#2025022013-05-18 22:09:57 Sarti, Paralia, Nei Pori! Melyik?
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék és véleményeket 3 helyről.
2 éve Neos Marmarason voltunk a párommal, tetszett, de idén máshova szeretnénk menni.
Tudtok esetleg tanácsot adni, hogy Sarti, Nei Pori, vagy Paralia.
Utána néztem a helyeknek, húgom pedig Parálián volt kb. 4 éve, és előszezonban, neki akkor nagyon bejött.
Viszont én olyan szempontból szeretném tudni, hogy milyen a tenger- tiszta, zavaros a vize, lehet búvárkodni, találkozhatunk tengeri állattal (medúza, sün)?
Milyenek a tavernák, az élelmiszer boltok, mivel cukros vagyok nem mindegy milyen ételeket tudok megvenni!
Mennyire nyüzsgő a hely (Paralia tudom, hogy nagyon). de a másik két helynél mekkora az esély a szórakozásra, esetleg egy bárba beülni?
Kérlek a lehetőségekhez mérten osszátok meg velem a 3 hellyel kapcsolatos tapasztalataitokat!
#2025052013-05-19 08:32:06 Válasz a #202502. hsz-ra
Szia Diana!
Nem tudsz rosszul dönteni. Mind Sarti, mindn Nei Pori jó hely (Paraliát nem ismerem) mindegyiket másért lehet szeretni. A tenger, ha csendes tiszta mind a két helyen, de szerintem búvárkodásra Sarti alklamasabb. Nei Pori déli részén találkoztam pici medúzákkal, meg is csiptek, nem volt vészes. Sartin is vannak medúzák, de állítólag augusztusban van a szezonjuk, mi júliusban egyet sem láttunk. Sartin a part nem olyan zsúfolt és Sarti Beach-en sekély és valóban homokos. Itt viszont sokat fúj a szél. Nei Porin remek éttermeket találtunk: Alkazar, Vulkano, Athos. Sarti ezen a téren szerintem egy kicsit gyengébb, persze izlések és pofonok........... Tavaly a 7 éves gyerekünkkel voltunk mind a két helyen egy-egy hetet és éjfél előtt soha nem kerültünk ágyba. Bőven találsz szórakzást mind a két helyen: élőzenés tengerparti bárok, disco-k, kicsi vidámparkok, játszóterek, üzletek, hosszú sétáló utcák, tengerparti sétányok. Remek fakultatív programokat is találhatsz. Nei Pori: Meteora, Olympos, Platamonas vára, Tembi völgy. Sarti: Kalózhajó, autóval, vagy robogóval a környék szebbnél szebb strandjai. Az élelmiszer vásárlási lehetőség, mind a két helyen megfelelő volt, bár a diabetikus ételek nem figyeltük. Üdv Lala
#2025402013-05-19 22:05:46 Válasz a #202502. hsz-ra
Szia Diána, Platanov környékén kb 8 éve voltam az is nagyon szép környék, Sartin most voltunk,ma jöttünk haza. Most még kicsit csendes volt, nagyon kevés nyaralóval, de nagyon szép a part is, a viz is szép tiszta volt, itt sün van a vizben arra kell vigyázni. Nagyon sok helyen lehet ebédelni, vacsorázni, de szinte minden sarkon van kis szuper market, de van egy nagyobb és most azt tapasztaltam, hogy ott olcsóbb volt minden, sok féle salátát lehet készen vásárolni. Innen is nagyon sok felé lehet menni kirándulni, több hajós kirándulás van. Az utazási irodákban nagyon kedvesek az idegen vezetők, nagyon segítőkészek.
üdv Csöpi
Egy kis tapasztalat az úthoz aki gépkocsival megy Sartiba, vagy más görög városba nyaralni.
Az út díjak, nem váltottunk csak Eurót, Szerbiában, az első kapunál, 3 Euró a másodiknál 2,5 Euró, a harmadiknál tikettet kell huzni a végén 6,5 Euró, az utolsó pedig 2 Euró. 2x 14 Euró. A macedónoknál meg 50 denár 60 denár és 50 denár. ez 160 denár, az a két utra 320 denár, itt is elfogadják az eurót, de denárban adnak vissza, és oda vissza meg nem elég, és az 5 Eurónál kisebbet meg nem fogadnak el, sem denárt és euró centet, vagy 1 eurót. ide érdemes váltani ennyi denárt. Nekünk nagyon sima utunk volt, este és éjszaka mentünk át Szerbián és Macedónián. (igaz a macedón utolsó szakaszán még a határ előtt volt egy kis problémánk, az uton nagy kövek voltak, és a szembejövő kamionosok jeleztek, hogy vigyázzunk, sikerült szépen kikerülni, de megállni nem mertünk ott, mivel csak csajok utaztunk)de egyéb nem volt a határon sem kérdeztek semmit sem, belenéztek a csomagtartóba, és engedtek is bennünket, csak a kocsi papirjait kérték.
Sartiban a boltok árainál csekély eltérés van, de most a nagy sárga szuper markettben volt olcsóbb minden. Nagyon kevesen voltak még inkább román és szerb nyaralók. Éttermek zöme már nyitva volt, nem nagy eltérés van az áraknál. A part tiszta volt, a víz tiszta volt.
Akik ezek után mennek nagyon jó nyaralást kívánok.
üdv Csöpi
#2025452013-05-19 23:25:51 Válasz a #202543. hsz-ra
"és az 5 Eurónál kisebbet meg nem fogadnak el, sem denárt és euró centet, vagy 1 eurót."
Most ezt nemértem, amit vissza ad neked euróból dénárt azt már a következő kapunál nem fogadja el??
#2025462013-05-20 06:28:01 Válasz a #202543. hsz-ra
Szia. Mi pont ma indulunk Sartira. Remelem az ido kegyes ledz hozzank. Mi Sarti Beachre megyunk a Blue Sartiba. Egy kicsit felek a kozponthoz valo tavolsaghoz de majd meglatjuk.Milyen arak vannak az ettermekben. gyros, hal felek?
#2025472013-05-20 06:31:39 Válasz a #202543. hsz-ra
Szia. Mi pont ma indulunk Sartira. Remelem az ido kegyes ledz hozzank. Mi Sarti Beachre megyunk a Blue Sartiba. Egy kicsit felek a kozponthoz valo tavolsaghoz de majd meglatjuk.Milyen arak vannak az ettermekben. gyros, hal felek?
#2025672013-05-20 15:54:29 Válasz a #202545. hsz-ra
Ezt úgy értsed, hogy az első kapunál euróval fizetsz, és denárt kapsz vissza, azzal tudsz a másik kapuknál fizetni, de vissza felé az első két kapunál tudsz vele fizetni, de az utolsóhoz nem marad annyid, csak 30 denar és a 20 denárt nem fizetheted ki 1 euróval, vagy centtel. Itt is csak az 5 eurót fogadják el, és meg marad a visszakapott denarod.
#2025882013-05-21 09:10:56 Válasz a #202577. hsz-ra
A főtéren a templomnál lévő jó, az eladó kislány beszél magyarul (is). A sétálóutcában, a Sithon Café melletti drága és a "nyereményjátéka" kicsit átverős.