként majd beülünk valahová. A gyros nem drága és mindannyian szeretjük, legfeljebb apa majd kettőt kap! icon_smile.gif

# 11471
Kijelentkezve--
-törölt nick 17764
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
32 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201501 Üzenet linkje2013-04-25 17:01:32  Válasz a #201488. hsz-ra Előzmény #201488

Kedves Erzsike, egy nagyon indiszkrét kérdés..., csak nem Kőbányai vagy????? Csak ezért kérdezem mert én ott nőttem fel!
# 11472
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201503 Üzenet linkje2013-04-25 17:19:10  Válasz a #201490. hsz-ra Előzmény #201490

Szervusz "buda"
Tudom a lényeget, és azt is, hogy mi van mögötte. Ha nem vetted volna észre, ez egy "vicces beszólás" volt, hogy minél többen aktivizálódjunk. Hiszen volt olyan, hogy hiába kérdeztem, senki nem jelentkezett. Tehát igen, fontos, hogy akik érdekeltek a témában képben legyenek, mivel segíteni csak így lehet egymásnak. Aki nem szereti, nem érdekli, hát.... erre nem tudom, mi lehetne a hozzászólás.
Mivel mi nagyon érdekeltek vagyunk, próbáljuk a Nei Porisokkal tartani a napi, heti kapcsolatot. Megjegyzem, így találtam nagyon jó barátokra, akikkel, amíg anyagi fedezetünk lesz rá, találkozni is fogunk. Természetesen ez nem zárja ki, hogy Veled is összefussunk N.Poroiban, amennyiben azonos időben rohanjuk le ezt a csodás helyet.
Sok-sok szeretettel: Neipori

# 11473
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201505 Üzenet linkje2013-04-25 17:35:30  Válasz a #201501. hsz-ra Előzmény #201501

Szia Vikuska!
De igen, 12 éves koromtól 17 éves koromig a Harmat utcában vegetáltam, 9 emeletes előregyártott betontömb tetején. Nem állítom, hogy nem voltam ott boldog. SŐT! volt olyan társaságunk, hogy - ha leengedtek - akkor 9 óra után - mi hülyék - lementünk a parkba és beszámolót tartottunk egymásnak, hogy éppen melyik orosz író könyvét olvassuk. A rendőrök "elkaptak" és felzavartak mindőnket a pingpong asztalra, és ott tartottak hajnali négy óráig. Nem szólhattunk egymáshoz, ez volt az igazi büntetés. A Szent István parktól nem messze, (a Kőbánya mozitól feljebb egy kicsit, a mai Pennytől lejjebb, a jelenleg is működő gyógyszertárral shré-visavé, a 15/b. számú házban élnek a szüleim.
Sőt oda jártam középiskolába, a templomtól és a kocsmától körbezárva. Ez fontos, mivel táplálékot kapott a lélek, viszont a dolgozók iskolájában a kocsma volt az elsődleges, mivel isteni zsíroskenyeret adtak, hagyma szórással. Csak az volt a baj, hogy kellett venni mellé egy kisfröccsöt is. Márpedig a matektanár nem viselte jól, hogy Ő nem kapott. Ezért kijárt neki a kisfröccs, és a két karéj zsíroskenyér, sok-sok hagyma szórással. Sokszor előfordult, hogy nem volt fűtés az középsuliban, és csak az a fűtőnyag melegített, amit a korcsmában beszereztünk, a zsíroskenyér mellé.
Szépségesen szép emlékek.
Szabad-e kérdeznem, hogy honnan tapintottál rá a dologra?
Szeretettel üdvözöllek: Erzsébet

# 11474
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201506 Üzenet linkje2013-04-25 17:53:29  Válasz a #201501. hsz-ra Előzmény #201501

Szia Vikuska!
Még egy válasz!
Nagyon fiatal vagy a képen, ezért azt gondolom, hogy sajnos, de nem ismertük egymást, pedig szerintem - tekintve, hogy szeretünk írni, beszélni, természetesen udvarias formában - jó barátok lehettünk volna.
De hát semmi nem késő!! Mindent el kell kezdeni egyszer. Ha kicsit visszaolvasol, akkor olvashatod, hogy hogyan alakult ki a Nei Pori iránti imádatunk. Hidd el, a férjem hatvan évi nem evett meg még halászlé levet sem. DE: 2011-ben kárpótlásként kijött velem két hétre Nei Poriba, hogy az előző évi Vrasnai utazásomat a szüleim társaságában valahogy ellensúlyozza,akkor készítettem életemben másodszor kagylót, először apámnak, Vrasnában. Nem hiszed el, de amire kirohantam a videó felvevővel, addigra FELFALTA a tányér kagylót - amit soha meg nem evett volna -!! Azóta mindenevő lett. Scampi, polip, kagyló, és mindenféle hal. Nos mi ez, ha nem igazi változás. Tavaly még lekvárt is főztem kinn, helyi gyümölcsökből. Van az illatos sárgadinnyéjük, amitől elélvez az ember lánya, ha beleszagol. No ebből és szilvából, barackból főztem lekvárt a palacsintához. Mire kisütöttem az 50 darab palacsintát, addigra a lekvár is készen volt. Lehet néha a párodnak is egy kicsit segítenie. Amig Te a palacsintát készíted, ő összevágja a gyümölcsöket és felteszi főzni. Hidd el, sikere lesz.
Amúgy ajánlom a Platon éttermet, amely Nei Porii másik végén, a templom jobb, - nem tengerparti - oldalán van. Bár lehet, hogy Zsombor nem lesz az idén icon_sad.gif , ettől sírhatnékom van, de a főztjük ugyanolyan finom lesz, azt nem teszik függővé attól, hogy a pincér jelen van-e vagy nem. Ez csak nekem szívfájdalom, hiszen Nei Poriban Ő volt a mi "Kisfiunk" egy hónapig.
Szeretném, ha jelentkeznél, és írnál.
Köszönöm: Erzsébet

# 11475
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201517 Üzenet linkje2013-04-25 21:46:16 

Nei Pori nekem "szerencsére" nem kell nézni az euro árfolyamát mert szlovákiába lakok. Nincs gond a váltással mert át se kell váltanom. Sőt a befizetéskor azért szorítottam 300 környékén legyen a forint mert magyarba fizetem az utat az utazási irodába és így még olcsobban jövök ki. De Görögbe van egy másik hátulütője az euronak illetve a közös pénznek. Számolgatás nélkül lehet látni a különbséget a szlovák és görög árak között.Tudom nem szabad számolni meg hasonlítgatni de tavaly amikor haza jöttem és bementem a lidlbe nagy megkönnyebbülés volt vissza térni a régi "olcso árakhoz. Nem panaszkodáskánt írtam csak sokkal jobb volt amikor váltani kellett. Nem volt hasonlítgatás stb. Igaz megvettem 2001-be Romába fél literes kolát 1500 ft-ért mert lusta voltam átszámolni. Lehet az volt a jo. Nem számolgattam.... icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 764 765 766 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu