Rászántam magam egy rövid beszámolóra ide is . Ha már unszoltak.
Azért is mert a képes beszámolót már feltöltöttem ( Kefalónia Egyszerűen címmel) és a szövegest is. Mivel az kicsit rendhagyó , még nem jelent meg.
Talán 1x.
Szóval. 1 hete jöttünk vissza a Grand Tours szervezésében.
Minden szuper volt! A sziget szerintem a legszebb , ahol idáig Görögországban jártam. ( Parália , Sarti, Platamonas,Neo Pori,Santorini,Tolo,Zakynthos,Asprovalta)
Persze hülyeség a hasonlítás pl Santorinivel szemben.
Egy a lényeg szép!
Pedig nem béreltünk járművet.
Itt jegyzem meg a hozzászólások zöme erről szól.
Én 50 felett már nem vagyok annyira lelkes.
Ahogy látom a Görög közlekedés azért eléggé veszélyes. Gondolok legfőképp az utakra és ezek felszereltségére. Pl itt lefotóztam , hogy sörös dobozok vannak kitűzve 5 méterenként a 200m-s szakadék mellett , hogy látni lehessen az út szélét.
Most ezzel nem szeretnék vitát nyitni. Igazából irigylem azokat akik ezeket felvállalva bejárják a szigetet.Mert csodaszép.
Tehát Skálára érkeztünk meg úgy 10 után . Házunk a Renieri Apartman volt. Tiszta rendes . Barátságos házigazdával. Hétfőn , szerdán tiszta csere. Ez nincs mindenhol! Ráadásul hétfőn begyűjtötték a huzattal a gatyámat és az alvó pólómat is. Szerdán ki volt téve kimosva. Ha tudom akkor tele pakolom az ágyamat.
Egy rosszpont ide. Egy két dolgot nem tudtam teljesen behatárolni.
pl a költségeket. Kitaláltam , hogy főzni fogunk. ( ez a félelem Zakynthosról van . Helyben derült ki , mennyire drága) Ezért elég jól bekészültünk. A buszra megszokásból rántott húst vittünk. A hűtő ládában fagyasztott sertés szűz és rengeteg kiegészítő volt.
Tehát megérkeztünk . Pakolás közben én gyorsan hőkezeltem a malacot ( 20 perc) Másnap pöri lett belőle.
Amikor ezekkel megvoltunk irány a part.
Fényképekről látva , nagyon szép. Feljebb végig virágok. A part felső része homokos. hogy közelítesz a vízhez , úgy kavicsosodik. Cipő nélkül elég talpmasszázsos manőver. Majd eljutva a vízig pár lépés és úszhatsz.
Az én 110 kg hoz ez elég barátságtalan volt.
De inkább a fáradtság miatt , sokig nem maradtunk. Feljebb volt egy medencés hely. Bementünk.
Alig páran . akkor fogyasztanék. Mondtam. A Mytos sör korija 3 pénz volt. De úgy feszítve , hogy le kellett innom a púltnál , mert kifolyt volna. Ez laza hely volt. Később kipróbáltam a mojitót 5-ért . Tuti volt. 1 E jattal fizettem 17 Eurót.
Ide jövünk még .
Este benyomtunk egy otthoni Milánóit . Én mivel maradt rhús , azzal.
Vasárnap borús volt. Elmentünk sétálni a parton Poros irányába . Kb 5 km után vissza. Mire hazaértünk 1000-rel sütött a nap . Irány megint a medencés és a szokásos menü jatt nélkül. A pultos így is integetett és boldog volt. Este a hozott husiból készült pörit ettük. Fínom lett.
Vacsi után séta , majd kultúr progi a Vetóban . Welcam est.
Jó volt a hangulat. Egy fiatal Debreceni házaspár közbe szólt. Aztán ittatok e Abszintet? Háát nem. Akkor nosza. Ez ez nagyon durva , de isteni.Éjfél után jöttünk el. Volt tánc is és még pár ital.
Másnap reggel bevásároltam a bótban. 7,5 E -t vettem egy nagy csomag csirke mellett. Mire nejem felébredt , én bepácoltam magyarosra rendesen.Irány a part. Picit macerás volt a vízbe jutás , de kitartottunk.
2 felé hazafelé messziről integetett kádas haverunk. Aznap jött ki a fáradtság . Beborultunk s 7 ig szunya. Vacsi helyi cigány pecs . hagymás krumpli pirével , ubival.
Este séta , majd Kapitányok !! Szupi !
Kedd Myrtos . Erről nem írok . Ez az !!
Este leballagtam ittam 1 ouzót a mit tudom én milyen nevű ( vetó alatt Tavernában ) Skálán pár helyen lehet Gyrost kapni .Kértem 2 sült krumplit elvitelre.
Tehát megettük a maradék cigányokat. Jó volt.
Szerdán tenger . Kezdtük megszokni.
Vettem megint csirkét . Hozzá gomba konzerv, és 2 üveg édes savanyú mártás. Persze a húst előbb pörköltnek megcsinálom. ehhez gyors rizst vittünk. Végül elszámoltam , mert ettük vagy 2,5 napig . Viszont isteni finom volt.
Csüt -pént 2 hajókirándulás Fiskardo és Ithaka. Egyformán szépek.
Csak fényképeztem és videóztam.Csodálatos! Nem lehet leírni.
Utolsó nap . 9 kor kimentünk a szobából. 10 .kor pontosan megérkezett a busz. Még 1 óra és bepakoltunk. Elmentünk a medencéshez. Elvoltunk. Itt volt wc, zuhany és kényelem. 1/2 4 kor cihelődtünk. Az utcánk végén lévő fa kerítéses Tavernában ettünk. Először. Kértem 1 Gyrost . Ill a buszra becsomagolt szuflakit és Gyrost pitában. A kaja szuper volt . Ha a nejem nem segít bele egyedül meg se eszem.
A szigethez kevés az 1 hét . Nem tudom mennyi elég . Ennél több.
Amiket láttunk az elképesztő ! Csodálatos ! Az árakat tekintve . A gyümölcs arany áron fut. Minden más szerintem elfogadható áron megy . Soha nem fájt ennyire a hazautazás.
Hazafelé simán mentünk egészen a Magyar határig . Itt nem működött a számítógépes rendszer. 2 órát vártunk . Még így is haza értünk 6-ra
Így röviden ennyi .
Aki most megy azt nagyon irigylem .
Mediterraneo | #206689 | 2013-07-14 12:11:47 | Válasz a #206685. hsz-ra
Szia Péter!
Inkább a látnivalókat részletezted volna, mondjuk Fiscardót vagy Ithakát, mint a menüt!
De majd megnézem a képeid!
Tavaly a Myrtos-t csak felülröl láttam, de idén fürödni is akarok ott. azt szeretném megtudni, hogy ott van e valami büfé , vagy vinni kell minden kaját, üccsit ? Még 5 hetet kell itthon szenvednem és végre indulás.
Milyen érdekes,mi kifejezetten szerettük,hogy a Skalai part kissé durva szemcsés,csak mezítláb mentünk a Mounda felőli sziklákhoz,annyira jó volt,ahogy masszirozta a talpamat!
Ezt még külön a beszámolómban is kiemeltem...neked meg pont ez volt kellemetlen!
Más! Vettünk cipőt,vagyis szörfcipőt-Auchan,nagyon olcsón!-,szóval már folyik a készülődés!
Üdv.! Hát ez érdekes beszámoló volt. A szigetből semmit nem láttál, de igy is tetszett! Hát nem vagyunk egyformák, kinek mik az igényei. De jól van ez igy.
Mi is veletek voltunk Skalán, a Renieriben Melletted ültünk a Welcome partin-ugye, milyen jó volt az apsint? Nekünk is nagyon tetszett a sziget!!! Milyen volt a Myrtos beach? Voltak nagy hullámok? mennyire lehetett fürdeni, meg menyire volt hideg?
Szia Mediterraneo !
Igazad van.
A végére elfáradtam .Kb ugyan ezt a hibát követtem el a másik beszámolóban is. Bár úgy gondoltam a képek magukért beszélnek.
Fiskardo és Ithaka csodálatos! A myrtosról nem is beszélve.
Pl a hajó tele volt Angolokkal. Santorinis tapasztalatom alapján eléggé félve indultunk.
Nem volt semmi gond velük. Mindkét kiránduláson volt egészen közel hajózás a sziklákhoz .
Fürdőztünk aban az öbölben , amelyik szerepel a Corelli filmben.
Számomra érthetetlen , miért hagynak szétrohadni egy stéget ezek után.
A Myrtos egy külön csoda. A kék színek lenyűgöző variációi.
Rosszul számoltam ki a hullámot befelé menet. Volt röhögés rendesen .
Szóval a sziget szép.
Mint ahogy írtam 110 kg vagyok.
Cipő volt nálunk , de nem vettem fel.
Vagy kibírom , vagy nem. Cipő a legvégső .
Az olyan mintha kacsás úszógumit vettem volna.
Néztem itthon . 6900 Ft 85% -s
Nagyon durva , de finom volt.
A Myrtoson kellemes volt a víz. Voltak hullámok . Csodálatos látvány !
Egyébként mindenkinek:
Nem vagyok nagy fórumozó , állandó beíró. Most csak kedvet kaptam.
Kopter:
Myrtos büfében van hotdog megfizethető áron, ha jól emlékszem 2 eur, de semmire ne számíts érte, elég vacak az íze... Üdítő van rengeteg fajta, de más kaja is szerintem, csak drágább árfekvésben, viszont erre nem emlékszem. Myrtos-ra lekanyarodva a "sarkon" 2 étterem, jobb és bal oldalon is, bal oldaliban voltunk (nagy kerttel), 7 eur volt a gyros tál, pita nem volt....
Mi hűtőtáska + szendvicsekkel indultunk, általában...
Decision ! Na majd jól odafigyelek, azt pakolok én is a hűtőtáskába.
A mezítlábas mászkáláshoz én is csak azt tudom hozzáfűzni, hogy ha egy kavics is beleáll a lábamba üvölteni tudnék. Rajtam végig szandál volt. még a vízben is. Életem legjobb beruházása volt az Auchanba vettem 1500 huf-ért, és kibírt 1 hetet, úgy hogy haza is hoztam , és szerintem idén jön velem újra. Ha szétmegy szemrebbenés nélkül dobom a kukába. Néztem jófajta vízicipőt de 10.000 fölött volt az ára, olcsót már vettem többfélét, de mind csalódás volt.