Sziasztok!
Az Macedon útdíj idén is 50-60-50 Denár felbontásban fizetendő? Tavalyi "euro-s" korszak végével akkor elég 320 Denár plusz a benzinpénz. A GPS-hez hozzászólva: 4 éve van navigációm, igo fut rajta a full eu térképpel. Minden évben frissítem, úgy hogy a kijelölt,kívánt országot bemásolom a régi helyére. Tökéletesen navigál Görögországban is. Egyedül az Olimposzra nem akart felvinni, a parkoló után. De innen úgyis gyalog akartunk tovább menni. Viszont ismeri Leptokarya-i Lidl-t, a belgrádi e70-e75-ös elkerülőt. de ott van a papírtérkép is a csomagtartóban.
#2031142013-05-28 16:16:24 Válasz a #203113. hsz-ra
Szerintem igazából nem sok mindent fog befolyásolni +/- 40 dénár. Magam részéről tankolásra is váltok. Aki dohányzik érdemes lehet cigit is venni, mert Görögországban drágább, plusz tankolást sem feltétlenül lehet dénárra pontosan megjósolni. Így aki tervezi, hogy ott tankol(szerintem ésszerű döntés),annak ez a különbség nem jelenthet problémát.
Macedóniában szívesen állok meg kicsit pihenni, akár tankolás idejére is. Pozitív tapasztalataim vannak az országról, pedig más negatív tapasztalatait is fejemben őriztem. Talán nem feltétlenül kell megítélni egy egész országot egy két rosszindulatú ember tettéből, mert minden országban akadnak bunkók és nagyon rendes emberek is. Figyelni kell, de szerintem érdemes kihasználni a lehetőségeket, mert sokat lehet spórolni ésszerű döntésekkel.
#2031312013-05-28 20:55:33 Válasz a #203128. hsz-ra
"..de végig a tenger közelében jössz, azt imádom icon_smile.gif"
??? Ez tengerpart közelében? Akkor menne "végig" tengerparton, ha elmennél az Egnatia Odoson Igoumenitsáig és onnan délnek. A Bitola felé kerülés, ha rövidebb is, de időben nagyon hosszú lesz. Viszont az a hír járja, hogy szép.
#2031362013-05-28 22:00:07 Válasz a #203132. hsz-ra
Úgy más!
Akartam is tréfálkozni, hogy Montenegro, Albánia lenne az igazi.
Viszont ez valószínűleg egy több napos túra lenne, ráadásul a görög rész nem is a tengerparton megy. De ez már csak a szőr hasogatása.