#2066022013-07-12 20:32:43 Válasz a #206195. hsz-ra
Köszönöm a segítséget, tavaly is a fakultatív programok voltak a legjobbak, nagyon várom, hogy láthassam Athént. Szerintem Thesszalonikibe is elmegyünk, tetszik a leírásod róla és a képek is elkápráztatnak, amiket láttam. Remélem a homokos parttal is megbékélek, bár úgyis napozós típus vagyok inkább:)
Még lenne egy kérdésem, tavaly láttunk Platamonasban olyat, hogy nagy lámpásokat gyújtottak meg és a tengerparton felengedték őket a levegőbe. Ez hogy működik? Valakik maguknak szervezték ezt, vagy akár mi is részt vehetünk benne? Azóta is nagy vágyam, hogy én is felengedhessek egy lámpást. Aki tud róluk valamit, kérem segítsen!
mi most vagyunk O.B-én nem sok olyan iroda van ahol magyar idegenvezetéssel indítanak Athenba utat 2 van !Az egyik 45 eu/fő a másik 38 eu/fő!kevés a jelentkező,mivel drága!Ma dől el hogy tudunk-e menni ,éjfél után indul 5 perccel és este 20.30-ra vagyunk "itthon".
#2068452013-07-15 23:10:44 Válasz a #204722. hsz-ra
Szia. Mesélnél kérlek az Olymposzi útról? mennyit kell pl gyalogolni? mert ha sokat, akkor biztos nem vállaljuk be, de azért kiváncsiak lennénk.
S mit néztetek meg ott, stb?
Légyszíves írd meg ki szervezi a magyar idegenvezetővel indított Athéni utat,mert idén mindenképpen szeretnék eljutni. Mi is O.B re megyünk. Be ütemeztük mindenképpen Athént. Köszi előre is. További jó nyaralást. Üdv: szupernagyika
Sziasztok!Csak a pieria travel indított utat Athenba,minden magyarul beszélő idegenvezető oda írányított,mert kevés ember jelentkezik egy-egy irodába Atheni útra ezért nem indítanak buszt!Ez sem volt teljesen tele.Amúgy minden iroda szombatról vasárnap 00 órakkor indít buszt!mivel csak vasárnap van őrség váltás! reggel 6 körül értünk Athenba,a buszról megnéztünk pár dolgot ,és 3/4 8 -kor az Akropoliszon voltunk,délután 1 -kor indultunk haza O.B-re és este 8 után itt voltunk!trópusi hőséget fogtunk ki,nagyon elfáradtunk,pedig fiatalok vagyunk!A látvány az őrség váltás felejthetetlen volt,még jó hogy kameráztam!
sajnos hétfőn letelik a 2 hét,és hiába akartunk maradni nincs hely az apartmanban!A szívem már most fáj!Jól érezzük magunkat,az idő jó!lassan annyi ember van itt mint Parálián!
Sajnálom, hogy magyar idegenvezetős busz nem indult Athénba. Ha ennyire fárasztó út volt, meggondolom. Mi már nem vagyunk fiatalok és ha még nem is tudom, hogy mit látok akkor talán nem kellene vállalnunk a hosszú utat. Mi is 2 hétre megyünk, de csak szeptemberbe. Nagyon várom,mert valószínű ez lesz az utolsó Görög nyaralásunk. Apa egészségi állapota nagyon romlik. Jó utat hazafelé.
Én ugy olvastam Buda írását magyar idegenvezetős út volt Athénba csak egy iroda szervezte Paralián a sok közül. De lehet rosszul olvastam. Ha Buda feljön majd pontosítja.
Csak a Pieria Travel indított magyar idegenvezetővel buszt!Parália,O.B,Platomas,Nei Pori,vett fel utasokat,de igy sem lett teljesen tele a busz!Tényleg fárasztó mikor szundikálsz és a hangszóróból megszólal az idegenvezető!A világomat sem tudtam hírtelen,a párom meséli azóta is miről volt szó!Én ilyen vagyok!Ha alszok,akkor alszok! Kedves szupernagyika!Papának jó egészséget kívánok!Köszönöm! Voltunk Katerini piacon !nem először,de még mindig fantasztikus!Lehet alkudni Pl:2 db trikó 5 euró ,3 kg gavros 7 euro!csak ne kellene haza menni!
#2072982013-07-21 22:47:23 Válasz a #207173. hsz-ra
Kedves Buda!
Köszönöm az infót amit küldtél. Apával kompromisszumot kötöttünk. Én megyek csak Athénba, Ő addig otthon heverészik. Még egyszer szerencsés utat hazáig és további szép nyarat Nektek.
Szerencsésen hazaérkeztünk!Bő 12 óra alatt Parália-Eger!határ mindenhol 5 perc volt!Jól haladtunk nagyon!Szomorú reggelre ébredtünk nagyon eset az eső,de nem volt hűvös!Mire a határhoz értünk már égetett a nap!Tele vagyunk friss emlékekkel,most majd vissza kell rázkódni a mi világunkba!
Mi 09.13-án megyünk Olympich Beachre és lenne egy pár kérdésem hozzátok mert úgy látom elég szakértők vagytok már ezen a területen.
Milyen időjárásra számíthatunk?Milyenek az árak? (fagyi, péksüti, vacsi, koktél stb. ) Aki volt már milyen az Olymposz fak. program? Illetve leírásotok alapján nagyon megtetszett a Katerinibe busszal ötlet? buszjegy árak, mentrend? ja és persze a legfontosabb mennyire jól felszereltek az apartmanok?törölköző, ágynemű, wifi, evőeszköz, tányér ilyenek? Költőpénzt mennyit javasoltok 2 főre? Nem akarunk luxust, csak úgy normálisan de 1-2 fakultatívra biztosan elmennénk. előre is köszönöm a válaszokat
Üdv
Kedves Bea!
Szeptember közepén még jó idő van. A tenger meleg. Becsúszhat 1-2 esős nap, de ettől nem kell megijedni. Esik, elvonul és utána meleg van.
Fakultativ kirándulások közül a Meteorákat mindenképpen ajánlom, ha még nem láttátok. Ezt nem szabad kihagyni. Innen tudtok legolcsóbban eljutni oda. Friss árakat a most haza érkezők biztosan fognak irni.
Az apartmanok felszereltsége mindenütt hasonló. Ágyneműt sehová nem kell vinni. Azt minden apartmanban biztositanak.Törölkőzőt nem adnak mindenütt. Ez apartmanja válogatja. Evőeszközök, tányérok poharak, csészék, serpenyő, 1-2 fazék mindnütt van.
Ha megirod, hogy melyik utazási irodával mentek és melyik apartmanba, akkor pontosabb infót kaphatsz a feleszereltésget illenőten.
Szerintem Olympic Beach az egyik legolcsóbb üdülőhely Görögországban. Lehet, hogy már nem lesz nyitva minden vendéglátóhely szeptember közepén, de azért ne aggódj tudtok hol enni.
Ami a költőpénzt illeti, próbáljátok úgy kikalkulálni, hogy állítsatok fel egy napi limitet magatoknak. Adjátok hozzá a fakultatií kirándulás költségét + ajándék tárgyak vásárlására mennyit szántok. Így nagyjából ki tudjátok magatoknak kalkulálni, hogy mennyit vigyetek.