Július 8-án tervezünk elutazni Skopelosra 2 hétre, 2-en a férjemmel. Amennyiben az A és B tervünk nem jön össze, szeretnénk betársulni autóval arrafelé haladó nyaralótárshoz. Természetesen a benzin ránk eső részét fizetnénk.
Jogosítványunk mindkettőnknek van, 2 éve autóval voltunk Pargán, tehát akár a vezetést is megoszthatjuk.
Tatabányától Thessalonikiig szeretnénk eljutni, de amennyiben mód van rá, akkor - ha valaki pl. Athénba megy - Volosig, és vissza.
Csomaghely igényünk 1db 23 kg-s, 100 l-es hátizsák.
Hali ! Aug. 1-11-ig töltenénk el mézes napjainkat Korfun / Sidarin / de lefelé is és hazafelé is + 1-1 éjszaka valahol Szaloniki körül. Kocsival megyünk és biztosan keresni fogunk egy párost útitársnak a költségek felezése érdekében, ha v.kiket izgatna a dolog,beszéljünk róla./plac@citromail.hu . A " rözsögést " kicseréltem mert látom,hogy szúrja a szemeteket.Még jön velünk egy fiatal házaspár 2 éves fiú gyermekükkel,mi pedig az 50-es korosztályba tartozunk.Ha helyben foglaltok szállást,természetesen a közös utazgatás a szigeten egyértelmű.
Junius 17-18 a környékén járunk majd Belgrád környékén.
Véleményetek szerint a Duna áradása okozhat akkoriban valamilyen problémát az Újvidék- Belgrág autópályán?
#2037922013-06-06 13:52:00 Válasz a #203787. hsz-ra
A "nagyokos" környezetvédelmet egyetemen végzett vízügyi szakembereink sem "találják" el a tutit, nem hogy itt bárki
Kezdték azzal, hogy Bp-en 860-on fog hétvégén tetőzni a Duna
Aztán 2 nappal ezelőtt ez már 870 lett
Tegnap már 875
Mára már 880 feletti értékekről beszélünk
Azt már meg sem kellene említeni, hogy az eredetileg péntekre prognosztizált bp-i tetőzést szépen tolták napról napra - most épp hétfőnél tartanak.
Ilyenkor mindig belegondolok abba, hogy nekem a saját szakmámban hogyan kell teljesítenem, s közben vannak szakágak - lásd az említett vízügyi szakemberek vagy épp a meteorológusok- akik mindegy mit s hogyan nyilatkoznak, nincs következménye s felelőssége.
Kb ilyen szinten én is megállnám a helyem ezeken a területeken
De hogy ne legyen Off: Emlékeim szerint a Belgrádi Duna híd oly magasan megy el a Duna felett s a töltés sem kicsi, hogy kétlem ebből gond legyen arra
#2038032013-06-06 15:05:36 Válasz a #203792. hsz-ra
off
a meteorológiával kapcsolatban osztom a nézeted, a vízüggyel kapcsolatban ellenben nagyon nem. a kettő egészen más kávéház, ennél a jelenlegi árvíznél pedig végképp.
Sziasztok!
A mostanában Görögországban járókhoz lenne kérdésem.
A Macedón határ előtt közvetlenül pár éve épült MOL kúthoz be lehet-e még odafelé fordulni, vagy már elkészült az elválasztó beton sáv?
Továbbra is keresünk költségcsökkentés céljából 2 főt icon_smile.gif
Június 28-án indulunk, a keleti országrészből valószínűleg délután.
Toroniba megyünk, ami útbaesik, ott kiteszünk titeket, vagy Sartira is elviszünk. 6-án, szombaton indulunk haza, ott felveszünk titeket, ahol kitettünk icon_smile.gif
Skiccpausz be lehet menni, igaz az útépítés miatt kicsit bonyolult, de jellemzően 80 % az esélyed, hogy a terminál nem működik és kp-ben kell fizetned. A szerb-macedón határ után kb. 5 km-rel van egy Detoil, illetve utána egy Lukoil kút, ott egyszerűbben tankolhatsz. Szerdán lefelé a macedón üzemanyag 50 Ft/literrel volt olcsóbb, mint a szerb.
#2038582013-06-07 14:55:40 Válasz a #203840. hsz-ra
Gondolom a gázolaj volt 50 Ft-tal olcsóbb. Elvileg benzinen már nem sok mindent lehet nyerni Szerbiához képest. Bár remélem, hogy autópálya árakat tudok, mert ,ha jól tudom az egységárakat már eltörölték és ott is drágább az autópályán.(Azt tudom, hogy nem olyan régen egyforma árak voltak, de úgy hallottam már ez változott)
Szia zolee84!Erre én is kíváncsi lennék,hogy a benzinkutakon mennyi a benzin a szerbeknél is meg a macedónoknál is,mert ahogy írod ott is lehet,hogy mindegyik benzinkútnál már más és más árak vannak.Ha tudsz ezzel kapcsolatban friss információt írni nekünk azt megköszönnénk.
Sziasztok,először megyünk görögbe kocsival Halkidiki a cél. Egy kérdés tanulmányozva a fórumot, és Steve oldalát is többször felmerült, hogy hogyan is kell átmenni Belgrádon mostanság? Hol van (volt) a gáz derékszögű kereszteződés, ahová nem kellen bekeveredni?
#2039012013-06-08 10:58:33 Válasz a #203894. hsz-ra
Nincs már derékszögű kanyar, arra már nem tudsz menni... helyette van a körgyűrű, amin vagy végigmész, vagy letérsz Belgrádnak, és azon mész keresztül.. Én Belgrádnak a városon keresztül mennék.. Az elkerülő lassú hosszú is... De természetesen reggel vagy délután a Belgrádon való áthaladás is lassabb a forgalom miatt..
#2039092013-06-08 12:12:54 Válasz a #203901. hsz-ra
Vasárnap hajnal 4 körül lépnénk határt Röszkénél, bízom ,hogy vasárnap nincs nagy forgalom a városban. Akkor ha jól értem Dobavninci-nél le a városnak .