#2043382013-06-13 13:49:43 Válasz a #204335. hsz-ra
Tiszasziget is alternatíva, csak rosszabb alternatíva, mint az Ásotthalmi. A nyitva tartás hasonló, de sokkal nagyobb kitérő a pályáról nálunk is és a szerbeknél is. Saccom szerint +1 óra Ásotthalomhoz képest. Talán azoknak egy picit kevesebb, akik a 47-es úton mennének Szegedig.
Mindig csodálkozom hogy milyen "nagy" problémákat tudunk magunknak kreálni! Mert bárhogy is fizetünk max. nyerhetünk, vagy éppen veszíthetünk 500 Ft-ot a macedon pályadíj fizetéskor.
Tudom a pénz nagy úr, de azért ha már elmegyünk a tenger partra akkor ne rontsuk el a kedvünket ily piszlicsáré dologgal. Az meg nem indok, hogy ebből a (500 Ft) pénzből vehetünk 2 doboz sört.
Már nem azért, de szó sem volt a spórolásról! Arról volt szó, hogy muszáj-e váltani denárt, illetve tényleg nem fogadják-e el a fém euróst! Ez sokaknak új téma, mert tavaly nyáron még nem így volt!
#2043452013-06-13 15:00:10 Válasz a #204339. hsz-ra
Pedig ez jön le az egészből! Hosszas elemzés nélkül is meg állapítható, hogy van 3 lehetőség:
1, fizess kártyával
ha nincs kártya, vagy félsz fizetni vele külföldön, akkor:
2, vált macedon valutát
3, fizess papír Euroval
Erre mondom, hogy vélhetően van nagyságrendileg 500,- Ft nyereség, vagy veszteség. Tehát az egész szót sem érdemelne, van helyette sok egyéb megbeszélni való.
pl. út felújítás, hol szoktak a rendőrök rendszerint ellenőrizni mostanában, stb.
#2043552013-06-13 17:12:45 Válasz a #204339. hsz-ra
Igazad van titi, nem a spórolás a lényeg hanem mivel készüljünk, mert ha ezt most nem ragozzuk és fém eurosokat készítek és a kapunál esek pofára !ha kell akkor váltok csak tudjam / tudjuk, hogy most mi a helyzet !
Igaza van dobaki2-nek!
Merre vannak útfekújítások, hol ellenőriznek a rendőrök, hol lehet traffipaxra számítani?
Aki mostanában jött haza legyen szíves tájékoztassa a többieket!
Csak érdeklődés képen kérdezném, hogy az Ásotthalmi határátkelő kellően ki van-e táblázva, mert a Neten még térképet sem találok, amelyen az átkelő is rajta van. Ha esetleg ebben a témában tudnátok segíteni az jó lenne, igazából csak alternatíva ként érdekel, de ha gáz van Röszkénél ,akkor nagyon jó lehet a délután indulóknak. Ahogy a térképeket nézegettem, Mórahalomnál is le lehet menni a határátkelő felé de szeretnék tapasztalatokat olvasni.
#2043812013-06-13 22:39:41 Válasz a #204354. hsz-ra
A török invázió idejét kivéve Röszkén sincsenek éjszaka annyian, hogy egy órát kelljen várni. Márpedig Tompa kb. ennyi plusz idő. Én például ezért kerülöm. Ha nappal mennék Ásotthalmot választanám Tompa helyett. Csúcsidőben hétvégén pedig el sem indulnék.
#2043832013-06-13 22:56:39 Válasz a #204381. hsz-ra
Nyáron szerintem mindig sokan vannak.. Most április végén is több mint 1.5 órát várakoztunk este 8 környékén ... Pedig még szezon sem volt.. Én inkább kerülök, nem szeretem az időmet várakozással tölteni....