#2058872013-07-03 19:58:18 Válasz a #205719. hsz-ra
Szia Tanisz!
Hű de irigyellek, nagyon jó hely a Danaos beach! IBUSZ-szal mentek?
Mi Heraklionban vettük át az autót a reptéren, előre megrendeltük neten, az autotriptől. Korrektek voltak és jók az áraik, de másodjára nem így csinálnám. Ha van kifizetve transzfer busz, ami elvisz Sfakakiba, inkább azzal mennék, és helyben bérelnék. A Voyager van helyben, az apartmanban is ott van a katalógusuk kitéve. Kicsit drágább csak, és szerintem ez a különbség bejön azon, hogy nincs egy oda-vissza út Heraklionba. Éjjel nem volt túl jó levezetni idegenben. A Voyager kiviszi a hotelhez nektek, érdemes előre lefoglalni neten. Egy magyar család tőlük bérelt és elégedettek voltak.
#2059812013-07-05 14:25:15 Válasz a #205835. hsz-ra
sziasztok,
mi egy hete jöttünk haza krétáról, Rethymnonban volt a szállásunk, onnan csillagtúráztunk. Elég szeles volt az időjárás, de a hőmérséklet 30 fok felett volt. A tenger északon nem volt túl meleg, délen viszont kellemes.
Ha bármilyen kérdésetek van írjatok.
#2060662013-07-06 22:04:56 Válasz a #205835. hsz-ra
Köszi!
Megnéztem ezt is.
Nem vagyok teljesen ismeretlen Krétán, már harmadjára megyek oda.
Egyszer Gouves-ben voltam, 1x Rethymnoba és most ez.
Eddig mindig helyi cégtől, helyszinen, előre nem lefoglalva béreltünk autót és eddig mindig szerencsénk volt
Csak azért érdeklődtem, hogy ezen az adott helyen van-e a "városban".
Rethymnoban tudok egy jót (bár lehet azóta nincs már meg), de onnan messze lesz a mostani szállás
#2060672013-07-06 22:13:11 Válasz a #205887. hsz-ra
Igen Ibusz szervezett út
Mi is úgy terveztük, hogy transzfer reptérről szállásig, majd másnap reggel autó átvét,bérlés és nagy-nagy boldogság
Köszi a tippet, megnézem azt is
Nekünk max 4-5 napra kell csak az autó.
Célirányosan megyünk majd a népszerűbb helyekre, Balos, Elafonissi, városlátogatások..stb
#2060742013-07-06 23:48:12 Válasz a #206017. hsz-ra
Szia Viizo,
második alkalommal voltunk Krétán, 2 hétre utaztunk. A szállásunk Rethymnoban volt, 1 hétre autót béreltünk, 1 hétre pedig motort.
Ahol idén jártunk (lehetőség szerint a turistagyárakat próbáltuk kerülni):
Északon Chania és Akrotiri félsziget (pl. Stavros), Falassarna – Balos, Hearklion (kutyafuttában) - Plaka (hajóval át Spinalongára) - Ag. Nikolaos (itt aludtunk 1 éjszakát) - Kritsa - Karavostasi, Voulismo és Pachia Ammos beach (ez utóbbi teljesen kihalt volt, de aztán a tengert nézve rájöttünk miért: folyamatosan hozta a partra a szemetet a víz, de ezt csak itt tapasztaltuk), majd ezután délnek vettük az irányt és Iearpetra után vissza Rethymnoba Ag. Galinin és Spilin keresztül mentünk. Panormoban megnéztük az Iberostar hotelkomplexumot (a domboldalban pálmafák alatt a füvön napágyakban fekszenek az emberek pazar kilátással a tengerre… szép-szép, de ez nem nekünk való volt).
Délen Matala (turistagyár) – Red Beach csak fentről a hegyről, mert a párom kezdett hőgutát kapni és vissza kellett fordulni. Kalamaki /Kokkinos Pirgos beach, Schinaria-Damnoni-Klisidi-Ammoudaki beachek, Souda és Plakias. Két nagyon szép szurdokon is keresztülmentünk Kotsifou és Kourtaliotiko.
Chora Sfakionból felmentünk motorral Aradenába, az út és a látvány lenyűgöző volt a hosszú és meredek szerpentinről.
Aradenában a fahídon természetesen átmentünk, gyalog is, egy-két helyen ki van törve a deszka, de nem vészes…annyira . A helyiek végigszáguldottak rajta, a deszkák pedig ugráltak mögöttük. Frangokastello, hegyi motorozások, csak bevetettük magunkat a hegyek közé és mentünk amerre az út kanyarodott és amerre a kecskék mekegtek. (Ha valaki motorozásra szánja magát, nagy köbcentis motort béreljen, mert igen erős emelkedők is vannak).
Visszamennénk harmadjára is, mert még mindig lenne új…
#2060942013-07-07 10:43:42 Válasz a #206074. hsz-ra
Wow, rengeteg klassz helyeken jártatok, elismerésem Sok az átfedés a tavalyi útvonalunkkal, de mi keleti részeken csak átutazóban jártunk. Ott majd idén töltünk egy kis időt
Sziasztok!
Két éve már voltunk Krétán (Rethymno környéke), most ismét itt vagyok, olvasgatlak benneteket.
Most foglaltunk le egy utat, két gyerekkel megyünk Iapetrába, a Petra Mare hotelbe július 24-től.
Már olvasgattam a bejegyzéseket, meg utána is néztem a helynek, mert itt még nem jártunk. Ha valaki járt itt, és van kedve, szívesen venném, ha leírná véleményét (mit érdemes megnézni, milyen távolságok vannak a városon belül gyalog, mennyire lehet arrafelé kerékpározni gyerekekkel - szálloda - kikötő például, nem helyközi utakra gondolok, stb.) . A Chrissi szigetre szeretnénk átmenni hajóval, mesésnek tűnik. Tényleg olyan gyönyörű, mint a képeken? A hajók menetrenjét hol tudom megnézni? (Iapetra-Chrissi)
Szép napot!
Hát igen, a szél az lutri lesz, de azt gondolom találunk majd kevésbé szeles partot a strandoláshoz. Tervben van h átmegyünk Chrissi szigetre, a menetrendet kerestem a neten és ezt találtam: http://www.interkriti.org/crete/lassithi/chryssi_island.html
#2062062013-07-08 20:31:32 Válasz a #206204. hsz-ra
az az igazság, h nincs nagyon ennél jobb meg frissebb (legalábbis én még nem találtam meg. ). de sztem ezzel el lehet boldogulni egyébként (vagyis lehet rá adni).
sziasztok!!
sajnos szombaton hazatértünk krétáról! Adelinaos Kamposban a hotel Maravel Land-ban volt a szállásunk! mindennel nagyon elégedettek voltunk.4 napra béreltünk autót,voltunk a Kournas tónál,balos-on,elafonissin,preveliben,shora sfakionba.minden nagyon tetszett,az időjárás is kedvező volt,csak 2 nap fújt szél,,kánikula volt.ami meglepő volt számunkra a sok orosz a szigeten na és a bunda boltok
#2064922013-07-11 20:11:44 Válasz a #206418. hsz-ra
Nikóca! odafelé valami horvát ,hazafelé meg román géppel mentünk.nem volt nagy élmény,kb 100 fős volt,és kb a múlt évszázadból volt való
haza indulás előtt 2 nappal még módosították az indulási időpontot.