Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
Hozzászóló Üzenet
# 676
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#203731 Üzenet linkje2013-06-05 18:31:42 

Kedves Fórumtársak!

Július 8-án tervezünk elutazni Skopelosra 2 hétre, 2-en a férjemmel. Amennyiben az A és B tervünk nem jön össze, szeretnénk betársulni autóval arrafelé haladó nyaralótárshoz. Természetesen a benzin ránk eső részét fizetnénk.
Jogosítványunk mindkettőnknek van, 2 éve autóval voltunk Pargán, tehát akár a vezetést is megoszthatjuk.
Tatabányától Thessalonikiig szeretnénk eljutni, de amennyiben mód van rá, akkor - ha valaki pl. Athénba megy - Volosig, és vissza.
Csomaghely igényünk 1db 23 kg-s, 100 l-es hátizsák.

Kérem, aki infóval tud szolgálni, jelezze! icon_smile.gif

Köszönöm

# 677
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205057 Üzenet linkje2013-06-24 11:52:32 

Háááát....autós keresgélésünkre senki nem reagált. icon_sad.gif
Még jó, hogy ez "csak" a C terv volt. icon_wink.gif

Végül sikerült repülőjegyet vennünk. icon_smile.gif
Jelenleg ott tartunk a szervezésben, hogy az elmúlt napokban végigolvastam ezt a fórumot. Meglepődtem, mert úgy emlékeztem, hogy egyszer már végigolvastam, de most találtam egy csomó olyan hozzászólást, amire nem emlékszem. 2009-ben pörgött ez a fórum, érezhető volt a Mamma Mia láz és az Aeolus utaztatása. icon_smile.gif

Jó ötleteket kaptam, majd meglátjuk, hogy mit tudunk hasznosítani. Igyekszem nem túl sokat várni. icon_redface.gif icon_lol.gif

Keressük még a szállást.

A komppal viszont eléggé bajban vagyunk. Nem tervezünk itthonról foglalni, fizetni semmit.

Valaki, aki jártas a görögországi kompolási szokásokban, nyugtasson meg, hogy ha hajnalban Volosba érünk, akkor és ott, az indulás előtt is meg tudom venni a komp/hajó jegyet. Ugye olyan nem fordulhat elő, hogy mivel nincs előre foglalt jegyünk, nem engednek felszállni. icon_rolleyes.gif

# 678
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205080 Üzenet linkje2013-06-24 17:36:32 

Cofffos írta:
ha hajnalban Volosba érünk, akkor és ott, az indulás előtt is meg tudom venni a komp/hajó jegyet. Ugye olyan nem fordulhat elő, hogy mivel nincs előre foglalt jegyünk, nem engednek felszállni. icon_rolleyes.gif

Meg tudod venni, szerintem nagyon ritkán és nagyon frekventált járat esetén fordulhat elő, hogy nincs már hely utasnak. (Ha szárnyassal mentek, neccesebb lehet.) Viszont itt is legyen B meg C tervetek, mert akár sztrájk, akár más miatt járattörlés előfordulhat.

# 679
Fornit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
54 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#205172 Üzenet linkje2013-06-25 18:34:04  Válasz a #205057. hsz-ra Előzmény #205057

Meg tudod venni a jegyet ott hajnalban / reggel / indulás előtt.
# 680
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206086 Üzenet linkje2013-07-07 09:00:04 

Bátorság kedves Skopelosra vágyódók, akik nem mernek elindulni a saját szervezés miatt. icon_biggrin.gif

Holnap indulunk Skopelosra.

Igaz, hogy én is "kiagyaltam" már magam a szervezés során, és a tényleges történések még előttünk vannak, de a káoszból már alakult - ha nem is teljes - de valami rend féle.

