Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 9931
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Tolo2012
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203178 Üzenet linkje2013-05-29 18:31:33  Válasz a #203166. hsz-ra

Apollonnal megyünk Szegeden szállunk fel. icon_lol.gif
# 9932
Czk
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203188 Üzenet linkje2013-05-29 20:31:38  Válasz a #203178. hsz-ra Előzmény #203178

Szintén Apollon, Pesten szállunk fel. icon_smile.gif Melyik apartmanban lesz a szállásotok? Mi a Rinában leszünk. Gondolom, már ti is számoljátok vissza a napokat, nemsokára indulunk. icon_wink.gif
# 9933
Tolo2012
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203207 Üzenet linkje2013-05-30 04:51:30  Válasz a #203188. hsz-ra Előzmény #203188

Szia! Mi a bakasban leszünk,remélem hogy addig az idő is javul még! icon_razz.gif
# 9934
Nettas
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203209 Üzenet linkje2013-05-30 07:40:23 

Sziasztok!
Nahát tegnap hazaértünk icon_smile.gif
Minden buszos nyaralás után megfogadom, hogy soha többé busz, csakis repülő…
Kezdeném a figyelmeztetésekkel: Piso Krionerin lehet tengeri sün, és a kavicsok miatt is ajánlott ott a vízi cipő. Szúnyogriasztó és irtó erősen ajánlott. Ha a hegyekbe mentek túrázni , lehetőleg zárt cipőben tegyétek, és ne lepődjetek meg de vannak kígyók szóval ne csak fölfelé nézzetek és a férfiakat küldjétek előre, hogy megmentsék a nőket a pókoktól icon_smile.gif Esőkabátot ajánlom mert elég huzatos ott minden, esernyő nem bírná.
„Térképeket meghamisították” avagy időben induljatok el túrára mert a valósághoz nem sok köze van a turista és a google térképeknek , sokszor húztak be a csőbe és a görögök sem szeretik a táblákat… viszont jó utak vannak észak felé, épp akkor tették rendbe, talán cross motorral legyűrhetők a távolságok, gyalogosan a tűző napon, olykor eltévedve csak a sziklák közé épített kápolnáig bírtuk.
Bukósisak motorra kötelező, csak a görögöket ez nem érdekli, viszont 300 E a bünti.
Idegenvezető telszámát mindenki mentse el, mert volt aki eltévedt…..
Oda-vissza vezető buszúton legyünk már értelemmel és vegyük már észre hogy ami nekünk jó az nem feltétlenül mindenkinek az, a váltás turnus buszon volt verekedés is, de majd az elmeséli az aki ott volt.
A kis szigetre át lehet úszni a Krioneriről, van aki lazán átsétált, van aki matraccal átevickélt.
Bakas apartmanban voltunk, jó helyen van, semmi panaszunk nem volt, jöttek minden nap takarítani , ágyneműt húzni, szemetet elvinni, széfet napi 1 Eurért lehet használni, van légkondi is.
Strandokról még: Piso Krioneri szerintem a legszebb de köves, Krioneri jó, de nem takarítják a partot, Valtos tiszta de macera átmenni (ott lehet bérelni nyugágyat 3 Euro, napernyő 2 Euro).
Fakultatívakról nem tudok mondani semmit mert nem voltunk, mivel úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk idén vagy jövő ilyenkor és majd, kisvonattal mentünk Ali Pasa várba 8 Euróért fejenként, ott ki lesz írva minden a Krioneritől indul, és a vízeséshez, vízimalomhoz is megy.
Angolul mindenki elboldogul.
Mindenki lelkileg készüljön föl, hogy nem olcsó hely. A legolcsóbb boltot a Dallas Supermarketen is túl találtuk meg, onnan még fölfelé kell menni kicsit és jobb kéz felől lesz, pékség ami bejött a Grill 33 melletti.
Gyros: 2,3 Euro, Baltazarban és a 33 Grill&Barban ettünk utóbbi volt a jobb. Baltazarra figyeljetek, mert van nekik egy fedett teraszuk, de ott már nem adnak gyrost pitában, ott már csak tál van 8,5 Euroért, ami 2 emberes adag, de általában azt tapasztaltuk, hogy minden 2 emberes adag, legalábbis nekünk, sütivel is és fagyitállal is szenvedtünk, egyet kérjetek aztán ha nem elég még egyet, de ha rám hallgattok…. icon_smile.gif
Sör: 0,5 l 3,5-3 Euro egy korsóval vagy üveggel, boltban 1,4-1,6 Euro, Ouzo 7,5- csillagos ég a 7 decis, szóval ha ezt tudom itthonról viszek ki …
Halas étterem: Sakis, nem ismerjük a tengeri halakat, de bevállaltunk egy 2 személyes vegyes tálat ami isteni volt 27 Euroért és köret nélkül degeszre ettük magunkat, pici salit adtak hozzá.
Jobb helyeken ajándék desszertet, pici előételt adnak. Piso Krioneri strandon jobb kéz felől, ahogy beérünk a kis hídon az első tavernában élő zene van , de nem minden nap (meg kell kérdezni mikor) .
Autó, motor bérlésről semmit nem tudok, volt aki motorral bejárt mindent, talán majd lesz infó erről is valakitől.
Remélem nem hagytam ki semmi értelmes infót amivel szolgálhatok… Jó utat mindenkinek majd és szép időt icon_smile.gif

# 9935
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203211 Üzenet linkje2013-05-30 08:10:33  Válasz a #203209. hsz-ra Előzmény #203209

Szia Nettas!
Nagyon köszönöm az infókat, ha van még valami, kérlek, ne tartsd magadban icon_biggrin.gif
Üdv/Molli

# 9936
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203213 Üzenet linkje2013-05-30 10:31:41 

nettas írta:
Sziasztok!
Nahát tegnap hazaértünk icon_smile.gif
Minden buszos nyaralás után megfogadom, hogy soha többé busz, csakis repülő…

Ezzel én is így vagyok aztán következőnek ismét a buszon találom magam. icon_biggrin.gif

Víz mennyire volt hideg?

# 9937
Vivahellasz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203214 Üzenet linkje2013-05-30 11:01:17  Válasz a #203209. hsz-ra Előzmény #203209

Szia!

Az Ali Pasa vára sajnos nem éri meg a 8 eurot!Egy lepusztult rom,ami össze van szarva,büdös és tele van dobálva papírral....a kilátás a tengerre,az ágyúktól megéri,de ennyi.

Van még egy beetetős progi,ez a városi strandtól induló kisvonat,ami egy malomhoz visz és egy álítólagos vízeséshez.Na,ez sem éri meg az árát!
Vízesés nem volt ,mikor mi néztük volna,alig csordogált valami.
Szerencsére mi nem fizettünk a kisvonatért,mi gyalog mentünk és inkább ennek az élménye van bennünk,mert félúton összeestem a hőség miatt,de lent a Valtosnál,a tengerbe torkolló folyónál értünk a tengerhez.Ebben volt valami,lefele találkoztunk a kisvonattal is,integettek nekünk:-)

# 9938
Nettas
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203215 Üzenet linkje2013-05-30 11:01:38  Válasz a #203213. hsz-ra Előzmény #203213

Igen-igen az utazás nyomasztó élménye feledésbe merül egy idő után ... icon_biggrin.gif
Nem volt meleg a víz, de nem vészes, hőmérsékletet nem tudok mondani, sokan voltak benn a vízben.

# 9939
Nettas
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203217 Üzenet linkje2013-05-30 11:09:11  Válasz a #203209. hsz-ra Előzmény #203209

Helyesbítés a halas a Stefanos taverna a vár alatt van a Valtosra tartva lefelé bal kéz felől.
# 9940
Timcsi22
Aktív fórumos
Aktív fórumos
80 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203222 Üzenet linkje2013-05-30 13:32:21 

Szia nettas!
Köszi az infókat!
Időbe mennyi volt az út,határokon sokat kellett várakozni?
Esetleg tudnál küldeni képeket az apartmanról,mert mi is a Bakasba megyünk!
Előre is köszönöm!

# 9941
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203231 Üzenet linkje2013-05-30 15:05:31  Válasz a #203215. hsz-ra Előzmény #203215

Szia nettas!

Köszönjük szépen az első kézből adott információkat. Picit megijesztettél, hogy Parga nem olcsó, de majd úgy is megtapasztaljuk... Mi is a Bakasba megyünk majd, igaz majd csak augusztusban, de azért jó lesz mindenféle infót megtudni róla icon_smile.gif A kis vonatot mi is beterveztük, de ha gyalog is fel lehet menni, akkor lehet hogy egy jó kis programnak az is bejön icon_smile.gif
Az mit jelent hogy a Valtosra macera átmenni? A kis sziget minket is vonz, és már sokadszor olvasom, hogy közelebb van, mint az ember elképzeli. Érdekes volt olvasni, hogy volt aki átsétált icon_smile.gif Tényleg ennyire sekély a víz?
Az élő zenés tavernában táncolni is lehet, vagy csak muzsikálnak a vendégeknek?: icon_smile.gif
Majd kiváncsi leszek a képekre is ha teszel fel egy párat icon_smile.gif

Jaj de soká van még az a 74 nap icon_smile.gif

# 9942
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203237 Üzenet linkje2013-05-30 16:18:28  Re:

Az mit jelent hogy a Valtosra macera átmenni?

