Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 391
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20536 Üzenet linkje2007-02-18 09:47:10 

Szia Dijuska!

Bocs, hogy én is belekontárkodom a témába, de hátha segít vmit!
Nem tudom, hogy mennyire szerettek kicsit tovább pihenni, de a reggelihez tól-ig idõpontban mindig meg kell jelenni. Ez nálunk Nei Porin azt jelentette, hogy 10-g, de néhány helyen 9-ig. Ez tavernától is függ. Szóval nagyon korlátoz. A másik, hogy általában nem választhattok, adott étel, és kész. A reggelizõk elmondása szerint nem is túl nagy adag, és ún. angol reggeli. Ha fakultatív programra mennétek csoporttal, akkor már elõzõ este megkapnátok csomagban. Árban pedig biztosan jobban kijöttök, ha magatok szerzitek be a reggelinek valót...
Ez tényleg mind csak magánvélemény, jópár utas elmondása alapján. De mindannyian mások vagyunk, csak szerettem volna segíteni (amennyiben ez segítség)
A reggelit frissen is megvehetitek, amikor éppen kedvetek van kimászni az ágyból. Sartin is van nem egy jó kis pékség, és supermarket, ki mire vágyik. De akár elõzõ nap is beszerezhetitek. De ami még nagyon kellemes lehet, ha beültök a parton egy szép helyre, és rendeltek vmi olyat, amit éppen megkívántok...

# 392
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20541 Üzenet linkje2007-02-18 13:05:13 

Dijuska!
Kicsit belekontárkodom én is a témába. Én sem halottam semmi pozitívat a reggelikrõl, nekem nem is jutott eszembe soha. De Sartin is és mindenhol máshol reggel leballagtunk a pékhez és sorra kóstoltuk meg a finomabbnál finomabb péksütiket, rendszeresen vettünk általunk "szötyinek" becézett taramo salátát és társait. Imádom a könnyû reggeliket a teraszon, pláne ha a tenger is látszik. Ráadásul én kávé nélkül a szememet sem tudom kinyitni, az is felemelõ a reggeli nap fényénél, a tenger illatával. icon_wink.gif Nem tudom mennyibe kerül egyébként a reggeli, de szerintem egyénileg egyrészt olcsóbb, másrészt változatosabb. De ez csak az én véleményem. Ráadásul ahogy Bea írta sokkal kevésbé vagy idõhöz kötve.

# 393
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20542 Üzenet linkje2007-02-18 13:08:42 

Hát,nagyjából,egészében ezekre gondoltam én is.Emlékeim szerint Sartin nagyon kellemes kis pékségek vannak,változatos süteményekkel,pitákkal...azt eszel,amit akarsz,és akkor,amikor akarsz.Mellesleg én már jártam ugy,hogy korán indultunk fakuktativba,és nem akartak reggelit adni,mert még nem volt nyitva az étterem!/Nem Sartin!/A befizetett reggelinek egy klubszálloda esetében van jelentõsege,mikor a boltok 5-6 km-re vannak a szállodától.Szerintem is jobban meg lehet oldani a reggeliket-és olcsóbban- egyénileg.
# 394
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20543 Üzenet linkje2007-02-18 13:16:19 

Eszembe jutott az is-igaz,már irtam valahol,de látom,dijuska uj tag itt a csapatban,hátha nem olvasott vissza sokat-,hogy Korfun mi vacsorát fizettünk be a közeli étterembe,amivel az volt a gond,hogy nem választhattunk nagyon,jobbára elénk tették a vacsit és mosolyogtak hozzá.Mivel elõre fizetett vendégek voltunk,nem kellett minden nap"megdolgozni" értünk,igy kicsit kisebb volt a fetasajt asalátánkon,másnaponta jégkrém volt a desszert,és sorolhatnám az apró kis megfigyeléseket...azt hittük,igy olcsóbban megusszuk,de már többet -apartmanos ut esetén -nem fizetnék be semmire!Gondolkodjatok rajta...
# 395
Dijuska
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
164 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20566 Üzenet linkje2007-02-19 08:31:10 

Köszönöm mindenkinek a segítõ hozzászólást!!!icon_smile.gif
Korfun a barátnõmmel FP-t fizettünk, mert elõször jártunk így magunkban külföldön, illetve és nem akaródzott kaja után vadászgatni, meg méltányosnak tûnt az összeg. Mi nem is kaptunk jégkrémet desszertnek, hanem minden alkalommal más-más gyümölcsöticon_smile.gif (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy összebarátkoztunk az ap. tulajdonosával, így volt grátisz fagyi, grátisz koktél meg ilyenek, mondjuk szerintem bejátszott hogy fiatal lányok vagyunk:) ) De az valóban igaz, hogy olyankor nincs választási lehetõség és "idõre" kell menni. Amúgy ún. kontinentális reggelit kaptunk Korfun, kenyér, sajt, felvágott, tea, kávé, narancslé, vaj, minilekvár. (Tisztára mint egy iskolai tábor:)
Önellátással olcsóbban lehet kijönni, azt mondjátok?
Nekem Korfu az egyetlen összehasonlítási alapom, mert azt a nyaralást önállóan szerveztük a barátnõmmel.
Elõtte külföldön Horváto-ba voltam, de az édesapámmal, aki megrögzött sátorozós ember, abszolút önellátó icon_lol.gif . Õ pl Korfura - úgy 10-12 éve - motorral és sátorral ment.

# 396
Dijuska
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
164 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20582 Üzenet linkje2007-02-19 10:16:41 

Az alábbi idézetet egy másik fórumból hoztam:

"Augusztusban voltunk sartin és nekemsem igazán jött be, az a helyzet hogy semmi görög hangulata sincs, minden boltban magyarok, étteremben bécsiszelet stb..
Gyrosba mustár meg kecsap tzatziki helyett??? Borzalmas, a táj az szép, bár vannak ennél sokkal szebbek is, viszont a város egy turistagyár. Voltam már több helyen görögországban, de sarti tetszett legkevésbé. Hozzák viszik busszal a turista állatot errõl szol ez egész város. A szállás is igen szar volt és drága is. Szerencsére a második hetünket kempingben töltöttük pefkohori környékné, sokkal hangulatosabb volt mint sarti. A legkeményebb meg a távozásunk napján egy csorda buszos magyar volt nem akik nem bírtak várni 10 percet hogy elhagyhuk az apartman, és elkezdtek bepakulni tolakodni miközben mi még pakoltunk ki. Hihetetlen igénytelen emeberek voltak, legalább azt megvárták volna amíg kitakarítják az apartmant."

Errõl mi a véleményetek, akik már jártatok arra?

Egyébként, júni elején szeretnék menni, jó idõ szokott lenni?

Köszönöm a segítségeteket! icon_biggrin.gif

# 397
Dijuska
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
164 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20589 Üzenet linkje2007-02-19 12:06:31 

Sziasztok!

Ez köbö a 3. topik ahova beírok. Jártam már Görögo.-ban, Korfun tavalyelõtt. Szuper volt, Zorbas apartman rlz!icon_smile.gif

A Dias Zeussal szeretnénk menni, ketten, Sartira, nincsenek luxus igényeink csak azért tiszta és kulturált hely legyen, ahol megszállunk. Akik már jártak Sartin, melyik apartmant tudnátok jó szívvel ajánlani? Ellenpélda is jöhet, hogy melyik az, ahova semmi esetre sem érdemes menni. Elõre is köszönöm!
icon_smile.gif

# 398
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20594 Üzenet linkje2007-02-19 12:51:57 

Dijuska!

Tudod, mindenki más, és eltérõek az igények is. Lehet, hogy az általad idézett egyénnek mások az elvárásai, de hidd el, nem véletlenül választják annyian Sartit. Gyönyörû a táj, csodás eldugott kis sziklás tengeröblök vannak a környéken, gyönyörû türkizkék a tenger ezeken a helyeken. A Narancspart is nagyon szép. Önállóan, a turistahadaktól távol nagyon sok maradandó élményt nyújtó látnivalót felfedezhettek. Fõként ha van lehetõségetek motort, autót bérelni.
Az viszont tényleg igaz, hogy borzasztóan sok a magyar. Reggelente, amikor ébredeztem az ágyamban, az utcáról szinte csak magyar hangokat hallottam. A parton körülöttünk is mindenhol magyarok feküdtek. A discóban pedig úgy érzed magad, mintha itthon lennél (leszámítva persze a környezetet icon_wink.gif )
Tényleg sok tavernában, üzletben dolgozik magyar, de tudod, sokan, akik nem tudnak nyelveket, azok ezt jószívvel veszik, és megkönnyebbülnek.
Szóval ha titeket nem zavar mindaz, ami a tömegturizmussal jár, akkor nem fogtok csalódni, ha Sartit választjátok.
Én csak azt az egyet tanácsolnám, ha elfogadod, hogy ha szeretnétek, hogy minden a közelben legyen, ha szerettek szórakozni, esténként sétálgatni, akkor a szállást úgy kérjétek, hogy semmiképpen NE Sarti Beachen, tehát Sarti új részén legyen!

# 399
édes
1000. Fórum tag
1000. Fórum tag
273 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20595 Üzenet linkje2007-02-19 12:53:33 

Mi a Zeusszal mindig a Kostasba mentünk és mindig az 5ös szobát kértük-nem utcára néz,mint ahogy a 3, 4, 6,sem.Minden színten a számozás azonos.Közel van a tenger,a pékség.
# 400
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20596 Üzenet linkje2007-02-19 12:56:41 

Nos Sarti lehúzásával nem értek személy szerint egyet. Több helyen voltunk már Észak-Görögországban, az említett Pefkohoriban is. Hát nekem az is tetszett, de Sartinak volt egyfajta hangulata, aminek sehol máshol. Legalábbis részemrõl. Rántott husit pedig sehol nem láttam (nem is kerestem), volt viszont hangulatos görög taverna finom ételekkel és állítom, hogy eddig a legjobb idegenvezetõkkel ott találkoztam. A Shiton Travel akkori gárdája díjnyertes volt minden tekintetben.
Mi anno a Papus apartmanban laktunk, jó átlagos szállás aranyos tulajokkal akik a földszinten laktak. De ez nem a Zeus kínálatában szerepel. Ja és itt ettünk hatalmas palacsintát, ami isteni volt. icon_lol.gif

# 401
Dijuska
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
164 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20597 Üzenet linkje2007-02-19 13:00:11 

Köszönöm a tanácsot, tehát az óvárosi részt kell választani.icon_smile.gif
Szerintem az az emberke akitõl idéztem, nem is próbálta meg jól érezni magát, vagy meglátni a szépségeket.
Nem zavarnak a magyarok, de nem azért mennék, hogy velük ismerkedjek.icon_biggrin.gif
Pl. az apukám nem bírja õket elviselni külföldön, olyan a viselkedésük, hogy még mi kérünk elnézést. Amikor apuval utaztam még régebben, Ausztriába vagy Horváto-ba, csak suttogva beszélgettünk magyarul, nehogy a többiek meghallják.icon_smile.gif Lehet hogy hülyeség, de amikor más országokban jártam, (nem volt sok ilyen) akkor minden alkalommal voltak magyarok néhányan (tisztelet a kivételnek) akiknek a helyében még szinte én kértem elnézést, olyan alpári suttyó módon bírtak viselkedni.

# 402
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20599 Üzenet linkje2007-02-19 13:04:15 

Szerintem is van Sartinak valami egyedi hangulata, ami engem is már az elsõ pillanatban megérintett. Éppen ezért szerettem volna egy idõben itt dolgozni, de aztán másfelé sodort a Sors.
Én tényleg õszinte szívvel merem ajánlani. Annak idején én a Bella Toursal utaztam, és a Marita apartmanban voltam. Tökéletesen elégedett voltam, és bár Jokert foglaltunk, de a kínálatból mégis ez volt a legjobb hely, ahová csak kerülhettünk volna. Nem tudom hogy ez az apartman még lézezik-e valamelyik iroda ajánlatában. A teraszról a tengert bámulva kezdõdött minden napom...
Rántott husi! Az van Sartin! Több helyen is láttam kiírva. Na de kinek kell rántott husi az alatt az egy-két Görögben töltött hét alatt?? Hónapok alatt már más...

# 403
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20600 Üzenet linkje2007-02-19 13:07:19 

Sokmindenben igazad van Dijuska a magyarok viselkedésével kapcsolatban is, de van ilyen is és olyan is. Nagyon sok kulturált, kedves emberrel is lehet találkozni, barátkozni, csakúgy mint itthon!
Na, és mint nemzetség, van azért nálunk rosszabb is! Hajaj, tudnék mesélni...
De talán ényleg nem tudsz olyan felszabadult lenni, nyugodtan beszélgetni, ha minden oldalon olyanok vesznek körül, akik értik is amit mondasz icon_wink.gif

# 404
Kecsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20612 Üzenet linkje2007-02-19 14:44:46 

Sziasztok Mindenkinek!

Infót szeretnék kérni STAMATIS apartmanról ha volt már valaki! elõre is köszönöm! mi is elõször megyünk az idén Sartira, tök jókat olvastam róla ebben a fórumba!

# 405
Dijuska
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
164 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20613 Üzenet linkje2007-02-19 15:34:43 

Sok helyen olvasok a Narancspartról, meg hogy béreljünk robogót és menjünk el oda robogóval. Igen ám, de akinek nincs jogosítványa, nem vezet az mit csinál?Máshogy nem is lehet oda eljutni?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 26 27 28 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu