Sziasztok,
Barátnőmmel idén Pargát is bevettük a lehetséges úticélok közé, mert nagyon szép helynek tűnik. Irodával mennénk, ketten. A fő kérdés az, hogy van-e szórakozási lehetőség 22 éves fiatalok számára Pargában, mert bár pihenni megyünk elsősorban, de 1-2 bulit sem vetnénk meg.
köszi a segítséget!
Gábor
Ismerve a fórumot, és a saját tapasztalásaimat, azt kell mondjam, hogy ha van is disco vagy ilyesmi Pargán, akkor az nagyon el van dugva. Konkrétabban mit értesz buli alatt?
A következő sorokban leírtak, szigorúan magánvélemény és kérlek ne vedd magadra, csak és kizárólag a kérdésed miatt jutott eszembe a témáról, és nem rólad.
Úgy vélem, hogy Pargán,vagy bárhol máshol Görögországban az átlag turista nem a discok miatt megy. A szórakozás ebben az esetben nem a zárt, esetleg nyitott helyen, tüpcire, alkoholtól esetleg mástól bekábult meditatív állapotról szól. Ezért felesleges olyan messzire elutazni. Ezt itthon is meg lehet valósítani.
Görögországba én/mi a tenger, a görög fíling miatt megyünk. Ezt megadja nekünk a tenger maga, valamint a görögök, a maguk tavernáival, vendégszeretetükkel, mentalitásukkal. A tenger látványától, morajlásától, a hullámok csapkolódásától, a (nem zenés) beach zajától, a településeik, legyen az nagyváros, kis halászfalu, ókori rom látványa, rezgésének érzése, vagy a buzukában való közös éneklés, esetleg közös tánc során.... szerintem hasonlóképp bele lehet "kábulni".
Persze lehet mondani, hogy én már öreg vagyok ehhez, és nem érthetem. Pedig értem én, nagyon jól értem. Nem felejtettem el még ifjúkorom disco vágyát.
Az igaz, hogy a mai "bulizási" szokásokról, csak hallomásaim vannak, de mindezek alapján úgy gondolom, hogy aki csak ezért megy Görögországba, az pont a lényeg mellet megy el.
Nem mellesleg Görögországban is vannak olyan helyek, ahol az ezirányú igényeket igyekeznek kielégíteni. Pl. Mikonosról olvastam, hogy az afféle bulisziget.
Mindenesetre sajnálnám, hogy ha Parga is ennek esne áldozatául.
Sajnos ezirányú tapasztalataim is vannak.
Tizen x éve jártam először Sartin és környékén. Akkor még egy békés, csendes, nyugodt halászfalu volt, a környék érintetlen. Pl. El tudtunk menni a Narancspartra úgy, hogy csak mi egyedül voltunk ott. (nézd meg ma!!!)
Akkoriban felfedeztünk egy érintetlen öblöt, amit csak gyalogosan, vagy a tenger felől lehetett megközelíteni, ami maga a paradicsom volt.
2008-ban visszamentünk, és mi lett ebből? A Narancspart zsúfolt, a környezet szemetes, megjelentek a fizetős napozóágyak és "tigris" büfék.
De a legelkeserítőbb a mi titkos öblünk átváltozása volt. Letúrták a hegyoldalt, utat építettek lefelé. Letarolták az öblöt, és infrastruktúrát építettek. Kiszolgáló épületek, napernyő sorok, és üvöltő tüpci.
Sírvafakadtam mikor megláttam. Nem csak attól, hogy a "mi" öblünket elvették, hanem attól, hogy sajnálatosan erre van igény, és ehhez hozzáigazítják a környezetet, tönkretéve azt.
Tegnap megérkeztünk mi is Pargáról. Csúcs szuper volt.
Örülök MaciG, hogy jól éreztétek magatokat. Bár holnap indulunk Skopelosra, de már most tudjuk, hogy jövőre ismét Parga lesz az egyik utirány. Hacsak jobban be nem ájulok Skopelostól.
Elmebajnok!
Parga, szerintem sem a discoiról és a bulizásról hírs hely. Ennek a helynek egészen más a varázsa. Ha ilyesmire vágytok, akkor inkább Paráliát vagy Zakynthost válasszátok. Zakynthoson van valami discosziget. Próbálj a Zakynthos topicban utána olvasni vagy ott kérdezzél olyanoktól, akik már jártak ott.
#2060832013-07-07 08:49:28 Válasz a #206080. hsz-ra
Cofffos, egyetértek veled!
Mindössze egy dologban tévedsz, vannak akik bulizni mennek, kifejezetten. Pl. Paráliára... Fürdés, buli, fürdés, buli végig, amíg ott vannak.
Hmm, tegyék, ha erre van kedvük. Csak az lenne a jó, ha a több hely már nem válna ilyenné... Parga sem...
És lehet, később, ha kinőnek a bulikorszakból, nézelődni térnek majd vissza...
Mindössze egy dologban tévedsz, vannak akik bulizni mennek, kifejezetten. Pl. Paráliára... Fürdés, buli, fürdés, buli végig, amíg ott vannak.
Hmm, tegyék, ha erre van kedvük. Csak az lenne a jó, ha a több hely már nem válna ilyenné... Parga sem...
És lehet, később, ha kinőnek a bulikorszakból, nézelődni térnek majd vissza...
Nem tévedtem. Tudom, hogy vannak akik ezért mennek oda. Ezért nem megyek én Paráliára.
van-e szórakozási lehetőség 22 éves fiatalok számára Pargában
Bár nem írtad, hogy discora gondoltál-e vagy sem, de az nem hinném, hogy van, viszont valami szórakozóhely szerű tuti van a város déli részén mert 3 éjszaka is elég sokáig ment a hepaj és a zene se volt halk, de nem ez a tücc-tücc szolt.
Páran félreértettek, mert nem tuc-tucra gondoltam, és nem is arra hogy minden nap bedrogozva szeretnék fetrengeni...látom van itt előítélet rendesen. egyszerűen csak mivel fiatalok vagyunk, nem baj ha van a környéken egy-két, a korosztályunknak szánt hely.
#2062072013-07-08 20:38:26 Válasz a #206019. hsz-ra
Kedves MaciG! Köszönöm a megnyugtató soraidat a szállással kapcsolatban, egyébként túlzott elvárásaim nincsenek, akkor szállodába mennénk. A buszról írnál még néhány szót, az Aeolus buszait nem ismerjük, kényelmes volt, jól haladtatok? Mi Szegeden fogunk csatlakozni, de még azt sem tudjuk, hogy kb. mikor érnek ide, majd előtte egy héttel kb. küldik a beszállókártyát és az infokat. Köszi előre is!
#2062412013-07-09 10:30:06 Válasz a #206207. hsz-ra
Szia
Egy másik topikban (Utazási irodák/Utazás busszal) elég rendesen ki lettek tárgyalva az irodák, az Aeolus is. Nekem személy szerint jobban tetszik az Aeolus, mint az Apollon ( pl. engem idegesít, hogy felszállok Szegeden, majd 5 perc múlva Röszkén a virágpiacnál 45 perc pihi volt, meg az se kellemes, hogy visszafele felszállsz Parán, majd a busz még lemegy Lefkadára és úgy haza) mert a buszaik is kényelmesebbek, és gyorsabban is haladnak, mint az Apollonos sofőrök. Szóval a busszal nem volt semmi probléma. Egyedül ha helyjegyet kérsz azzal akadhatnak gondok, hogy nem biztos, hogy 100%-ban megkapod azt, de mivel mi nem szoktunk kérni ez se gond. Mi is Szegeden szálltunk fel, és 13:20 volt az indulás