Sziasztok!
Idén mi is Kefaloniát választottuk.
Augusztus 9-én indulunk autóval a szigetre. Jön esetleg valaki ebben az időpontban? Lefkadáról szeretnénk kompolni. Tudna esetleg segíteni abban, hogy aug. 10-én mikor indul Lefkadáról komp Kefalloniára.
A szállásunk Agia Efimia faluban lesz. Járt már valaki ebben a faluban?
#2032412013-05-30 16:52:19 Válasz a #203239. hsz-ra
Szia Rekuc!
Jelenleg EZT találtam, de kizártnak tartom, hogy ne menne komp Fiskardoba... Valószínűbb, hogy nincs még meg a főszezoni menetrend. ( engedélyek ) Figyeld az oldalt...
#2032432013-05-30 16:56:00 Válasz a #203239. hsz-ra
Másik, itt sincs még főszezoni pontosítás
https://www.westferry.gr/English.html
De szerintem 9 00, 17 00 valószínű, és még egy 13 00 is. Mi ezzel az utóbbival mentünk...
Sziasztok! Mi 3 éve voltunk Kefalónián, de igazán nem tudtuk bejárni akkor még 3 éves gyermekünkkel, de idén újra szeretnénk menni repülővel. Ki melyik utazási irodát részesíti előnyben?
#2032502013-05-30 17:54:26 Válasz a #203247. hsz-ra
Ha Lefkadáról kompoltok, akkor mindenképpen helyet kell foglalni. Nem túl nagy hajók, nem érdemes kockáztatni, hogy nem fértek fel.
Én ITT foglaltam. Alul kiválasztva a megfelelő rubrikát. Egyébként nincs jelentősége, hogy hány személy, mert csak az autó számít, annak legyen hely.
Ha nagyon megy az angol, akkor simán írhatsz emailt, az oldalon megadott címre.
Mindkét foglalás esetén ugyanonnan jön a válasz. Előre fizetni nem kell.
Vittem magammal a válasz levelet, és csak azt kérdezték, hogy még hány fő. Két-három nappal indulás előtt elég foglalni.
A kompot majd igénybe vevőknek ajánlanék pár sort a Saját beszámolómból amit 2010-ben tettem fel:
Fiscardo
Ha nem a hazaút negatívuma kapcsolódna ehhez a városkához akkor szépnek nevezném. Ám nem tudok elmenni amellett, hogy az egész utam majdnem tökéletes szervezése itt csődött mondott. Ugyanis elkövettem azt a hibát, hogy visszafelére nem foglaltam le a komphelyet gondolván arra, hogy reggel korán úgy is ott leszek már 2 órával a komp indulás előtt a kikötőben. Igenám de hiába voltam az elsők között a jegyváltó bódénál amikor szembesültem az eladó pasastól azzal a ténnyel, hogy nincs foglalt helyem a kompon így be tud engem írni a "várakozók" listájára ahol 6. vagyok. Mit ne mondjak kicsit ideges lettem. Kivártam a 2 órát míg bejött a komp. Kivártam míg az összes autó le fel gurult. S akkor lettem valójában ideges mikor a "várakozókból" 5 autó felfért, s előttem csukták be a komp hídját azzal, hogy FULL megtelt. Namost ha Thassoson lennénk nem is aggódnék mert 30 perc múlva indul a következő. Kefalónián nem! Hanem 3 óra múlva…
Viszont jó hír volt hogy első voltam a várakozók listáján. Ami még mindig nem életbiztosítás, hiszen ha minden előjegyzett megjelenik akkor biz nekem még mindig nincs helyem a következő kompon sem. S akár a szigeten is rekedhettünk volna ezzel, avagy vissza autókázhattunk volna Argostoliba s ha szerencsénk van akkor épp van komp Kilini felé- drágább áron, hosszabb úttal.
Nos a 3 órában így legalább kőrbe járhattam Fiscardót ami egy kedves kis kikötő város… este biztosan szép lehet elfogyasztani a kikötőben egy kellemes hal-grill tálat.
A 3 óra eltelt, a procedúra a kompnál ugyanaz mint az előbb, azzal a különbséggel, hogy maradt kb 6 autónyi hely s így elsőnek én is felfértem. Fiscardo így emiatt csak 6-7 es lett nálam. Legközelebb magasabb lehet az osztályzat mert rutinból előre foglalok helyet amikor megérkeztem a szigetre
#2032722013-05-30 23:13:23 Válasz a #203247. hsz-ra
Agia Efimiában sztem sokan jártak, viszont kevés hazánkfia lakott is ott.
Számomra kifejezetten szimpatikus település: szép környezetben fekszik a hegyek lábánál, aranyos kis kikötője van, amit kiegészít néhány taverna, szupermarket és bár. De nem is kell más
#2032842013-05-31 09:29:05 Válasz a #203248. hsz-ra
Szia Liza!
Mi is másodszorra megyünk vissza a szigetre.Elöször a Grand toursal voltunk busszal,most az Ibuszt vállasztottuk a repüléshez,és megvagyok elégedve velük is !
#2032882013-05-31 11:18:05 Válasz a #203284. hsz-ra
Szia Pusz,
meg szabad kérdezni, hogy Ibuszos repülőssel, mennyibe fáj, mikor, hány napra, hány főre és milyen ellátással?
Ha idén nem is, de 1x mi is eljutunk erre a szigetre