#2023372013-05-15 09:41:08 Válasz a #202335. hsz-ra
Az előzetes terveimben másik kiindulópontként Plakias lett volna és akkor a nyugati rész teljes egészében bejárható - ez változatlanul nincs így ám. plakias a samarián túli nyugati részekre nem jó, írtó messze van a szárazföldön, de a tengeren sem gyors, és ennyiszer hajót fizetni őrült drága lenne.
a nyugati rész bejáráshoz most sokkal jobb helyen leszel a második héten, mint plakiason lettél volna.
(egyébként sztem is teljesen jó, megvalósítható a programod, annyit teszek hozzá újra-tudom, unod már, leírtam neked párszor -, h annak ellenére, h első krétád lesz, próbáld meg nem 'túlrohanni' túlságosan. tudom-tudom, h nem könnyű, mert annyi minden van.. de van, h a kevesebb a több.
#2023392013-05-15 09:55:10 Válasz a #202337. hsz-ra
Szia itt is
Igen, ez mondjuk igaz, ezért nem is erőltetem bele ezt a dolgot most.
És nem próbálom meg túlrohanni: tényleg meglepően sok "húzható" és variálható dolgot tettem bele pont azért, mert ismerem magunkat: ha egy valami nem megvalósítható úgy, és nincs B terv mellette, akkor inkább nem is megyünk Na ezt próbltam meg kikerülni. Síthia-Vai egyáltalán nem 100 %, lehet, hogy végül délen kötünk ki. Na az ott egy nagyon -nagyon flexibilis cucc idő és kedv függvégényében.
#2023512013-05-15 11:28:38 Válasz a #202336. hsz-ra
Szia Zsokri!
A kérdezett strandok tekintetében Chrissin van napernyő-napágy,bár mi nem ezen a részen telepedtünk le,hanem távolabb a nyüzsitől egy a Crissire jellemző bokros-fa tövében,kitűnő árnyékot adott enni-innivaló van,tusolóra már nem emlékszem.
Baloson szintén van napernyős rész,tusoló ott nincs,csak olyan lábakon álló bódé,amelyben át lehet öltözni.Jah, és "üvegtigris" is van
Elafonissi a legkiépítettebb ebben a tekintetben,ott fajárdák,tusolók,hangos zene,napernyőrengeteg... étel-ital..,szóval volt ott minden,tömeg is mondjuk.. De a szépsége és különlegessége miatt látni kell!
#2023522013-05-15 11:47:00 Válasz a #202348. hsz-ra
Köszi angel a tippet, mi egyszerre megyünk ezek szerint Én a creatanbeaches.com-on szoktam leskelődni, most előbb kérdeztem, mint gondolkodtam volna
Marcsi! lehet félreérthető voltam, nem azt szeretném én, ha tucc-tucc szólna mindenhol, meg kinyírnák a hely hangulatát a napágyakkal....Sőt! Csak felkészülnék mire számíthatok: sejtettem, hogy Elafonissi lesz a legkiépítettebb, gondolom amiatt, hogy megépítették oda az aszfaltutat... (remélem azért még valami tettenérhető lesz a hangulat)Viszont annak nagyon örülök, amit Chrissire írtál: biztos, hogy lesz megfelelő árnyékot adó bokor
#2023552013-05-15 12:38:00 Válasz a #202354. hsz-ra
mármint konkrétan nem ez volt a kérdés, de továbbfejtettem
Mert igazából így lett volna logikus: Nem, mi a PT-val utazunk, de lehet, hogy a N. is a TS gépével utaztat
Eredetileg én is Rethymno környékére szerettem volna menni Nektek van már terv mit néztek meg?
#2023562013-05-15 13:13:12 Válasz a #202355. hsz-ra
Mi meg pont nem rethymnoba,hanem inkább keletre akartunk menni,de ott nem találtunk megfelelő hotelt!Na meg innen a Balos laguna is közelebb van!
konkrét tervünk még nincs,de már nézegetem mit akarunk megnézni.
4 napra bérelünk autót,mi 1 hétre megyünk csak.
Balos laguna,falassarna,preveli,ezeket mindenképp szeretnénk megnézni.
#2023582013-05-15 14:01:21 Válasz a #202351. hsz-ra
Elafonissi a legkiépítettebb ebben a tekintetben,ott fajárdák,tusolók,hangos zene,napernyőrengeteg... - ez lett abból a partszakaszból? gondoltam, h turistásodott erősen, de, h pl. hangos zene is szól már...háát, én ott még 96-ban voltam, úgy tűnik, h ezek szerint utoljára..
#2023622013-05-15 14:58:59 Válasz a #202360. hsz-ra
ez nem ide tartozik, de azt hiszem ha kétszer élek sem fogom megérteni, h minek egy vízpartra zene? akinek hiányzik, ma már tud magának csiholni könnyen, olyat, amilyet szeretne. de azért az mégsem egy zenés szórakozóhely, hátha van, aki szívesebben hallgatná a vizet, a szelet, estébé... na mindegy, csak gondoltam leírom ezt a lényeges dolgot egyszer.
#2023692013-05-15 15:59:54 Válasz a #202362. hsz-ra
Nagyon is lényeges, amit írsz, és egyetértek veled.
Nyilván valakiknek érdeke, hogy bulipartot csináljanak egy-egy szép helyből, pl. Elafonissi, vagy OFF-Thassos-Marble beach. De, sajnos lehetne még sorolni.
Magam részéről, már a napernyőerdőtől is rosszul vagyok.
De Kréta elég nagy, hogy lehessen kutatni a titkait, rejtelmeit.