#2040322013-06-10 10:01:42 Válasz a #204031. hsz-ra
Nekünk is igérte, de nem volt Úgy látszik minden héten megigéri jó görög szokás szerint késik a teljesítés....
Vasilis volt az idegenvezető. Hát a történelmi ismertetés kicsit elnagyolt mondjuk így finoman.Egyébként jó fej és aranyos, segítőkész mindenben.
#2040342013-06-10 10:58:06 Válasz a #204011. hsz-ra
Szia!
A Kavala-Thassos kirándulást én is csak ajánlani tudom!
Itt született Muhammed Ali-Kavala- és Ibrahim pasa építette meg a vízvezetéket,amit szintén megéri megnézni.
Thassos meg szép,ill.a tengerpartja szép,bár nincs tömegnyomor.Limenast megéri éjszaka is fényképezgetni.
Csillog a víz és a vízpart a márvány miatt...
Mi visszamegyünk idén is majd,amikor Stavrosban leszünk
Köszönöm szépen az infókat Kavaláról. Mindenképpen elmegyünk, illetve Thesszalonikibe is. Igaz ott már voltunk, de nem lehet megunni. Úgyis 2 hétre megyünk.
Több fakultatív is beleférne ebbe a 2 hétben, csak euróban sok lenne.
Illetve a kisvasutat próbáljuk ki. Stavrost gyalogosan már szinte bebarangoltuk, de a kis vonat biztos megy olyan helyre is, ahol mi nem jártunk.
A Rendina Beachben eddig kétszer voltunk, mindig azt kaptuk, ami a katalógusban le van írva.
Az idei útfoglaláskor olyat tapasztaltam, mint még soha.
Öten megyünk (2 család) 2 szobát foglaltunk le. A szerződéskötéskor kiderült, hogy az egyikben nem lesz főzőfülke!
Igaz, későn foglaltuk le az utat, sokáig nem is tudtuk összeegyeztetni a nyaralás időpontját.
Direkt nem választottunk olyan apartmant, ahol 2 légterű szoba van, ne kelljen a másikhoz alkalmazkodni. Pl. az egyik család elmegy fakultatívra, visszaérve ne kelljen keresgélni a másik családot, hogy be tudjon menni a szobába.
Régebben nem is olvastam, nem is hallottam olyat, hogy a Rendinában van főzőfülke nélküli szoba. Így a 2 személyes szobában hűtő lesz, de rezsó, mosogató nem.
Bár a katalógusban a felszereltségnél nemcsak hűtő van feltüntetve, ha nem konyha is. Amennyi profitot termelnek, lehetne minden szobában konyharész.
De majd megoldjuk ezt a kellemetlenséget. Mert hát a problémákat leginkább az utas oldja meg.
De még az a "jó", hogy ez az elején derült ki, nem pedig ott a helyszínen.
A segítségeteket szeretném kérni. Tavaly voltunk Stavros-ban ott vettem a házi pálinkájukat, de sajnos már elfogyott. Idén nem tudok menni Görögbe. Valaki nem tudna hozni részemre ciporot? Pest melletti vagyok. Jó nyaralást akik idén mennek. Ha valaki tud segíteni előre is köszönöm.
Sziasztok!
Most vasárnap jöttünk haza.
Minden tökéletes volt.
Van már Wi-fi az Alexandrosban.
Mi a sofőröktől azt hallottuk, hogy 1 liter töményet lehet behozni. Lehet, hogy ők tudják rosszul.
A Kavala túra nekem nem jött be. Kavalában kevés az idő, és az is roszkor. A vár 10-kor nyit amit nem vár meg a busz. Tassos-on jóformán csak az agóra látogatható, és itt sincs idegenvezetés. Érdemes előre olvasni. Mi nem jöttünk rá, hogy mi hol lehetett. Viszont a narancsos méz nagyon finom ami ott kapható.
A kaja az Iannisban elég egyhangú. Találtunk egy másik tavernát ahol egy magyar leányzó a pincér, és minden étellel itallal kapcsolatos kívánságot teljesít Összeálítatja azt amit megkívánsz. Kaptam tölle e-mailt is, ha érdekel valakit írjon a:
schibik@gmail.hu címre. Itt válaszolok minden egyéb kérdésre is.