#2056492013-06-30 14:13:44 Válasz a #205646. hsz-ra
Haza is akartam hozni,de idöközben papirra volt szükségem és erre írtam,utána meg elkallódott.
Ez egy A4-es lap keresztbe hajtva.Az idegenvezetö nevével,elérhetöségével,azzal a kis szösszenettel az autóbérléssel,és a fakultatív kirándulások lehetöségével.
#2056622013-06-30 18:53:03 Válasz a #205641. hsz-ra
Sziasztok!
Igen, L. Krisztina, ibuszos idegenvezetőről van szó. Azért ajánlja a CBR-t, mert kap jutalékot gondolom, illetve kocsit is. Cserébe, hogy oda irányítja a vendégeket. Gondolom nem az ibusz-szal van szerződésben a cbr:).
Engem nem nagyon érdekelt ez, mert tudok angolul, ráadásul akikkel béreltük a kocsit közösen ott a hölgy beszélt görögül. A cbr volt a legdrágább, mi a pefanisnál béreltünk 4 napra 120 EUR-ért Lassin, nem főszezonban! Szóval ha nem a CBR-nél bérelsz és gond van L.Krisztinát nem hívhatod, hanem old meg a problémát.
#2056712013-06-30 19:34:26 Válasz a #205662. hsz-ra
Nekünk már nem Krisztina volt az idegenvezetö,de mint írtam egy a séma.
Egyébként azt vettem észre,hogy Pefanis nagyon elszállt árban az idén Lassiban.10euro volt a különbség a mi esetünkben.
Köszi Dávid a megerösitést !
#2056722013-06-30 19:35:16 Válasz a #205662. hsz-ra
Nekünk már nem Krisztina volt az idegenvezetö,de mint írtam egy a séma.
Egyébként azt vettem észre,hogy Pefanis nagyon elszállt árban az idén Lassiban.10euro volt a különbség a mi esetünkben.
Köszi Dávid a megerösitést !
Stormybooy,én azt mondhatni természetesnek tartom,hogy ha egy id.vez. egy egész szezonon keresztül ajánl egy kocsikölcsönzőt az utasainak-nyilván meggyőződve arról,hogy jó iroda,jó kocsikkal,és baj esetén is kompromisszumkészek-akkor kap ellenszolgáltatást ezért.Az iroda profiljába vágót,mert gondolom éttermeknél és egyéb helyeken is igy van ez...de ez nem lehet kizárólagos,és főleg nem ilyen durva!Ha valaki kap ilyet-mert ibusz utas,zegye már meg,hogy hazahozza,belinkeli ide!!!
Egyébként a fogyasztóvédelem sem rossz ötlet!(már csak azért is,mert gondolom,a telepitett idegenvezetőknek a lelkiismeretükön kivül kell lennie valamiféle munkaköri leirásnak is!)
#2057282013-07-01 15:16:53 Válasz a #205707. hsz-ra
Miskolci!
Éppen erről van szó!! Az természetes, ha az id.vez. azt mondja, hogy Ő ezzel és ezzel a céggel van kapcsolatban (étterem, bolt, kölcsönző), és őket ajánlják, értük tudnak jót állni (ami persze már eleve nem is az Ő feladatuk!), de az úgy korrekt, hogy hozzáteszi, természetesen ha az utas valaki mással létesít bárminemű kapcsolatot, és gondja, problémája akad vele, amiben tud, segít - mint pl. ezt tapasztaltam Kefallonián Marcsi és Lefkadán Paja esetében is, Velük nekem az a tapasztalatom, hogy mindenkor és mindenben segítenek. Persze csak ha elmondjuk Nekik a problémát
De ez itt már tényleg OFF!!
Autóval utazók figyelmébe ajánlom,kűlönösen a sziget déli csücskébe utazóknak hogy a mai naptól napi 1 komp megy VASILIKIBŐL - SAMI-ba!
Menetidő 2 óra,utasjegy 9.20EUR,autó(nagyobb személyautó)42.70EUR--oda vissza útra foglalva a visszaútra 20% kedvezmény 34.20EUR,kisebb autó 2EUR-val kevesebb.
Indulási idő 12óra30perc, Samiból vissza 9:45.
foglalni szintén a sambatoursnál is lehet.
Hátha valakinek tetszik.
Mi is most jöttünk haza. Hát az autó bérlés tényleg így zajlott, vagy autót bérelsz vagy nem segítek semmiben jelszó alatt. Bármit kérdeztünk az idegenvezető azt mondta ő nem tudja. Nagyon sok bírságot fogunk fizetni ha motort bérelünk és amíg ki nem fizetjük nem jöhetünk haza. Hát nem volt így 58 euró volt 3 napra üzemanyaggal együtt és a hegyeket is bírta. Minden áron azt hirdette, hogy autót béreljen mindenki, de nem biztos hogy van... 145 euró volt a legolcsóbb 3+1 napra. A negyedéből megúsztuk, de az embert rögtön lehangolta.
A sziget maga gyönyörű, kár hogy még hideg volt a víz. Jókat ettünk, szép helyeken jártunk. Egyedüli problémánk az idegenvezető hozzáállása volt.
Ismét egy nagyon szép nyaralás áll mögöttünk még akkor is, ha kissé hüvi volt a megszokotthoz képest az idő. Szeles volt picit, de szerencsére Délen mindig találtunk megfelelően szélvédett, gyönyörű partokat, ahol lehetett élvezni a tengert. Egyébként az a rész nagyon szép Ai Hellisz, Agios Thomas, Pessada, Avithos. Szinte mindig gyönyörű volt az idő, akkor is, amikor máshol épp tombolt a szél.
Myrthosra szombaton került sor, az egyetlen szélmentes napon, így megint a barátságos arcát mutatta nekünk. Imádom!!!
Kissé hideg volt a víz, de ez most egy ilyen időszak ott. Ettől függetlenül nem volt semmi kellemetlen élményünk a szigeten. Kevés ember, szép táj és finom citromok
Autót már itthon előre béreltünk, 5 napra 120 euróért és nagyon elégedettek voltunk, ahogy az Ibusszal is, de az is igaz, hogy mi nem szoktuk igénybe venni az idegenvezető segítségét, el sem mentünk a tájékoztatóra. A szervezésük - már ami az utat és a szállást illeti (MINAS) - rendben volt most is.
Ha esetleg kérdés van, nyugodtan tegyétek fel megpróbálok visszaemlékezni a részletekre is
Olvasom a beszámolóitokat. Nagyon élvezetesek és igazán sok információt lehet begyűjteni az írásokból. Mindenképpen szeretnénk bérelni autót, csak az a kérdés, hogy előre online, vagy a helyszínen. Mivel mi augusztusban és javában főszezonban megyünk esetleg előfordulhat, hogy a kinti bérlés esetén nincs autó?
Mi pénteken indulunk autóval Skala-ba Lefkada-n át. Nagyjából már meg is terveztük a programot, 2 nap autókázás és Fiskardo hajótúra valamint az Ainos hegyi kirándulás van tervbe véve.
Kopter!
Amikor mi voltunk,szerintem egész élvezhetö volt a víz,még a Myrtoson is.
Utolso nap jött a szél felhökkel,de még a napot sem takarta el.Gondolom ezért lett hüvösebb a víz.
Dika én is kiváncsi vagyok,hogy melyik irodával voltatok.
Fazika!
Szerintem próbáld itthonrol lefoglalni.De biztos,hogy akkor is lesz auto ha nem sikerül,csak többért.