Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9856
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Piri007
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202187 Üzenet linkje2013-05-13 08:57:43  Válasz a #202165. hsz-ra

Szia!

Köszönöm, hogy válaszolták.
Sajnos már lefoglaltam az utat, nem tudom, hogy utólag van-e lehetőség helyjegyet váltani. Írtam az irodának, majd kiderül, hogy megoldható-e.

Üdv: Piri007

# 9857
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202188 Üzenet linkje2013-05-13 09:02:51 

Nem akarok így külön hsz-eket írni ezért egybe:

Motor:

Lefkadán ketten mentünk 80 köbcentissel nehéz táskával és teljesen rendben volt, de azért volt egy-két hely ahol az emelkedő legtetején egyikőnknek le kellett szállni és sétálni pár métert ,de nem volt vészes. Meg Lefkadán azért a sziget belsejébe szerintem jóval meredekebb emelkedők vannak, mint Pargán a "túraútvonalakon".

Aeolus:

Nekem azt mondák tavaly, meg idén is, hogy ha nem kérsz helyjegyet akkor azt tudják garantálni, hogy egymás mellé ültök, de azt hogy hova, nem. Tavaly voltak velünk olyan utasok akik 3-an mentek és azok is egy helyen ültek, de egyébként meg a buszon azzal cserélsz akivel akarsz és azért azt nem tudom elképzelni, hogy az egész buszon ne legyen senki aki cserélne helyet.

Túra más szigetre:

Én úgy vagyok vele, hogy szívesen elmennék Korfura, vissza Lefkadára és még a Vikosz-szurdokhoz is ha több időre mennék és már mindent megnéztem Pargán és a környéken

# 9858
Piri007
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202198 Üzenet linkje2013-05-13 10:14:14  Válasz a #202188. hsz-ra Előzmény #202188

Szia!

Neked is köszönöm a választ.

Üdv: Piri

# 9859
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202200 Üzenet linkje2013-05-13 10:26:25  Válasz a #202147. hsz-ra Előzmény #202147

Szia Kerkyra!

Igen most már sokan írták, hogy nagyon hosszú lenne, ezért majd valami közelebbit keresünk icon_smile.gif
A párom mindenképpen szeretne hajókázni, ezért is nézelődtünk, de majd keresünk valami másik programot. Mindig találtunk valamit ami érdekes és élménydús volt... icon_smile.gif

# 9860
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202201 Üzenet linkje2013-05-13 10:30:06 

Szia Kristi!

Ez a "csak elmondhasd hogy jártál Korfun" nem esett túl jól, de nem erről van szó. A párom szerette volna megnézni és mivel többem is írták, hogy amúgy nem egy túl szép hely, ezért úgy gondoltunk, hogy csak átszaladunk egy picit körbenézni, ahogy mások is tették. Persze így az időhiány miatt inkább lemondtunk róla, majd keresünk valami más programot. Mindenképpen valami hajókázást, mert a párom nagyon szereti.

# 9861
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202202 Üzenet linkje2013-05-13 10:33:45  Válasz a #202163. hsz-ra Előzmény #202163

Szia Krisztácska!

Igen a robogó bérlés benne volt a tervben, csak mint írtam is tartottam tőle hogy Parga környéke is olyan nehéz icon_smile.gif Sivótát meg kellene nézni, mert a párom most erre "kattant" rá és a barátaink Busai Anikóék is ajánlották. Aztán lehet hogy ott a helyszínen valami mást találunk ki icon_smile.gif Eddig minden évben sikerült valami klassz dolgot összehozni, bízom benne hogy idén sem lesz másképp icon_smile.gif

# 9862
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202203 Üzenet linkje2013-05-13 10:34:46  Válasz a #202164. hsz-ra Előzmény #202164

Szia Opi!

Feltétlenül bérelünk valami járművet és meglessük a környéket is icon_smile.gif Ha esetleg még bátrabbak leszünk, akkor talán még messzebbre is elmerészkedünk icon_smile.gif

# 9863
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202204 Üzenet linkje2013-05-13 10:45:35  Válasz a #202203. hsz-ra Előzmény #202203

Bárkivel szívesen elcsevegek a dumcsiban a fenti témáról icon_biggrin.gif

nem kötekedésképp de a fórum alapszabályzatot ajánlom figyelmedbe:

- A fórum nem IRC, nem MSN, nem ICQ és nem egyéb ilyesmi. A rendes fórumozók összeszedik gondolataikat és egy kerek, egész, megfogalmazott hozzászólásként írják azt be.
Magyarán ha neked még nem esett le hogy mirõl is van szó: ne írj be 2 percenként 1-1 újabb hozzászólást csak azért, hogy kiegészítsd az elõzõleg már meggondolatlanul (és sietõsen) elküldött hozzászólásodat, inkább fogalmazgasd a hozzászólásodat fél óráig és írd bele egy txt-be a gépeden, majd ha úgy érzed hogy "OK, ez most aztán kerek egész és megérett a küldésre!", küldd el.

# 9864
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202218 Üzenet linkje2013-05-13 12:49:06  Re:

sancho.dl írta:

A párom mindenképpen szeretne hajókázni, ezért is nézelődtünk, de majd keresünk valami másik programot.

Paxos, AntiPaxos szinte kihagyhatatlan és Pargáról van oda hajókirándulás minden nap. Aztán ha eljuttok Syvotába (ahova egyébként érdemes) onnan is van ilyen pár órás hajókázás a környező szigetek körül.

# 9865
Kepkypa
Törzstag
Törzstag
2074 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202223 Üzenet linkje2013-05-13 12:56:18  Válasz a #202201. hsz-ra Előzmény #202201

amúgy nem egy túl szép hely, ezért úgy gondoltunk, hogy csak átszaladunk egy picit körbenézni,

Ez meg nekem nem esett jól .... icon_question.gif off befejezve... icon_biggrin.gif

# 9866
Korimsz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202260 Üzenet linkje2013-05-13 19:35:15  Aktuális kérdések

Üdv Mindenkinek!

Lassan lassan közeleg az indulás Pargára
Kérlek írjatok néhány aktuális árat mivel legutóbb 3 éve voltunk Görögországban!
Ásványvíz
Kimérősbor
Sör
Gyros
Tej
Kenyér
Tintahal karika
Zöldségek
Fagyi
Palacsinta

Paxos - Antipaxos szigetekre mennyiért lehet átkelni s ott mit is érdemes megnézni?
Buvárkodás?
Mit nézzünk meg feltétlenül , ajánlottan , s ha még lesz kedvünk?

Esteleg ha valakinek van ötlete a bor , gyros , tintahal , fagyi jó minőségű fellelhetőségére azt is nagyon szívesen venném.

# 9867
Gaillard
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202261 Üzenet linkje2013-05-13 19:49:01  Válasz a #202201. hsz-ra Előzmény #202201

Mi nászúton Korfun voltunk annak idején, illetve tavaly Pargan.

Azt kell mondjam, hogy Parga sokkal jobb választás, egyedül egy-két jó aquaparkot hiányolok csak a környékről, bár az Acheron folyónál hasonló élvezetekben lehet része az embernek:)

Természeti szépségekben Parga és környéke többet nyújt Korfunál (nálam ez az egyik fő szempont).
Javaslom, hogy a Google Earth-hel "barangoljátok" be előre a környéket, mert a térképekhez feltöltött fotókról számtalan célpontot tudtok választani.
Már a Parga közvetlen közelében lévő - így gyalogosan is felfedezhető - öblök (igaz némelyikhez egy kis túra is szükséges) is bőven tartogatnak látnivalót, de délre Lefkada irányába az Alonaki-öböl környékén lévő partszakaszok vagy északra, a Parga és Sivota között lévő szakaszok is számtalan gyönyörű természeti látnivalót prezentálnak.

Mi például gyalogosan (Valtos környékén lesz a szállásunk, így innen nincs nagyon messze) a Spartila nevű kis starndot és a közvetlen közelében lévő Agios Sostis szikla templom mellett lévő strandokat fogjuk most megnézni, mert tavaly csak én jártam arra egy futó pillanatás erejéig. Ezek a helyek a Sarakiniko-öböl felől is megközelíthetőek, de gyalogosan azért onnan is min. 40-50 percet jelentenek eléggé elhagyatott utakon. Autóval is megközelíthető, bár csak földutakon.

https://www.panoramio.com/phot.....=date_desc

Szóval Korfu elhagyása nem nagy tragádia, de azért oda is érdemes elmenni egy másik nyaralás keretében, csak innen Pargaról feleslegesnek tartom, hogy annyit utazatok oda. A Pargaval szemköti Paxos vagy Lefkada akkor már könnyebben elérheteők és szebbek is.

Szerintem, amit vétek kihagyni, az az Acheron folyó, mert a mediterrán térségben (főként Görögországban) nem sok hasonló hely van. A távoli helyek közül pedig a Vikos szurdok az, amely egyedülálló természeti szépség és a görögországi nyaralási desztinációkból - a távolság ellenére - még mindig talán Pargaról a legkönnyebb eljutni oda (két főig szerintem még a fakultatív kirándulás is jó választás erre a helyszínre).
[/img]

# 9868
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202263 Üzenet linkje2013-05-13 20:11:27 

sancho!

Ha hajókázni akartok,és valami szép élményt,akkor próbáljátok ki a Jón tengeri hajóutat.Egész napos nagy falat,nem is olcsó,de szerintem több szempontból is minden fillérje megéri...Kóstolót kaptok a környező nagy szigetekből(Lefkada,Kefalonia)-én is ezen az úton hoztam meg a döntést,hogy...kikötés Egremnin,hát,elmondhatatlan nagy élmény volt!Valahol sok-sok oldallal ezelőtt leirtam,majd kikeresem...

# 9869
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202264 Üzenet linkje2013-05-13 20:20:58 

265-68 oldalok között többen is irnak róla.Tudom,hogy kicsit régi,de ezek nem hiszem,hogy változtak!
# 9870
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#202271 Üzenet linkje2013-05-13 20:51:09  Re:

Gaillard írta:

https://www.panoramio.com/phot.....=date_desc

[/img]

Szia Gaillard

Google térképen be tudnád nekem jelölni pontosan hol van ez a kis öböl ami a képen van? Mert ezzel a parttal most " találkoztam" elsőnek, de nagyon tetszik. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 657 658 659 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu