#2035542013-06-03 08:41:09 Válasz a #203297. hsz-ra
Szia Larik!
Írd be a keresőbe, hogy Aeolus, és találsz róluk hideget-meleget. Részemről jéghideg, bár az már 7 éves negatív élmény, de én velük soha többé sehová.
A HolidayLInes tavaly indított először utat "mediterrán" térségbe,előtte síutak szervezésével foglalkoztak.
Mi is velük mentünk,az első utasok között voltunk,a tulaj volt az egyik busz vezető.
Minden rendben volt,a buszuk is kicsit szebb és kényelmesebb is.(már amennyire kényelmes lehet a busz).
Gondoltam megírom a tapasztalataimat.
A negatív véleményemhez nem írok utazási iroda nevet, mert bárki belefuthat hibákba, kellemetlenségekbe, ettől még nem kell lehúzni egy irodát sem. Persze ha nem komoly problémáról, anyagi, vagy élménybeli megkárosításról van szó.
2011-ben mindenféle tapasztalat nélkül, először foglaltam görög nyaralást, először bíztam magamat utazási irodára, gyakorlatilag először utaztunk egyáltalán külföldre nyaralni.
Nem tartom magamat értetlennek, de rengeteg kérdés és kétség merült fel.
Sajnos több utazási irodánál is belefutottam abba, hogy nem voltak egyértelműek az árak, kedvezmények. Az is előfordult, hogy lefoglaltam first minute-val, és mire odaértem a személyes befizetésre közölték, ja ez már nem érvényes...sok kellemetlenség ért, és eléggé féltem, hogy végül milyen lesz az egész, hiszen akkor nagyon spórolnunk kellett a kis " Paralia busszal" útra. És nagy csalódás lett volna ha az utazási irodák bénázása elrontja.
Végül a választásunk a Grand Tours-ra esett, és ezért azóta is áldom magamat. Az első ott kezdődik, hogy a 21. században elvárom, hogy minden online elérhető legyen. Olyan szinten, hogy nekem ne kelljen azért telefonálgatnom, hogy akkor a szoba hányadikon van, van-e wifi, hol a part stb...
Szempont volt, hogy az utazási iroda több éve működő, cégadatokkal rendelkező és azt nyilvánosságra is hozó legyen, és a neve legalább ismerősen csengjen.
Szóval a millió utazási iroda közül kilőttük a kovácspéter2010 iroda, és a szupernyaralásgörögbe.hu iroda szintű irodákat. Majd kizártam azokat, ahol nem volt egyértelmű az internetes felület, nem volt elég kép, kevés volt az információ, illetve nem volt egyértelmű a pontosan mennyi is? kérdésre a válasz.
Így gyakorlatilag maradt a Grand Tours. Később megtudtam, hogy az ibusz is nagyon megbízható, de én nem találtam akkor a buszos utait. Egyébként mint kiderült a Granddal utaztat.
Szóval, akinek a legfontosabb a biztonság, az őket válassza. A Grand Tours munkatársai gyakorlatilag az első emailedtől a hazaérkezésig fogják a kezedet. Semmit nem kell csinálnod, nem kell aggódnod. Az utaztatási rendszerük rendkívül pontos, precíz és megbízható. Amikor utaztunk, több százan indultunk egyszerre, több busszal, mégis pillanatok alatt leültettek minket, eligazítottak stb.. A sofőrök egyszerűen hibátlanok, kedvesek, pedig sok a birka az utazók között... nagyon megérdemlik, hogy legalább egyszer az út során mindenki vegyen az ő kis minibárjukból valamit. Kicsit drága, de nagyon megjár nekik ez a kis plusz.
A kinti idegenvezetőkre egyszerűen nem is találok szavakat. Biztos vagyok benne, hogy nem a szakmai papírjuk döntött csupán az alkalmazásukról, hanem a személyiségük. A legtöbbjük gyakorlatilag hétfőtől vasárnapig dolgoznak egész szezonban, minden nap fakultatívra kísérik az utazókat!! Mégis kedvesek, aranyosak, és abszolút topon vannak. Erre melyikünk lenne képes? Az ember általában már 4 nap munka után falra mászik egy értetlenkedő ügyféltől. Ők pedig nap mint nap állják, a néha rendkívül idegesítő és ostoba kérdéseket feltevő turistákat Ők valahogyan átvették a mediterrán mentalitást.
