Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 151
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206587 Üzenet linkje2013-07-12 17:43:43  Válasz a #206586. hsz-ra

Jóóó...!!! Azért valahol ez is érthető. icon_smile.gif
Mi is csodálkoznánk, ha egy görög tavernában (főleg üdülőhelyen) nem találnánk gyrost, vagy muszakát.
Legyél kicsit megértőbb szegény turistával! icon_biggrin.gif

# 152
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206588 Üzenet linkje2013-07-12 17:50:32  Válasz a #206587. hsz-ra Előzmény #206587

Oké!
Ki is találtam valamit,ha szeptemberbe elmegyünk Egyiptomba nyaralni 2 hétre,akkor viszek egy dunsztosüveg Gulyáslevest és ha valaki keresi,garantálom hozzá fogom vágni.
Így jó lesz?

# 153
Pévi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
442 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206590 Üzenet linkje2013-07-12 17:59:21  Válasz a #206588. hsz-ra Előzmény #206588

O.K.icon_smile.gif Ha ott ezt bárki meg meri tenni veled, akkor meg is érdemli! icon_lol.gif
# 154
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206591 Üzenet linkje2013-07-12 18:05:12  Válasz a #206590. hsz-ra Előzmény #206590

Nagy az isten állatkertje,csak alacsony a kerítés! Sajnos
# 155
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206595 Üzenet linkje2013-07-12 18:43:20 

Sziasztok!

Ahogyan olvastam egy kisebb fajta beszélgetés alakult ki abból ki mit visz ki a nyaralásra:)
Gondoltam én is hozzáfűznék ehhez pár sort..
Olyan sokszor nem jártam még kint Görögországban csupán 3X. Legutóbb tavaly Kefalónián.. Mi sem vittünk ki semmilyen nagyobb élelmiszert.. Gondolok itt a húsra, vagy krumplira és esetleg más dolgokra.. Egyrészt hűtőtáskában sem hiszem, hogy kibírja 20-30 órát.. Mi is tavaly közel 30 órát utaztunk.. Szépen nézett volna ki mire kiérünk:) Főleg mert a csomagtérben nagyon meleg van..:S Mondjuk én hűtőtáskát sem szoktam vinni.
Csupán pár apróságot viszek pl felvágott, lekvárt stb. Olyat ami nem romlik meg.. De előre úgy sem tudom, hogy éppen mit fogok majd a nap folyamán megkívánni a helyet meg ne foglalja a bőröndbe:) Persze én is hallottam olyat aki hozott ki paprikát, paradicsomot stb lecsónak pl.. De ettől nem piszkáltam őket hiszen ki hogyan szeretne kicsit spórolni.. Egy biztos én pihenni, nyaralni mentem ki nem főzni:) Azt itthon is megtehetem majdnem minden nap. No meg ahogyan itt is elhangzott kicsit szegényes a felszerelés a főzőcskézésre.

Egy szónak is száz a vége szerintem mindenki azt visz ki amit szeretne:) Mindenki máshogyan szeret eltölteni egy nyaralást.. Én jobban szeretek esténként beülni egy tavernába vacsorázni.icon_smile.gif Reggelente pedig leugrani friss zsemléért pl:))

Üdv:
István

# 156
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206612 Üzenet linkje2013-07-13 00:31:49 

Jó ez a kis pezsgő vita...és ez nem irónia!
Abban igaza van pévinek,hogy inkább megyek nagyon kicsi pénzből Görögországba,mint sokból a Balatonra!(Bátyámék tavaly 100 euróval indultak el ketten,kizárólag gyroson éltek,de a tengerben fürödtek,és ez a lényeg...)
Szivem szerint kitiltanám a hűtőtáskákat a buszból,és bocsi,Évi,de ha az ég a földdel összeérne,akkor sem ennék káposztás tésztát Görögországban....ez olyan nem szép kép...

# 157
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206621 Üzenet linkje2013-07-13 09:16:36 

Isti26 írta:
Mi is tavaly közel 30 órát utaztunk..

Az igen. Nekünk Lefkadára volt tavaly 20 óra az út, 30 az már elég húzós :S

Amit én még szoktam vinni, az a pezsgő. Valahogy én jó pezsgőt még találtam a görög marketekben.

# 158
Isti26
Törzstag
Törzstag
785 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206623 Üzenet linkje2013-07-13 09:42:06  Válasz a #206621. hsz-ra Előzmény #206621

MaciG!

Igen Kefalónia kicsit messzebb van kell oda buszozgatni egy kicsit..icon_smile.gif Tegyük hozzá, hogy olyan korán odaértünk a kikötőbe, hogy még ott is várni kellett több mint 3 órát..:S

Pezsgő?icon_smile.gif Hmm, ezt sem sűrűn visznek ki:) Én alkoholt nem szoktam kivinni:) Sört utálom, borozgatni szoktam inkább:Dicon_biggrin.gif
Azt meg tavaly is lehetett kapni nem rosszat kint és este a tengerparton elfogyasztva nagyon jó volt..icon_razz.gif

# 159
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206625 Üzenet linkje2013-07-13 12:38:22 

Miskolciutas írta:
Szivem szerint kitiltanám a hűtőtáskákat a buszból,és bocsi,Évi,de ha az ég a földdel összeérne,akkor sem ennék káposztás tésztát Görögországban....ez olyan nem szép kép...

Teljesen egyetértek. De van a káposztás kockánál rosszabb is: töltött káposzta. Anno valamelyik topikban valaki kérdezte, hogy lehet-e Görögországban tejfölt kapni, mert az kell a töltöttkáposztára. Amikor meg merészeltem jegyezni, hogy egy ilyen nehéz és romlékony kaja nem való oda, és talán a helyi ételek közül kéne válogatni, akkor majdnem leharapták a fejem.
És másik történet, bő 10 évvel történt, amikor még repülőn is lehetett hűtőtáskát vinni. Nekünk nem volt, mert én inkább az út széli fáról szedett fügén élek, ha nincs pénzem, de akkor sem viszek hűtőtáskát. Az ülésszomszédomnak viszont volt kettő. És az egyiket az én lábamhoz tette, ha már nekem nincs, akkor ugye nem baj, ha kicsit kényelmetlenül kell üljek. Mondtam, de baj, intézze ahogy akarja, de az én lábomnál ne legyen semmi. Jó kis balhé keveredett ebből, végül a sztyuvi elvitte valahová az egyik táskát.

# 160
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206626 Üzenet linkje2013-07-13 12:56:39  Válasz a #206625. hsz-ra Előzmény #206625

Medi, hát még az milyen jó dolog, mikor az egész apartmanházban érezni, mikor a vendégek töltött káposztát melegítenek! icon_smile.gif
# 161
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206629 Üzenet linkje2013-07-13 13:16:41  Válasz a #206626. hsz-ra Előzmény #206626

Én sokszor láttam magyar pezsgőt görög marketben, picit talán drágább volt mint itthon. Egyébként a jó pezsgővel én furán állok, életem legrosszabb pezsgőjét még úgy 30 éve egy szálloda italraktárosaként ittam, Mumm márkájút, nem a legrosszabbak közül való, mégsem ízlett.
A kajára visszatérve szalámit, szárazkolbászt, leveskockát és levestésztát mi is mindig viszünk, és ki-ki persze vigyen itthonról, amit igényel, és az ottani nem ízlik, vagy esetleg nem akarja vásárlással múlatni az időt, én 2 dolog ellen vagyok, ami kifejezetten zavar: a dömping bevásárlás olyasmiből, ami kint is kapható (pl. csak amit személyesen láttam: karton Tesco ásványvíz, 12-es karton tarts tej, 10 kilós necc-krumpli, nagy mennyiségű paradicsom, paprika lecsónak, mint kiderült rákérdezésemre, mert az ott nem az igazi icon_smile.gif ), valamint a fagyasztott romlandó áru, ami az utastársaknak és a sofőröknek sok bosszúságot okoz (mint említettem szintén kizárólag saját élmény: a rosszul záródó hűtőtáskából a csomagtérbe folyt a húslé, a bűz átjárta, és valszeg pár csomagot is összegányolt, amit senkinek sincs joga egy utastársával sem megtenni (!!), valamint anno egy BKV-s különítmény Thassosra annyi hűtőtáskát hozott, hogy a busz közlekedőfolyosóját is eltorlaszolta, így a határokon megkülönböztetett figyelemmel bántak velünk (!!), és az utasok sem tudtak közlekedni, hab volt a tortán, hogy ők az emeletet foglalták el, de oda el sem fért volna a sok hűtőtáska, ezért a nagyja a lenti utastérben volt, a vétleneket akadályozta a közlekedésben!! A Dias Zeus-os sofőrök dühöngve bár, de megengedték, a Grandosok valszeg kivágták volna a járdára - jogosan, nekik az utazási feltételek közt szerepelnek bizonyos kitételek!!

# 162
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206630 Üzenet linkje2013-07-13 13:25:30  Válasz a #206629. hsz-ra Előzmény #206629

És az sem volt rossz, amikor egy soproni kórház brancsa utcsó napján úgy döntött, bedobják a közösbe a megmaradt kajákat, és kellemes fasírt-szag terjengett az egész házban. Lenéztem a teraszunkról az alattunk lévőre, és akkor látom, hogy vagy 15 ember ül egy fasírtgolyókkal és töltött káposztával, töltött paprikával rogyásig megrakott asztal mellett, és magyar nóta bömbölt a laptopjukról icon_smile.gif Valamiért ráadásul a darált húsos kajákat preferálták, ami még könnyebben romlik!! Ennél az esetnél hívták meg körükbe az apartman egyik tulaját, aki kedvesen elutasította, és ekkor mesélte el nekünk azt a bizonyos történetet, amikor előzőleg már elfogadott egy hasonló meghívást szintén töltött káposztára (ezt valamiért mi magyarok vagy karácsonykor, vagy Görögországban szeretjük enni icon_smile.gif ), amitől aztán 2 napig hányt.
# 163
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206633 Üzenet linkje2013-07-13 13:33:33  Válasz a #206630. hsz-ra Előzmény #206630

Na ilyenkor nem bánkódom, hogy napközben szinte alig vagyunk a szállásunkon. icon_smile.gif Nem látunk és hallunk, és pláne nem érzünk semmi effélét. icon_smile.gif
Érdekes vendéggel már mi is találkoztunk, egyiküknél pl. nem a kajával volt a gond, hanem egyszerűen a kákán is csomót kerestek, az apartmanban nekik semmi nem felelt meg - amit előre tudhattak természetesen. Szegény idegenvezető próbálta kedvesen intézni a dolgot, le a kalappal előtte. icon_smile.gif

# 164
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206636 Üzenet linkje2013-07-13 14:15:25  Válasz a #206585. hsz-ra Előzmény #206585

Szia Pévi!
Lehet, hogy a véleményem miatt megköveznek, de teljes mértékben egyet értek Veled, hogy néha főzöl egy kis kaját. Én Poriban imádom a pénteki piacot, hiszen olyan dolgokat találok, amit itthon csak horror összegért lehetne megvenni.
Ezek között első helyen van a bámia - hölgyujj - elnevezésü, fura paprikához is hasonlító termés, amivel készítettem lecsót is, mert kiváncsi voltam rá, hogy tényleg sűrít-e. Csodás volt. És a sárgadinnyéből, aminek olyan illata van, hogy így találtunk rá, készítettem lekvárt, a szintén általam sütött palacsintához. Mert megkívántuk. Viszont gyakran eljártunk a Platon étterembe újdonságokat kipróbálni. Sokféle halat, kagylót, polipot, és én életemben először ott ettem kecskét.
Tehát a hazai és a főzés, valamint a görög kaják kipróbálása nem zárják ki egymást. Csak egyensúlyt kell tartani, hogy jusson idő a fürdésre, bóklászásra, rácsodálkozásra, fakultativ vagy önálló úton a környék felfedezésére is.

# 165
Neipori
Aktív fórumos
Aktív fórumos
258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206637 Üzenet linkje2013-07-13 14:25:19  Válasz a #206630. hsz-ra Előzmény #206630

Szia Kónyu!
Neked is igazat kell adnom, miután elolvastam a Soproni Kórház társulatának merényletét. Így nem szabad hazait vinni, már csak azért sem, mert az ottani mélyhűtők mérete nincs bekalkulálva a hazulról vitt fagyasztott ételekre.
Viszont az ellenkező vélemények ellenére én ragaszkodom a megszokott hűtőtáskámhoz. Sőt kettőhöz! Az egyikben van a buszos üdítők, szenyák, stb., a másikban a fagyasztot füstölt csülök. Nincs jobb mint a görög hozzávalókkal elkészített csülkös lecsó. Valami fenséges. Általában turnusváltáskor készítjük, ezzel várjuk az utánunk érkező barátainkat. És örülnek neki, sőt már ragaszkodnak a vendégvárás ilyetén kifejezéséhez. Az igaz, hogy készételt a legritkább esetben és kis mennyiséget viszek - szintén a mélyhűtő térfogata miatt.
Tavaly rántottam ki ropi helyett csirke szivet. Nagyon babrás, de megérkezéskor kitettük tálcára és mindenki aki megkívánta evett belőle. Hamar elfogyott, tehát megérte a hűtőtáskázás. Ez az a pont, ahol mindkét félnek igaza van. Lehet, hogy korfüggő? A fiatalok rugalmasabbak és elég a buszra egy vászonszütyő, az idősebbek pedig, mint mi is, már a biztonságra mennek?!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 10 11 12 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu