#2037392013-06-05 20:54:27 Válasz a #203684. hsz-ra
...és van aki még utazik busszal??? icon_eek.gif icon_eek.gif
És akkor mi van kicsit csúnyán nagyképű hozzá szólás volt
Azért a Görögországba utazók több mint fele busszal megy még most is
Szóval aki nem teheti meg hogy repülővel vagy autóval menjen az gyalog induljon el ne hogy egy hozzád hasonló paraszt a pofájába nyomja az ülést
#2037562013-06-06 08:01:25 Válasz a #203752. hsz-ra
Ugyanazt érzem mint egy éve mikor valaki "beszólt" a spanyolországi buszos úttal kapcsolatban.
"Hány óra alatt lehet kiérni?Valahol azt olvastam, hogy 30-32 óra alatt. "
Na erre megválaszoltam oda ezt a szép levelet:
Én már 2-szer voltam spanyolban busszal és nem volt hosszabb az út 24 óránál. Egyébbként meg meglepő de egyáltalán nem fárasztó. Direkt elveszed a kedvet emberektől hogy buszozanak. Úgy kell felfogni hogy ez egy KALAND, mint az életben sok már egyébb dolog is az. 4 óránként megáll a busz és simán ki lehet bírni. Megmutatod magadnak hogy igen, megcsinálod! Bizonyítási vágy kell legyen minden embernek magában. És egy ilyen út alkalmas arra mogy az ember megfelejen a KIHÍVÁSNAK! Ez egy szép kihívás egy ilyen út. Én kétszer mentem busszal a Costa Bravára mint utas, egyszer pedig saját autóval vezettem. Mindhárom út szép volt."
Na ez volt az oda megválaszolt egy évvel ezelőtti levelem, ma is így gondolok mindent. Most is megyek júliusba de görögbe. És BUSSZAL!
Görögbe már Paralián, Sartin, Korfun voltam. Kétszer busszal egyszer pedig kocsival. Olyan utazási irodákkal mint a Jorgos meg az Eurotours. Csak ezek már megszüntek. A görög és a spanyol utak majdnem egy formák már ami a kiérést illeti. Hiába közelebbi a görög út a határon való átkelés miatt időben majdnem ugyanott vagy. Ha olyat fogsz ki órákig dekkolsz a határon. Spanyolba menet nincs ilyen, ott ezerrel haladsz. Ez tapasztalat.
Tavaly horvátországba voltam kétszer az is busszal. Nincs ezzel a buszos utakkal semmi gond. Örülj hogy nem neked kell vezetni, nézheted a tájat.
Mielőtt elfajulnának a dolgok és moderálásra lennénk ítélve, szeretném jelezni, hogy semmi problémám a buszos utazással. Mint említettem, én is voltam már így, és könnyen előfordulhat, hogy idén is így megyünk.
Én senkit nem cimkéztem fel semmiféle jelzővel, kérem, hogy ti se tegyétek.
Azt látom, hogy a kommunikáció hiányosságaival és minőségével van probléma, amit erőszakból próbálnak megoldani. És ez nem jó.
Mindazonáltal a busz út, pedig semmivel vagy alig olcsóbb a repülőnél.
A wizznél kb. 80-90 ezerért tudnánk Salonikibe repülni, míg ugyanez az út busszal 80 ezer. 2fő/oda-vissza.
Lehet esett már szó róla, de aki volt már a Zachariasban (aeolus), az meg tudná mondani, hogy a tulajok akik ott laknak beszélnek-e angolul? Lehet-e velük így dumálgatni?
#2039322013-06-08 19:27:47 Válasz a #203895. hsz-ra
Kedves Fórumtárs! Nem tudok válaszolni a kérdésedre, mivel csak augusztus 14-től 27-ig megyünk Pargára az Aeolussal, a Zackariasba. Arra szeretnélek kérni, ha hamarabb utazol, írj egy-két infót, az út után. /Milyen volt az út, milyen a szállás, van-e sok szúnyog, ill. adnak-e törölközőt a szobához, a legtöbb helyen görögben igen, de mi korábban mindig a Granddal utaztunk/Én sokat olvasom a fórumot, de a régi bejegyzések között sincs erre vonatkozóan semmi. Jó utat, szép nyarat kívánok!
Azzal kapcsolatban van-e valakinek valami infója, hogy Pargán vagy valamelyik közeli városban van-e ilyen tipikus görög piac? Biztos esett már szó róla, de nem igazán szeretem a fórum keresőjét, mert hiába írom be itt a kulcsszót a létező összes topikban keres és így rengeteg találat van...
ibus1968: Júni 23.-án indulunk a Zachariasba, ha van valami extra kérdésed, írd meg és megnézem neked.
#2039872013-06-09 16:02:05 Válasz a #203937. hsz-ra
Szia Ericsike,
nagyon jó nyaralást Nektek, az idő és a víz kezd ehhez igazán szuper lenni, köszi még egyszer a segítséged, és lehet, hogy találkozunk, amikor leérünk 24-én.
Üdv/Molli
Egy hét múlva már mi is úton leszünk! Már csak 4 nap munka és utána már csak készülődnünk kell!
Szeretnék érdeklődni, hogy van-e vkinek részletes térképe a környékről?
#2040852013-06-10 20:08:45 Válasz a #203969. hsz-ra
Nagyon köszönöm előre is az infókat, túl különleges kérdéseim nincsenek, de minden érdekel, mivel még sosem utaztunk az Aeolus-sal. Az utazással kapcsolatban milyen volt a busz, hány magyar utas volt, volt-e magyarul beszélő kísérő, mennyi idő alatt értetek le, ilyen dolgok érdekelnek. A szállásról ami érdekelne, hogy adnak-e törölközőt, mennyit vigyünk magunkkal, /Grand szállásain hetente többször is cserélték, igy csak a strandoláshoz kellett vinnem/, az alapfelszereltségű konyha mit takar náluk, illetve a hűtőnek van-e mélyhűtő része. Pargáról csak jókat olvastam, de az Aeolus-t és a szálláshelyeit nem ismerem. A Zackarias állítólag közel van viszonylag a központhoz, ezért esett rá a választásunk. Jó utat neked és várjuk az élménybeszámolódat!