Miután nekem címezted: Mi tessék? Ebben egy szó sincs az útlevél kötelező érvényességi idejéről (vagy én vagyok vaksi), mert ugye eredetileg erről volt szó.
Tegnap ismét megtettük a szokásos utunkat, amely során volt útjavítás rendesen, de ezek júniusig elfogynak biztosan.
Macedóniában megkérdeztem az első fizető kapunál a kezelőt, mivel fizethetek. A válasz euro, kártya és denár volt. Hazafelé megpróbálok euróval fizetni és ez akkor lesz biztos.
Tegnap Röszke egy óra várakozás minimum, de lehet több is volt... Út lefele esemény mentes gyér forgalom mellett, Belgrádon keresztül szokásos kb 15 perc, határok 1.2 perc Görög határ no várakozás ,,, Szerb kapuknál kártyával fizettem , Makedóniában denárral.. Görögök meg mindig nem fogadjak el a kártyát a kapuknál..... Bruttó menetidő Pestről Igoumenitsaig a Röszkei várakozással 13.5 óra volt...
#2019122013-05-07 09:21:19 Válasz a #201911. hsz-ra
Hát ja egészségesebb százasokkal császkálni ilyen messzeségbe,mit százasokkal...kösz az infót a nép nevében,csak sutka volt,én maradok a határ menti váltásnál,az a tuti,szembe a budival éjjel kettőkor kiszállsz a kocsiból,és megcsap a placcon üldögélő török és egyéb déli emberek "párája",na az hiányzik..jó utat mindenkinek.
Sziasztok! Már pár éve járunk Nei poriba nyaralni. A macedónoknál mindig váltok pénzt a határ után rögtön, a kékes bódéban. Volt,hogy éjszaka kellett váltani,de mivel a határőrök közelében voltunk,nem igazán tartottam semmitől. Lentebb,a speditöröknél álltak érdekes alakok, ezért ott nem próbáltam meg soha. De itthon is vannak olyan helyek, ahol nem szívesen állnék meg kocsival,max tankkal, és gázálarcban közlekednék. Na szóval, ha nem tudott a pénzváltó elég pénzt adni,akkor a kapuknál próbálkoztam euroval, még tavaly is, egy kapudíj=1 euro, Az idén meg majd meglátjuk,megtapasztaljuk. Bekészítek pár eurot is,ha elfogadják,akkor a tankoláshoz felhasználom a denárt
Valaki fényképezze már le azt a pénzváltót,esetleg egy pontos koordinátát tegyen már közzé és akkor nem tudom elképzelni,hogy bárkinek is a legkisebb probléma is felmerülhet a váltással kapcsolatban! Én Júniusban megyek ki először,ha addig nem jön kép és/vagy koordináta, akkor én közzéteszem itt mind a kettőt!
Köszönjük az infókat a Macedón kapukról!
#2019822013-05-08 18:41:51 Válasz a #201976. hsz-ra
Elnézést! Ezt nem is láttam,pedig azt hittem eddig,hogy nyomon követtem a fórumot! Ez alapján tényleg mindenkinek tiszta kell,hogy legyen a dolog! Köszi a teljes anyagot a témáról! Nagyon jó!