Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 3586
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203962 Üzenet linkje2013-06-09 09:37:33  Válasz a #203960. hsz-ra

csak legyen ilyen napos idő a jövő héten, mint a képeken... (de elvileg nem lesz sajnabajna)
# 3587
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Larik
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203963 Üzenet linkje2013-06-09 09:38:13  Válasz a #203960. hsz-ra Előzmény #203960

Szia!

Hát a hangulat már így is a tetőfokán volt, de ezek a képek, csak még türelmetlenebbé tesznek icon_smile.gif

# 3588
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203967 Üzenet linkje2013-06-09 10:04:11  Válasz a #203962. hsz-ra Előzmény #203962

Rollo, hát ez a negatív hozzállás, szörnyű...icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
Tényleg tapasztalat, hogy amit az előrejelzések mutatnak, ahhoz lazán hozzá kell adni jó pár fokot! icon_smile.gif

Mi tavaly mikor augusztusban voltunk Thassoson, úgy indultunk, hogy na most mi lesz, vacak az előrejelzés, de végül forróság volt. Egy két borús óra, kis zápor meg belefér. icon_smile.gif

Larik, én is nagyon várom már, hogy a Paradise beach hullámaiban fürödhessek! icon_smile.gif

# 3589
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203968 Üzenet linkje2013-06-09 10:18:37 

# 3590
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203971 Üzenet linkje2013-06-09 10:40:18  Válasz a #203967. hsz-ra Előzmény #203967

jó, tudom igazad van. icon_biggrin.gif de (általában feleslegesen.. icon_biggrin.gif) aggódni egyébként tudok, az bizonyos. icon_biggrin.gif

és tényleg nagyon jók a képek!

# 3591
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203974 Üzenet linkje2013-06-09 11:12:17  Válasz a #203971. hsz-ra Előzmény #203971

icon_smile.gif
A képek nem a sajátjaim, a múltkor Melus belinkelt egy tök jó oldalt, ahol ilyen csodaszép képekre lehet bukkani. icon_smile.gif

# 3592
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203975 Üzenet linkje2013-06-09 11:19:35  Válasz a #203962. hsz-ra Előzmény #203962

Nekünk legjobban a Poseidon és a Weather Online előrejelzései jöttek be eddig, s most is jó időt ígérnek sok napsütéssel: weatheronline.co.uk

Felhők mondjuk lesznek, de aki szeret fényképezni, még akár örülhet is ennek, mert nagyon érdekes színhatásokat és hangulatot lehet elérni. A naplementés képek is sokkal egyedibbek felhőkkel, mert kétszer ugyanaz az elrendezés soha nem fog előfordulni, így a kép megismételhetetlenné válik. icon_smile.gif

A Poseidon -on a szélviszonyokon túl a hőmérséklet és a tengervíz hőfokának változását is meg lehet nézni 5 napra előre háromórás felbontásban, szép színes térképekkel. Nálunk ez az etalon, ezt szoktuk nézni nyaralás alatt is, hogy kitaláljuk, milyen programot szervezzünk aznapra.

Mindenkinek jó utat kívánok! icon_smile.gif

# 3593
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203977 Üzenet linkje2013-06-09 11:36:32  Válasz a #203975. hsz-ra Előzmény #203975

én is nézem ezeket is, az accu, a hnsmr.gr és a meteo.gr mellett. a poseidon vegyesen ígér jó időt, szinte egész hétre (különböző mértékben, de) felhőset, a holiday ígéri a legjobbat (na persze relatív ez a rossz idő dolog, ez teljesen igaz: hiszen azért 25-29 fokot (sőt még akár többet is) ígérnek, csak ez felhősség aggaszt picit. icon_biggrin.gif)

viszont, addig-addig olvastam a kül. beszámolókat és fórumokat a márványpartok gyalogos elérhetőségével kapcsolatban, hogy mostanra teljessé vált a fejemben a káosz. icon_biggrin.gif kérlek benneteket, tegyetek rendet. icon_smile.gif

tehát: honnan 'kell' gyalogoson elindulni? a főváros felől, panagia felől, esetleg chrissi ammoudia északi vége felől? egyszerű azt a helyszínen meghatározni, hogy melyik az ún. 'alsó' és melyik a 'felső' út?

bé kérdés: jól mondom-e, h a kis part (ami a saliara, igaz?) a zsúfolt-zenés, és a nagy (ami Vathi névre hallgat) a nyugodtabb?

köszönöm szépen. icon_smile.gif

# 3594
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203978 Üzenet linkje2013-06-09 11:37:39  Válasz a #203975. hsz-ra Előzmény #203975

Bea, köszi az ötletet, én nem ezeket szoktam nézni, hanem az accuweathert. Ott is elég pontos szokott lenni az előrejelzést.

Megyek, nézek is egy thassosi időjárást, bár még messze van az indulás, jó tudni, hogy szép kint az idő. icon_smile.gif

# 3595
Kiki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203979 Üzenet linkje2013-06-09 11:54:02  Válasz a #203961. hsz-ra Előzmény #203961

Júli 19én indulunk.
Néztem én is a honlapjukat, 4 napra 140 euro volt a legolcsóbb autó. Én ezt elég soknak találom még azt is figyelembe véve,hogy főszezon van, eddig is úgy mentünk és általában 100 euro alatt-körül megúsztuk. Lehetséges,hogy itt ennyivel drágább?
És a többi még drágább:O

# 3596
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203980 Üzenet linkje2013-06-09 12:02:14  Válasz a #203977. hsz-ra Előzmény #203977

Rollo, teljesen képben vagy, a kis Márványpart a Saliara, vagy Marble beach, ott szól a zene, és nagy a tömeg- hozzáteszem, azért egy rövidke fürdést, és fotózást megér, mert nagyon szép, érdemes késő délután menni.
A másik a nagyobb, a Vathi beach, itt nincs tömeg, itt kötnek ki a kirándulóhajók is ha jól tudom.

A gyaloglásról átadom a szót egy nálam okosabbnak...icon_smile.gif Mi mindenhová kocsival megyünk, ha lehet, túl lusták vagyunk egy nyaraláson. icon_smile.gif

# 3597
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203982 Üzenet linkje2013-06-09 12:25:55  Válasz a #203977. hsz-ra Előzmény #203977

A Poseidon fehér felhőitől nem kell megijedni, azok általában nem összefüggő felhőtakarót jelentenek, tapasztalatból mondom. Csak akkor takarják el a napot, ha épp előtte járnak, azaz bőven ígérkezik napsütés is. Amíg nem szürkével jelölik, addig nem lesz gond. icon_smile.gif Én akkor izgultam halálra magam, amikor Mykonosra mentünk júniusban, mindenütt 20-22 fok, felhő, eső, csak a Weather Online és a Poseidon mondott mást, s nekik lett igazuk: 28-32 fok, szikrázó napsütés, csak felhőpamacsok. icon_biggrin.gif Azóta csak ezt a kettőt nézem, a többivel nem is idegesítem magam!

Saliara Limenas (azaz Thassos város) felől a leggyorsabban megközelíthető, a Makryammos tábla mutatja az irányt, csak Makryammoson nem kell letérni a strandra, hanem jobbra haladva folytatni az utat. Ide korán érdemes érkezni, bár valószínűleg júniusban nem lesz még tömeg, de mindenképpen jobb minél kevesebb emberrel látni. Ha nagy szerencsétek van, talán még napernyők sem lesznek. Délelőtt meglepő módon lassú, szép zenék szóltak, amikor mi voltunk, csak délutánra vált zavaróvá, amikor áttértek a tuc-tucra (akkor le is léptünk...). De ti lehet, még ezt is megússzátok! icon_smile.gif Közvetlen Saliarán túl van a márványkikötő, s ha épp nem dolgoznak, itt is nagyon jót lehet strandolni, egy-két emberre lehet számítani. Ha továbbmentek, nem túl sokára ott lesz Vathi is, de oda is jobb késő délelőttig érkezni, hogy elkerüljétek a kirándulóhajókat, mert 3-4 is befuthat egyszerre és oda a varázs.

Chrissi Ammoudia felől is el lehet indulni, de arra hosszabb lesz az út, viszont a kilátás miatt abszolút megéri. Az út közvetlenül a strand északi végéből indul, nézd meg a Google Earth-ön, hol válik ketté. Az alsó útról lehet eljutni a kikötőbe is (jobbra), de ha nem térsz le, nemsokára egy nagyon szép trópusi hangulatú öbölhöz jutsz, ahol szintén alig van strandoló, akár üresen is találhatjátok. icon_smile.gif Onnan nem kötelező visszamenni az elágazáshoz, hanem a part másik végéből vezet fel gyalogút a felső úthoz, így sok időt lehet megspórolni. Később már autónyi méretűre szélesedik, de csak terepjáróval járható ez az összekötő út, még a felezős négykerék meghajtást is be kellett kapcsolni, hogy felérjünk (egyedül itt az egész szigeten), hatalmas kövek borítják, de a Suzuki Jimny megcsinálta, jó kis autó az! icon_smile.gif Gyalog nem lesz gond. Csak győzzétek kapkodni a fejetek a sok szépség láttán! icon_biggrin.gif

# 3598
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203989 Üzenet linkje2013-06-09 16:09:43 

köszönöm szépen!

az, h chrissi ammoudiától messzebb van a márványpart, vathira is igaz, vagy csak a kisebb beach-re? illetőleg, ez csak időre vagy távolságra is igaz? (nekem úgy tűnik a guglin, minta vathi közelebb esne ammoudiához távolságban, nem tudom)

mondjuk annyira nem is fontos ez, nagy valószínűséggel ezt a túrát fogjuk megcsinálni, nagyon lenyűgözőnek tűnik ugyanis. icon_smile.gif

# 3599
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203996 Üzenet linkje2013-06-09 17:52:50  Válasz a #203989. hsz-ra Előzmény #203989

Szia Rollo,

én ezeket lemértem Google Földdel, az öböl (Golden beach) közepétől a sétaúton 4,9km Vathy beach, onnan még 2,2km Saliara. Mi is le erre tervezünk 1napot sétálni, a beszámolók alapján nagyon szép.

balazsbea,

köszi a leírást! Csak hogy tuti jól értsem, elindulsz a skala panagiai kikötőtől északra, majd nem térsz le balra az alsó útra, hanem mikor szétválik az út, jobbra tartasz?

# 3600
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#204002 Üzenet linkje2013-06-09 20:49:05  Válasz a #203989. hsz-ra Előzmény #203989

Szia Rollo!

Saliara Makryammos, Vathi pedig Chrissi Ammoudia felől van közelebb, de gyalog szerintem élvezetesebb az utóbbi változat, mivel arrafelé sokkal kevesebb autó jár és talán még a kilátás is szebb. Makryammos felől egészen széles utat tapostak ki a márványszállító teherautók, s ha gyalog mentek arra, számítani kell a szálló porfelhőre, ami nem biztos, hogy olyan jó élmény. Ha kocsit béreltek, onnan jobb menni, Skala Panagia felől már terepjáró szükséges, ott csak zötyögni lehet. Mi kocsival mentünk mindkét helyre, így nehéz felmérni, gyalog melyik a gyorsabb, de a helyetekben gyalog inkább Chrissi Ammoudia felől mennék, még ha hosszabb is az út Saliaráig. Nagyon szép élmény lesz, s onnan a legszebb a kilátás a Golden Beachre is! icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 239 240 241 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu