Nos mostanra sikerült elolvasnom a topic közel 5000 hozzászólását
Azt gondolom az összes lényeges hasznos infót kiírtam, így "okosan" indulok neki a szigetnek július 18.-án!
Mivel 15 éve "elköteleztem" magam Görögország irányába- voltam én más országokban is, de valamiért mindig Görögország tájait és feelingjét keresem- így nem először vágok neki az útnak. Eddig "letudtam
-Thassost 3x
-Zakynthost
-Sartit
-Kefalóniát
-Korfut
-Eviat
-Agistrit
Az első Sarti út kivételével minden utat magán szervezésben intéztem- jó előre.
Nem volt ez másképp idén sem
Július 18.-tól -27.-ig 8 éj (10 nap) Lefkada, Nidri
Eredetileg 3 db 2 ágyas stúdiót béreltem 50 Euro /éjszaka/ stúdió áron
Ám sajnos menet közben a nagyobbik fiam s barátnője visszamondta az utat. A szállásadó korrekten betudta az előlegként kifizetett 30%-ot a másik 2 szobába. (Abszolut korrekt hozzáállás)
Íme egy videó a szállásról
Nekünk fontos volt, hogy közel legyen a tengerhez- na ez abszolut tengerparti, saját stranddal. Fontos volt hogy bár központi helyen legyen, de mégis Nidri zöldövezeti részében- távolabb az "őrülettől" És persze nem utolsó sorban az ár sem volt mindegy.
Végigolvasva a topicot az alábbi programot terveztem be (lehet nem ebben a sorrendben- a lényeg a területi felosztás volt)
1. nap
Nidri és strandjai
2. nap
Porto Katsiki, Doucato Cape, Egremni beach
3. nap
Dimossari szurdok, vizesés, Vafkeri hegycsúcs
4. nap
motorcsónakázás: Dessimi beach, Meganissi, barlang, Limonari beach
5.nap
Lefkada város, Moni femanorimi, régészeti múzeum, Pefkulia beach, Agios Nikitas beach
6. nap
Vasiliki város, Vasiliki strand, Agiofhili beach
7-8 nap
Nidri starnd és pihenés
Már csak néhány apró kérdés merült fel bennem:
1. A szállás amit foglaltam, milyen távolságra van gyalogosan a "központtól"?
2. A szállás saját strandja- és egyáltalán az a kis "csücsök" strandilag nagyon "vészes"? (Megjegyzem olvastam sok hozzászólás ahol Nidri strandjait szidják. Akkor akik ezt teszik azok mit mondanak Paralia vagy épp Olympic Beach unalmas koszos strandjaira?)
3. Határozottan tervbe vettük a motorcsónak bérlést. Hol találom ezt Nidriben? Van több is?
4. Szintén a motorcsónakos témakörben valaki segítene privát levél keretében, hogy mégis hogy megy ez? A para azért bennem van annak ellenére, hogy gyakorlott csónakos Balatoni horgász vagyok
5. Mivel egészítenétek ki a leírt programot illetve hol s hogyan módosítanátok?
6. Hol találunk olyan strandot ahol érdemes pipával és búvár szemüveggel apróbb kagylóházakat keresni? Nem vagyok egy nagy búvár csak műkedvelő a strandon
7. A Nidriből induló hegyi kirándulási útvonalat könnyen megtalájuk a városban? (Vizesés felé)
8. Tudom relatív de mégis érdekelne mely éttermeket favorizáljátok? Minden este egy gyros egy görög saláta belefér, s emellett 4x valami tengeri herkenytűs vacsora is be van tervezve. Én például imádom a roston tengeri sügért. Szálka mentes és isteni...
#2028842013-05-26 11:05:02 Válasz a #202880. hsz-ra
Szia!
Ebben a kérdésekben a tutit Paja tudja megmondani neked, jelenleg idegenvezető a szigeten, több éve kint él és bármiben segít önzetlenül. (Lefkadai konzul )
e-mail: lefkadainfo.paja@freemail.hu
tel.: 00306947755734.