Tehát:

Repülőjegy meg van. Vonatra szabadjegy (vasutasék vagyunk) meg van. Az összes többi jegyet ott helyben, igény szerint vesszük. Euró meg van. icon_wink.gif Tranzit szállást csak nézegettünk, de nem foglaltunk, mert azt is igény szerint kell alakítanunk. Meggyőződésünk, hogy ha bemegyünk egy hotelbe, akkor minimum a másodikban kapunk szobát elfogadható áron.
Terveinkkel ellentétben az első 5 napra szállást is foglaltunk (Skopelos városban, tradicionális házban szoba) a bookingon. Csak azért, mert így lettem nyugodtabb és ellenállhatatlanul olcsó volt. icon_redface.gif A további szálláslehetőségekről ott fogunk tájékozódni. Panormos a szívem csücske látatlanban, de majd ott kiderül, hogy melyik másik hely (is) tetszik.

Utiterv:

Repülővel Thessalonikibe, ott éjszakázunk, majd reggel vonattal Volosba, és onnan komppal Skopelosra. Első 5 nap aklimatizálódás, felderítés, strandolás, autóbérlés, sziget körbejárás kiderítve, hogy mennyire bírnánk motorral. Igény szerint további autó, vagy motorbérlés. Mindennap más öbölben punnyadás. Útközben mindent megnézünk, amit csak elérünk. Nincs fix terv, hanem ahogy hozza az élet. icon_biggrin.gif Nyilván kicsi a sziget ezért 2 hét alatt többször is körbejárható.
Tervben van, hogy áthajózunk Skiatosra és/vagy Alonissosra.

Kb. ennyi. icon_wink.gif

Aztán, hogy mi lesz a tényleges történés, majd leírom mikor hazaértünk. (árakkal, menetrenddel, mindennel együtt)

# 681
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206090 Üzenet linkje2013-07-07 09:12:30  Válasz a #206086. hsz-ra Előzmény #206086

Határozottan jó terv. icon_lol.gif Kíváncsian várom, majd a tapasztalataid, élményeid. A képekről nem is beszélve. icon_wink.gif

Csodás nyaralást kívánok! icon_lol.gif

# 682
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206108 Üzenet linkje2013-07-07 15:39:57  Válasz a #206086. hsz-ra Előzmény #206086

Cofffos, nagyon jó utat nektek!!!
És ne hagyjátok ki se Skiathost, se Alonissost! icon_biggrin.gif (Mi jópár éve már előbbire menetrend szerinti komppal mentünk, utóbbira a kikötőben fizettünk be egy kisebb hajóra.)

# 683
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206159 Üzenet linkje2013-07-08 11:59:17 

Köszi mindenkinek a jókívánságot! icon_smile.gif 1 óra múlva indulunk. icon_smile.gif
# 684
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207423 Üzenet linkje2013-07-23 12:22:56 

Tegnap éjjel megérkeztünk. Amint összeszedem magam, és rendszerezem a gondolataimat, leírom a tapasztalásainkat.
Kicsit elfáradtam, hiszen a hazafelé út 2 napig tartott.
Előzetesen azért továbbra is bátorítok mindenkit, hogy vágjon bele a saját szervezésű utazásnak. Kellemes meglepetéseink voltak itt is. icon_wink.gif icon_biggrin.gif

# 685
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207482 Üzenet linkje2013-07-23 21:31:55  Válasz a #207423. hsz-ra Előzmény #207423

Szia Cofffos!
Már eltelt?
Nagyon kíváncsian várom a beszámolódat, meg a fotókat, meg előtte akármilyen információ-morzsát!
Persze mindenekelőtt pihengess csak...

# 686
Lujzia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

:-)
Elutazott, 06-17-tól 06-27-ig:
Lefkada, Nidri
#207527 Üzenet linkje2013-07-24 13:01:41  Válasz a #207423. hsz-ra Előzmény #207423

Szia!
Nagyon várom a beszámolódat Skopelosról,az árak is érdekelnek mit mennyiért sikerült megoldanotok?. Üdv

# 687
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207815 Üzenet linkje2013-07-27 18:36:14 

Igyekszem objektíven leírni a tapasztalatainkat, de könnyen előfordulhat, hogy írás közben elragad a kefi és szubjektívum is bekerül. icon_biggrin.gif

Másodszor futottunk neki a saját szervezésű, neten és helyben szálláskeresős nyaralásnak, és csak bíztatni tudok mindenkit, hogy bátran vágjon bele. Arra nincs garancia, hogy olcsóbb lesz, de nagy az esély rá. icon_wink.gif

2010-ben Pargára mentünk úgy, hogy a neten csak kinéztük a szóba jöhető szállásokat, de nem foglaltunk. A városba érkezést követően fél órán belül a neten legjobban tetsző apartmanban pakoltunk már kifelé a cuccainkat. Az apartmant a tulaj odaadta a teljes (12 nap) időre napi 50 euróért. (katalógus ára a második hetünkre 101 eur/nap lett volna) Az apartman 3 ágyas (2-en voltunk), légkondis, tágas,és a kilátása verhetetlen.

Idén Skopelosra utaztunk (5 napja jöttünk haza). Mivel ide nem utaztat iroda, esélyünk sem volt másra, csak neten és helyben keresésére. icon_smile.gif
A repülő és a Szaloniki - Skopelos távolságra tekintettel tranzit szállásra is szükségünk volt. Ezt úgy oldottuk meg, hogy az indulás előtt 1 nappal a bookingon foglaltam 1 éjszakára szállást az Egnatia Hotelben. Mivel a hotel a személyes megtapasztalás során megfelelőnek bizonyult 1 éjszakás tranzit szállásnak, ezért az utolsó éjszakánkra a foglalást, a hazaindulás előtt 2 nappal a telefonomról tettem meg.
A skopelosi szállás kérdést - mivel eléggé paráztam az ismeretlen hely miatt - az első 5 napra szintén a bookinggal oldottuk meg, mondván, hogy akármilyen lesz, 5 napot kibírunk, és van 5 napunk szállást keresni helyben. A fotók úgy sem adják vissza egy hely szépségét illetve csúnyaságát, a saját szemrevételezés az igazi, valamint nem mindenki lelhető fel a neten. ...és a hely vonzóan olcsó volt.
A szállás nekünk kuriózum volt. Toronyszoba, kb a tengerszinthez képest 10-12 emelet magasságban, ahová csak lépcsős utcák vezetnek. (ne normál lépcsőkre gondoljatok, hanem néha 2x magasabb és 2-3x szélesebb lépcsőre. Nem volt benne konyha, de kreatívan megoldottuk a felmerült problémákat. A kilátás viszont pazar volt. icon_smile.gif
Annyira azért nem volt jó, hogy a további 7 napunkra is hosszabbítsunk, és különben is a sziget másik oldalán lévő Panormost néztük ki fő pihenésünk célpontjának. Ám az itthonról nézegetett panormosi szállások, vagy megfizethetetlenek voltak (4-5*hotel), vagy fullon voltak.

Ám amikor busszal Glossából Skopelosba áthaladtunk Panormoson, a megállóban láttuk, hogy van egy Panormos Tours tábla kitéve. Pár nap múlva visszajöttünk, és bementünk a kis irodába, gyér angol tudással elmagyaráztuk, hogy mit szeretnénk. Azt gondoltuk, hogy majd elénk tesznek egy katalógust, vagy elvisznek valahová, de nem. Rögtön "lecsaptak" ránk, és felajánlották a háromágyas apartmanjukat, amit akkor nem tudtak csak fotón megmutatni és kívülről, mert még laktak benne. Ez az apartman kb. 30 m-re a tengertől, galériás, konyhás, full naplementés panorámával a tengerre. Kis falu, mellettünk taverna, szemben Super Market. (jah...mindez 1 családhoz tartozik) icon_biggrin.gif Csend és nyugalom. A 90 euros apartmant odaadták 50 euroért. Nem alkudtunk, eleve így ajánlották. Nagyon helyesek voltak.

Szóval csak bátran. Szállás mindenhol van. icon_smile.gif

Sok éve már (a Mamma Mia film óta) el szerettünk volna jutni Skopelosra, de a film utáni őrületből nem kértünk. Most jött el az időnk.

Az utazást repülővel (Wizzair) oldottuk meg Thessalonikiig, majd onnan másnap elvonatoztunk Volosba. A repülőtérről a vasútállomásig kb. 3/4 óra a 78-as busszal az út, és 0,8 eur a jegy. A vasútállomástól az Egnatia Hotel kb. 20 perc gyalog egy 20 kg-s és egy 10 kg-s hátizsákkal. icon_smile.gif Odafelé menet kinéztük a Barbaris éttermet, ahol aztán a nyaralás legjobb és majdnem egyedüli gyrosát ettük.
A vonat Larissáig megy, ott át kell szállni a Volosig menő csattogóra. Megy IC is, de az drágább. Az út kb 3 óra, de tudjuk, hogy a görögök sem a pontosságukról híresek, ezért amiatt, hogy a Volosból 12:45-kor induló kompot tuti elérjük, Szalonikiből - a szállodai reggelit is kihagyva - a hajnali 6:40-es vonattal elindultunk. Hálistennek jó időben Volosba értünk, így bőven jutott időnk megvenni a kompjegyeket, és még frappéra és gyrosra is jutott idő. A kikötő bejáratával szemben az első keresztutca sarkán találtunk egy gyrosost.

A Proteus nevű hajóval mentünk, ami szintén meglepően pontosan indult. A hajón nem volt tömeg, talán a keddi napnak köszönhetően. Ez a hajó nem ment el Skopelosig csak Glossáig, vagyis annak kikötőjéig, Loutrakiig. Az út 3 és fél óra. A kikötőben van a buszforduló, a busz indulásáig volt még majdnem egy egész óránk, így beültünk az egyik kávézóba. A csomagokat betehettük a busz csomagtartójába.
A busz Loutrakitól Skopelosig majdnem minden fánál és bokornál megáll (szó szerint) icon_biggrin.gif így az út kb. 1 óra. De ennek köszönhetően rögtön első nap megnézhettük a sziget egy részét. icon_wink.gif
Skopelosban is a kikötőben van a buszmegálló. Szállásadónk már akkor bombázott minket SMS-sel, mikor még Volosban voltunk, és attól kezdve folyamatosan érdeklődött mikor érkezünk. Várt is a megállóban. Ha ezt nem tette volna, akkor még mindig ott bolyonganánk a városban keresve a szállásunkat. icon_biggrin.gif
Ariadne fonalát ne felejtsétek itthon. icon_biggrin.gif

Autót 4 napra béreltünk az AVIS-nál. Nyilván lett volna olcsóbb is, de nem keresgéltünk. Itt volt az első szimpi pasas. A bérlést úgy oldottuk meg, hogy az utolsó napon még azzal költöztünk át Panormosra. Majd onnan este visszavittük az autót a kölcsönzőbe, még ettünk egy gyrost a Platanosba, és az utolsó busszal "haza" mentünk Panormosra.

A szigeten 3-4x hallottunk magyar szót. Volt olyan eset mikor inkább megkukultunk, nehogy megtudják, hogy mi is magyarok vagyunk. icon_sad.gif
A nyaralók között nagyon sok skandináv van. Inkább a 40+-os korosztály és meglepően sok nagycsaládot láttunk. Tehát nem egy bulizós hely. (hálistennek) Az angollal jól el lehet boldogulni. Még a mi semmilyen angolunkkal is.
icon_razz.gif
A helyiek kissé távolságtartóbbak az általunk megszokottnál, de barátságosak. Gyrost csak Skopelos városában van, és még Neo Klímában találtunk. Egyébként a legkisebb helyen is van legalább 2-3 taverna. Túl nagy forgalom nem volt sehol. Csend és nyugalom.

