Kirándulásaink voltak még a keleti parton Ag. Efimia-tól le egészen SKALA-ig.( GPS-t használtunk és gyors módban egészen kiválóan tervezett)
A bícsek ezen az oldalon csodálatosak! Különösen Ag. Efimia és SAMI illetve Antisamos környékén. Rengeteg kis öböl van ahol megállva egészen elképesztő élővilággal lehet találkozni. ( már a Vörös-tenger versus Jón-tenger vonatkozásban nem elképesztő)
Szerencsések láthatnak polipokat, különféle kisebb nagyobb sügéreket, lila medúzákat, szardíniákat—nem dobozos--, tengeri sünöket .
A meglehetősen sok km miatt találkoztunk persze kecskékkel, pulykákkal telefon vezetéken ülve!! teknőssel—ezt pl el vittük Myrtos bícsre mert se felfelé se lefelé nem tudott volna elmenekülni az autók elől—elneveztük Jakabnak!
Megálltunk a nekem eddig legjobban tetsző Gerasszimo (38°10.030' és 20°35.265') kolostor mellett és a mögötte lévő Robola üzemnél is 38°09.796' és 20°35.393' .
Argostoli:
A központi téren kívül megkerestük a gyümölcs piacot—ez ha a tér felől leértek a kikötőbe, akkor onnan jobbra fordulva érhető el—az u.n sétáló utca és a kikötő között számos kis utcácska található igazán finom gyros lelőhelyekkel.
A víznyelőkre már nem maradt elég időnk, majd legközelebb.
Üzemanyag árak a szigeten: E95-ös 1,76; Dizel 1,41 Euro környékén.( bár láttam 1,4 Euroért is de az a kút úgy 8éve bezárhatott mert 2m-es gaz volt a tankoló helyeken)
Szóval hazaérkezés és Liszt Ferenc repülőtér: a hozzánk érkezők még mindig nagyon kedvező ( ?????) áron válthatnak a repülőtéren, a tranzitban csomagra várva Euro-t forintra. Érkezéskor az Euro vételi 262(!!!!) Ft volt eladási 329!! Hihetetlen!
Újdonság( világ sőt mondhatom univerzum viszonylatban--- ebbe beleértve az általunk ismert és ismeretlen univerzumot is--- 300 Ft a reptéri bőrönd kocsi! Bedobsz 300 jó magyar forintot, lámpa zöldre vált,nyílik a kocsi kerekét blokkoló fék és viheted a járgányt. No, nem örökre a Tiéd csak a reptéren. Hiába akarnád visszatolni nincs hova és nincs vissza-pénz! Eddig ilyen lehúzással még nem találkoztam, sehol. Lehet a többi reptéren is átveszik majd ezt az új „magyar” találmányt?
Biztosan visszamegyünk Kefaloniára mert nagyon tetszett ( pl. jobban mint Santorini)de ez szigorúan egyéni vélemény.
Ha tudok szívesen segítek ha kérdeztek, csak árakat ne kérdezzetek, mert nem emlékszem rájuk….
Apropó, még egy: mivel vittem magammal a búvár cuccomat +8 kg túlsúlyom volt. Mivel a TS ált. feltételei szerint 2 személy összesen 2*15 kg feladott és 2*5 kg kézivel utazhat, előre(!!!) az utazási irodánál kértem +8kg túlsúly jegyet. Ez ha előre kifizeted, fele annyiba kerül mint a reptéren. Hazafelé még a hasamat is lemérték, kifelé csak a feladott csomagokat. Apró szépséghiba, hogy a túlsúlyt nem fizetheted a légitársaságnál, csak az utazási irodánál, ahol megrendelted az utat. És csak forintban! ( Euro forint természetesen 320-al számolva—mikor kérdeztem miért nem fizethetem Euroban azt mondták, mert mindent forintban fizettem így azt is abban kell--- nekik is meg kell élniük valamiből)
Szia Jerry, én azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy bőröndök egyenként kell, hogy 15 kg. legyen? Min 4-en utaznánk, 2 felnőtt 2 gyerek és mondjuk 3 nagy bőrönddel? Lehet, hogy bugyuta a kérdés, de eddig ezzel nem volt gondom, csak most az új "szabályoknál". Köszi
Liza
Sziasztok! Pár szó a Hermes apartmanról. Nagyon hangos, a falak nagyon vékonyak, a tusoló, a mosdó, a wc, olyan hanggal van hogy pihenni nem tudsz, főleg ha kifogsz olyan lakótársakat mint mi akik rendszeresen éjfél körül jöttek meg és a hallban, a folyosókon még legalább fél órát üvöltöztek, nyeritettek, és persze még azután a vizesblokknak a hangjai ahogy tisztálkodtak. Az erkélyek egymás szájában, nem tudsz kiülni beszélgetni mert a szomszédod minden szót hall, mindent lát. A wifi kódját hétpecsétes titokként kezelik, amikor végre elárulták másnap már meg is változtatták nehogy véletlen tudj netezni, azon tartani a kapcsolatot az itthoniakkal hanem telefonálj csak. Amúgy a sziget nagyon szép!
Mi 2x2 hétig a Hermesben laktunk, semmivel nem volt gondunk, kifejezetten jó minőségű apartmannak ismertük meg, igaz, mi is mint általában a tengerparti nyaralók késő estig élveztük a görög nyarat. Az apartmanoknál elkerülhetetlen az alkalmazkodás, ugyanúgy, mint a buszos utaknál és a fakultatív programoknál. Mindenki maga döntheti el, hogy elfogadja-e, vagy mást választ. Persze nem a túlkapásokról beszélek, mindenki foghat ki rossz szomszédokat, de egy nyaraláskor nem várható el, hogy mindenki este 9-kor ágyban legyen
Az lehet az ideális eset, de semmiképpen nem érdemes számítani rá! Egy apartman nem alkalmas rá, hogy megfeleljen az elvárásaidnak, ezért nem érdemes a Hermest okolnod a kellemetlenségekért! Bármelyik magyar fogadóban előfordulnak vékony falak, hangos szomszédok, mi is belefutottunk legutóbb épp a Bükkben, pedig oda épp a csendért megy az ember.
Szóval a Hermest senki ne ez alapján ítélje meg - szerintem!
De ez is éppúgy csak 1 db vélemény, mint Sanchezé!
Jerry | #205463 | 2013-06-28 12:41:16 | Válasz a #205332. hsz-ra
Szia Liza!
Úgy tudom, alapszabály, hogy a repülőjegyenként értendő a 15 kg-os súly. Tehát ha 4-en utaztok, 4 jeggyel akkor 4*15 kg. Ha négyen utaztok de csak 2-en kaptatok jegyet( mert a gyerekek 2 év alattiak) akkor 2*15kg. a lehetőség. Igazoltan együtt utazók( tehát családtagok) összevontan bőröndölhetnek.
Azaz összevonhatják a csomagjaik súlyát...
Ha a gyerekek nálatok 2-16 év közöttiek akkor már a gépen külön ülnek( értsd alatta külön beszálló kártyájuk van)így véleményem szerint őket megilleti a fejenkénti 15 kg.
( a legegyszerűbb és legbiztosabb ha emailben megkérdezed őket. Itt a mail címük és az üzletszabályzatuk: http://travelservice.hu/files/content/24/Travel_Service_Uzletszabalyzat.pdf info@travelservice.hu )
Szerintem...
Sziasztok!
Hétfőn viharosan megérkeztünk (borzaszto volt a leszállás).
Kefalonián is végig ragyogó napsütés volt.
Leginkább a Makris Gialos,Costa Costa strandot látogattuk.
4.-5.napra béreltünk egy ford fiestát a cbr budget-től 120 euroért.Ugyanez a Pefanisnál 110 euro lett volna,de az a 10 euro nem érte meg a rizikót.
Először a Xi beachre mentünk,a sekély vörös homokos partja igazán tetszett.Utána szuperül megtaláltuk a Platia Amost,le is sétáltunk mind az 500 lépcsőn,de az utolsó falépcsős szakaszt nem mertük megkockáztatni a gyerekkel,ígyhát vissza másztunk.Tény,hogy a látvány gyönyörű,tényleg egy drámai szépségü part,de nekünk a Myrtos beach marad az isten ! Következett a Petani beach,amit igazábol a Myrtoshoz tudnék hasonlitani.A partján van egy nagyon jó étterem,ott vacsoráztunk.
Másnapra Fiskárdó és a Myrtos volt betervezve de idő hiányában "csak" a strandolás maradt,amiben nem csalódtunk.Fenséges kék szinek,tiszta víz,ragyogó napsütés,na és a hullámok.Nagyon élveztük mind a hárman.Felfele jövet,jobbkéz felöl van egy taverna ott vacsoráztunk,most is megvoltunk vele elégedve,akár 3 évvel ezelőtt.
Argostoliba vásároltunk nagyon finom zamatos gyümölcsöket,és ha nem mentek lidlbe akkor az ott lévő super marketek olcsóbbak mint ami Lassiban van.Bár megjegyzem ott meg az egyik eladó magyar.
Ja majd elfelejtettem, a Minas 9-es szobáját kaptuk,ami a célnak megfelelt,tiszta volt,2x volt takaritás 1x ágynemü húzás.Van hajszáritó is.A szomszéd Tzogias tavernában 3x volt görög est,éjfélig tartott,de kilehetett bírni.
Nagyon szép a sziget,nem is igazán tudom ,hogy hány hét kellene mire mindent megnézhetnénk,de ha harmadjára is de vissza megyünk majd mégegyszer.
nagyon nagyon röviden ennyi lenne.
A csomagokat érdemes otthon megmérni,mert a Liszt Ferenc repülőtéren egyáltalán nem kekeckednek vele.A kézipoggyászt le sem mérték.A meglepetés vissza úton érte pár utastársunkat,ugyanis a görögök szigorúan vették a 15 és 5 kg. meglétét,és többen fizettek a túlsúlyért !
Szia! A Pefanis mért lett volna kockázat a cbr-hez képest? Mi 3 napra béreltünk ennyiért.
Kedves sanchez!
Biztos nem volt idöd visszaolvasni a hsz.-eket,de akkor hogy értsd ,mégegyszer.
Mikor felülünk a transzfer buszra akkor az idegenvezetö a kezembe nyom egy tájékoztatot,amin közli hogyha nem az álltala javasolt kölcsönzötöl bèrelném az autot akkor baj esetén nem áll módjában semilyen segítséget nyújtani.
Jelzem,hogy egy 21 hónapos gyerekkel voltunk,és 3000 ft.-rol beszélünk.
Nagyon szuper,hogy nektek sikerült ennyiért bérelnetek,de tapasztaltbol tudom,hogy Skálán olcsóbb az auto kölcsönzése.
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a szigeten! S milyen volt a korai repülőút a gyerkőccel? Csak azért kérdezem, mert indulás előtt erről is beszélgettünk, s biztosan másnak is hasznára válik, ha írsz róla. Lehet, hogy szerencsésebb, ha az Utazás gyerekkel topikban folytatjuk ezt az eszmecserét, hogy ne legyen mások számára off ez a kis párbeszéd.
pusz!
Azt mondjuk nem értem, hogy mit jelent, hogy: "baj esetén nem áll módjában semilyen segítséget nyújtani."
Ugyanis ha az általa ajánlott cégtől bérelsz, akkor sincs sok köze baj esetén a kölcsönzőhöz, azoknak azért még Göröghonban is kötelező tennivalóik vannak, nem a magyar telepített idegenvezető (akinek ráadásul a teljesítménye teljesen esetleges: vannak szuper id.vez.-ek, és vannak pocsékok!!) fogja az ottani kötelezettségeit egy görögországi cégnek foganatosítani!! Neki tényleg csak a helyismerethez kötődő ill. tolmácsolási, valamint emberi feladatai vannak, de azok meg nem egy bizonyos kölcsönzőhöz kellene, hogy kötődjenek, hanem az irodához, és azon keresztül annak utasaihoz. tehát az én értelmezésem szerint egy idegenvezető szájából így kellene elhangoznia egy mondatnak: "Ezt és ezt a céget ajánlom, mert ennyis és ennyi kedvezményt ad az irodánk utasainak, de természetesen bármelyiket is választják, ha gond adódik, lehetőségeim szerint minden utasunknak a maximális segítséget fogom nyújtani!"
Aki mást mond, az egy hitvány, pénzsóvár genya - szerintem!!
Álltalában egy társas útnál egymáshoz kell alkalmazkodni, a net hogy pont most a hét elején romlott el amikor ti voltatok arról végképp nem tehet senki.
A kódot pedig mivel a szervizelő fiatalember nem adta meg időbe,így nektek sem tudtam továbbítani időben..A fiatalokkal ha gondod volt,nekem miért nem szóltál hogy csitítsam le őket,vagy esetleg mivel egy nyelven beszélünk te is szólhattál volna nekik hogy halkabban legyenek mert titeket zavarnak.
Remélem azért maradt szép élményed is a hétről...
Minden jót nektek!
üdv
Marcsi
id.vez