#2054182013-06-27 21:20:24 Válasz a #205416. hsz-ra
Lássuk...
Belgrád elkerülőn mentünk, nekünk ez bevált és ott van az autópiacom, amire mindig rácsodálkozom, ez nálunk rituálé
Építések és korlátozások meg nem mondom pontosan , hol, de vannak (asszem Belgrád előtt) érdemes a sebességkorlátozásokat betartani, mert mérnek ( oda is vissza is tapasztaltuk). Érdemes tankolni Macedóniában, mert olcsóbb, mint Görögországban.
És mondom kártyás fizetéssel nem volt probléma.Tavaly váltottunk mi is denárt is dinárt is, de nekünk ez a kártyás bevált.
Főzni simán főztem csapvízzel, semmi gond nem volt vele.
Sartin az Ovelix nevű helyen ettünk baromi finom görög tálat (2 személyes 11 euro) kiadós, finom. (egyéb árat nem tudok Neked mondani, mert szégyen nem szégyen én ilyenkor nem nézem, hogy tej, kenyér, kávé, sör, stb. mennyibe kerül)
Szervezett programra nem mentünk, mert aaaa hogy is mondjam apartman szomszédaink a sajátságos stílusukkal elriasztottak a közös programozástól.(MEGRÉMÜLTÜNK az egyszerűségüktöl, és nem vállatuk be, hogy mondjuk egy hajókiránduláson is ilyenekkel legyünk körülvéve.)
Sartitól délre Ghost city...teljesen kiépített utak, felparcellázott telkek villany leállások, de totál lakatlan...érdekes és kissé félelmetes.
Porto Koufo, Toroni, Neos Marmaras érdemes ellátogatni ide.
Narancs part....valóban szép lehetne...helyette kosz, bűz, nudisták, vadkempingezők és az ő ürülékei....hááááát mi nyomtunk egy kövéret és sarkon fordultunk
és akkor még...saját napernyődet oda szúrod, ahová akarod, ha nincs napágy (nem voltunk olyan helyen, ahol egy db. napágy is lett volna
Miután tavaly motorbalesetem volt Lefkadán ( nem robogóval és nem őrült tempó mellett és nem rutintalanul) ezek után mi nem motorozunk, én egyébként azt mondom, hogy motort az aki itthon is használja)
Toroni után hegyre fel balra, tuti öblöket találni, út jó...mindnki döntse el maga mivel akar menni
Sikia tényleg üres, pár napja voltunk ott. Rajtunk kívül négyen voltak a kb: 3 km-es parton. A következő falu Kalamitsi partja viszont nekem sokkal jobban tetszett. Igaz itt azért többen is vannak, de egy látogatást azért meg ér. Ha igazán csöndre vágysz észak felé Vourvourou után egyből Ormos Panagias. Ott aztán csend van.
Azt tudom, hogy ásványvizzel kell főzni stb. mert nem tiszta a csapvíz...
Szia Eduso!
Nem tudom ki mondta ezt, de én Görögországban eddig mindenhol csapvizet ittam, és soha nem volt semmi bajom. Pedig nagyon sokszor, sokfelé jártam. De ha még valakinek érzékenyebb is a gyomra, akkor is elég, ha a csapvizzel főz, mert akkor az is fel lesz forralva, és biztosan nem lesz semmi probléma.
Én nekem se jött be , elég gáz volt a csapvíz szine
Az idegenvezető azt mondta, hogy forralva iható.
Én mégsem ajánlom. Pár napja érkeztünk haza. Az unokatesóm teát főzött és nagyon beteg volt. Aztán 2 napig semmi baja, amíg a bolti vizet itta. Később megint főzött teát, ismét olyan rosszul lett, hogy haza kellett kisérnünk az esti sétából olyan rosszul volt.
Én Görögben egyszer ittam vizet Leptokárián... utána soha többet sehol, szintén nagyon beteg lettem. Én a fogmosáshoz is ásványvizet használtam, sőt a zacsis levest is azzal készítettem.
EBBŐL MERÍTETTEM AZ IHLETET
#2054422013-06-28 10:23:59 Válasz a #205441. hsz-ra
igen Bofefe, de másnap ezektől reggel én rohadt szomjas szoktam lenni, nagy melegben játszik a sör, de a töménytől fejre állsz mint a jancsi szeg Ti meg nemsoká indultok, ha jók az infóim előttünk egy héttel. Mindig elkerültök minket, Stavroson, is akkor jöttél, mikor mi már lógó orral hazafelé tartottunk...
le is csúsztunk a koccintásról....egyszer már bepótoljuk!
üdv
Eduso
#2054452013-06-28 10:39:59 Válasz a #205444. hsz-ra
Szia, majd a Mythos mellett megbeszéljük, hogy mi lesz a kísérő.
Mythossal még nem főztem, de az is lehet kipróbálom, illetve fogmosáshoz is, biztos jó lesz
Nagyjából egy időben megyünk, ahogy elnézem....Ti honnan jöttök?