#2052682013-06-26 15:49:30 Válasz a #205146. hsz-ra
Szia Rollo!
Köszönet a szép képekért, nagy élmény volt végignézni a sok ismerős helyet! Érdekes, hogy mennyit változik a part egy év alatt is, mert például az a kis öböl, ahol az útvégi parkoló helyén a ház épült, sokkal kövesebb most, mint tavaly nyáron, s ugyanez a helyzet a Livadi melletti Arsanason is, ahol minket puha homok fogadott a gyalogút végi partrészen, most pedig csupa kőhalom az egész. Az is lehet, ez minden évben hasonlóan alakul, csak főszezonra szedik ki a köveket. Viszont Saliarát volt szerencsétek napernyőhad nélkül látni, s bár már most is elég sokan voltak a parton, azért nem annyian, mint július végén, amikor mi jártunk ott. Vathi szerencsésebb választás ebből a szempontból, s a képek számából ítélve úgy látom, nektek is nagyon tetszett az odavezető útról a kilátás. Az biztos, hogy ez a sziget egyik legszebb része!
A beszámolót még nem látom, de kíváncsian várom! Addig is megkérdezhetem, nektek melyek voltak a kedvenc helyeitek a szigeten? S volt-e valami, ami esetleg csalódást jelentett számotokra? S azt még feltétlenül meg kell jegyeznem, milyen remekül áll rajtad a kolostori csodanaci, s biztosan jót mulattatok rajta, ahogyan mi is, amikor a férjemre is ráaggatták, bár az övé nem volt ilyen szép csíkos, az összhatás így még ütősebb, azt kell mondjam!
#2052862013-06-26 18:37:45 Válasz a #205268. hsz-ra
arsanas akkor tavaly nyáron még jobb hely lehetett! most az első métereket kövön kellett megtenni (bár igaz volt most is, h a jobb szélén volt a legrövidebb az ilyen 'út'), ennek ellenére számomra az a part nyert egyébként.
majd írom a beszámolóban is (gondolom hamarosan már felteszi jox, már tegnap elküldtem neki), h nekem a márványpartok annyira nem jöttek be, picit csalódás volt mindkettő. :$ (viszont, az ettől még igaz, h a vathira menő séta valóban nagyon-nagyon tetszett, főleg az első része, mikor még rá lehetett látni az öbölre. áá, szépség és vonzás a köbön )
kedvenc helyek? partilag feltétlenül arsanas, aztán tetszett még glyfada is- nem mintha nem volna ahhoz fogható part még, de nagyon bejött nekünk az elhagyatottsága (még az ott lévő hotel sem üzemelt ugyanis ). szintén vonzó volt most chrissi achti-ám minden bizonnyal ez nem történt volna így augusztusban. ám most nem voltak még sokan, tök jó hely volt.
természetileg pedig nekem thassos déli része tetszett a leginkább: alikitől kezdve, az archangelos kolostor környéki rész. vagy méginkább ugyanez fordítva: nyugatról keletre haladva, ahogy feltűnik a 'túlsó oldalon' a kolostor, közben le lehet látni livadi és arsanas partjaira...tudom, nem ez a legzöldebb része a szigetnek, ennek ellenére engem lenyűgözött a táj szépsége.
a városok nem nagyon tetszettek, még limenas a leginkább. a falvak között pedig nálam megali prínos vitte a prímet.
csalódás? az időjárást feltétlenül megemlítem, azért 5, jó indulattal 4 nap monstre rossz időre nem voltam felkészülve lelkileg. na de erről a sziget vajmi keveset tehet persze. a szigetben nem csalódtam, talán a márványpartoktól vártam többet, ahogy írtam is feljebb.
a nadrág valóban üt ezért is tettem be a képek közé, úgy gondoltam, ettől nem foszthatok meg senkit sem.
#2052952013-06-26 19:46:31 Válasz a #205286. hsz-ra
Rollo, tényleg nagyon jó nosztalgiázni a képeken, alig várom, hogy ismét ott legyünk. Jó sok helyen megfordultatok, és nagyon szép képek sikeredtek!
Viszont most hallottam valami újdonságot Beától és Tőled; én már nagyon sok mindent összejegyzeteltem itt tavaly, meg most is nézegetem az ide vonatkozó dolgokat, de ezzel az Arsanas nevű parttal még sehol nem találkoztam...pedig ha már mindketten megemlítettétek, biztos megér egy misét.
látom felkerült a beszámolóm, ám ha jól látom, az lemaradt a megjelent írás végéről, h a címadás ötlete balázsbeától származik. (ezért volna a csillag a címben )
látom felkerült a beszámolóm, ám ha jól látom, az lemaradt a megjelent írás végéről, h a címadás ötlete balázsbeától származik. (ezért volna a csillag a címben )
rollo! Olvastam a beszámolódat nagyon jó,nekünk is Kazaviti vitte a pálmát.Tripit is jó volt főleg a "Tüzes Méri" étterem nagyon olcsó és fantasztikus jó a kaja.
#2053462013-06-27 10:54:12 Válasz a #205341. hsz-ra
arsanas: a livadi felé vezető földútra kell letérni a főútról, és ezen haladva egyetlen egy hely van ahol lehetőség van balra tartani-ez az út oda visz (tábla nem mutatja sehol). de fel kell készülni, h bár járható volt személyautóval, de nagyon-nagyon figyelmesen és döcögve, szépen, lassan.
a tripiti étteremről: arra gondolsz, ami azzal reklámozza ott magát, h egy angol úr magának jamie olivernek írt egy képeslapot, megemlítve benne a hely fantasztikus konyháját? mi is kokettáltunk vele, de aztán kihagytuk végül-ezek szerint kár volt.
Rollo, jó volt olvasni a beszámolódat - és a képeket nézve valóban biztos, hogy sokat dobott volna az egész úton, ha végig napsütés van! Thassos nálam is ott csücsül a "ha északra megyünk, valamikor kerítsünk majd sort rá" listán.
OFF Repüléshez kérdés (mert béna vagyok ebben a témában): átszállással jöttetek fapadossal. Ott van bármilyen garancia arra, hogy gondoskodnak rólatok (szállás, másik gépre áthelyezés), ha lekésitek a csatlakozást? Vagy mivel nem tudod egyben foglalni a jegyeket, csak külön-külön, így akkor az az így jártál kategória? ON