Szia andrasg !
Mi 49 éves házaspár vagyunk. Azért érdeklődtünk, mert arra gondoltunk, hogy ha Ti is 2-en vagy 3-an vagytok - és ha lenne kedvetek - kirándulásokra bérelhettünk volna közösen autót.
Már készül a beszámolóm, de addig is eszembe jutott egy-két dolog:
- El szerettünk volna menni megnézni a Mesopotamos faluban lévő Nekromantion jósdát, de sajnos idén zárva tart. A kapun egy tábla volt, amin közölték, hogy ásatási munkák miatt az egész szezonban, azt hiszem novemberig zárva tart. Mi elmentünk motorral, összekötve egy Ammoudia-i strandolással egybekötve, és megnéztük az Acheron torkolatot, ahol belefolyik a tengerbe.
- Motorbérlés: a Paul's motorkölcsönzőt javaslom. ( Köszi, Opi )
A Pargára bevezető út bal oldalán található, amerről megérkezel a városba.Mellette a Hercules kölcsönző, de szerintünk az drága volt. Kicsit fentebb van a sportpálya, ahol megállnak a buszok.
Nagyon korrektek voltak, 10 euró/ nap áron egy nagyon jó kis 50 ccm-es Piaggo mocit kaptunk, aminek nem okozott gondot a hegynek felfelé menet, nem úgy, mint Sartiban. Ott olyan ütött-kopott motort kaptunk 2008-ban Sassosnál ugyanennyiért ( ! ) , ami alig bírt felmenni bárhová, és még zabálta is az üzemanyagot, de a pargai kismotorba egyszer tankoltunk, és elmentünk vele Ammoudia-ba, Mesopotamosba, és Glikibe, az Acheron forrásvidékére, és még mindig több maradt benne, mint amennyi benne volt az átvételkor.
- Vásárlás: a kedvenc boltunk az Arista volt, ott nagy választék és jó árak voltak. Az üzlet a nagy kereszteződésnél található, ahol a templom van. A templom utcájában kell menni, kicsit feljebb van, jobb oldalon lesz, modern üzlet nagy piros cégtáblával.
- Bankkártyás fizetés: sehol sem jelentett problémát, sok helyen simán elfogadták, nem kötözködtek.
Viszont a híres nevezetes Dallas üzletben nagyot csalódtam: mikor bementünk, mutattam a tulajnak a bankkártyámat, hogy elfogadják-e. Azt mondta, persze, semmi gond. Jól bevásároltunk kajákat és ajándékokat, majd a fizetésnél közölte a tulaj, hogy a banki költségét áthárítja bankkártyás fizetés esetén rám, mutatta a számológépén, hogy kb. 50 centet, vagy egy kicsivel többet még felszámít. Én ezen jól kiakadtam, mert azért a pofátlanságnak is van határa, ilyennel sehol sem találkoztam még Görögországban. Persze, megértem, hogy válság van, de van annak az üzletnek annyi bevétele, hogy meg sem kottyanna a tulajnak, nagyon jól megy neki..... És sehol nem csinálták ezt, csak ott..... Azt hiszem, hogy ha visszatérünk Pargára, hanyagolni fogom ezt az üzletet....
- Utasbiztosítás: mindenképpen kössetek, idén először nekem is szükségem volt rá, Pargán röpköd valami vírus. Állítólag minden turnusban volt egy pár ember aki elkapta, nekem is sikerült benyelnem. Állítólag amolyan calici vírus szerű, viharos gyorsasággal támad.
Nem a vízben, nem a csapban és nem is az ételekben van, tehát nem kell megijedni. Pargán iható a csapvíz !
Szükségem volt a pargai orvos ellátására, ahová az idegenvezető, Laci kísért el. Kaptam egy szurit illetve felírt két gyógyszert. Ha nem lett volna utasbiztosításom, akkor 18000.- Ft lett volna az injekció, de így hogy volt, semmit sem kellett fizetnem az orvosnál, csak a patikában a két gyógyszer került 5.5 euróba. Az orvos felhívta a biztosítóm asszisztenciavonalát, majd ellátott. A nála kapott receptet visszaadták a patikában, majd ezt kellett elküldenem a biztosítónak a biztosítási kötvényemmel együtt, és pár napon belül utalták a gyógyszer árát. Szóval, mi sem a legdrágább biztosítást kötöttük, mégis teljeskörűen ingyenesen elláttak.
A mi csoportunkba szerencsére nem kapta el senki ,de az előttünk levőben ketten is elkapták a vírust.Ahogy elnézem a mostani időjárást nekünk szerencsénk volt 30 -40 fok volt még 2 hete, most meg 22.
Mi is hazaértünk szerdán Pargáról! Csodálatos hely, az nagyon tetszik benne, hogy helyben ennyi lehetőség van kirándulgatni és, hogy ennyire sokszínű az egész település.
A strandok szuperek és annak ellenére, hogy június van, már elég meleg a víz (én nagyon fagyos vagyok, de simán bementem a tengerbe). Az időre se lehetett panaszunk, mert végig dög meleg volt, eső egyáltalán nem esett, utolsó előtti teljes napunk estéjén volt elég nagy szél, de másnap megint forróság volt.
A Bakasban szálltunk meg, nekem tetszett nagyon, állandóan takarítottak, kellemes, nyugodt helyen van. Amikor odaértünk azzal fogadtak a hazafelé tartók, hogy patkány volt vmelyik szobában, hát mi nem találkoztunk hál' Istennek eggyel sem, de a szállásadók felhívták a figyelmet azért, hogy ételt meg morzsát ne hagyjunk szabadon az erkélyeken, mert a Bakas melletti elhagyatott házból előfordulhat, hogy tényleg átjön egy-egy rágcsáló.
Ettünk is sokat: 2x voltunk a Taka Taka Mam-ban, 2x a Balthazárban, egyszer a 33-ban (de ide visszajártunk egy-egy gyros pitáért és palacsintáztunk egy nagyon jó kis helyen a városi strand mellett. Jégkásáztunk, fagyizgattunk, stb... Van itt minden, ami szem-szájnak ingere.
Kirándulások: voltunk kisvonattal Ali pasa váránál és utolsó előtti nap a vízesésnél is, megmásztuk a Lichnos felé vezető hegyet, megnéztük a tetején a kolostort, nagyon szép volt az is és a kilátás is, szerintem nagyon megéri (bár tényleg baromi sok pók volt) ezután Lichnosról vissza vízitaxiztunk; végigsétáltunk a Valtos mentén és megnéztük a túlsó dombon lévő elhagyatott (és gazos, pókos) monostort, de az is nagyon szép volt, visszafelé betértünk a Tango Club nevezetű helyre és itt is ragadtunk egy pár órát: ettünk-ittunk, pancsoltunk a medencében. Utolsó (teljes) nap vízibiciklit béreltünk (egy kis figyelmeztetés: a Kryoneri strandon lévő kölcsönző nem volt nyitva, sőt, ahogy nézem a webkamerán, azóta sem nyitott ki) a Valtosra mentünk át és innen indultunk a kis szigetet bejárni, csodaszép az is, kár lenne kihagyni. A Pargán lévő várba kb. 6-7-8x felmentünk (délelőtt-délután-este), én nem számítottam rá, hogy ez ekkora és ilyen szép. Pargán meg ezek a szűk utcák... Nagyon hangulatos! Ja, és hogy ki ne felejtsem, végülis befizettünk a kikötőben a Paxos-Antipaxos hajókirándulásra (bár nem terveztük), az is nagyon szép volt.
Strandok: egyszer fürödtünk a városi strandon (tök jó volt az is, bár sokan voltak nagyon), de a kedvencünk a Piso Kryoneri volt!
23-án este (amiről beszéltetek, hogy mi az a színpad) egy Tűz ünnepe nevezetű rendezvény volt: tök jó volt, táncoltak, énekeltek a gyerekek meg tűz felett ugráltak. Szóval még plusz programot is kaptunk ezzel.
Hazafelé Lefkadán, pontosabban Nidrin másfél óra pihenőnk volt. Nekünk még szerencsénk volt, mert az előző turnust otthagyták Pargán, mert a csomagokkal volt vmi gubanc és később Lefkadáról visszajöttek értük... Aztán állítólag az idegenvezető kiverte a balhét emiatt, szóval nálunk már rendben ment minden.
Odafelé 20 óra alatt leértünk (nagyon gyorsan haladtunk), visszafelé Lefkadáról pedig 22 óra alatt értünk haza.
Nagyjából ennyit tudok, most így hirtelen mondani, ha vmi még eszembe jut vagy esetleg kérdésetek van, akkor írok még.
AniFeri sziasztok!
Látom szép emlékekkel tértetek haza! Örülök, hogy Ti is jól éreztétek magatokat. Nekünk is csupa szép és kedves emlékeink vannak erről a helyről. Szerintem nincs olyan ember, aki Pargában csalódna!
AniFeri sziasztok!
Látom szép emlékekkel tértetek haza! Örülök, hogy Ti is jól éreztétek magatokat. Nekünk is csupa szép és kedves emlékeink vannak erről a helyről. Szerintem nincs olyan ember, aki Pargában csalódna!
Igen-igen, nagyon szép volt! Itt ugye mindenki agyon dicsérte és már féltem kicsit, hogy nagyok lesznek az elvárásaim, de igazatok volt! ényleg gyönyörű! Majd albumot is csinálok, csak egyelőre még át sem tudtuk nézni az összes képet... Szóval lesz miből válogatni.
#2055962013-06-29 22:24:51 Válasz a #205587. hsz-ra
Sziasztok Anikóék!
Üdvözlet újra itthon A Bakasról majd mesélhetnél még, vagy írhatnál nekem A pókok mekkorák? Én félek tőlük pasi létemre, így nem mindegy hogy mekkorákkal találkozom egy kirándulás alkalmával : ) A vizibicaj milyen árban van?
Majd a kajáldákról is írhatnál
Sziasztok.A patkánnyal kapcsolatban annyit hogy a melletünk levő szobában volt , a nagybátyám vette észre szerencsére az utosó napon .A tulajdonos azt mondta hogy sajnos ez előfordul,mert sokan morzsákat és kaját hagynak a teraszon.A hazautazásról meg annyit hogy rosszul van megszervezve.Mi is 2órát álltunk a tűző napon mire felszállhattunk a buszra,itt is a csomagok miatt volt a balhé.