Szia Bea!
Szeretném megkérdezni,hogy elmennénk Skiathosra,de a hajóig megtudnánk oldani az odautat.Van e erre lehetõség?Hogy csak a hajóútra fizessünk be?
Köszi
Szió
Katus
Hihihi!
Szia Zeusz!
Szerintem is jó kérdés,mert tavaly mikor Makriról indultunk egy rozzant járgánnyal,elég húzósnak tünt az út.Meg olcsóbb is lenne egyénileg a kikötõbe jutni.Ha jól emlékszem24 euro/fõ a busz.7 személyes az autónk nagyjából 7-en ennyibõl oda is jutunk.168 euro helyett.))Nem mindegy....Inkább a sörre
Szió
Katus
Háát, ez tényleg jó kérdés!! Fakultatív út kapcsán biztos, hogy együtt oldható meg a kettõ. Azt viszont nem tudom, hogy hogyan jött ki a 24 euro/fõ csak a buszra. Ez valami járatos buszjegy volt? Nálunk, az irodával tavaly nyáron 35 euro/felnõtt, és 30 euró/gyerek volt az ár hajóval busszal együtt. Szerintem ez nagyon méltányos, ahhoz képest, hogy tényleg tartalmas program. És nem kell külön autókázni, eltévedni, stb, meg hajójegyet venni. De persze ez tényleg egyéni ízlés. Van aki nem szereti a csoportos programokat.
Szia Bea!
Az tényleg jó ár amit ti kínáltatok.Mi hárman két felnõtt és egy gyerek 145 euroért voltunk a szigeten.Nem luxus busszal!!! A járgány ára 24 euro/fõ volt,plussz a 24 euros hajóút.Azt számoltuk hogy ha heten megyünk akkor azért nem kevés összeget spórolnánk meg. Pontosan 168 eurot,azért az nem kis összeg.Ezért kíváncsiskodom,meg azért is mert volt aki egyénileg szállt fel a hajóra.Ha mód van rá,mi is ezt tesszük.
Remélem így is összejön,de majd kinnt visszatérünk rá.
Köszi
Katus
Szia Bea!
Bár gyorsan hozzátenném ez a részemrõl nem kicsinyesség,csak egy kis matek". Nem vagyunk problémás emberek/legalább is remélem, nem/!! Így is mindenképpen megérte a szigetre menni,hiszen egy felejthetetlen élmény volt. Szerintem az idén sem lesz ez másként.
Üdv
Katus
Volosból biztosan van hajójárat a szigetre, de a pontos részleteket nem ismerem. Ezért én csak gondolom, ha a benzinköltséget, az autópályadíjat, és a hajójegyet összeadod, akkor az nem jön ki kevesebbre, mint 30-35 euró. De az is lehet, hogy tévedek. Az autós utasok ritkán tartanak velünk a fakultatív programokra, de ez alól Skiathos mindig kivétel volt. Oda legalább az egész heti csoport eljött minden héten. Magánútról nem tudok (de ettõl még lehetett persze) Az ami 100%-ban biztos, hogy arra a hajóra, amivel mi megyünk, csak a velünk busszal érkezõ utasok szállnak fel Amaliapoliban, vagy Achilioban.
Egy rövidke kérdésem lenne: idén aug 7-én megyünk Neo Poriba a Neckermann-al. A ZEFYROS apartmanban lesz a szállásunk. Ki tud róla valamit, esetleg volt-e már ott? Köszönöm, Laci
Amennyire emlékszem ez a ház ( a képek alapján) Nei Pori déli részén van, az újabbik felén!
Közelebbit nem igazán tudok róla, csak hogy csendes nyugodt a környék, és valóban lépten nyomon van még taverna is! A szobák felszereltsége sztem egész jó, igaz ez mind igényfüggõ is!
Köszönöm a gyors választ és képet. Van egy N.Pori térképem, az Anett tours oldaláról vettem le. Agica, ha valóban az Aranyház környékén van, akkor nem lehet 80 méterre a parttól (ezt írja a Necker. prospektus). Habár nem lehetnek ott nagy távolságok. Autóval megyünk és a parkolás miatt is érdekel a környék. Egyébként nem lehet olyan régi ez az épület. Yassou: Laci
Ami azt illeti Nei Poriban sztem abszolute nincsenek távolságok! Ha nem tévedek a partól 80 m kb a 2. sarkot (tenger felõl)jelentheti, de az sem lehet több 2 percnél!
Ami a parkolást illeti, apartman elõtt az utcán lehet szinte mindenhol parkolni. A közbiztonság nagyon jó, így nem kell félni hogy feltörik az éj leple alatt! ( amúgy mi is autóval voltunk!)
Ami pedig egész Nei Porit illeti, sztem max 10-12 éves lehet a legidõsebb ház is!
Ha még érdekel vmi kérdezz nyugodtan!
Nei Porit 1980-ban kezdték el építeni. Kárpótlási jegyekért kaphatták a görögök a telkeket, és kimondottan turisztikai-idegenforgalmi célú épületeket (tavernákat, apartmanházakat, stb) lehetett csak ezekre építeni. Ezért van az, hogy nem találni régi házakat, épületeket. Ezidáig a környezõ városokban élõ görögök egyik kedvenc üdülõhelye volt, csupán az utóbbi években válik egyre felkapottabbá turisztikai szempontból. Elsõsorban kelet-európaiak (fõként románok, szerbek, lengyelek, szlovákok és magyarok) látogatják. A település már a fejlõdés útjára lépett, folyamatosan nõnek ki a földbõl az új apartmanházak, hotelek, szépülnek a parkok, de a legvonzóbb mégis a széles, homokos tengerpartja, és a földrajzi elhelyezkedése. Innen Közép-Görögország számos nevezetessége a legkisebb fáradtság árán felfedezhetõ.