#1995632013-03-04 19:51:54 Válasz a #199552. hsz-ra
A nyár nálam még igen bizonytalan. az biztos, h az idei első görögország meglesz április végén, egy thessalonikis hosszú hétvégével (vagyis, repülőileg az; úticél elsősorban a meteorák, aztán olympos, miegymás, ami belefér három-remélhetőleg szép- tavaszi napba:) )
aztán van jegyem szintén skg-ba jún 10-re, de itt nincs visszautam, mert arra még nem találtam megfelelő árút. így ez még teljesen bizonytalan, lehet nem lesz ezzel semmi. (de a terv is csak pár napos lenne erre)
és vmikor júliusra kéne még találni vmit, 'a' nyaralásra; jelen állás szerint szinte biztos, h vmi átszállásos történet lesz (wiccair-es árak okán), sok változós ez is: pl. kalamata vagy patras (vagyis pelopponesos), volos (és ekkor pelion félsziget és/vagy évia). esetleg ródos újra, mert nekem a nem turistás, reptér-főváros-faliraki alatti rész, és azon belül is főként monolithos környéke nagyon-nagyon tetszett.
azonban, ha a körülmények úgy akarják, akkor leginkább újra kréta lesz. egyrészt amit még ott nem láttam, valamint egy egy-két nap gavdos szigetelés is lenne benne.
#1995682013-03-04 21:41:22 Válasz a #199552. hsz-ra
Ananda,
míg Milos, Kimolos és Folegandros korántsem versenyezhet mondjuk a Cote D’Azur nagyvilági eleganciájával, számunkra mégis sokkal „pazarabb” helyek, csak nem hiszem, hogy ezt pont itt a Karpathos topikban kellene bővebben kifejtenem. De azért röviden válaszolnék, így ki is teszem az off jelet.
OFF
Milos: 72 látványosnál látványosabb strand, amelyek - vulkáni sziget lévén – mindenféle színben és formációban pompáznak. Hangulatilag és építészetileg többek szerint elmarad más Kykládoktól, de minket már a partjai alapján teljesen meggyőzött, s a syrmatái is lenyűgözőek. Hátránya a nyáron sokszor szüntelenül tomboló meltemi, így kénytelenek leszünk társasjátékozni a széllel, de majd használjuk a görög szélelőrejelzéseket, mikor hova érdemes menni.
Kimolos: piciny sziget Milos közvetlen szomszédságában, ahová csak kirándulni fogunk átmenni, van néhány szélvédett öble, barátságos települése és egy kis világvége érzés a lakatlan területein.
Folegandros: egy sziget, ahol az ember úgy érezheti, mintha megállt volna az idő. Festői főváros egy függőlegesen mélybe szakadó szikla tetején, alig megközelíthető vadregényes partok, még mindig őszintén kedves emberek.
ON
Talán a három sziget együtt már méltó vetélytársa lehet Karpathosnak, de nem lesz könnyű menet, az biztos!
Rollo,
látom, a Görögország-vírus már beléd is jól befészkelte magát, s nem kellett hozzá sok idő... Üdv a súlyosan fertőzöttek között!
#2005592013-03-31 01:26:41 Válasz a #200538. hsz-ra
szia,
ha minden jól megy,júl.11 v. 18-án indulunk-Hollandiából, ott élünk,dolgozunk..-, 14 éjszakát töltenénk Amoopi-ban v. Pygadiaban /szerintem utóbbi lesz/, mivel boltok, közlekedés, autobérlés...stb., szempontok miatt előnyben részesül, persze Amoopi is nagyon tetszik.
3-4 napot a sziget belső felfedezésére töltenénk, a többit a strandtúrákkal,szép fürdőhelyek felfedezésével.
Elég sokat olvastam már a szigetről...1-2 riválisa lenne...Naxos..Paros..Samos...
De Karpathos győzött az infók alapján /képek, videók, beszámolók/.
Jó az oldalad-oldalatok-, és még1x köszi a segítséged
#2005662013-03-31 11:42:58 Válasz a #200559. hsz-ra
Szia Kisnorba!
Nagyon jól választottál, s majd drukkolok, legyenek szélcsendes időszakok is, hogy azt az arcát is megismerhessétek ennek a különleges, széltépte szigetnek! De nem kell megijedni akkor sem, ha napokig nem akar szűnni a szél ereje, mert Ammopiban, Damatrián, Kyra Panagián, Achatán és Agios Nikolaos legészakabbi öblében még akkor is élvezhető a tenger, s még Apella is megér egy próbát, mert lehet, az öbölnek azt a csücskét pont elkerüli a hegyről lezúduló viharos szél. Arkassában pedig nagyon jó ugrálni a hullámokban, mivel sekély és homokos a part, még a kisgyerekek is élvezik, csak válasszatok valami stabil fürdőruhát, ha nem akartok kínos helyzetbe kerülni! Szerintem Pigadiában is nagyon jó lakni, de Ammopi sem rossz, mert reggel és este még ott is nyugi van, napközben meg oda kirándul az ember, ahová csak akar. Ha van kocsi, akkor igazából semmi sem akadály, bárhol meg lehet szállni. Persze azért nem árt, ha tetszik a hely, mert úgy még élvezetesebb az egész nyaralás.
Előre is nagyon jó utat kívánok, s ha még lenne kérdésed, tedd fel nyugodtan, szívesen válaszolunk, ha tudunk!
Aki (az Aeolussal) utazna a Minos Beach Hotelba, az az alábbiakra számítson:
hajnal 1-ig zenével üzemelő bár (utána zene nélkül). A teraszok/erkélyek igaz, a tengerre néznek, de ott van a bár is... Hetente egyszer bbq est irtó hangos élő zenével. Az ott dolgozók nagy része litván, a hotel főnöke nem igazán foglakozik semmivel. Az étterem/bár miatt a hotel átjáróház. Jobbról-balról közvetlenül hotel+bár. A parton napágyak, ernyők, arról nem tudok, hogy a hotel lakóinak ingyenes-e.
Reggelire egy tojás, lekvár, vaj, kenyér, konzerv barack, tea vagy kávé, egy kis pohár narancslé. Vacsora ad-hoc.
A központ 20-25 perc séta, wifi és melegvíz nem mindig van.
Ár-érték arány szerintem nagyon gáz, nyugalmas pihenésre, görög hangulatra vágyók vélhetően csalódni fognak.
A szállás új a kínálatban, hátha lesz pozitív változás. Csak gondoltam, írok róla, mert még nem került szóba korábban.
#2050162013-06-23 21:35:31 Válasz a #205013. hsz-ra
ha jól emlékszem, ott tavaly zárva volt (ezek szerint ugye még.. ) az üzlet. volt a híres gyrosos, aztán közvetlenül mellette még egy, szemben viszont egy zárt cucc volt. (ahogy abban az utcában még egy-két további vendéglő se nyitott ki).
#2050402013-06-24 08:08:26 Válasz a #205013. hsz-ra
Pontikos!
Köszi az infót, épp ezt a szállást nézegettük szeptemberre. Akkor ez már biztos nem lesz a befutó! Tovább folyik a kutakodás ezek szerint, remélem kapunk még jeleket, hogy melyik a jó választás