Idén nyáron ismét irány Görögország!
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy lejárt az útlevelem és hallottam olyat hogy már a macedónok is beengednek új típusú személyivel.
Tényleg igaz a hír? Ha igaz lenne nem csináltatnék új útlevelet!
Köszi a választ mindenkinek!
Elég a plasztik személyi, csak a 3 hónapos érvényességet kell szem előtt tartani (tavaly, volt, akit Horgosról fordítottak vissza...)
Most tényleg azon a pár ezer forintos Útlevél kiváltáson múlik minden! Ki kell váltani és akkor nem tudnak semmibe sem belekötni, ha elég a személyi ha nem! Ennyi!!!
#2019582013-05-08 12:00:38 Válasz a #201957. hsz-ra
Ha szórakozni akar veled valamelyik szerv úgyis talál valamit ha akar, de szerencsére nem ez a jellemző. Szntem ez a téma már lerágott csont, javaslom akkor érdemes erről újra beszélni ha valakit visszafordítanak a személyivel valamelyik határról. A legelején voltak ebből problémák csak, de már megy gördülékenyen a személyis határátlépés.
Elvileg tényleg elég a személyi is.A Külügy Minisztérium is kiadta,hogy Szerbia és Macedónia is látogatható személyivel.A Macedónok személyi esetén kérhetik hogy legyen nálad 50 Euro költő ebben az esetben vagy/és utas biztosítás.
De eddig még egy esetről sem hallottam,hogy kérték volna.
Amúgy Macedónia már nem Macedónia hanem Volt Jugoszláv Köztársaság
De most van egy új név ötletük mégpedig Felső-macedóniai Köztársaság.
Ez csak annyiban érdekes számunkra igazán,hogy egyes GPS programok (iGo újabb verziója) Frissítés után nem talál olyat hogy Macedónia. És el akar vinni Bulgária felé.Erre figyeljetek!
#2019642013-05-08 14:22:43 Válasz a #201955. hsz-ra
Ez ám a hozzáállás! Az még jobb lenne, ha a Balatonra mennének, akkor tuti nem kötnének belénk a macedón határőrök!
Ha jól számolom, akkor három éve volt ebből gond egy-két hétig, amíg új volt nekik! Junius végén kezdődtek a gondok (mert a szerbek junius közepén vezették be a személyi elfogadását, a macedónok már egy évvel hamarabb), engem augusztus elején már szó nélkül átengedtek. Akkor, és a következő évben még lassú volt a személyis beléptetés, de tavaly megoldották a szkennelést, és ugyanolyan gyorsan megy, mint az útlevéllel.
Egyébként az utóbbi négy évben már gyakorlatilag senki sem panaszkodik a macedón szervek túlkapásaira. Nem szívóznak, nem próbálnak lehúzni senkit.
Csak ezért fölösleges kiváltani az útlevelet felnőttnek, gyereknek egyaránt, mehet mindenki nyugodtan személyivel!
#2019652013-05-08 14:36:46 Válasz a #201963. hsz-ra
Hol hallottad ezt az 50 eurós verziót? Ne haragudj, de ez hülyeség, hogy ezzel különböztetnék meg személyivel belépőket. Mellesleg: ki az, akinél nincs 50 € készpénz, főleg kifelé?
Utasbiztosítást valóban kértek egy időben, de nem a személyi miatt, hanem azért, hogyha beleset éri az átutazót ne a Macedón államkasszának kelljen állnia a gyógykezelést, hanem a biztosítónak. Ezt mellesleg meg is értem, nálunk is be kéne vezetni!
Csak hogy tudd: Macedónia hivatalos elnevezése 1991 óta FYROM!