#2042822013-06-12 19:24:40 Válasz a #204269. hsz-ra
Rollo,
Csak azon az úton kell továbbmenni, amiről a kikötő felé letértél, az az "alsó út". Na jó, lehet, nem a legalsó, mert az a kikötőbe vezet, de a két hosszabb közül mégiscsak az alsó, nem? Szóval ne térj le jobbra a kikötő felé, hanem haladj tovább egyenesen, ami egy ideig még bitumenes, utána már csak földút. Nem értem, hogy szűnhet meg, mivel a végén parkoló van, s bár mi a felső útról ereszkedtünk le terepjáróval és a partra vezető gyalogúton mentünk le, több személykocsit is láttunk érkezni a teljesen simának tűnő porúton, amiről teljesen közelről is meggyőződtem, amikor felmentem fényképezni az öblöt a parkolóból. Három kocsi is állt a parkolóban, amikor felmentem, ezért sem értem a dolgot, mivel máshonnan nem vezet ide út, mindenképpen innen kellene ide érkezni.
A felső út egy U alakú kanyarral kezdődik még 185 m-rel előbb attól a ponttól, ahol jobbra a kikötő felé letértél (lemértem Google Earth-ön). Egy ideig ez is bitumenes, majd földútra vált. Raktam fel egy térképet az előző oldalra, nézd meg ott, bejelöltem az alsó (zöld) és a felső utat is (sárga). Biztosan meg fogod találni a megoldást, földmérő eszközök nélkül is!
#2043482013-06-13 15:57:05 Válasz a #204282. hsz-ra
sztem az a megoldas, h az also ut vegere a parkolo helyett egy uj haziko kerult. ugyanis az emlitett haz tenyleg tok uj, igazabol meg csak szerkezetkesz, kerites is csak most epul. masreszt a leirasaid es a terkeped alapjan is egyertelmunek tunik, h a korabbi hsz-ben felsokent jelzett ut a kis obolhoz tarto also ut. es meg egyszer koszonom a segitseget!
(idojaras: nagy szo, de a mai alul tudta mulni a tegnapit is ugy 3-ig esett, huvos is volt. most legalabb nem esik es enyhult is a levego. )
#2043722013-06-13 20:11:50 Válasz a #204348. hsz-ra
Szia Rollo!
Ezek szerint az út végén - ahol ezen a tavaly augusztus 2-án készült képen még csak két fa látható - már egy ház áll?
Akkor még az is lehet, hogy már most is privát terület és nem sokáig lehet már innen lemenni a partra... Illetve a felső útról akkor is le lehet majd, amerre mi is lementünk, hacsak nem zárják le majd abból az irányból is... Azaz nem árt sietni, ha valaki nemcsak a látványban akar gyönyörködni, hanem úszni is szeretne itt! Ha a part első látásra kövesnek is tűnik, a víz alatt az öböl nagy része már homokos, s a tengerből nézve kifejezetten trópusi hangulata van, csak épp pálmafák nincsenek. Nekünk az egyik kedvenc helyünk volt Thassoson!
Thassossal időjárási szempontból csak annyi a "baj", hogy Görögország legészakabbi szigeteként nagyon közel van a szárazföldhöz, így itt még sokkal jobban érvényesülnek a kontinentális hatások, azaz a tél is hidegebb és még a Közép-Európán végigsöprő frontok felhőzetének is van esélyük elérni, azaz leginkább nyár elején ill. végén bizonytalanabbá válik az az igazi "görög nyár", amit az ember elképzel. Ha viszont meleg van, akkor kutyaütő meleg tud lenni, s jóval kevésbé szeles is, mint a délebbi szigetek. Holnaptól már inkább ezt fogjátok tapasztalni, ha végre hinni lehet az előrejelzéseknek!
Mi tavaly július végén, augusztus elején voltunk, s az összes görög nyaralásunk alatt egyedül itt kellett bekapcsolnunk az ablaktörlőt egyszer pár percre, amikor esett egy kis eső az egyik este. De pár perc múlva már minden a régi volt, s 22-ről 29 fokra emelkedett a hőmérő higanyszála, mire Skala Potamiából Limenasba értünk. Viszont 2005 augusztusában akkora vihar volt, hogy a hegyekből lezúduló víztömeg autókat mosott a tengerbe Limenáriánál! Írt erről valaki egy remek élménybeszámolót Thassosi katasztrófanyaralás címen, ami nagyon tanulságos és szórakoztató olvasmány, s igazán érdemes mindhárom részét elolvasni. A viharról a 3. részben van szó. Tanulság: vihargyanús helyzetben ne parkoljunk a hegyről egyenesen a tengerbe vezető utak mentén, hanem inkább a parttal párhuzamos, de attól távolabb lévő utcákban.
#2043992013-06-14 08:41:26 Válasz a #204372. hsz-ra
ezer %-ra akkor tudom ezt mondani ha sikerul vmikor napsutesben is arra setalnunk-am majdnem biztos vagyok benne, h itt jartunk ahol a kep keszult.
a partra le lehet menni, a kerites kulso oldalan letesult egy fa rampa, ami levezet a tengerig. de bizom benne, h egeszen bizonyos infokkal is tudok majd szolgalni.
a jelzett beszamolot olvastam (de nem magamtol talaltam meg, te ajanlottad nekem vmikor ), valoban jol megirt, izgalmas olvasmany!
idojaras: feltetlenul enyhult az ido, mar este lehetett ezt erezni. szoval az oktobert levaltotta az aprilis. azert ez fejlodes. ) remelem delutanra mar junius lesz!
Szia larik!Mi agusztus első felében szoktunk utazni.A NAMA apartmanban voltunk,szupi szállás volt.Akkor még nem volt a SUSIE stúdió a választhatók között.Mire indultok ott is jó meleg lesz az idő,kicsit irigyellek ,oly csodás helyre mentek.Én minden évben oda mennék,a párom visszont mást is szeretne láttni,igy hát minden második évben vissza térünk.Fantasztikus nyarlást kivánok nektek és minden fórumtagnak akik már ott vannak vagy készülnek a szigetre.
#2045032013-06-15 19:49:32 Válasz a #204493. hsz-ra
Nagyon szépen köszönöm az információkat és a jó kívánságokat.
Bízom benne én is, hogy tényleg minden szuper lesz, bár elég rosszul indul. A kislányom beteg lett, most kúráljuk, hogy rendbe legyen mire megyünk, nekem ma eltört az orrom (játszótéri baleset), szóval zajlik az élet!
De! Remélem a nehézségek ellenére nagyon szuper lesz ez a nyaralás is. Thassos tényleg egy csodálatos sziget, nekünk is ő a favorit.
Sziasztok:) Elnézést mindenkitől aki már tudja a választ, de nem tudom végig olvasni a fórumot, dönteni kell, hogy megyünk-e Thassosra és az dönti el, hogy hány óra a busz út. Szóval ha valaki megírná előre is köszönöm.
#2045292013-06-16 08:29:22 Válasz a #204519. hsz-ra
Szia aranyos vagy:) Mi Pestről indulnánk. Tudod néztem Tolót is de ahogy a férjem meglátta a térképen hogy hol van mondta hogy oda tuti nem megyünk. Buszos utasok vagyunk de 24-25 óránál többet nem nagyon bírnak már az öreg csontjaink:)
#2045312013-06-16 08:51:20 Válasz a #204529. hsz-ra
Szia Riti3!
Mi 2 évvel ezelőtt is voltunk Thassoson, igaz, hogy Nyíregyről indultunk, de Pesten volt a gyülekező, tehát onnan ha jól emlékszem 12.30-13.00 óra körül indultunk és másnap 9.00-9.30 körül már ott voltunk, de már a szigeten. Tehát kompolással, határon várakozással együtt is kb.20 óra volt az út. Ez lehet akár kb. 1 órával rövidebb, de hosszabb is. Én nagyon biztatnálak benneteket, hogy mindenképpen vágjatok bele, mert Thassos gyönyörű (a busz út, pedig mindenképpen kibírható) Mi most már 3. -jára megyünk ide vissza, annyira varázslatos. Sőt, most az Aeolusnak fantasztikusan jó áron vannak útjai, ha esetleg jövő héten szombaton tudtok indulni
Bármi kérdésed van, nagyon szívesen segítek, kérdezz bátran.
messinia : nem kerulnem el ennyire de sajnos a szallason elromlott a cucc. igy csak hebe-hoba erem el a netet, kavezokban, itt-ott.
nos igen, uccso 3 napunk mar totalis nyarban telik. ) (holnap van a hazautazas sajnabajna)
ma megtettuk a vathi turat, elmeny volt nagyon (valoban az also ut vegere epult a haz). este pedig meg eszunk vmi nagyon finomat.
#2046322013-06-17 19:55:36 Válasz a #204531. hsz-ra
Köszönöm nagyon aranyos vagy:) befizettük 22-én indulunk!!!
Valaki jön akkor esetleg a fórumozók közül?
Esetleg ha tudnál árakat pl.: motor bérlés, gyros, SÖR mert az nagyon fontos:) megköszönném. Most készül a költségvetés, hogy mennyi költőt vigyünk.
Köszi előre is az infót.