Sziasztok! Ma érkeztem haza Görögországból,de minek.Május 20-ei Porin./Mi utána még egy hetet Paralián voltunk,így ott is leírtam az aktuális helyzetjelentést.Apollon Travel:Villa Nioviban voltunk.Ez a ház új lesz a fórumon,kevesen mennek oda,mivel csak 2 szobája van az Apollonnak.A szoba nagy alapterületű,új bútorokkal ellátott,a fürdő is dula akkora mint a már megszokott görögöké,ablakkal.A tulaja Evi,a kinti görög partneriroda az Evi tours is az övé.www.niovivillas.com.-német honlapja,3 szoba virtual képével.12-es számú szoba dupla erkélyes,annak a pótágya a kanapés.Mindig volt meleg viz,folyosót takarították naponta,az összes Evi tours-os idegenvezető itt lakott/szerb,román,és Klári is aki helyettesítette Évát az Apollonos i.vezetőt.A Dora házhoz egy saroknyira,N.Pori Platamonas felőli szélén van a ház.Vizforraló teflonos lábos-serpenyő,minden szobához új felmosó,partvis.Az erkély tengerre nézett,bár 3 utca választotta el.Árnyékos.A legjobb választás ez a ház,Klári idegen vezető szerint is.A Dora ház vonzereje a tulajok,Panajotis bácsi,és Dora Mamma.Dora Németo.-ban volt gyógykezelésen a gyermekénél,Panajotis bácsi mondta,hogy júniusban már lesz.Perfekt németül beszélők,szerencsémre,és Porin is beszél több boltos németül.Május 21- még alig lézengett turista,relax hely volt,3 gyrosos működött,pár étterem/Platon nem,Zsombor se volt/Egy másik srác jött velünk,aki már tavaly is kint dolgozott,nem tudom a nevét,és hogy mit csinált.Az Alfa nagyobb szupermarket akkor töltötte fel az árut.Corner Pékség isteni Apostolis ház környékén,és én az ő környékükön lévő kis élelmiszerboltokat találtam olcsóbbnak.Kiemelném Filliberto Gyrosost,2 euró isteni .Szállásuk is kiadó,szerbül és kicsit németül is beszélnek,ha valakit érdekel,a tel.számuk megvan.Piac nagyon szupi :eper-narancs 1 e,banán 1.8, őszib. 1,3,pari 1-1.20.
bolti árak:ásv.víz 6* 1,5 l-es 1.5-1.9
coca-cola 1,5 l-es 1.8
tartós tej 1 l-es 1-1,3
kenyér fél kg pékséges 0.8
toast kenyér fél kg 1,3
1 kg szirupos édesség 10 e/kg
croissant bolt 0.5
Hellas sör 0,8
Amita 1,5-
Kisvonat járt Platamonasba,3 e,gyerek 6 évig ingyen utána 2 euro.
Időjárás:Végig 28-30 fok,alattomos széllel.Sok a légy,medúza nincs.Orvos a Niovi házhoz kimegy,telefonszáma az info ház tábláján.
Annyira készülnek az emberek,éttermesek a szezonra festenek,szépítgetnek.Tündériek.
Májusban még nekem hideg,kb.20 fok,aki uszodába jár,az már élvezi,én otthon forró vízben fürdök,de nektek már jobb lesz.A széllel az volt a baj,hogy a finom homokot elölről,de volt úgy hogy erősen hátulról is fújta,olyan intenzíven,hogy fájt a hátam.Nálatok már ez sem lesz,ez május volt.Már most mennék vissza.a viz nagyon szép,a part dupla olyan széles mint Paralian,menjetek át Platamonasba,nekem az hangulatosabb volt,amíg Porin kevesen voltak,alig nyitva üzletek,addig Platamonasban a meglévő üzletek,tavernák már mind nyitva voltak.Platamonasban a házak sorban,egymás mellett állnak,Porin széles utcák vannak.A várhoz felvezető úton aki felment a gazos részben több kígyó is volt,mi nem voltunk épp ezért,elég volt egy döglött siklót látnom a főúton.
#2037192013-06-05 17:04:11 Válasz a #203712. hsz-ra
Szia rep!
Köszönjük a beszámolódat. Először megyünk Nei Poriba, eddig Sartira jártunk.
Milyennek láttad az Apostolis házat? Oda megyünk július elején. Kevés képet és információt találtam róla.
Annak örülök, hogy közel vannak hozzá a boltok és a pékség.
Üdv. Éva