#2028852013-05-26 11:08:58 Válasz a #202855. hsz-ra
Tavaly arra jöttünk Albániából hazafelé, igaz csak Ioanninától, de onnan no szerpentin, viszont szuper vadonatúj autópálya, és ha jól emlékszem csak egyszer fizettünk kb 2-3 EURt. Szaloniki felé csak óriási kerülő, és szerpentinek inkább arra vannak ;o) es raadasul nem keves autopalya dijat kell fizetni...
#2028862013-05-26 11:09:20 Válasz a #202855. hsz-ra
Tavaly arra jöttünk Albániából hazafelé, igaz csak Ioanninától, de onnan no szerpentin, viszont szuper vadonatúj autópálya, és ha jól emlékszem csak egyszer fizettünk kb 2-3 EURt. Szaloniki felé csak óriási kerülő, és szerpentinek inkább arra vannak ;o) es raadasul nem keves autopalya dijat kell fizetni...
#2028992013-05-26 12:01:02 Válasz a #202880. hsz-ra
Szia Exact,
én azért kiegészíteném, persze csak ha beleszólhatok!
5.nap
Lefkada város, Moni femanorimi, régészeti múzeum, Pefkulia beach, Agios Nikitas beach
Nekünk a nyugati parton Egremni mellett Milos beach volt a csúcs. Nikitasból 20-25 perc séta/mászás, de megéri, álomszép.
Kathisma beachet nem is említed, de Nikitas beachnél 1000x jobb az is.
Kavalikeftán/Megali Petrán mi ugyan nem voltunk, de legközelebb már ki nem hagynánk azokat sem!
Na meg a hajótúra a Christina fedélzetén, főleg hogy Nidriben szálltok meg, mi azt sem hagynánk ki.
Persze a fent említett strandok nem férnek bele 1 napba, sőt, ha lehetne mindegyikre szánnék min 1 napot.
Ezeket gondolnám én kicsit pazarlásnak a szigeten:
1. nap Nidri és strandjai
7-8 nap Nidri starnd és pihenés
Üdv,
Legutóbb Hidalgo szerkesztette (2013-05-26 12:07:53), összesen 1 alkalommal
#2029042013-05-26 12:53:46 Válasz a #202899. hsz-ra
Szia
Nyugodtan szólj bele... azért írtam, hogy tanuljak, és okos ötletekkel gazdagodjak. Akik ott voltak biztosan jobban tudják mint én aki még csak 5000 hozzászólást és egy vagon fotót láttam
Ezek szerint érdemes a 7. napot "feláldozni" és a nyugati strandok közül a Milost és a Kathismát bevenni a listába
A hajótúrára nem vágyom mivel mint említettem tervbe van véve egy motorcsónakbérlés egy napra.
#2029052013-05-26 13:03:41 Válasz a #202904. hsz-ra
és hagy' kardoskodjam kavalikefta mellett. csöndesebb part jóval, mint az egész nagyvilági kathisma, és a sok-sok szikla különlegessé is teszi. sztem tetszene neked.
a 8. pont engem is érdekelne(éttermek,főleg halakra specializálódott),Pargan is jó volt tudni,hogy melyek az igazán jók a millió közül.Arról nem is beszélve,ha valamelyiknek van egy olyan favoritja,mint ott a metaxaszószos gyros tál
Szia!
nagyon köszönöm!Most néztem meg exact videóját a szállásukról és a szivfacsaróan szép kertről,hát,nem csoda,hogy ezen a parton el tud képzelni egy napot!Már nekem is kezd összeállni a heti beosztás,felcsipegetve a többiek programjainak javitásait is,bár még messze az indulás!!
#2029562013-05-26 18:53:02 Válasz a #202880. hsz-ra
Exact!
