Üdv Mindekinek!
Kedden érkeztünk, az idő szuper' kb. 30-33 fok, a tenger is nagyon szuper, du-ra 26-27 fokos is lehet a sekélyebb részeknél. Amit eddig láttam, ami nem túl sok már azért is érdemes volt eljönni.
Sziasztok!
Új vagyok itt, és információra éhesen falok minden betűt...) Idén megyünk először Thassos-ra mi is és nálunk is nagy volt a dilemma, hogy saját autó, vagy busz. Végül a busz mellett döntöttünk, azon egyszerű oknál fogva, hogy tavaly a barátaink autóval mentek, felváltva vezettek és azt mondták, hogy még így is NAGYON, DE NAGYON fárasztó volt. Az első két napban teljesen kókák voltak, csak kóvályogtak a szigeten. A buszon legalább lehet szundikálni, nyújtózkodni, felállni, menet közben. Szóval az Apollon -tól vettünk buszjegyet, a szállást meg intéztük privát. Chrisi Ammoudia-ban leszünk. Úgy tervezzük, hogy ott majd bérelünk autót pár napra, mert az eddig olvasottak alapján amúgy is félteném a saját autómat az ottani utakon. 2 hétre megyünk augusztus elején. Hodalgo, remélem találkozunk!
#2065622013-07-12 14:26:48 Válasz a #206558. hsz-ra
Szia 3XL!
Ti is augusztus elején jöttök?
Hidd el, hogy az autós út egyébként sofőrfüggő. Nálunk csak a párom vezet, ő simán végignyomja az utat (esetleg 2 órát alszunk egy kútnál valahol útközben ha érzi hogy fáradt). Tavaly mikor odaértünk (estére, minden létező dugót kifogtunk odafelé), azt mondta, hogy már el is felejtett fáradt lenni, annyira szép a táj, meg a hely, hogy rögtön feléledt, belelkesült.
#2065662013-07-12 14:48:29 Válasz a #206562. hsz-ra
Szia !
Augusztus 2-án indulunk és 17-ig leszünk ott. A busz már eldöntött tény, de majd felmérjük a terepet, és lehet, hogy legközelebb autóval megyünk. Eddig még csak repülővel voltunk Korfun, és busszal Asprovalta-n. Nem vagyunk rutinos sofőrök, ezért az autóbérléstől is parázok egy kicsit, mert azt olvasom, hogy nagyon szerpentines, keskeny és rossz minőségű az út Thassos-on. Meg valaki írta, hogy sok a balkáni túrista, akik köztudottan nem udvarias, előzékeny közlekedők. Na majd meglátjuk...végül is a pesti forgalomnál nem lehet rosszabb!
#2065802013-07-12 16:49:54 Válasz a #206566. hsz-ra
Egyáltalán nem vészes az utak állapota..jártam én már sokkal rosszabb utakon Görögországban.
Legfeljebb a hegyi kis falukba, vagy egy-egy partra levezető út olyan amilyen, de ettől eltekintve nekünk semmi gondunk nem volt tavaly.
Akkor Thassoson is lesz egy kis fórumtalálkozó, leszünk ott páran abban az időben. Sajna nekünk csak hét (bár a párom mondja, hogy ha úgy látjuk még egy-két napot rá tudunk húzni, ha épp lehetséges majd az apartmanban, melglátjuk), de alig várjuk. Meg most eldöntöttük, hogy úgy indulunk itthonról, hogy másnap kora reggel Keramotiba érjünk, minél hamarabb átérhessünk a szigetre, igy az első napunk sem megy veszendőbe.
#2066162013-07-13 08:01:12 Válasz a #206537. hsz-ra
Szia Messzinia! Tegnap voltunk a Paradise beach-en és a Kilini után 2 km-re levő lejárón mentünk le. Valóban nem aszfaltos, de teljesen rendben volt. A gödröket betömkötték. Egyébként valóban van egy déli lejáró is aminek egy kicsit lejjebb van a parkolója és ahogy láttam tényleg végig betonos. Üdv Lala
#2066192013-07-13 08:36:10 Válasz a #206616. hsz-ra
Köszi Lala az infot!
Meg fogjuk keresni azt a déli-betonos lejárót, az lesz a tuti!
Remélem tetszett a Paradise beach, és jól éreztétek Magatokat a hullámokban!
Szia !
...azt olvasom, hogy nagyon szerpentines, keskeny és rossz minőségű az út Thassos-on. Meg valaki írta, hogy sok a balkáni túrista, akik köztudottan nem udvarias, előzékeny közlekedők. Na majd meglátjuk...végül is a pesti forgalomnál nem lehet rosszabb!
Azt nem tudom megítélni, hogy mennyi a balkáni turista, de szerintem az utak egyáltalán nem rossz minőségűek!! Tény, hogy kanyargósak, de szerintem amire figyelni érdemes az az, hogy az aszfaltba márványport kevernek, ami miatt csúszós az út! Szárazon is. Mi is busszal voltunk 2x a szigeten pont amiatt, hogy ne legyünk 2 napra kiütve a hosszú vezetéstől (mi már csak ilyenek vagyunk). Kint robogókat béreltünk és azzal fedeztük föl a szigetet. De azt is megemlíteném, hogy aki egyébként nem motorozott még soha, nem Thassos a megfelelő hely annak kipróbálására éppen a kanyargós, lejtős és csúszós utak miatt. Akkor már inkább az autó.
Sziasztok!
Elősször utazunk Görögországba, uticélunk Chrissi Ammoudia. Autóval utazunk, 8 napot tartózkodunk a szigeten, a szállásunk a Mária Studióban lesz.
Szeretnénk információkat gyűjteni az árakról, látnivalókról, hová érdemes kirándulgatni, a szigeten melyik strandokat érdemes megnézni. Minden infó érdekel, és előre is köszönöm.
Üdv.
#2066282013-07-13 13:12:57 Válasz a #206627. hsz-ra
Szia Judit! A szigeten nem lesz hiányotok a látnivalókban, az biztos, sőt még szoltirozni is kell majd, hogy mi férjen bele.
Rengeteg a gyönyörű part, természeti látnivaló, és ókori romokban sincs hiány.
Személy szerint nekem Alyki a kedvencem, ezt feltétlenül nézzétek meg! (ókori kultúra, ókori márványbánya, plusz gyönyörű táj)
De maga a Golden beach (ahol lesztek) is szuper!
Sziasztok!
Elősször utazunk Görögországba, uticélunk Chrissi Ammoudia. Autóval utazunk, 8 napot tartózkodunk a szigeten, a szállásunk a Mária Studióban lesz.
Szeretnénk információkat gyűjteni az árakról, látnivalókról, hová érdemes kirándulgatni, a szigeten melyik strandokat érdemes megnézni. Minden infó érdekel, és előre is köszönöm.
Üdv.
#2066352013-07-13 13:56:52 Válasz a #206628. hsz-ra
Kedves Messinia!
Hálás köszönet a gyors információért, már hozzá is látok a nézelődéshez.
Nagyon köszönöm. Ha még lesz kérdésem, picit lehet, hogy még "zaklatni foglak"!
Üdv. Judit