Mindenkinek azt tanácsolom jól gondolja meg, hogy elmegy e 1 hajó túrára, érdeklõdjön utána, hogy a befizetett összeg mit tartalmaz. Nehogy kellemetlen meglepetés érje.
Most nehogy félre érts, hogy ellened beszélek, de én más véleményen vagyok. Én is voltam kétszer is ezen a hajókiránduláspon (és azóta még egy jópáron máshol, ahol sajna az itallal mindenhol így volt, ahogy te is írod). Azt akartam csak mondani, hogy ti még nagyon fiatalok vagytok, mindenben a bulizást keresitek, ami nem is baj, de más ember - gondolom, sokan rajtam kívül - nem ezért mennek el a hajókirándulásra.
Én élveztem az öbölben a semmittevést, mert iszonyatosan tiszta volt a víz, jól lehett pipával búvárkodni, ami nagy élmény. És minden megmaradt bennem, amit útközben láttunk, mert az mind lenyûgözõ és gyönyörû volt. A látottak kell, hogy nyomot hagyjanak benned és nem az, hogy mit ettél-ittál.
Mi minden hajókirándulásra viszünk alapból szendvicset (még ha ígérnek kaját, akkor is, mert én nagyon finnyás vagyok és lehet, hogy nem eszem meg,amit adnak - jobb a biztonság). Innivalót pedig biztosan viszünk két másfél literes vizet minimum. Szóval így készülj legközelebb te is.
Ezek a kirándulások sajnos a szervezõ részérõl errõl szólnak. Le kell sz@rni, a lényeg, hogy bámészkodj és ámuldozz a látottaktól.
Nekem az eddigi hajókirándulásaim, ahol voltam nagyon tetszettek, itt éreztem egyedül "a lehúzás szagot", ami nagyon idegesített.
Persze mindegyiknél az a cél, hogy a hajós kapitány és csapata jól járjon, de én ezt akkor is túlzásnak éreztem már.
Szerintem az is idegesített, hogy iszonyú sokan voltunk a hajón, korábban 20-30 fõs társaság ment. Most 50-60 ember. Így olyan kedélyes légkör sem nagyon alakult ki.
Persze igazad van az a látnivaló, amivel az út során találkozunk csodálatos és ezeket nem lehet, csak hajós túra alkalmával átélni.
Az evés-ivás- szórakozás nem mondom, hogy abszolút nem számít nálunk, de én nem azzal a szándékkal mentem, hogy jól belakmározzam.
Csak idegesített, hogy 1 pohár ásványvízért is fizetni kellett.
Persze nem gyõzõm hangsúlyozni, hogy az én naívságom az, hogy a hajón "all inclusive ellátást" kapunk..
Hadd csatlakozzam ! mivel én is ot voltam Estellám mellett. én azt mondom nem volt ezzel baj. jó télleg döglés az egész, meg én is elvártam volna egy kis hajón aló közös koccintást ( nem csak azt hogy haza uton muribol vizipistollyal a szánkba löttek, vagy az arcunkban esetenként némi ouzot)
de hát az idegenvezetõs csajok is csak ekkor tudnak pihenni , kis is használják minden percét mondhatom
bár õszintét megmondva én pozitivan csalódtam a Moraitikán lévõ Bella Toursos csajsziban
a Paráliás Németh Traveles sem volt kõbunkó, de annyit dumált velem meg más fiatalokkal
teljesen közvetlen volt, magáról is mesélt szóval meglepõ
de visszatérve megyünk mi még ilyen túrára párszor mert idén Skiathos nem aradhat ki mint 2 éve !!!
#200852007-02-07 10:58:43 Moraitika-Messonghi Beach hotel
Sziasztok!
Lefoglaltuk az idei nyaralást, Moraitikára a Messonghi Beach hotelba mennénk júliusban. Ha valakinek vannak jó és rossz tapasztalatai ezzel a hotellal kapcsolatban, szívesen venném, ha megosztaná velem.
Autóbérléssel kaocsolatban olvastam, hogy sok Korfui városban vannak magyar autókölcsönzõk. Moraitikán is van vajon?
Ezenkívül még az érdekelne, hogyha át szeretnénk menni Pargára melyik kikötõbõl indulnak a hajók, és vajon hány órás oda a hajóút?
Elõre is köszönöm:Magdi
Sziasztok!
Mi még csak 1* nyaraltunk Korfun,de nagyon szeretnék visszamenni.
Eddigi görög nyaralásaink közül ez tetszett a legjobban.Nekem is,mint már sokaknak elõttem,olyan érzésem volt mintha "haza" tértem volna.Pedig még nem jártam ott a nyaralás elõtt.A sziget maga gyönyörû,rengeteg a látnivaló, és az emberek is kedvesek,közvetlenek.
Nagyon jól éreztem magam a Szigeten,szeretnék még visszamenni.
Remélem ez minél elõbb sikerül..!
én is így voltam ezzel tavaly Ildikó, mikor elõször mentem oda
de idén nem lesz Korfu asszem. bár mint tudhatod te is ezt a szigetet is nem elég egyszer megnézni
Még kérnék szépen infót Igoumenitsáról ha tudsz segíteni ebben. Ha átérünk a hajóval, hogyan tovább? Maga a városka nyújt-e elég látnivalót? Ott maradni, vagy tovább menni másféle közlekedési eszközzel, mit kell feltétlenül megnézni, de úgy, hogy a délután vagy estefelé Korfura visszainduló hajót, kompot el is érje az ember? Esetleg strandolást is beiktatni? Elõre is köszönöm a tanácsaidat!
Magdi
Igoumenitszában nem sok látnivaló van, nem túl nagy kikötõvásros, viszont a környezet szép.
A közeli (100 km) Ioanninában több látnivaló van, de az odavezetõ út teljes szerpentin nagy emelkedõkkel és nagyon sok kamionnal, a táj szuper.
Ha nagyon unatkozol Korfun, érdemes szétnézni ezen a környéken...
Hát nagyon unatkozni biztos nem fogunk, mert szeretnénk keresztül-kasul bejárni a szigetet. 11 napig leszünk Korfun. Akkor inkább felejtsük el ezt az áthajózást, bõven elég lesz a sziget nyújtotta sok látnivaló szerinted?
Magdi
Mi tavalyelõtt voltunk 1 hetet Korfun, írtam egy beszámolót a www.utikalauz.hu-ba sok képpel, infókkal, ha tudod olvasd el. Üdv. Ha van kérdés másban is esetleg, szívesen segítek.
Én 2005 nyarán voltam Korfun, és amikor még csak az útikönyvet böngésztem, már akkor beleszerettem a szigetbe...
Aztán amikor végre leszálltam a repülõrõl, és elindultam a szigeten erre-arra, ez a szerelem csak fokozódott...
Azóta sem tudtam elfelejteni:)