Pár javaslat. Nidrire ne szervezz napot, oda elég az is, amikor a napi programról megérkezel. Nem mondanám, hogy csúnya Nidri partja, én is védtem már meg, de jellegtelen. Szép a környék, a panoráma a szigetekkel és a háttérben a hegyekkel, de a víz olyan semmilyen. Nincs előttem a listád, de emlékezetből pár mondatot írnék: Pefkoulia helyett menjetek kicsit tovább Agios Nikitasig a Milos beachre, azzal többre mentek, sokkal szebb, egyenesen festői! A főváros közeli kolostor neve kicsit félresiklott, jobb ha ezen a néven keresed: Faneromeni A Nidri feletti vízeséshez nem kell túráznod, egy kb. órás út vezet citromültetvények közt!!!!!!!!!!!!!!!!, mindenképp egy komolyabb lábbeli kell az utcsó méterekhez. Nem emlékszem a listádban, hogy készülnétek Meganissire, de oda feltétlenül kompozzatok át, Spartohori az egyik legbájosabb hegyifalu, amit láttam, és van sok szép öble is, kedvencünk a Limonari bay. A nyugati partok közül többet is megnézhettek, mindegyik csodás, pl. Kavalikefta, ami könnyen megközelíthető autóval is! Búvárkodni a közeli Dessimi bayen tudsz, ha elhagytad a "parkoló" motorcsónakokat és vitorlásokat, vagy a közeli Laka beach-en, ami a Geni félsziget túloldalán van, mi Nidriből gyalog szoktuk abszolválni, de láttunk már ott egyszer autót is, meg motort is, tehát valahogy vezet oda út, mi az erdőn keresztül szoktunk odajutni. Jó búvárvíz még Aghiofili is, de a nyugati oldalon ne is próbálkozz, nincs ott semmi!! Oda a látványért megy az ember, kár pazarolni az idődet a víz alattra! Általában Nidri és a főváros közt (a keleti oldalon) nem érdemes strandolni, a nyugati part való erre, és Nidritől délre a nyugati parton át a fővárosig lehet kedved szerint keresgélni a csodák közt. A vassiliki-i strandon sok időt ne tölts, menj tovább Aghiofilire, minél korábban, hogy jó helyed legyen, mert az első vizitaxik meghozzák a tömeget is, főleg főszezonban.
Motorcsónakkölcsönzés 5 éve még Nidri déli részén volt, egy 20-perces gyorstalpalót tartottak angolul, aki vezet, nem ördöngősség (én nem vezetek, nekem gondom lenne vele ), és nagyon érdemes megnézni a Geni beach-eit, meg minden engedélyezett partot, arról kapsz egy térképskiccet. Ha nem szűnt meg azóta, mert azért ennyi idő alatt változhatott a helyzet. Egy magyar srác is dolgozott ott akkor, de ez is bizonytalan mára. Ha Paját (Ő a régi-új id.vez. az Apoollonnál) megtalálod, és épp nem rohan majd a dolgára, szívesen és önzetlenül válaszol a kérdéseidre, akkor is, ha nem az Ő vendége vagy! Említették itt a Borsalino irodát, ha kérdésed van, ott is felteheted. Ez a főutcán van, és mivel Nidri hosszú város, de nem túl széles, a szállásod is közel lehet a főutcához, mivel az azzal párhuzamos utcáról van szó! Magyarul ha a tenger helyett a másik irányba mész, az rögtön a főutca. A pékségeket meg minden nap látogassátok meg reggelente, amikor az istenség friss cuccok megérkeznek. És ha almáspitét találsz, kóstold meg!!!!!!!!!!!!!
Más nem jut eszembe, és holnaptól már nem is fog, mert indulunk a szigetre, ahol most nem túl fényes idő vár ránk, de 2 hét alatt reménykedünk egy kis napsütésben. Ja, az 1 hét mindenre nem lesz elég, hiányérzeted lesz, így érdemes minden lépést megfontolnod!!
Egyelőre ennyi jutott eszembe