Szia Sancho!
Bár nem engem kérdeztél, de elmondanám, hogy én is "macerának" éreztem az átjutást a Valtosra. Gyakorlatilag meg kell mászni a várhegyet sok-sok lépcsővel, amit a nagy melegben nem kívántunk. Korán pedig nem szívesen kelünk.
Ezért mi vizitaxival mentünk át a kikötőből. Fejenként 4 euró volt oda-vissza.
A sokféle más program miatt amúgy is csak egyszer voltunk a Valtoson, ezért azt a 8 eurót nem sajnáltuk a kényelmünkre. icon_redface.gif icon_smile.gif

# 9943
Nettas
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203249 Üzenet linkje2013-05-30 17:49:13 

Sziasztok!
Sorban:
Út odafelé: fél 5-kor léptük át Röszkén a határt –eleve késve jött a busz- , magyar idő szerint 9-kor érkeztünk, a határokon dinamikusan haladtunk. Visszafelé már sajnos hosszú volt mivel a váltás turnus buszáról leszállnak a Pargára érkezők és a helyükre az indulók ülnek, így megyünk le Lefkadára, ott egy óra pihenő, turnusváltás ott is, és onnan indulunk vissza , 10-kor indultunk Pargáról reggel ha jól emlékszek, macedónok hátráltattak így csak reggel fél 8-kor értünk Röszkéhez, de az utak jók, a sofőrök rutinosak és buszon lehetett használni kisdologra a WC-t.
A „macera” dolgot már nem kell elmagyarázni  Pévi leírta.
Igen, táncoltak is a vendégek, nagyon jó hangulatú volt, pótolta a szokásos „görög est” fakultatív progit, találtunk egyet magunknak icon_biggrin.gif Körbesétálnak a zenészek, a tulaj a hangulatfelelős, jópofizik , hülyéskedik mindenkivel, ő is odamegy mindenkihez váltani pár szót, mi jól éreztük magunkat nagyon.
Igaz, Ali Pasa nem nagy durranás, de megnéztük, igen kihagyható , vízesésre nem igazán voltunk kíváncsiak. Ha jó kilátást akartok akkor a várból jó Pargán és dél felé, bal kéz felől a tengerre nézve van egy hegy, ott látni fönn egy fehér kápolnát ha felnéztek, na oda menjetek föl, mesés, padok is vannak kiülni , oda úgy lehet eljutni, hogy a Bakastól fölfelé indultok és majd jobbra lesz egy beton út fölfelé meredeken a hegyre, ha nagyon elemetekben vagytok és korán indultok Lichnas beach-re lyukadtok ki, ha onnan tovább mentek. Egyébként gyönyörű minden, óriási sziklakert az egész, olajfa ligetekkel.
Mélysége a szigetig: van akinek vállig,nyakig, van akinek mellközépig ért, magasságtól is függ és hogy épp mekkora homokot hordott oda a tenger, de nem ajánlom olyannak aki nem tud úszni, azért lehetnek áramlatok, besüppedés, megijedés és David Hasselhoffokat sem láttam a parton.
Apartmanról elfelejtettem képet csinálni, már visszafelé jutott eszünkbe….. de amúgy olyan mint az interneten, persze addig amíg a kedves vendégek tisztelik más tulajdonát és figyelnek a tisztaságra.
Amit elfelejtettem: ad egy egyszerű térképet mindenkinek az idegenvezető mikor megérkeztek.
Ha valaki eljut ahhoz az öbölhöz amit pár oldallal fentebb említettetek és képet is raktatok föl, Sarakiniko és Parga között van Spartila és Sostis a neve ott 2 kis öbölnek, ha jól tudom, írja már le legyen szíves, hogy hogyan sikerült neki megtalálni az utat oda, mert nem tudjuk mit rontottunk, bénáztunk el… (Volt egy út balra a sziklák közötti kápolnától de annyira gazos és pókos volt, hogy nem vállaltuk be, lehet az volt a helyes megoldás)

# 9944
Vivahellasz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203260 Üzenet linkje2013-05-30 20:17:10 

Amit szerintem nem lehet kihagyni Pargán,az az Acheron folyó,az alvilág folyója.
Számunkra ez a legszebb élmény.
Végig lehet sétálni a folyóban egészen hosszan,de a víz viszont baszott hideg.Mintha egy gleccser folyóban járkálnál és nekem fél óra kellett,hogy hozzászokjon a lában a jéghideg vízhez.Zárt cipő használata melegen ajánlott!

A sziklákból folyik a víz a folyóba,gyönyörű színe van,fehéres-türkizes.

Aki autót bérel,az menjen el ide.Oda fele menet meg eleve elmentek majd egy hatalmas tó mellet ez az Acherusia tava,ahol tavairózsák nyílnak egyszerre és lenyűgöző a látvány.Pargáról kifele,itt fordultok le balra az Acheronhoz,így eleve elmentek mellette.

Visszafelé pedg a Nekromandio romjait is meglehet nézni,akit érdekel.

Illetve Ammoudianál van az Acheron folyó deltája,ahol hajóval végig lehet utazni.

# 9945
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203261 Üzenet linkje2013-05-30 20:18:04  Válasz a #203237. hsz-ra Előzmény #203237

Szia pévi icon_smile.gif

Nagyon köszönöm és természetesen nem gond, hogy nem téged kérdeztelek, mindenkitől nagyon szívesen veszem a segítséget és tanácsokat icon_smile.gif Nekünk a korán keléssel nincs gond, a séta sem probléma, de ha lehet kényelmesen is... icon_smile.gif
Ezekről a vizitaxikról is hallottam, vagy olvastam már. Ezek merre találhatók? Merre felé lehet velük eltaxizni?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 662 663 664 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu