Engem ugyan senki nem kérdezett de a hűtőtáskás buszos dologhoz hozzáfűzném a véleményemet.Na már most hozzon aki akar de azt tegye az ülése alá vagy az ölébe vagy a seggébe de hogy másokat zavarjon vele??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-az útba teszi,szagot áraszt,,,,,,,,,,stb- az nem tetszik elfoglalják a közlekedőt és sok iroda úgy van vele hát kifizette az út árát na jól van hozza,bár már hál isten egyre több iroda tiltja ki a dobozokat vagy csak lentre engedik betenni ahol nem is akarom tudni hány fokon olvadozik a darált husi....szóval ha már buszon utazunk legyünk annyi tisztelettel a másikra hogy nem zavarjuk akadályozzuk gátoljuk az utazásában amit gondolom mindenki elvárna a másik utastársától,mert ugye magunkból indulunk ki...jelzem nem a hosszú távú utazókra gondolok hanem 7-10 napos rövidekre .Bírjuk már ki a jó kis hazai nélkül legalább ha megjövünk rávethetjük magunkat a húsleveses bödönre
nem állt szándékomban megbántani senkit de az elhivatott ládás uatzók kicsit elgondolkodhatnának hogy ne okozzanak kellemetlenséget másik emberkéknek..na be is fejezem jó nyaralást mindenkinek aki előtt még van lehetőség.Mi már túl vagyunk rajta
ui:hűtőtáska nélkül természetesen...
ui 2:még egy gondolat azok az apartmani konyhák nem arra lettek összetákolva-sajnos-hogy akár 1 hétig is ott ellásunk kajával egy családot max melegítésre alkalmas aki azon főz hát nagyon le a kalappal...
#2073762013-07-22 23:59:43 Válasz a #207366. hsz-ra
nagyfotossal szinte mindenben egyetértek, neiporival meg konkrétan semmiben:)
6 eurós fagyival 20 év alatt nem találkoztam, szerintem nincs is. Görögországi csülökhurcolás gondolatától kiver a víz. Polipot és tintahalat nem készítek, mert érteni kell hozzá, inkább szakemberre bízom, addig strandolok. Ramseynek nagy rajongója vagyok, fekete kagylót készíteni 6-8 év alatt nem láttam, az nem tartozik a nívós alapanyagok közé, szinte kizárólag fésűkagylót készített. Előbbi ráadásul tudtommal nyersen ehetetlen, sőt életveszélyes! Az osztrigát én is utálom, undorító, takonyszerű valami, maga a vendéglős is röhögve helyeselt, amikor megkínált Vizet nem cipelnék, amikor 20 év alatt eddig még soha semmi bajom sem volt a csapvíztől, többnyire legenda az ihatatlan vezetékes víz, túllihegik a dolgot! Telefonkártyát gyűjtögetni vérciki, sosem tenném! A dinnye termesztése kicsit hosszasabb és komplikáltabb folyamat, egy kertész valszeg jót röhögne a történeten, gondolom te is mosolyogva írtad le a mondataid, nem hiszem, hogy egy szavadat is komolyan gondolod, nyilván csak fel akartad futtatni egy kicsit a punnyadó topikot, ezért én is partner lettem a storydban, és reagáltam is a leírtakra tételesen
Ami még kimaradt: nem kedveltem még soha sehol az összes szomszédot, mivel nem is ismertem meg őket, hiszen nem is azért mentem, hanem nyaralni! Idegeneket nem hívogatok etetni, nem vagyok krisnás, és el sem fogadnám, akármilyen bájologva ajánlgatnák is, pláne, hogy belefuthatnék olyan valakibe akár, aki az otthonról kihurcolt kétes állapotú izével akarja elrontani a nyaramat!
És végül valószínűleg nem búcsúzkodnánk sehogy sem egymástól, mivel össze sem ismerkednénk, annyira különbözőek vagyunk, semmi közös nincs bennünk az általad leírtak alapján, aminek mint írtam, a nagy részét valszeg Te is csak a vicc kedvéért írtad
Ha mégis ilyen vagy, mint leírtad, azzal sincs semmi baj, hiszen olyan színes a világ, mindenki elfér benne, sőt ettől olyan mulatságos és szórakoztató!!!
Na asszem teljesen kimerítettük témát, remélem sikerült minden felmerülő kérdésre kielégítő választ adnom, ahogy látom, neipori sem tartott magában semmi apró részletet, ha igaz, semmi sem maradt bennünk a témában
Ui.: a hűtőtáskás darált hús buszon való szállítása bűncselekmény, ami 2-től 4 évig terjedő börtönbüntetést kéne vonjon maga után
RIP
#2073782013-07-23 00:58:15 Válasz a #207376. hsz-ra
Bírom ezt a stílust amit képviselnek páran ha annyira nem számít a hűtőtáska, meg az apartmanban főzés, akkor miért nem mentek szállodába repülővel?
Nem kéne kerülgetni a hűtőtáskát meg szagolni az apartmanban az olaj szagot!
Vagy az csípi a szemeteket, hogy mi nem költünk el 3-400 eurót (90-120ezer ft) egy hétre az étkezésre, és ez csak napi egyetlen étkezés nem beszélve a többiről, valamint csak gyroson sem akarunk egy hétig élni, ennek a feléből de inkább harmadából megoldjuk az étkezést 3főre, és nem hozunk kész ételt fagyasztva, mi nem kóválygunk napközben a Beachen az éhségtől este meg jól bekajálunk "mert már folyik a nyálunk az esti sétánál a szagoktól", mi szeretünk ebédidőben ebédelni a déli hőség miatt úgysem vagy lenn a parton, azaz egy-két alkalom amikor úgyis étteremben kell kajálni, pedig bőven elég a görög gasztronómiából és így is körbe lehet járni a szigetet (kivéve Kefalóniát ott sok idő kell míg az ember eljut A-ból B-be)
Bírom ezt a stílust amit képviselnek páran ha annyira nem számít a hűtőtáska, meg az apartmanban főzés, akkor miért nem mentek szállodába repülővel?
Már jó pár éve ezt teszem,de nem azért mert nem imádom az apartmanokat,hanem mindig így alakul.
Az apartman annyiból jó szerintem mert szabadabb vagy és nem vagy időhöz kötve.
Tehát nem azt jelent,hogy azért foglal az ember apartmant,hogy szagolja az olajat,stb.
Én amondó vagyok,csináljál sárgaborsó földközeléket az nagyon finom,de vigyél hozzá virslit is. (sütve finomabb)
#2073862013-07-23 09:24:40 Válasz a #207379. hsz-ra
Idézet:
Én amondó vagyok,csináljál sárgaborsó földközeléket az nagyon finom,de vigyél hozzá virslit is.
Nem, kedves cserrobi! Ilyeneket nem szoktunk enni, de mivel nem vagyunk lusták pl: Natur sült csirkemell filé sült burgonyával, görög salátával helyi zöldségekből, helyi feta sajttal, utána egy frappéval, lazán ellehet készíteni az apartman konyhájában is háromnegyed óra alatt.
Ez vagy hasonló kaja egy étteremben főétel+saláta+üditő(sör)+frappé három főre ki sem jönne 40€-ból az pedig 12ezer ft.
De látom szándékosan sarkítjátok a dolgokat, azért mert nem akartok ezzel foglalkozni kényelemből, kivagyiságból, szerintem mindenki azt csinál amit akar amíg a saját keresetéből, oldja meg a nyaralását én sohasem kértem kölcsön nem vettem fel hitelt lakásra, autóra, TV-re, okostelefonra, nyaralásra mindezt átlag keresetből, és minden évben eltudunk menni nyaralni és hó végén sem kell sohasem számolgatni, hogy kijövök-e a következő fizetésig
#2073872013-07-23 09:26:30 Válasz a #207378. hsz-ra
kaliber!
2 főnek 2 hétre mindenre elég 500 euro! Pár éve még 400 is elég volt, azóta megugrottak az árak
Ha 1 hét alatt egyedül 500-at költesz, valamit nagyon rosszul csinálsz! Gyanítom, csakúgy mint neipori, spórolsz a taverna-étkezésen, és 6 eurot költesz egy adag fagyira (cipurora meg mégannyit) naponta. Annyi egy muszaka is!!
De sokadszor írom le, csak dumcsizunk itt, nem kötelező neked is így tenned, ha a sofőr is engedi, és az utastársak elviselik, vigyél darált húst fagyasztva, és edd 1 hétig a belőle készült finomságokat, ha kiolvad és kifolyik a húslé a csomagtérben, elegánsan vonulj arrébb, mondván, hogy a sofőrök pakoltak rosszul, foglald el a közlekedőfolyosót, ha máshova már nem fér, és főzzél nyugodtan az apartmanban egész nap erős szagú ételeket, had öklendezzen miden egyes szomszéd! Ez privát jogod, amíg engedik, több iroda már nem, de egyesek sz@rnak erre.
És hogy miért nem szállodába megyünk? Mert ott pl. a reggeli benne van az árban, mi meg nem akarunk 2 hétig kontinentális reggelin élni, és nincs hűtő, amibe a friss limonádét és a gyümölcsöket lehűthetem.
Egyébként én meg azt bírom, hogy hogyan akarják egyesek az igénytelenségüket anyagi okokkal magyarázni, és hogyan akarják érvekkel alátámasztani, ha szembesülnek a sokak számára irritáló, érthetetlen szokásaikkal
De ugye nem lesz kötelező a romlott töltött káposzta evés a görög apartmanokban
#2073882013-07-23 09:32:08 Válasz a #207386. hsz-ra
Az a naturt szelet és a sült krumpli hamar elkészülhet 1 db elektromos sütőlapon Mondjuk ha mindkettőt 1 serpenyőbe tuszkolod, és elég pár szem krumpli és fél szelet husi, akkor 1 órából megvan - igaz, akkor még hátra vannak az egyéb hozzávalók. Szép program sznorizás, beachezés, hajókázás vagy kirándulás helyett
De kinek a pap, .........
#2073892013-07-23 09:32:13 Válasz a #207378. hsz-ra
Nálunk egyszerű a dolog: szinte egész nap nem tartózkodunk az apartmanban (kirándulások, tengerpart), max. szieszta időben picit. Ezért meg felesleges kifizetni a szállodát. Mert ugye az igazi szálloda már drágább - azt a pénzt inkább elgyrosozom:) - a 2 és 3 csillag Görögországban pedig nem sokkal több egy apartmannál (igazam van, Robi?).
Mi sem bolyongunk egész nap a beachen. 40 fokban nehéz is lenne. A nagy melegben, délben nekem speciel nem is esik jól a nagy ebédelés, max. egy gyros vagy souvlaki szokott beleférni és jó sok gyümölcs. Így nem vagyok éhes estig.
Teljesen érhető, hogy sok ember sokféleképpen nyaral, sokféleképpen tudja megoldani az anyagi részét, és épp ezért máshogyan gondolkozunk róla. És az igényeink is teljesen másak, ez a szép bennünk, emberekben!
Én nem tudnám megtenni, hogy egy évben ha egy hetet töltök odakint, akkor ha megkívánok egy grilltálat a nap bármely szakában, vagy egyéb mást, akkor ne kóstoljam meg - hiszen utána itthon görög ételt úgysem eszek sokáig. És erre spórolok egész évben.
Az a naturt szelet és a sült krumpli hamar elkészülhet 1 db elektromos sütőlapon Mondjuk ha mindkettőt 1 serpenyőbe tuszkolod, és elég pár szem krumpli és fél szelet husi, akkor 1 órából megvan
Én egész nap akkor sütném a HB-t,mert mire kisül az egyik adag addigra megint megéhezek és így reggeltől estig ott állnék a serpenyő mellett.
Ennek aztán van értelme szerintem is.
Jó nyaralás és izzadást kívánok a tűzhely mellett,már aki így önt!
#2073962013-07-23 09:56:31 Válasz a #207387. hsz-ra
Kónyu!
Mint írtam mi mindig autóval utazunk, és viszünk két hűtőtáskát is, egyikben az utazás közbeni kaja, üditő, energiaital, van a másikban pedig némi alapanyag készételt soha sem viszünk.
Kiváncsi lennék arra, ha ti mindennap étteremben esztek, hogy jöttök ki 500€-ból főleg két fő/ két hétre?
#2074012013-07-23 10:05:23 Válasz a #207399. hsz-ra
Én lehet hogy ostoba vagyok,de az biztos hogy nem kívánok ezekkel a dolgokkal foglalatoskodnom. Eleget dolgozok,így megadom amit a testem megkíván. A főzést azt nem kívánja! Eleget főzök egész évben. Ja és képzeld tudok burgonyát sütni.