Hamarosan indolok , remelem nem fagyok bele a vizbe .......eddig szeptemberben szoktam menni akkor szerencsem volt mindig az idovel,meglatjuk.....mindenkinek jo utat es jo nyaralast na meg jo idot kivanok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ps:tudok am irni csak nincs ekezetem.......
Hamarosan indolok , remelem nem fagyok bele a vizbe .......eddig szeptemberben szoktam menni akkor szerencsem volt mindig az idovel,meglatjuk.....mindenkinek jo utat es jo nyaralast na meg jo idot kivanok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ps:tudok am irni csak nincs ekezetem.......
Nekünk már csak 12 nap és indulunk. Lenne még kérdésem, ami most így az induláshoz közeledve jó lenne tudni.
- Van-e olyan étterem, ahol amolyan görög est van, van esetleg az apollonál lehet befizetni ilyenre? (egyénileg megyünk, de gondolom nem küldenek el,ha fizetni akarunk)
- Nem tudtok olyan helyet,ahol kívülről lemoshatnánk, vagy lemosathatnánk az saját autónkat?
Tudom fura kérdés, de nagyon vigyázunk rá (Néha túlságosan is), de mivel valószínű tele lesz bogárral, mire Lefkadára érünk, nem örülnénk,ha a görög erős nap egy icipicit is beleégetné a drága bogarakat a kocsi borításába. 16 napig leszünk, az idő alatt megeszik a bogár tetemek
- az ilyen szervezett görög esteket én nem ajánlanám, hiszen pont annyi köze van a görögséghez, mint egy várban lévő étterem magyaros estéjének, vagy mondjuk egy pusztaprogramnak a magyarsághoz-nagyrészt semmi. ennél egyszerűbb járni a vidéket, falvakat esténként, esélyes, h beleszaladsz vmi spontán összejövetelbe. de persze ez csak az én véleményem.
- most meg nem mondom merre, de több helyütt is láttam mosóval felszerelt benzinkutakat a szigeten, vmint önálló automata kocsimosót is. talán lefkadavárosban volt ez, a nidri felé végén valahol? de pontosan sajnos nem tudom. :s
viszont, találtam egy ilyet (egy lefkada gyalogos túráiról szóló cuccban): We set out from the Chapel of Zoodochos Pigi, on the Lefkada-Nydri road, and after 300m turn right onto an asphalted country road, just before the automated car wash.
vagyis, ha megfejtjük, hol van az említett templom, meglesz egy automata mosó helyszíne is.
Tavaly a Symposium tavernában volt heti 1 vagy 2 alkalommal (itt volt a meeting is, a kikötőnél van sétányon) meg a Mamma mia tavernában
Mindkét helyen nagyon finom volt a kaja, a görög est időpontja meg a taverna előtti táblára nagy betűkkel ki volt írva, teljesen ingyenes csak nyilván ott kell hozzá kajálni.
Wucy: Két hét még rengeteg idő, addig még van ideje melegedni a víznek, főleg most ,hogy kezd beköszönteni az igazi nyár.
Pargán ma már egész sokan fürödtek a korábbi napokhoz képest, úgyhogy remélem, csütörtök délelőtt már én is csobban hatok egyet!
Jövő hétre már 30 fok körül lesz, úgyhogy csak alakul ez a nyár Lefkadán!
Tegnap érkeztünk Vassilikiba, ma Porto Katsikin voltunk, gyönyörű, az idő is szuper, a víz első lépésre hideg volt, de aztán hamar meglehetett szokini:)) Holnap irny Egremni:)) Szerdán pedig átköltözünk még 5 éjszakára Lefkada városba:)
- Nem tudtok olyan helyet,ahol kívülről lemoshatnánk, vagy lemosathatnánk az saját autónkat?
Szia! Nem tudom merre mentek pontosan, de Vasiliki felé ha Nidrit elhagytátok kb. 5-600 méter múlva az út jobb oldalán található autómosó, porszívó. Bedobod az eurót és már takaríthatod is az autót.
Évek óta járunk görögbe, de görögesten soha nem voltunk, gondoltuk itt az ideje
A Lefkadán lévőknek jó időt, nekünk itt meg kitartást, és számoljuk!!!!
sziasztok,jelentem megerkeztunk hajnalban Lefkadarol,visszolvasni meg nem volt idom,kerdezzetek,mevprobalok valaszolni. Autoval voltunk,minden siman ment,kb 5perces hatarvarakozasokkal:-) ja,es hoztunk mara egy kis jo idot,legalabbis ide Miskolc kornyekere
Az árak: 2 éve voltunk Zakynthoson ugyanebben az időpontban,szerintem ahhoz képest drágább A benzin 1.66 volt legolcsóbban Lefkadan, dízel 35-40 centtel olcsóbb. Gyros 2 euró körül, Souvlaki 5.5 - 7, tengeri kütyükből tintahalat ettünk 7 euróért, garnélát 13 euróért (ezeket Nydriben).
A szállásunk Vasilikiben volt 2 2fős szoba, 225 euróért kaptuk meg 9 éjszakára.
Az idő a webkamerával ellentétben szinte mindig szuper volt, érkezésünk estéjén volt eső. A tenger első láblógatásra hidegnek tűnik, de hamar meg szoktuk.
Jártunk Pefkoulian, Kathisman, Amouson, a pókokkal rémesen teli Agiofilin, Aftelin, Ag. Ioannis. Az a fajta népség vagyunk, akik messziről elkerülik a sűrűn látogatott partokat. A kedvenc, ahová minden nap visszamentünk, az Amouso volt, ott is a 4 ből a jobbra eső elhagyott 2-t. összerakom majd este a panorámaképeket, és felteszem megmutatni Nektek. Ezeken a partokon mindig csak mi voltunk. Mondjuk én úgy vettem észre, hogy Ponti- Vasiliki főleg görögök által látogatott, mindenhol görögül köszöntek ránk, majd a mi kis hello-nkra váltottak angolra
Ha tehetném, máris indulnék vissza