Szoba-elfoglalás probléma: Sokan kiverik a hepajt, hogy ez meg az az utazási iroda milyen szar, mert várni kell a szállásra. erre azt tudom mondani, hogy az ilyen ember ne utazzon sehová. Ennek ez a rendje, ezt elmondják, és ez MINDENHOL így van. Csak Mo-n nem érzékeled mert nincsenek tele a szálláshelyek. Aki nem tudja magát feltalálni erre az időre, az maradjon otthon.
Csatorna, lefolyó probléma: Sok helyen olvasom, hogy kiakadnak az emberek arra, hogy visszafolyik a lefolyó, vagy büdi stb... erre azt tudom tanácsolni, olvass utána Görögország történetének. Mindenhol le van írva, hogy ilyen és kész. Nem tudom miért aggódnak ezen annyian.
Ezeknek a dolgoknak semmi köze az irodák minősítéséhez.
A grandtoursos kinti idegenvezetők sok éve ott dolgoznak, ezért nyilván van ismeretségük, ahol talán kis jutalék, vagy ebéd fejében őket ajánlja az idegenvezető. Nincs ezzel semmi baj. Ez nem kötelező, és nem fognak rátok csúnyán nézni ha nem azt veszitek igénybe, ezért ti se haragudjatok ezért.
Fakultatív programok: Sok helyen olcsóbbak, mint az iroda által kínált ár.
Mi is helyi irodánál fizettük be az egyiket, és sikerült 4 fő helyett csak 3-at rögzíteniük. Szóval erről ennyit. Jó nagy gáz volt, mert 1-el kevesebb hely volt a buszon, mint amennyi résztvevő. Nagyon ciki volt, nagyon szarul éreztük magunkat, de az idegenvezető csajszi (a Grandos), egyetlen rossz pillantást nem vetett ránk, pedig neki kellett kikönyörögnie a sofőrt, hogy induljon el úgyis, hogy ő állni fog.
Szóval 100 szónak is 1 a vége.
Lehet hogy pár ezer forintért olcsóbban van máshol utazás, de én a biztonságra törekszem, ezért a jövőben is csak a Grand Tourssal utazok.
Egyébként róluk még komoly problémát nem olvastam.
A negatív véleményemhez nem írok utazási iroda nevet, mert bárki belefuthat hibákba, kellemetlenségekbe, ettől még nem kell lehúzni egy irodát sem.
Azt hiszem itt van a "kutya elásva". Váratlan események bárhol történhetnek és ez valóban nem minősítheti az irodát, az viszont már annál inkább, hogy ők ezt ,hogy oldják meg!
Eperke1211 az írásodat végig olvastam és elnézést de mire végeztem úgy jött le mintha fizetett hírdetést olvasnák a Grand Toursról vagy mint az iroda egyik alkalmazotját olvastam volna. Én nem utaztam a Grand toursal és az áraik miatt valószínűleg jövőre se fogok. Én Apollon travel vagy az idén Personal Toursal is megyek. Az előzővel nem először és mind a busz mind a szállás tökéletes volt az idegen vezetővel is maximálisan meg voltam elégedve. Tavaly volt egy érdekes helyzet. Ültem a Skiathosi hajón és ha valaki volt ilyesmin tudja több nyelven elmondják az információkat. Én beszélek egy szláv nyelvet így abba az előnybe kerültem két idegenvezető információját is végig hallgattam. Míg a szlovák elmondta a lényeget pár mondatba a magyar vezetőn érezni lehetett sokkal több információt adott illetve fel volt készülve magára az idegen vezetésre. Ezzel oda akarok kilyukadni magyarországon van más megbízható iroda is.
#2043562013-06-13 17:17:32 Válasz a #204347. hsz-ra
Lehet, hogy úgy jött le, mintha reklámoznák a GT-t, de én is osztom a leírtakat. Van tapasztalatom más irodával is, de egyikkel sem voltam olyan elégedett, mint a fent említettel.
Az utazásaik ára közel sem olyan drága, szerintem. Tavaly még 130000 Ft sem volt 3 hétre a szállásunk (4 fő). Igaz, előszezonban.
Volt olyan, hogy egy olcsóbb irodánál fizettünk be egy utat. Mondhatom: olcsó húsnak híg a leve. Minden év januárjában elkezdem bújni a netet, jó ajánlatokért, de mindig a GT-nál kötök ki. Ha váltok, az csak azért van, mert olyan helyre megyek, ami nem szerepel az ajánlataik között.
De idén nincs váltás, mert egy jól bevált helyre megyek velük. Holnaphoz egy hétre: Irány Tolo!
#2043572013-06-13 17:20:29 Válasz a #204340. hsz-ra
"A negatív véleményemhez nem írok utazási iroda nevet, mert bárki belefuthat hibákba, kellemetlenségekbe,..."
Ez egy utazási irodákról szóló fórum. Ha valaki tanácstalan, hogy melyik irodát válassza, az nem sokra megy egy más által tapasztalt negatívummal, ha nem tudja, hogy az kinél fordult elő. Én 2006-ban utána olvastam az Aeolus-os tapasztalatoknak, de - pláne, hogy akkor még viszonylag újak voltak nálunk - csak a buszoztatással kapcsolatban olvastam negatív kritikákat. Aztán volt "szerencsénk" megtapasztalni a szállásuk minőségét és általában a hozzáállásukat, és köszönjük, de azóta sem kérünk belőlük. Hozzá kell tegyem, hogy akkor már több, mint 10 éve Görögországba "járók" voltunk, így nem vártunk luxus körülményeket. De az iroda ezt is alul múlta.
Eperke! Tény, hogy a Grand egy jó csapat, nem árulnak zsákbamacskát, kiválaszthatod a szobákat, hitelesek a prosiban illetve a neten található képek. Egy pici bökkenő van velük, hogy legalábbis az egyik kisebb buszuk, amivel mi utaztunk - irtózat kényelmetlen, wc - ez mondjuk engem kevésbé zavar, de többeknek ez is probléma -, és lábtartó nélkül, amit viszont idén egy 1600 km-es útnál nem mertem volna bevállalni. Nekem náluk még a többszöri átrámolás sem jön be, talán mert nem ehhez vagyok szokva. Így ismét Apollon, mint már évek óta.
Szóval úgy gondolom mindenkinél mások a kritériumok, és ezek a fórumok ezért is jók: segítenek dönteni, pl. hogy az a negatívum, amit olvas az ember, mennyire fogadható el számára. De ha, aki leírja, az iroda megjelölése nélkül teszi, akkor az olvasó nem ér vele semmit.
#2043672013-06-13 19:11:14 Válasz a #204340. hsz-ra
Sziasztok!
Ezt én sem tudom szó nélkül hagyni, de leszögezem, hogy senkit nem akarok megbántani vele! Én teljesen másként vélekedek a Grandtoursról. Szerintem nem csak kicsit drágábbak az útjaik, hanem jóval borsosabbak. Nekem például abszolút nem tetszik, hogy nincs megkülönböztetve, hogy gyerekről, vagy felnőttről van szó. Máshol is teljes ülést foglal a gyerek a buszon, mégis van a buszjegy árában különbség, sőt a legtöbb helyen bizonyos korig még a szállásért nem is kell fizetni. Az egy másik dolog, hogy nincs last minute, de az már tényleg abszurd, hogy még a gyerekekre sincsenek tekintettel. Én ezért soha nem választanám őket. Hála Istennek van választék a megbízható irodákból (Apollon, Ibusz), akkor miért fizessek jóval többet nekik. Tényleg nem szerettem volna senkit megbántani, de ez az egész már olyan régen érlelődik bennem, hogy muszáj volt kiadni. Meg amúgy is, miért fizessen bárki többet, ha van még másik megbízható iroda is, ami még ráadásul olcsóbb is. Én csak abban bízom,hogy előbb-utóbb erre mindenki rájön. Főleg, hogy napjainkban az interneten minden megtalálható, minden leellenőrizhető és minden valamit számító iroda elérhető online felületen is.
Nagyon sok utazási irodával megjártam,volt olyan hogy utolsó napon közölte az idegenvezető hogy nem jönnek értem mert az iroda csődbe ment.Akkor az Apollon hozott haza,köszönet érte,azóta velük utazok,alaposak rendesek.A sofőrök felkészültek,segítőkészek,próbálnak rendet tartani a buszon,ez nem mindig sikerül,mert mindig van bocsánat a kifejezésért dinka utas aki nem veszi figyelembe hogy nem egyedül utazik,és még finom voltam.
Bocsi hogy ennyire reklámszagú lett, pedig tényleg semmi közöm a csapatukhoz
Nyilván azért van ez a topic hogy mindenki elmondhassa a véleményét.
A negatívumokhoz azért nem írtam nevet, mert én nem vagyok az a pocskondiázós fajta, nem más irodák ellen jöttem ide irkálni, hanem én a jó tapasztalatomat szerettem volna megosztani.
Nálam nagyon fontos szempont, hogy saját buszaik vannak. Régi sofőrjeik, szokásaik vannak, így kialakult rendszerük van a megállásokkal, és a határátkeléssel kapcsolatban.
Nálunk a gyerek nem szempont még, mert nincsen. Viszont azt tudom, hogy piciknél, ha vállalja a szülő ölben utazhat ingyen. És a last minute sem játszik, mert a szabadságunkat nagyon előre le kell adni.
Egyébként azért nincsen last minute-juk, mert mindig tele vannak.
De örülök, hogy mások is leírták a véleményüket, így lehet csemegézni
Mi a másik véglet vagyunk,júniusban volt a huszonnyolcadik utam az Apollonnal.Igaz,az irodának teljesen mindegy,hogy hányszoros törzsutas valaki,nem tesz kivételt.Eddig évente 2-szer mentük velük,júni 2 hét szept.1 hét..Én elsődlegesen a fuvaroztató cégükhöz ragaszkodom,a Rom-Car-os sofőrök miatt,külön kiemelném a mi személyes kedvenceinket:Zöld emeletes busz:Váradi Sanyi és Gáncs Józsi,illetve Beck Csaba,Sanyi 16 éve dolgozik náluk,13 éve viszi-hozza az Apollonos-és Personalos utasokat.A Personal is velük utaztat,Paralia-Manos ház biztosan.Az Apollonnak ár-értében olcsók a házaik,az igaz,hogy rosszabb minőségűek,mint a Grandé.GT.-vel még nem utaztunk,talán szept.Marmaras.Nekünk van egy 6 éves lányunk,ő buszjegyet fizet csak az A pollonnál,így olcsóbb mint a GT.A különbözetet a gyerekre költöm kint,inkább legyen a szállás kicsit szerényebb.Évek alatt megvannak az idegenvezetők elérhetőségei,és szobaigényeimet nekik írom meg odaérkezés előtt 1 nappal,akkor már látja az utaslistát,az Apollont nem érdekli,hogy mire néző szobát akarok,még ennyi év után sem.A GT.foglalási rendszere,illetve az ,hogy már akár januárban tudják,mire-hanyas számú szobát kapnak,tudnak az idegenvezetővel a fórumon kommunikálni,nagyon szimpatikus,az Apollonnál is figyelhetnének erre.Ezért a mi fórumonkon inkább Apollonosok vagyunk,úgy érzem többen.A Gt-nek azért nincs last Minute útja,mert adott településen sok háza van és az egész az övé.A katalógusban meg lehet nézni,hogy egy házra kb.40-70 utas,míg az Apollonnál van olyan ház ahol csak 3 szoba van.A Grand saját buszparkkal rendelkezik,míg az Apollon fizet a Rom-CArnak.A GT.-nak teljes összeget ki kell fizetnie az utasnak már a foglaláskor,míg más irodáknál 40%.
#2044052013-06-14 09:41:27 Válasz a #204378. hsz-ra
Mint már írtam, más iroda is utaztat velük, onnan is pótolják a lukakat. Illetve olyanok akik csak utaznak, de a szállást önállóan, esetleg rokonnál ismerősnél oldják meg.