2 hét múlva megyünk a Dias-sal busszal Stavrosba, a Rendinába. Még soha nem mentünk ilyen korán, érdekelne, hogy májusban milyen az idő, lehet-e a tengerben fürödni?
Jó utat nektek, a 13 nap már mindjárt itt van. Májusban még nem voltunk, de a hőmérsékletet néztem a freemeteo-n, a mai napra 32 fokot ír nappalra.
A tengernek meg van 2 hete, hogy melegedjen, hogy mire mentek kedvező legyen a víz hőmérséklete.
#2018332013-05-04 09:34:59 Válasz a #201830. hsz-ra
Mi május 31-én megyünk az Apollonnal. Szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki, hogy Stavrosból Kavalába, illetve Thessalonikibe van-e buszjárat.
Nem szeretnénk fakultatívot igénybe venni, hanem inkább önállóan kirándulunk, ha lehetséges.
Igaz már pár éve voltam Stavrosban, de akkor Thesszalonikibe volt közvetlen busz. Kavalába - ha jól emlékszem át kellett volna menni Vrasna/Aspravoltára és onnan ment busz. Mi Kavalába bérelt autóval mentünk.
Egyszer voltunk kavalai fak. úton és azt nagyon megérte. Szétnéztünk Kavalában, majd átvittek Keramotiba busszal és onnan komp Thasszoszra. Tartalmas nap volt és meg is hozta a kedvet Kavalához ( ezért is mentünk vissza kocsival) és Thasszoszra is szeretnénk visszamenni majd nyaralni.
Thesszaloniki-t is először fakultatív néztük meg utána már busszal mentünk (off. Paráliáról, Platamonas-ból és Stavrosból) és mászkáltunk egész nap.
Mind a két várost simán meg tudjátok nézni egyébként fakultatív nélkül is, szerintem. (utikönyv, térkép elég - csak hogy tudjátok milyen látnivalók vannak)
Sziasztok! Mi saját autóval mennénk, két felnőtt, egy gyerkőc (13 éves). Esetleg tudna valaki ajánlani olyan szállást, amit utazási irodát kihagyva tudnánk meginterjúvolni, hogy augusztus hónapban fogadóképes-e? Minden évben máshová mentünk eddig, de most csak 10 napunk lesz az útra, ezért Stavrost választottuk, nem kell sokat utazni, végül is már majdnem mindent láttunk görögből, így a lényeg a tenger lenne.
#2022842013-05-14 09:34:53 Válasz a #201884. hsz-ra
Üdvözöllek DTina!
Stavrosban mindig lehet találni magán apartmanokban szállást, az átlagárak augusztusban 40€ / nap / apartman-tól felfelé alakulnak. Helyet foglalni nem tudsz!!!!!!! Ha, ott vagy akkor tudsz megegyezni a tulajdonossal. alkudni mindig meg kel próbálni. Szállodák is vannak, de azokban augusztusban nincs hely, a szerbek lefoglalnak minden lehetséges helyet. Itt egy stavrosi kedves görög lány neve és email címe, vedd fel vele a kapcsolatot Ő is ad ki szobákat magyarul is beszél.
Atheni Nanosz . email:atheni.nanosz@facebook.com
és a Facebookon is elérhető.
Mi idén ide is elmegyünk 5 napra.Szállás lefoglalva,autóval megyünk.Már voltam 3szor korábban,most is csak 3 másik utitárs miatt vállaltam be,akik még nem jártak a környéken.
Innen csak Kavala-Thassos fakultativ van,ami megéri,bár ott van az Athos-hegyi kolostorok is,de mi azt majd Marmarasról nézzük meg.Így itt buli lesz,lazulás és búvárkodás.
Attílasz köszönöm a címet, holnap felveszem a kapcsolatot a csajszival. Remélem sikerül egyezségre jutnunk vele. Bár most életem párja variálni kezdett, lehet június vége lesz az utazás, mint ahogy eddig minden évben. Köszönöm a segítség felajánlást, lehet még keresni foglak.
Mi május 31-én megyünk az Apollonnal. Szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki, hogy Stavrosból Kavalába, illetve Thessalonikibe van-e buszjárat.
Nem szeretnénk fakultatívot igénybe venni, hanem inkább önállóan kirándulunk, ha lehetséges.
Szia Kuku!
Szalonikibe van közvetlen járat Stavrosból. Kavalába Asprovaltáról tudsz átbuszozni. Ide Stavrosból busszal tudsz átmenni vagy gyalog (így azért kicsit húzós az út, kb. 5-6 km)