#2070342013-07-18 11:54:38 Válasz a #207029. hsz-ra
Szia Noncseee!
Tudod, kinek a pap, kinek a papné...sokan vagyunk, sokfélék.
Én speciel abszolút semmi kivetnivalót nem láttam Toloban, egyrészt a tengerpart gyönyörű (nekünk is volt medence a szomszédban, de sosem használtuk, a tenger jobban izgatott), másrészt úgy gondolom, hogy főleg esténkét azért elég nagy nyüzsi volt ott, van étterem, ajándékbolt, koktélbár jócskán. Igaz, hogy nem egy Sarti vagy Paralia, de aki odamegy szerintem nem is emiatt teszi.
Mi nagyon szerettük.
Az utazók nagyrésze a Peloponnészosz természeti és kulturális kincseit szeretné látni, amire Tolo nagyszerű kiindulópont.
Bocsánat, hogy kontráztam, hogy úgy éreztem meg kell védenem Tolot a most utazók előtt... Tényleg mindenki máshogyan szeret nyaralni, nincsen ebben semmi rossz.
Messinia igazad van aki oda készül az elsősorban a kulturális látnivalók miatt megy Toloba. Ezáltal mindenki maga inzézi úgy a nyaralását unalmas lesz e vagy sem. Noncseee mindenkinek más a nézete egy kirándulás során. Én ha a szobám alatt medence van egy tengerparton akkor se megyek bele ha ott a tenger. Elvégre a tengerhez azért megyek. A szobák kicsisége: Nem táncolásra valók. A tulaj gorombaságáról egyet értek veled de nem kell társalogni vele a jövőbe.
.
A negatív élmények a Hotelra vonatkoztak, illetve az utazási irodára (Apollón), hogy medencehasználattal hirdeti meg de a valóságban teljesen máshogy van. Mindenki elvárja azokat a szolgáltatásokat, amire befizet. Írtam is hogy a környék és a tenger is nagyon szép... De szerintem Nektek is ugyanúgy elrontaná a nyaralást, ha zsörtölődik veletek a tulaj minden hülyeségért.
Csak annyit szólnék hozzá, hogy tavaly Zakynthoszon a medencét 10-től 17 óráig lehetett használni. Ráadásul nagyon sokan betegek lettek tőle. A végén a szálloda tulaja már elkerítette a medencét, hogy csak a saját vendégei mehessenek be, holott ez is másképp volt meghirdetve.
Hozzáteszem, eszembe sem jutott, hogy a tengerparton medencében lubickoljak.
#2070512013-07-18 14:56:27 Válasz a #207046. hsz-ra
Az tuti, hogy egy goromba tulaj nem tudja feldobni a nyaralást. Már csak azért is, mert a görögök híresek a vendégszeretetükről, én még sem Toloban, sem máshol nem találkoztam mogorva göröggel, hál'Istennek.
Beléjük kötött apróságokért, vagy mi volt a probléma a tulajjal?
Voltak anyukádék kirándulni valamerre? Ezek szerint a környéket szerették.
Noncseee én ahányszor idáig voltam görögbe sose volt fogmosó pohár az apartmanokba! Ha jól olvastam akkor a szüleid voltak ott és te csak szószóló vagy.
Fejtsd ki nekem légyszíves miért hibás az utazási iroda ha 3 napig zárva van a kapu. Az utazási iroda ingyenesen biztosította a szállodán keresztül a medence használatát. Fogalmam sincs minek a tenger melletti használatra. Az a ti privát problémátok, hogy 3 napotokba telt mire szólni tudtatok az idegenvezetőnek aki ha jól olvastam azonnal intézkedett. Jogos lenne a felháborodás az utazási iroda felé ha az idegenvezető nem nyitassa ki a kaput a kérés után se. Ő a hiányoságokat azonnal pótolta tehát megfelelően képviselte az irodát. Azt meg remélem nem várod el az idegenvezetőtől minden hibát észre vegyen ami nem is biztos, hogy hiba! Én tavaly is meg voltam elégedve az Apollon travelal és jövő héten is feltételezem meg leszek elégedve.
Eddig mindenhol nagyon kedvesek voltak a görögök, pedig számos helyen megfordult a család. Ilyet még mi sem tapasztaltunk. Apartmanban van pohár a konyhádban, de egy hotelszobában akármennyire alacsony színvonalú is a fogmosó poharat szokta biztosítani. Vagy a fürdőben vagy az éjjeli szekrényen szokott lenni, ez csak több éves tapasztalat.
A tulaj dúlt-fúlt ha sörrel mentél be (pedig ő nem ártult semmit és nem volt kibontva) vagy anyu használta a hamutartóját és szabályosan ordibált vele (máshol sehol nem volt kihelyezve, ő is ugyanott dohányzott egész nap). Egyszóval csak azt akartam kihozni a hozzászólásból hogy ha valaki tud választani ne az Elektraba menjen. A helyzet az hogy az eddigi helyeken mindig segítőkész volt a tulaj és ilyenkor mi is úgy álltunk hozzá (közös pálinkázás, borozás, stb).
Ami a medencehasználatot illeti mindenki mást szeret, lehet Te a tengerbe fürdesz szívesen, mi szeretjük a medencét is. Az idegenvezető közölte az első nap, hogy akkor lehet használni a medencét, ha nyitva van az a bizonyos kapu. De az folyamatosan zárva volt. Ezért is volt a felháborodás többek részéről, hogy ne úgy hirdessék meg az utazást, hogy medencehasználattal, ha nincs rá lehetőséged. És az idegenvezetővel nem volt probléma mert elintézte, de az a helyzet ha az árban benne van a medencehasználat akkor gáz ha szólnod kell, hogy héj nem erről volt szó. Előfordult már, hogy más szállodába kerültünk, mert az utazási iroda elszúrta a foglalást, de a kellemetlenségekért kaptunk extra szolgáltatást. Mindenki ugyanúgy reklamálna a félretájékoztatásért.
#2070612013-07-18 16:38:28 Válasz a #207048. hsz-ra
Ha jól emlékszem, a prosiban úgy szerepelt, hogy fogyasztás ellenében használható a szomszéd medence, az szerintem nem ugyanaz, mint, hogy biztosítják a medencehasználatot. Egyébként - több előttem szólóval egyetemben - engem sem érne traumaként, hogy 80 m-re a tengerparttól nem használhatok egy jó klóros vízű medencét. Szerintem medencehasználatért nem érdemes 1600 km-re elutazni, azt itthon is lehet.
A sziesztával kapcsolatban nekem az a véleményem - megvetnek ezért, vagy sem - , hogy ha az ember elutazik egy országba, akkor már alapvető udvariasságból is próbál igazodni a helyiek szokásaihoz. A görögöknek a szieszta hozzátartozik az életükhöz, sokaknak szent és sérthetetlen, és meg is tudom érteni őket. Ők inkább este élnek, a forró kora délutáni órákat meg a hűvös szobában tölti, aki teheti (az persze már más kérdés, hogy ők viszont egyáltalán nincsenek tekintettel a más életritmusban élőkre). Én nyaraltam olyan apartmanban, ahol szieszta időben rászóltak a hangoskodókra.
Mi sajnos egyre inkább azt vesszük észre, hogy kezd eltűnni a régi vendégszeretet. Régebben sokkal barátságosabbak voltak a görögök, most már némelyik - persze általánosítani nem lehet - olyan, mint a pokróc, pedig mi köszönünk, kérünk és megköszönünk görögül, ezt régebben még honorálták némi kedvességgel.
Sziasztok kedves fórumozó Társaim!
Hotel Elektra:
Idén sikerült a harmincadik alkalommal eljutnom a csodás Görögországomba.Védelmembe kell picit vennem a Hotel Elektrát.Tavaly 2 hetet töltöttünk el ott.A szállás a főutcáról a Sekeri utcáról merőleges utcában van,a második ház ,abszolut a legjobb helyen.Én apartman kategóriába sorolnám a szobákat,csak nincs konyharésze/hűtő van/ Két oldalról Elhúzható szekrénnyel rendelkezik,ahol egy polc van,csak akaszthatós ruhákat lehet betenni,hiányoltam a polcokat.A szoba akkora mint általában a görög apartmanok mínusz konyhapult.3 poharunk volt a hűtőn,törülközőt heti 2-szer cserélték,a fürdőben a lábtörlőt is.Naponta jött a macedón takarítónő de csak felsöpört.A reggelinél 8-8.30 közt kellett lemenni ,de max.9-ig.A lányom 5 éves volt akkor,és nem szerettünk korán kelni,de felvihettem neki a reggelit,mivel svédasztalos volt,igaz, egyhangú.Nálunk a párom ment le hamarabb enni,majd én később, a gyerekfelügyelet miatt. A Thetis és az Elektra családi vállalkozás,két fiútestvér vezeti.A kopasz úr a Thetis Hotelt és apartmant.az Elektrát a testvére,de a kopasz sűrűbben volt az Elektrában.A lányom akart medencézni,mi szóltunk a kopasznak és kinyitotta az ajtót nem zsörtölődött..Sőt,a szieszta időben se zavarta ki a gyereket,csak kérte,hogy halkabb legyen.A kopasz tulajnak 2 fia van,a fiatalabbik barátnője Télia egy tündér,tanítgatta úszni a lányom.Mindkét fiú szereti a gyerekeket.Mi semmit soha nem fogyasztottunk/tavaly még nem kötötték fogyasztáshoz a medence használatát ,és nem volt csak frappe,víz,és rövidek a kínálatukban/Bevittük a gyereknek az üdítőt,croissant és nem szóltak érte.Utolsó nap a mi tulajunk/,ők egy kis sufniban laktak az Elektra mögött,a hátsó két szobából leláttunk rájuk,és volt egy Melida nevű kutyájuk/jégkrémet és gyümölcsöt adott a lányomnak.Összegezve a szállás nem hotel minőség,de jó választás idén már 2 hetet voltunk máshol,szeptember első hetében egy last m.útra készülünk,és az első három helyben benne van Toló.Saját privát véleményem,hogy Lefkada és Parga-t nem tudja semmiben überelni,és aki Paraliához szokott az ne Tolóba menjen,mert ez csöndesebb hely,kevés ajándékbolttal,itt éjfélig nem lehet nézelődni,mint Paralián.Rita az idegenvezető is aranyos.Tsiros gyrosa isteni a helyen.Sőt,itt kötöttünk olyan barátságot egy budapesti párral,akik a mellettünk lévő szobában laktak,hogy a barátság azóta is tart.
#2070632013-07-18 16:59:17 Válasz a #207062. hsz-ra
Szia Rep!
Több helyen jártam már Görögországban, de eddig Trisos gyrosa messze vitte a pálmát bármilyen hellyel szemben!
Nálam általában elsősorban az játszik szerepet egy hely kiválasztásánál, hogy legyen kulturális emlék (romok, múzum, a történelem darabjai) és legyen hová kirándulni a környéken, két éve pontosan ezért lett Tolo az úticél. És mondhatom, hogy ilyen tekintetben - szerintem - a Peloponnészosz viszi a prímet. (szárazföldi helyek közül)
Lehet, hogy nincs olyan strandja/partja, mint mondjuk Lefkadanak, de Mükénét vagy Epidauroszt látni egy csoda. Nekem legalábbis felért egy szép parttal...
Hydra szigete pedig egy kis gyöngyszem, azt is látni kell!
#2070672013-07-18 18:37:49 Válasz a #207063. hsz-ra
Olvasva a hozzászólásaitokat egyre kíváncsibb vagyok a Tsiros gyros-ára. De már csak 5 nap, és jöhet a kóstoló! Amúgy is gyros függők vagyunk, és itthon sajna csak a Gyradiko-é ér a kintiek nyomába. Igaz, a feeling hiányzik hozzá !
#2070782013-07-18 20:19:27 Válasz a #207067. hsz-ra
Mi amikor a nagy strandon voltunk épp lustálkodni, előfordult, hogy elgyalogoltam Tsiroshoz gyrosért ebéd gyanánt, pedig nem a szomszédban volt.
De egyébként Triosnál más is finom, nagy a kínálat, lehet válogatni! Emellett mi a Romvi étteremben ettünk többször, nagyon kedves a kiszolgálás, és Ágiék (idegenvezető) a vendégeknek adtak egy odaszóló kedvezményes kupont. Azt hittük, hogy igy akarják odavonzani a vendégeket, valami nem fog stimmelni, de minden este tele volt, közvetlen a parton van, nekünk az is nagyon bejött.