Útlevél
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 25 26 27   >
Üzenet
  Titi68 | #207016 Üzenet | 2013-07-18 09:14:56 | Válasz a #207008. hsz-ra
Kedves Péter!

Nem tudom, hogy honnan ez a nagy határozottságod, de:

- A jogsit még az Unióban sem fogadják el, csak Magyarországon azonosításra.
- A szerbek és macedónok már 2010 nyarán is elfogadták a kártyás személyit, én 2010 aug. elején már személyivel mentem problémamentesen.
- hivatalosan MINDEN érvényes személyivel be lehet lépni Szerbia és Macedónia területére. A Te példáidban nem szerepel "régi" személyi. Mire alapozod, hogy nem fogadják el? Nem kötözködni akarok, csak szeretném tudni!
  Kiss.peter5 | #207028 Üzenet | 2013-07-18 11:15:57 | Válasz a #207016. hsz-ra Előzmény #207016
Kedves titi.
A jogsi dolgot mondtam , hogy nem biztos. Részben van igazam ,mert itt a pontos megfogalmazás.
http://www.budapest13.hu/ugyintezes/okmanyiroda/szemelyazonosito-igazolvany

Ezen belül:
Aki érvényes útlevéllel vagy kártyaformátumú vezetői engedéllyel rendelkezik, nem köteles személyazonosító igazolványt kiváltani, mivel 2000. január 1-jétől ezek az okmányok a lakcímigazolvánnyal együtt alkalmasak személyazonosításra. A kérelmező részére ideiglenes személyazonosító igazolványt kell kiadni, ha nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártyaformátumú vezetői engedéllyel, és
Nivel a hölgynek nincs érvényes útlevele , ezért ez ugrott.
Mint mondottam olvastam valahol.
Az útlevél kérdés.
Egyrészt ha megkérdezel bármelyik utazási irodát erről világosít fel

Másrtészt:
llenőrizzük személyi igazolványunk, útlevelünk érvényességét!
Hamarosan kezdődik a szezon, most még van néhány hetünk beszerezni az esetlegesen hiányzó, szükséges papírokat, úti okmányokat a határátlépésekhez. A Külügyminisztérium honlapján található információk szerint az EU-nak köszönhetően jelenleg a Görögországba történő beutazáshoz magyar állampolgárnak egy érvényes útlevél szükséges, illetve elegendő az új típusú, kártya formátumú személyi igazolvány: “Görögország az Európai Unió és a Schengeni rendszer tagja, területére a magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak be, és ott 90 napot engedély nélkül tartózkodhatnak. A beutazás alkalmával az úti okmány valódiságán, érvényességén kívül mást nem ellenőriznek. Az anyagi fedezet igazolása nem szükséges.”

Nem árt ellenőrizni a személyi igazolványunk érvényességét még most, hiszen talán nem is gondolunk rá, de az épp a napokban jár le… (Autós utazás esetén a helyzet annyiban más, hogy a beutazáshoz szükséges okmányok mellé kérhetik a jogosítványt, a forgalmi engedélyt, a gépjárművek kötelező felszerelését és a nemzetközi zöldkártyát.)

Ha lejár az útlevél, a személyi igazolvány, a jogosítvány, itt lehet időpontot kérni az okmányirodákba (Járási Hivatalokba): Időpont foglalás okmányirodába (Ha csak az okmányunk érvényességének határideje utáni időszakra van lehetőség időpont foglalásra, lehetőség van soron kívüli útlevél igénylésre, szükség esetén kérjünk tájékoztatást a 1818-as zöldszámon!)
Ez elég hivatalos .

üdv.
Péter
  Titi68 | #207031 Üzenet | 2013-07-18 11:39:45 | Re:
kiss.peter5 írta:

Aki érvényes útlevéllel vagy kártyaformátumú vezetői engedéllyel rendelkezik, nem köteles személyazonosító igazolványt kiváltani, mivel 2000. január 1-jétől ezek az okmányok a lakcímigazolvánnyal együtt alkalmasak személyazonosításra....
De csak Magyarországon!!!

kiss.peter5 írta:

Görögországba történő beutazáshoz magyar állampolgárnak egy érvényes útlevél szükséges, illetve elegendő az új típusú, kártya formátumú személyi igazolvány: “Görögország az Európai Unió és a Schengeni rendszer tagja, területére a magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak be...

Hol van az általad idézett részben szó "új tipusú kártyás" személyiről? Az "érvényes" nem egyenlő a "kártyással"! A hölgynek nem járt le az igazolványa, csak a régi tipusú, lapozgatós!!
  Kiss.peter5 | #207041 Üzenet | 2013-07-18 12:53:15 | Válasz a #207031. hsz-ra Előzmény #207031
Kedves titi- Látom ideges vagy.
Már bánom , hogy segíteni szerettem volna.
A kártyás szó egy sorral van csak feljebb.

Görögországba történő beutazáshoz magyar állampolgárnak egy érvényes útlevél szükséges, illetve elegendő az új típusú, kártya formátumú személyi igazolvány: “Görögország az Európai Unió és a Schengeni rendszer tagja, területére a magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak be...

A külügyi oldalakat kéne nézegetni.
Lapozós személyivel nem lesz utazás !

Többet nem írok ez ügyben.

üdv.

Péter
  Pordanniki | #207042 Üzenet | 2013-07-18 13:01:04 |
Sziasztok!

Minden képpen új típusú, kártyás személyire van szükség, vagy útlevélre a beutazáshoz. A régi típusú személyi igazolványt nem fogadják el. Ez 100 %!
  Messinia | #207049 Üzenet | 2013-07-18 14:50:42 | Válasz a #207042. hsz-ra Előzmény #207042
Reméljük Mona megírja majd mit sikerült intézni igazolvány ügyben, bár szerintem 1 nap alatt nem fogják megcsinálni, ha csak hétfőn tud eljutni.
  Mona01 | #207074 Üzenet | 2013-07-18 19:46:17 |
Mindenféleképpen beszámolok arról, mire jutottam, és főleg arról, hogy meddig:) Köszönöm a rengeteg segítő hozzászólást!
  Kiss.peter5 | #207099 Üzenet | 2013-07-19 03:13:47 | Válasz a #207074. hsz-ra Előzmény #207074
Kedves mona !

Bár azt mondtam nem írok, most megszegem.

Alapvető félreértések miatt.
Ha te repcsivel mész , akkor nincs gond.
Csak kizárólag buszos úznál kell a Szerbek és Macedónok miatt.

üdv.
Péter
  Titi68 | #207108 Üzenet | 2013-07-19 08:02:50 | Válasz a #207099. hsz-ra
Innen indultunk:

Mona01 írta:
Sziasztok! Bocsánat, hogy újra felhozom a témát, de van itt olyan valaki, aki a régi, lapozós igazolvánnyal utazott Görögországba, Szerbián és Makedónián keresztül? És haza is jött vele?icon_smile.gif Én azzal fogok utazni, mert nincs más okmányom. Kérlek, nyugtassatok meg. icon_sad.gif

Majd pár hsz-el később:
Mona01 írta:
És ha nem fogadják el a régit, leszállítanak a buszról a határon? icon_sad.gif

Ebből én arra következtetek, hogy nem repülővel fog menni!

Egyébként többször is idéztem a "külügyi" oldalakról, ahol viszont kifejezetten arról van szó, hogy bármilyen érvényes személyivel be lehet utazni Szerbiába, Macedóniába és Görögországba, de javasolják a kártyás személyit!
Tényleg kár erről többet írni, ha majd Mona01 megírja a tapasztalatait egy vitatémával kevesebb lesz!
  Messinia | #207145 Üzenet | 2013-07-19 19:38:14 |
Pont ma mutatták a Híradóban, hogy tömve vannak az okmányirodák, főleg nyaralások miatt. (Valakinek a határon jutott eszébe, hogy a másfél éves kisfiának útlevél kellene, így visszafordult, sürgősségi útlevélért. icon_smile.gif )
A híradóban a következő friss információkat adta a a központi okmányiroda vezetője:
Létezik 7, 3, illetve 1 napos útlevél-készítés.
7 napos - 26500 Ft
3 napos - 36500 Ft
1 napos - 46500 Ft

Ha minden igaz, akkor a 3 és 7 naposat vidéken is lehet igényelni, viszont a 24 órásat csak Pesten a központi irodában. A személyi elkészítése 20 nap (a gyakorlatban néhány nappal kevesebb szokott lenni), de azt nem lehet sürgősségivel kérni.
Hátha valakinek segített. icon_smile.gif
  Kepkypa | #207147 Üzenet | 2013-07-19 19:43:32 |
Múlthét kedd reggel mentem el az ocsmányirodába személyit csináltatni, és tegnap meg is kaptam... icon_biggrin.gif
  Messinia | #207148 Üzenet | 2013-07-19 19:50:34 | Válasz a #207147. hsz-ra Előzmény #207147
Gégé, igen, az általában megvan 10-12 nap alatt, de ennél sürgősebben azt nem lehet. icon_smile.gif
  Czoki | #207160 Üzenet | 2013-07-20 06:37:39 |
Sziasztok!
Az alábbiakat a Sarti fórum oldalról ollóztam:
Sziasztok!Nem rég jöttem meg Sartiról,kicsit magamhoz térek és lesz beszámoló.Mindenki figyelmét szeretném felhívni az útlevéllel és a személyivel utazók indulás előtt nézzék meg érvényességét,illetőleg kettős állampolgárság esetén ne csináljon hülyeséget.Két utasunkat ugyanis levették a Makedónok a semmi közepén megvárhatták míg a busz fordul az utasokkal.Nem érdemes kockáztatni.Szinte minden buszon volt gond,kapásból lakapják az embert.Jó utat mindenkinek,és jó időt.
  Mona01 | #207163 Üzenet | 2013-07-20 08:12:44 | Válasz a #207145. hsz-ra Előzmény #207145
Sziasztok! Van ideiglenes személyim!!!!! Tegnap elkészítették, úgyhogy nyugodt szívvel vágok neki az útnak. icon_smile.gif
  Titi68 | #207168 Üzenet | 2013-07-20 09:38:13 | Válasz a #207163. hsz-ra Előzmény #207163
Az ideiglenes személyi nem jó Szerbiába és Macedóniába, csak Görögországba!

Pár napja már volt erről szó:
titi68 írta:
Szia Mona01!

Péntek délelőtt nyitva vannak az okmányirodák, de fölösleges menned, mert Szerbiába és Macedóniába nem lehet belépni ideiglenes személyivel. Az csak az EU-s országokba jogosít belépésre

Konzuli Szolgálat
Idézet:
Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:

Az EU tagországainak és a schengeni zóna államainak polgárai – 2010. június 12-étől kezdődően – 90 napot nem meghaladó időtartamú látogatás esetén érvényes személyi azonosító igazolvánnyal is beléphetnek Szerbiába. Ideiglenes személyi igazolvánnyal nem lehet átlépni a határt.

Ezzel csak az idődet pocsékolnád!

A régi is megvan még, vagy azt bevonták?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 13 14 15 ... 25 26 27   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu