#2043862013-06-14 00:15:57 Válasz a #204345. hsz-ra
"ha nincs kártya, vagy félsz fizetni vele külföldön, akkor:
2, vált macedon valutát
3, fizess papír Euroval"
A probléma még mindig ugyanaz, amiért végülis megemlítettem, hogy a 3. verzió nem hivatalos.
Ahhoz, hogy a papír euróst elfogadhassa és dénárban adjon vissza, magával kell vinnie a sorompónyitogató embernek jelentős mennyiségű saját tulajdonú dénárt. Ha ez a dénár mennyiség elfogy, akkor nincs tovább euró elfogadás !!!. Akinek nincs kártyája, márpedig akármennyire hitetlenkedtek is, van ilyen, az nagyon megszívja, ha a sorompós ember megmakacsolja magát.
Lehet, hogy kicsi ennek az esélye, de jobb ezzel tisztában lenni, és nem a kapunál szembesülni vele. Velem már esett meg ilyen, bár az nem autópályadíj volt, de el kellett mennem pénzt váltani, mert nem fogadtak el valutát, olyanért amit addig azzal lehetett fizetni. Az autópályán viszont nincs hová menni váltani.
Modes of payment: All users of the motorways in the Republic of Macedonia can pay the toll in cash with denars or with effective foreign currency directly on the payment plaza and with subscription buying a toll tickets from the toll collection service of JP”Makedonijapat”.
Nem vagyok túl jó angolból, de ha jól értem, akkor hivatalosan is lehet euróval fizetni.
2, vált macedon valutát
3, fizess papír Euroval"
A probléma még mindig ugyanaz, amiért végülis megemlítettem, hogy a 3. verzió nem hivatalos.
Ahhoz, hogy a papír euróst elfogadhassa és dénárban adjon vissza, magával kell vinnie a sorompónyitogató embernek jelentős mennyiségű saját tulajdonú dénárt. Ha ez a dénár mennyiség elfogy, akkor nincs tovább euró elfogadás !!!. Akinek nincs kártyája, márpedig akármennyire hitetlenkedtek is, van ilyen, az nagyon megszívja, ha a sorompós ember megmakacsolja magát.
Ok, rendben, én ezt elfogadom, de a probléma az, hogy ez a téma max. 2-3 hozzászólást érdemelne, de már lassan oldalakon keresztül szinte csak ez ment, míg lényegesebb dolgok meg sem lettek említve.
Lehet, hogy kicsi ennek az esélye, de jobb ezzel tisztában lenni, és nem a kapunál szembesülni vele. Velem már esett meg ilyen, bár az nem autópályadíj volt, de el kellett mennem pénzt váltani, mert nem fogadtak el valutát, olyanért amit addig azzal lehetett fizetni. Az autópályán viszont nincs hová menni váltani.
2, vált macedon valutát
3, fizess papír Euroval"
Ok, rendben, én ezt elfogadom, de a probléma az, hogy ez a téma max. 2-3 hozzászólást érdemelne, de már lassan oldalakon keresztül szinte csak ez ment, míg lényegesebb dolgok meg sem lettek említve.
#2043972013-06-14 08:21:18 Válasz a #204392. hsz-ra
"míg lényegesebb dolgok meg sem lettek említve."
Hogy kinek mi a lényeges, az egy másik vita tárgya lehetne, de ugyanúgy felesleges lenne mint a mostani "felháborodásod".
Pl. engem fikarcnyit sem érdekel, hogy hol vannak a benzinkutak, nem is értem, hogy ez másoknak miért jelent évente újra és újra előjövő és számtalan oldalon keresztüli gondot, aztán mégsem írok be hetente, hogy hagyják már abba!
Egy két számomra lényeges infóra lenne szükségem:)
Találtam a neten görög autópálya infóval kapcsolatos oldalt. http://www.highwaymaps.eu/greece
Sajnos egymásnak kissé ellentmondó infók vannak rajta:(
A pár kérdés:
Jelenleg 120 km/h vagy 130 km/h a megengedett az autópályákon?
Esetleg valakinek van infója a pályadíjakról?
Elsősorban az A1 Evzonoi - Klidi és az A2 Klidi - Ioannina szakaszokra lennék kíváncsi.
Lefkada lenne a cél egy hónap múlva.
#2044032013-06-14 09:06:26 Válasz a #204400. hsz-ra
Jelenleg 130 a megengedett legnagyobb sebesség a görögöknél, (de én még soha sem láttam trafipaxos autót) Ioannina felé végig seb. korlátozás van 100-as többnyire, de mivel egy hegységen kell keresztül menni felfelé menet minden "pacit" igénybe vesz az autó, hogy feltudjon mászni.
Ami még fontos nincs tankolási lehetőség (csak a legelején) 200 kilométeren az adott szakaszon csak ha lemész a pályáról, és ebből adódóan normális pihenő és Wc sincs (toy-toy).
Én már nagyon szoktam örülni mikor átlépem a görög határt lehet nyomni ahogy "érzed".
A görög trafipaxal kapcsolatban olvasnám a sűrűn utazók tapasztalatait (pl:Aki)
#2044042013-06-14 09:31:45 Válasz a #204403. hsz-ra
Van ahol 120 a megengedett csak... De valóban lehet neki nyomni , az én autóm is mindig a Görög szakaszon fogyaszt legtöbbet Anno pár éve 180-nál mért be a rendőr, nem most volt kb 8 éve, és mikor meglátta a közelébe érvén a rendszámomat, csak csóválta a fejét, és tovább intett..
Navi térképeken még nem láttam, hogy frissítették volna, ezért pár adat, hogy az új, ásotthalmi átkelő felé az utat meg tudjátok tervezni kikapcsolt földút használat nélkül is:
A tényleges átkelő, amely jelenleg még a térképen a pusztaságban található: 46,142417, 19,845617
HU oldalon műút: 46,15178, 19,83150
SRB oldalon műút: 46,12915, 19,85176
Haza felé a palicsi lehajtón lehet megközelíteni az ásotthalmi átkelőt: 46,10378, 19,79346
Szia Kaliber!
Sajnos vannak trafipaxok, valahol március és április környékén írtam is erről, de nem olyan mértékben, mint Szerbia-ban és Macedonia-ban.
Áprilisban tapasztaltam először és azóta minden úton előfordult, hogy Polikasztro után hazafele és előtte idefele a rendőrök megállítottak és átnézték a személyi adatainkat úgy, hogy elvitték a személyi igazolványokat és a jogosítványt a rendőrautóhoz, de én nem mehettem, maradtam az autóban.
Nekem ez a módszer új és az itteni barátok sem értik.
Egyébként én mindig azt tartottam, el kell indulni és jönni kell, mert az útra jó tanácsot adni nem lehet. Egyszer adtam és évekig hallgattam.
a magyar-szerb határok alternatíváit elég jól kiveséztük már , viszont mi a helyzet a szerb-macedón határral? Arra felé valami másik határátkelő nincs? Csak mert én amikor utoljára voltam, azon a határon álltam 3,5 órát.
#2044472013-06-14 20:09:21 Válasz a #204418. hsz-ra
"Polikasztro után hazafele és előtte idefele a rendőrök megállítottak és átnézték a személyi adatainkat úgy, hogy elvitték a személyi igazolványokat és a jogosítványt a rendőrautóhoz, "
Velem ez már a Tempi völgynél 2009-ben is megesett.