Visszaolvasva néhány oldalt meg kell kérdeznem Titi68 mikor jártál erre utoljára, mert sok a tévedés.
Nálunk lakott területen kívül 90 a megengedett, délen a 80 km/h.
Hát ez tényleg sok tévedés volt! Egyébként Görögországban tudtommal 90 km/h a megengedett sebesség lakott területen kívül!
Tavaly nyáron jártam arra utoljára, mert nekem sajnos csak évente 1* van rá lehetőségem. Tudom, hogy szégyellni kellene magam miatta, de ez van! Én azok közé tartozom, akik évi 46-48 hetet dolgoznak, és csak a többi a pihenés!
Titi68 olvass vissza, mert te nem Görögországról írtad a sebesség határokat, hanem Szerbiáról és Macedóniáról. Hoppá.
Egyébként az nem gond nekem, hogy te és gégé ritkán jártok erre, csak ne úgy nyilatkozzatok, mintha napra készek lennétek és ne kérdőjelezzétek meg a tényeket. Valójában 5-6 évvel ezelőtt, amikor átadták a Velezs-Demir Kapija közötti autópálya szakaszt egy darabig 50-60-80 denárt fizettünk, később lett 50-60-50.
Egyébként a hozzászólásaidból nekem úgy tűnt, hogy hetente jársz erre, de szerintem olyan nagyon nem szakadsz meg a munkában, ha naponta többször is "tényeket" tudsz közölni.
Én is nézem a hozzászólásokat naponta, de azért, hogy a számuk gyarapodjon, nem írogatok, de minden utazónak a véleménye, tapasztalata érdekel.
De ennél sokkal többet dolgozzál, hogy több legyen a nyugdíjam.
Sziasztok!Ma hajnali 3-kor megérkeztünk Olympic Beachre!Röszkénél mentünk át,össz-vissz 45 perc várakozás volt!De a határ bejövő részénél össze ért a 2 határ!Benzin ára 149.9-154.40.Az autópálya díjak nem változtak,Belgrádon gyors volt az áthaladás!Az út építések nem sok van!Macedóniában 5 euróval fizettem és dénárt adtak vissza!A casiónál tankoltunk korrektek voltak!Most megyek lógatni a lábam a tengerben!!!!!
#2061742013-07-08 14:15:31 Válasz a #206167. hsz-ra
Aki állítólag annyit utazik mint te amit kétlek, akkor annak nincs ideje dolgozni velünk ellentétben... Én lehet hogy csak háromszor megyek egy évben Görögországba, meg még máshova is DE én legalább nyaralni megyek... Az hogy kirohangálsz hetente Vrasnára az nem nyaralás... Görögország másik oldalát meg nem is ismered. Jártál te már egyáltalán valamelyik szigeten??? Mert én igen Arra vagy úgy oda hogy többször lementél ezen az úton,és az esetleg feljogosít téged valamire??? Nem... Attól még egy szánalmas alak vagy aki henceg itt mindig... ennyi... na te jössz...
Sziasztok.
Azt mondjátok az első kapunál 5 eurós és vissza ad denárban. DE azt is megmondhatnátok a visszajáró elég a vissza útra is vagy mehet egy 5 eurós a haza tartó út első Mac. kapujánál.
#2061962013-07-08 18:33:33 Válasz a #206167. hsz-ra
Kedves Aki!
Ha már a visszaolvasásnál tartunk: az eredeti kérdező, (aki egyébként a Sarti topicban kérdezett először) Sartiig kérdezett. Erre ezt válaszoltam:
Idézet:
Sebességhatár: Szerbiában autópályán 120, egyébként, mint itthon.
Valóban tévedtem, mert Szerbiában és Macedóniában nem 90, hanem 80 a megengedett sebesség, de az "egyébként" szó ebben a szövegkörnyezetben Görögországra is értendő, ráadásul Sarti-ig hosszabb a sima főútvonalas szakasz Görögországon belül, mint Röszkétől Görögországig.
Egyébként, én eddig azt hittem, hogy Görögország délebbre van, mint Szerbia, vagy Macedónia, de én olyan ritkán járok, hogy ez nyilván elkerülte a figyelmemet.
Aki írta:
Idézet:
Nálunk lakott területen kívül 90 a megengedett, délen a 80 km/h.
Nem hiszem, hogy túl sok tényt megkérdőjeleztem volna (erre is jó lenne néhány példa, mert vagdalkozni nagyon könnyű, támaszd is alá légyszíves). Sokszor leírtam, hogy (mint a fórumozók 99%-a) évente 1* járok. Viszont 92 óta az évek nagy többségében Görögország az uticél. Én is mentem a "hőskorban" Wartburggal Románián és Bulgáriában keresztül, de busszal és repülővel is, és az utóbbi öt évben mindig autóval. Tehát mondhatom, hogy az újonnan kérdezőktől jócskán tapasztaltabb vagyok, és talán még az itteni átlagtól is. Öt éve elolvasom a topic minden bejegyzését, nem vagyok lusta utánakeresni 1-2 infónak, ezért érzem napra késznek magam és merek egyes témákban nyilatkozni. Nem az interneten és a városban keringő mendemondákat veszem alapul, hanem az itteni közösség kollektív tapasztalatát, ami összességében biztosan van annyi, mint a Te nagy tudásod, mert több szem többet lát!
Az, hogy mit, mikor és mennyit dolgozom úgy gondolom, hogy semmi közöd. A magam ura vagyok, akkor szakítom meg a munkát, amikor jólesik, nem csinálja meg helyettem senki, főleg nem Te!
Én sem firtatom, hogy miből fizeted a nyaralód bérleti díját, és két hetente az utazást!
Ha megnézed láthatod, hogy messze nem csak a 8 -16-ig tartó átlag munkaidőben írok, hanem kora hajnaltól késő éjszakáig mikor hogy sikerül, de nem tagadom, ha gép közelben vagyok, pár óránként ránézek a fórumra, mert engem ez szórakoztat, és ha látom értelmét, mert tudok segíteni valakinek, akkor írok is. Nem szoktam egy "olvass vissza" választ beírni senkinek, ha csak erre van időm, akkor inkább nem írok semmit.
Nem tudtam, hogy csak Te nyilatkozhatsz, mert csak Te vagy a tapasztalt utazó!
És végül: nem azért írok, hogy gyarapodjon a bejegyzéseim száma, ez piszkosul nem érdekel!
Lajos 306 sajnos tévedtem, mert 320 denár kell oda-vissza és nem tudom mennyit ér most 1 euro.
Titi68 sokat kell dolgozni, spórolni és neked is sikerülhet. Annyit írsz amennyit akarsz csak pontos légy és ne a fotelból, hallomásból, mert nincs két egyforma út.
Üdv,szeretném kérdezni van-e tapsztalat Lefkada felé haladva, Macedon határnál. Érdemes-e Bitola felé menni vagy jobb ha Gevgevilja irányába megyünk(eddig erre jártunk) lehet-e sporolni a hegyekkel vagy Bitola felé még rosszabb( eléggé megszoktam pakolni magam és még vontatok is)szeretném kímélni a paripámat. Köszönöm az infókat..........már csak 17 nap