Terveinkkel ellentétben nem hajóztunk át sem Skiatosra, sem Alonisossra. És a szigeten sem néztünk meg mindent. Bár valóban kétszer is körbe lehetne járni két hét alatt, de nem érdemli meg. icon_redface.gif ...és nekünk jobban esett a pihenés, és a helyben levés. Persze a kápolnát megnéztük, eltöltöttünk ott és a mellette lévő kis beachen 1 napot, majd mégegy napot Perivoli beachen. Mégegy autós napot rászántunk Stafylosra és 1-et arra, hogy megnézzük a többit, hogy ki tudjuk választani, hogy majd motorral melyiken töltsünk el egy egész napot. A kétfát nem találtuk meg autóval, viszont találtunk szakadék szélén álló kápolnát. Sajnos nem sikerült motort bérelni, így a kétfát busszal és gyalogosan cserkésztük be. Agnodas után van egy jelöletlen elágazás, ahonnan kb. 20-30 perc gyalog a kis félsziget. Megspóroltuk a motorbérlés összegét, és gazdagabbak lettünk egy görög erdei, hegyi túrával. icon_biggrin.gif
A gyors felderítéses autózás eredménye, hogy pl. Neo Klíma és Hovoló nem tetszett, kár lett volna oda menni. Nem is volt ott senki. Kastani nagyon szép, de ezt csinálták meg a legnyugatiasabbra, és épp ezért ez a legzsúfoltabb is. Sok szép képet csináltunk itt. Limnonari is tetszett, ezt sajnálom, hogy kimaradt, de majd legközelebb. icon_wink.gif

Se szúnyogot, se darazsat nem tapasztaltunk zavaróan nagy mennyiségben. Viszont ilyen szeles nyaralásunk sem volt még. Nyilván a terepviszonyok is számítanak, de mikor még a toronyszobába laktunk, volt 2 olyan szeles éjszaka, hogy azt hittem lefúj minket a hegyoldalról. Minden zörgött csattogot, a kikötőben álló vitorlások árbócai fütyültek. Épp a szél miatt nem is vettünk napernyőt. Reménytelen lett volna. Hálistennek a Panormosi szálláshoz járt a free sunbad. icon_smile.gif Perivolin 4, Stafyloson 6 euro volt a napágy. Panormoson egyébként fogyasztásért lehet használni.

A népek nagyrésze busszal közlekedik a bícsekre, nekik nem pénz az a 2-3 euro, amennyibe a buszjegy kerül.

Hazafelé az Artemis nevű hajóval jöttünk, ami egy kicsit gyorsabb a Proteusznál. Ez is Glossából indult, Skiatos érintésével Volosba. Volosban ismét felkerestük a gyrosost a vonat indulásáig. Majd végül IC-vel mentünk Szalonikibe. Az utolsó napunkon még sétafikáltunk teljesen terv nélkül, és betévedtünk a Ladadikába és a piacra. Meglepetés élmény a végére. icon_biggrin.gif

Összegzés:
Repülőjegy 2 főre, 1 nagy, 1 kispoggyászra oda-vissza: 100 750 Ft
Buszjegy Szalonikiben: 4 x 0,8 eur = 3,20 eur
Buszjegy Skopeloson: csak az utazáshoz kapcsolódóan: 15 eur
Kompjegy: 2 főre oda vissza: 80 eur
Szállás1: 2fő/5 nap: 175 eur
Szállás2: 2fő/7 nap: 350 eur
Szállás tranzit: 2fő/2 éj: 95 eur
---------------------------------------------------------
Ha az eurót 290 Ft-tal számolom, akkor ez összesen: ~ 310 000 Ft
Ehhez még a vonatjegy jöhet, ami nekünk ingyenes volt, de emlékeim szerint 18,40 eur. (IC: 29 eur) egy útra/fő.

# 688
A'la Rasta
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
35 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207824 Üzenet linkje2013-07-27 19:58:59 

Üdv mindenkinek!!
Résztvevőként icon_wink.gif csak egy-két dolgot tennék hozzá, ami rám nagy hatással volt.
A Skopelosba való megérkezésünkkel kapcsolatban, az egy dolog, hogy sms-t küldött a szállásadó, de azt kérte benne, hogy hívjuk vissza. icon_confused.gif A jobb megértéshez hozzá tartzik, hogy nem tanultam angolt. A nyaralásokra előkészített sablonmondatokból szoktunk élni, személyes beszélgetések során. Telefonálásra még nem volt példa... icon_biggrin.gif
Szóval Volosból felhívtam. A nagy szerencsém az volt, hogy ő is hasonló nyelvtudással rendelkezett, így jól megértettük egymást. icon_smile.gif Később mikor Lutrakiból buszoztunk Skopelos városba már ő hívott.
Megérkezésünk után egyből megismertük egymást. Tényleg jó volt, hogy elvitt minket, de szerintem megtaláltuk volna a szállást...
Ez a taxiút örök emlék lesz nekem. Coffosom nem sokat tapasztalt belőle, mert elől ült.
A lényeg, hogy a szállásadó nő összeszedett egy 60 körüli görög házaspárt a buszról, mivel több kiadó lakrésze is volt. Ment a karatty, de végül csak a nő jött velünk, gondolom megnézni a szállást. Hátra kerültem két görög nő közé a taxiban. A fejem felett "tárgyaltak". Nekem gyanús volt, hogy a vendégjelölt állandóan a paraliát emlegette. Azt tudtam, hogy tengerpartot jelent és azt is, hogy a szállás hegyen van... Kis idő után szerintem a nőnek is leesett, mert magasabb frekvencián kezdett "karattyolni", majd menet közben elkezdte nyitogatni a kocsi ajtaját. Mikor megállt a taxis, kiszállt és úgy be...tette a kocsajtót, hogy azt hittem leszakad. A csaj akié a ház volt, egy röpke crazy greek-el konstatálta mindezt.
A motorbérlést, ill. nem bérlést részletezném még tanulságképpen.
Régebben mindig B kategóriás jogsival béreltünk robogót. Nemrég jött egy rendelet (EU-s), hogy a jogosítványban AM jelzéssel fel kell tüntetni a moped kategóriát. A gond ott volt, hogy az enyém 2007-ben lett újítva és abban még nem így szerepelt. Coffosét az idén csinálták, abban benne van, viszont ő nem tud motort vezetni. Meg lehetett volna csinálni, hogy az övére kivesszük, és én vezetem, de az autózásos időszakból láttunk igazoltatást, ahol motorokat is leállítottak, így nem mertünk kockáztatni. Emiatt maradt még "szűz" terület a szigeten a későbbiekre nézve.
Tanulság még számunkra, hogy egy kéthetes üdülésnek csak az első felét töltsük "menéssel", hogy legyen időnk pihenni is.

# 689
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207860 Üzenet linkje2013-07-28 18:10:06  Válasz a #207815. hsz-ra Előzmény #207815

De jó volt olvasni Skopelosról! icon_smile.gif
Kérdés: a reggelek hidegek voltak? Mert nekünk anno szeptemberben az rendesen pulcsis-hosszúgatyás volt.
Kastaninál mit értesz az alatt, hogy nyugatiasra csinálták? A Mamma Mia őrület előtt még egy csöndes, napágytól és minden egyéb "felszereléstől" mentes part volt. icon_eek.gif
A beszámolóból nem tudom eldönteni biztosan, hogy tetszett igazán a sziget, azt adta, amire számítottál, vagy "csak" jó volt?

Az utazást frankón összeraktátok!
A jövőre nézve: Szalonikiben a reptérbuszról hamarabb is leszállhattok az Egnatiához, és akkor megspóroljátok a 20 perces sétát. (Visszafelé mondjuk érdemesebb a végállomásról indulni, mert időszaktól függően nem biztos, hogy fölfér az ember. icon_biggrin.gif)
Egyszer próbáljátok ki, milyen érzés hajóval Skopelos városba érkezni! icon_wink.gif

# 690
Fornit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
54 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207887 Üzenet linkje2013-07-29 10:22:08  Válasz a #207815. hsz-ra Előzmény #207815

"ne normál lépcsőkre gondoljatok, hanem néha 2x magasabb és 2-3x szélesebb lépcsőre."
Akkor már sejtem melyik utca lehetett icon_smile.gif
http://kepfeltoltes.hu/view/130729/SKG1_www.kepfeltoltes.hu_.png
Élmény volt leugrani valamiért a boltba reggel icon_smile.gif A nyaralás vége felé egy kis kerülővel küszöböltük ki ezt a lépcsősort.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 45 46 47 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu