Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 3751
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206639 Üzenet linkje2013-07-13 14:43:15  Válasz a #206635. hsz-ra

icon_smile.gif Csak nyugodtan. Elég sokan szoktunk erre járni, mindig lesz, aki válaszol. icon_smile.gif
# 3752
Lala12
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206749 Üzenet linkje2013-07-14 20:15:20  Válasz a #206619. hsz-ra Előzmény #206619

Szia Messinia! Tegnap és ma ismét arra jártunk és a betonos lejáró kb 300 méterre van a földúttól jelzi egyu tábla' nem lehet eltéveszteni. Eddig nálunk Livadi beach viszi a pálmat és bejött Trypiti is. Paradise beach-en nagyon, sokan voltak és tele volt barna növénymaradvánnyal a víz, pedig nagyon szép a fekvése a strandnak. Üdv Lala
# 3753
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206754 Üzenet linkje2013-07-14 20:52:30  Válasz a #206749. hsz-ra Előzmény #206749

Köszi Lala, valahogy csak meg fogjuk találni most már ennyi info után...icon_smile.gif Sajnálom, hogy a növénymaradványok miatt nem teljes szépségében látjátok a Paradise beachet, mi tavaly nem találkoztunk ilyennel. Ezek szerint végig nagyon jó időtök van - no meg az időjárásos oldalak is ezt mutatják, élvezzétek ki! icon_smile.gif
# 3754
3XL
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206782 Üzenet linkje2013-07-15 11:25:33  Válasz a #206627. hsz-ra Előzmény #206627

Szia Judit!

Ti mikor mentek? Mi augusztus 3-17 közt leszünk Chrisi Ammoudiában , a Mária házban.
Nem tudom, hogy ez ugyan az a ház-e, ahová Ti is mentek, mert a neten rengeteg Mária házat, apartmant és stúdiót találtam... Mi abban leszünk, amelyik kb. 300m-re van a parttól és egy kis kikötöre lehet látni a teraszról a képeken. Ha Ti korábban mennétek, kérlek majd írj néhány sort az apartmanról, a környékről. Mi is először megyünk és minden információ érdekel.

Jó nyaralást!
Üdv.
O.

# 3755
3XL
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206785 Üzenet linkje2013-07-15 11:49:34  Válasz a #206622. hsz-ra Előzmény #206622

Szia Fazika,

Meg sem fordult a fejemben a robogó... icon_biggrin.gif, gyerekkel megyünk, meg különben sem 3XL-es méretekre tervezték a robogókat icon_razz.gif , de azért kösz az infót. Mindenképp autót fogunk bérelni, csak most azon dilemmázunk, hogy hány napra? Két hétre megyünk, de nem szeretnénk végig bérelni.3-4 nap alatt be lehet járni a nevezetesebb látnivalókat? Hogy jobb bérelni, egy-egy napra, pár napos kihagyásokkal,vagy egyben 4 napra? Gundolom az utóbbi olcsóbb.

Köszi és üdv.
O.

# 3756
Larik
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206789 Üzenet linkje2013-07-15 13:26:52  Válasz a #206785. hsz-ra Előzmény #206785

Szia!

Mi 3 napra béreltünk autót június végén a Potostól 70 euro volt full biztosítással. Nem alkudtunk semmit, pedig lehet egy kicsit le lehetett volna még ebből is faragni icon_smile.gif
Ez egy Kia Picanto volt. Nekünk tökéletesen megfelelt. Adtak hozzá gyerek ülést is, mivel mi is gyerkőccel voltunk. Szerintem 4 nap alatt meg lehet nézni a fontosabb dolgokat. Ha bármiben segíthetek csak kérdezz nyugodtan.

# 3757
3XL
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206790 Üzenet linkje2013-07-15 13:56:03 

Szia larik!

Neked id köszi az infót. Kia Picanto nekünk is tökéletesen megfelelő. Előre kell foglalni, vagy fizeted és viszed? A benzinóra állását felírják és amennyit fogyasztasz, annyit visszatankolsz? Korfun így volt.
Ezer kérdésem lenne, de megpróbálok visszaolvasni, hátha megtalálom a válaszokat.

Köszi és Üdv.
O.

# 3758
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206791 Üzenet linkje2013-07-15 13:57:54  Válasz a #206789. hsz-ra Előzmény #206789

Szia Larik! icon_smile.gif

Nincs kedved mesélni egy kicsit az élményeitektről? Melyek voltak a kedvenc helyeitek, legszebb élményeitek? Valami, ami esetleg nem annyira tetszett? Túráztatok is? S mit szólt a szigethez a lányotok? icon_smile.gif

# 3759
Hidalgo
Törzstag
Törzstag
570 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206792 Üzenet linkje2013-07-15 14:38:44  Válasz a #206790. hsz-ra Előzmény #206790

Sziasztok,

mi is Kia Picantora kértünk ajánlatot, augusztusban 3 napra a Speedy rent a car-tól. 29 EUR/nap biztosítással, kilométerkorlát nélkül.
Ez 4 EUR-val ólcsóbb naponta, mint 2012 júniusban (előszezon, ugyanilyen autó, ugyanúgy 3 napra) volt Zakynthoson ...

Utánazéztünk a quad áraknak is, de ami már 2 személyes (200cm3) az főszezonban 35 EUR/nap lenne, így az nekünk felejtős ....

üdv,
David

Legutóbb Hidalgo szerkesztette (2013-07-15 14:41:26), összesen 1 alkalommal
# 3760
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206793 Üzenet linkje2013-07-15 14:39:22  Válasz a #206791. hsz-ra Előzmény #206791

Szia Larik!
Csatlakozom Beához, mesélj egy picit! icon_smile.gif
Engem esetleg tavernákkal kapcsolatos tapasztalok is érdekelnek, tavaly igazából nem sokat próbáltunk ki, érdekel, hogy melyik lehet még jó. icon_smile.gif

# 3761
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206794 Üzenet linkje2013-07-15 14:47:47  Válasz a #206792. hsz-ra Előzmény #206792

Hidalgo,
írtam épp a napokban, hogy kisebb fórumtalálkozó lesz abban az időpontban Thassoson, többen is megyünk akkor. icon_smile.gif

# 3762
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206808 Üzenet linkje2013-07-15 18:15:20  Válasz a #206785. hsz-ra Előzmény #206785

Szia 3XL! Megértem, robogó kilőve. icon_biggrin.gif Szerintem mindenképpen jobban jártok, ha több, egymást követő napra béreltek járművet.
Csak csaját tapasztalatot tudok írni. Nekünk a 2 hét alatt az is kevés volt, amikor 7 napig volt a popónk alatt motor. Annyi látnivaló van a szigeten, hogy ihaj.... Tavalyelőtt visszamentünk még 1 hétre, de még mindig nem jártuk teljesen körbe a szigetet. icon_biggrin.gif Igaz, már csak kicsi híja van a nyugati partnak. Gondolom, nem akartok végigsuhanni Thassoson. Akkor pedig minden szép helyre kell időt szánni. Több helyen pancsolni.. szóval jó tervezgetést! (ld. beszámolóm is, ha van időd icon_redface.gif )

# 3763
Bjudit
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206810 Üzenet linkje2013-07-15 18:25:45 

Szia 3XL!

Mi július 27- augusztus 4-ig leszünk a szigeten.Én úgy tudom, hogy a mi szállásunk is kb. 300 méterre lesz a parttól. Ha megérkezünk írok majd , lehetséges, hogy ugyanaz lesz szállásunk. icon_smile.gif
Üdv. Judit

# 3764
Larik
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206825 Üzenet linkje2013-07-15 20:54:39  Válasz a #206790. hsz-ra Előzmény #206790

A bérlés előtt 2 nappal bementünk az irodába, megbeszéltük, hogy melyik napokra kellene az autó. Kitöltöttük a papírt és csak akkor fizettünk amikor mentünk érte. Akkor is együtt átnéztük az autót, bejelölte a sérüléseket az autón és fele tankkal elhoztuk. amikor visszavittük, akkor megint körbejártuk az autót megnézte az üzemanyagszintet és elköszöntünk. A Potossal nagyon meg voltunk elégedve. Nagyon rendes volt a srác aki az irodában volt. Én Őket ajánlanám. Voltunk a Speedynél is, de ott egy olyan arrogáns, bunkó idős ember van bent, hogy azt mondtuk ide inkább nem jövünk.
Nyugodtan kérdezz szívesen segítek.

# 3765
Larik
Aktív fórumos
Aktív fórumos
168 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#206829 Üzenet linkje2013-07-15 21:22:28  Válasz a #206791. hsz-ra Előzmény #206791

Szia!

Nagyon szuperül éreztük magunkat. Nekünk ez volt a 3. utunk Thassosra icon_smile.gif
A kislányunkat most hoztuk először ide magunkkal (egyébként tavaly volt az első közös nyaralásunk Vele, csak akkor Sartira vittük). Ő is nagyon élvezte. Alig lehetett kirángatni a tengerből. Az Aelussal voltunk 13 napot a Sussieban június22-július 04-ig.
Az irodával megvoltunk elégedve, leszámítva hogy a busz nem komppol át velünk, hanem a csomagokat nekünk kell a kompra felcipelni, majd a szigeten lecipelni és feltenni a buszra. Hazafelé ugyanez, csak pepitában icon_smile.gif
Egyébként nem Macedonián, hanem Bulgárián mentünk keresztül (így sokkal rövidebb lett az út) és kb 16 óra alatt ott voltunk Keramotiban icon_smile.gif
Az idén sajnos nem mentünk fel az Ypsárióra, de legközelebb biztos nem hagyjuk ki. Potámiába átsétáltunk gyalog, az is jó kis séta volt. icon_smile.gif
Most autóval túl sok helyre nem mentünk, mert a gyerkőccel inkább fürcsiztünk, de voltunk Potosban, nekünk nagyon tetszett ez a kis városka sokkal olcsóbb, mint Skala Potamia. Visszafelé megnéztünk egy-két öblöt, de mivel azok nem lassan mélyültek ezért csak fotóztunk. A Paradis beachen viszont 1,5 napot töltöttünk. Mi az első lehajtón mentünk le ( Skala Potamiából indulva az első, de ha Limenária felől jövünk akkor a 2.), viszont fürödni pont a másik végén volt jobb. Van ott egy kis barlangszerű sziklás rész, a víz meg olyan sekély, hogy valami fantasztikus volt.
Limenasba is átautóztunk, visszafelé megálltunk a Makriammosi letérőnél lévő sárga hipermarketben, de igazából semmi extra nem volt. Vásárlás szempontjából nem rossz ami most nyitott meg S.Potamián Carrefour, viszont szerintem a zöldség gyümölcs némelyik supermarketben olcsóbb.
Nekünk a Mamas gyros szempontjából csalódás volt. A legfinomabb gyrost Panagián ettük a kanyarban lévő Snack Bárban (2 Euro). Nagyon-nagyon fincsi volt, kicsit füstölt ízű. Panagiába is többször átmentünk, mert nagyon fantasztikus kis falucska, főleg a "Szerelmesek kútja" ezt a nevet csak mi adtuk neki a téren lévő szív alakú odvas fák miatt. icon_smile.gif
S. Potamián a legjobb gyros a Klikkben volt. 2 gyros és saláta együtt 6 Euro. Mi 3-an ettük ezt és nagyon jól laktunk. A pékségbe reggel érdemes menni, mert akkor még nagyon sok féle kenyerük van. Volt valami fonott féle, na az vitte a prímet, de azt csak reggel lehetett kapni. A parti sétányon van a Flisvos étterem, na én azt nem ajánlom senkinek. Csirkés gyrostálat szerettünk volna enni, de nem volt csak sertés. Kértem csirkés gyrost, de nem volt csak sertés. Volt viszont grillezett csirkemell (a párom ette), ami nem volt valami jól átsütve. Én kiegyeztem egy sertés gyrossal, de bár ne tettem volna. Kicsi is volt meg rossz is. Étterem szempontjából én a Korallit javasolnám. Szerintem árban is korrektek és finoman főznek.
Egyenlőre ennyi jutott az eszembe, de ha bármi kérdésetek lenne csak nyugodtan kérdezzetek, szívesen válaszolok.

Üdv:
Klára

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 250 251 252 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu